Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

    Chocolate raspberry cake

    raakasuklaakakku-vadelmasydamella-680px-01

    Juhannus on keskikesän ja juhlan aikaa. Ystävät kokoontuvat nauttimaan ja juhlimaan Suomen kesää. Minullakin on ilo juhlistaa kesää perheeni ja ystävieni kanssa. Yleensä juhlaan kuuluu myös kiireetön nautiskelu. Hyvää ruokaa ja juomaa, yhdessäoloa sekä vapaa-aikaa.

     

    raakasuklaakakku-vadelmasydamella-680px-02

    Siksi tänään päätin tehdä meille kakun juhlapöytään. Juhlaseurueessa on myös pikkumies Max, jolle maitotuotteet eivät sovi. Raakasuklaakakku on siis erinomainen jälkiruokavaihtoehto, sillä se sopii monille allergikoille ja on vegaaninen. Itse käytän kylläkin makeutukseen hunajaa, mutta sen voit hyvin korvata vaikkapa vaahterasiirapilla tai muulla makeuttajalla.

     

    raakasuklaakakku-vadelmasydamella-680px-03

    Ensin ajattelin tehdä meille raikkaan hedelmäkakun, mutta koska rakastan raakasuklaata, suuntasin kuitenkin kulhoineni suklaan pariin. Valmistus on helppoa, mutta pähkinät vaativat liotusaikaa joka kannattaa huomioida. Kakku kannattaa myös tehdä hyvissä ajoin etukäteen, jotta se saa jähmettyä rauhassa. Valmistukseen tarvitset monitoimikoneen, tehosekoittimen ja silikoni- tai irtoreunaisen vuoan.

     

    raakasuklaakakku-vadelmasydamella-680px-04

    Makupareja suklaan kanssa löytyy valtava määrä ja voitkin valita mieleisesi marjan tai hedelmän. Itse halusin käyttää raikasta vadelmaa. Marjoja, jotka olen itse poiminut viime kesänä pihapiiristäni. Lähiruokaa parhaimmillaan. Raakasuklaan pehmeä ja vahva maku yhdistyy kauniisti viettelevään vadelmaan. Kotimaiset vadelmat myös maistuvat mielestäni paljon ulkolaisia paremmilta. Kakun maku sopii niin aikuisille kuin lapsillekin. Kakun kanssa voit tarjota tuoreita marjoja, cashew-kookoskermaa tai vaikkapa omatekoista jäätelöä.

     

    raakasuklaakakku-vadelmasydamella-680px-05

    Toivon juhlasta kiireetöntä, kesäistä ja iloista. Paljon naurua, nautiskelua, hyvää musiikkia, rentoutumista ja aikaa rakkaiden ystävien sekä perheen kesken. Sydämellä valmistettu ruoka ja siitä nautiminen tuo juhlaan lämpöä sekä tunnetta. Kakkua tehdessä ei kannata kiirehtiä tai stressata. Yksi kakun tärkeimmistä raaka-aineista kun on rakkaus. Se tuo makua ja makeutta sekä takaa kakun onnistumisen.

     

    Oikein hyvää kesäjuhlaa kaikille,
    Karita

     

    raakasuklaakakku-vadelmasydamella-680px-06

    RAAKASUKLAAKAKKU VADELMASYDÄMELLÄ

    Raaka-aineet

    Pohja

    1,5 dl pekaanipähkinöitä (liota 4 tuntia ja valuta hyvin)
    2,5 dl mantelijauhoa
    2 dl rusinoita tai taateleita (pieneksi pilkottuina)
    3 rkl Dr. Goerg kookosöljyä (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-kylmapuristettu-kookosoljy-luomu-1000-ml.html)
    2 tl kanelia
    1 tl vaniljaa tai 2 tl vaniljauutetta
    Ripaus laadukasta suolaa

     

    Täyte

    5 dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 1 tunti ja valuta)
    400 g kookosmaitoa (täysrasvaista)
    3–4 dl SuperLemon Cacao Powder raakakaakaojauhe (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-powder-400-g.html)
    2,5 dl SuperLemon Cacao Butter raakakaakaovoita (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-butter-454-g.html)
    1 rkl vaniljauutetta tai 2 tl vaniljaa
    2 dl hunajaa, vaahterasiirappia tai muuta mieleistäsi makeuttajaa
    Pieni ripaus laadukasta suolaa

     

    Vadelmahilloke

    2,5 dl vadelmia
    1 tl sitruunamehua
    1 tl hunajaa
    Medjool-taateleita (noin 5 kpl)

     

    Valmistusohje

    TEE ensin pohja, laittamalla kaikki pohjan raaka-aineet monitoimikoneeseen ja prosessoimalla tasaiseksi. Jätä massaan kuitenkin hieman purutuntumaa.
    PAINELE massa irtopohjaiseen vuokaa ja siirrä sivuun.
    TEE seuraavaksi vadelmahilloke sekoittamalla kaikki sen raaka-aineet blenderissä tasaiseksi. Siirrä toiseen astiaan ja sivuun odottamaan.
    SEURAAVAKSI sekoita blenderissä cashewpähkinät ja kookosmaito tasaiseksi. Lisää hiukan vettä tarvittaessa.
    LISÄÄ sitten loput, sulatettua raakakaakaovoita lukuunottamatta, blederiin ja sekoita täysi tasaiseksi. Sinun tulee varmasti välillä pysäyttää kone ja kaapia massaa nuolialla reunoilta. Voit tehdä koko loppuvaiheen myös käsin.
    LOPUKSI sekoita joukkoon sulatettu kaakaovoi. Sekoita niin että massa on täysin tasainen. LEVITÄ pohjan päälle vadelmahilloketta (vältä reunoja).
    KAADA päälle osa täytteestä. Ripotte sitten kokonaisia vadelmia pinnalle ja peitä ne lopulla täytteellä TAI voi myös sekoittaa vadelmat täytteen sekaan. Sekoittele ne silloin joukkoon varovasti käsin. Kaada sitten täyte pohjan ja vadelmahillookkeen päälle. Tasoita pinta ja kopauta vuokaa muutaman kerran pöytään, jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan.
    LAITA pakastimeen tai jäääkaappiin jähmettymään.
    NAUTI.

    23 kommenttia artikkeliin “Chocolate raspberry cake”

    • Satu

      Suurkiitokset ohjeesta! Kaksi kysymystä: luuletko, että tässä voisi käyttää maissijauhoa mantelijauhon sijasta. Olen manteleille allerginen ja olen yleensä korvannut niistä tehdyn jauhon maissijauhoilla. Entä riittääkö, jos kakku on jääkaapissa muutaman tunnin vai kannattaako se leipoa jo edellisiltana?

      Vastaa
    • Karita

      Hei Satu,

      En ole koskaan käyttänyt maissijauhoja. Kyseessä kun ovat raakaruoat. Voi olla että sekin toimisi.
      Voit myös vain lisätä pekaanipähkinöiden määrää tai käyttää kookosjauhoja tai -rouhetta. Maku tietysti hiukan muuttuu, mutta on herkullista niinkin.
      Itse leivon kakun aina edellisenä iltana, jotta se saa tekeytyä rauhassa. Jos teet samana päivänä, laita kakku jähmettymään pakastimeen. Tämä nopeuttaa jähmettymistä...

      Ystävällisin terkuin,
      Karita

      Vastaa
    • Hanna

      Aivan ihana tämä blogisi. Todella inspiroivia ohjeita & kuvia. Tätä kakkua täytyy kokeilla. Olisin kiinnostunut myös kakusta, jonka teit Suville. Olisitko voinut laittaa sen ohjeen, vaikka spostilla ?
      Ihanaa kesää!

      Vastaa
    • Karita

      Hei Hanna,

      Kiitos kauniista palautteesta!
      Suville tekemäni kakun resepti on koneellani, joka sanoi juuri sopimuksensa irti. Nyt se on huollossa ja toivon että sen muisti saadaan säilytettyä... Nyt siis sormet ja varpaat ristiin. ; )
      Kunhan saan koneeni takaisin, saat tarkan reseptini kakusta. Aika pitkälti samoilla raaka-aineilla mennään, mutta mansikat astuvat vadelmien tilalle ja tehdään kaksi täytettä.
      Joka tapauksessa voin tehdä uuden reseptin kunhan vain ennätän. : )

      Ihanaa kesää myös sinulle!!
      Terkuin,
      Karita

      Vastaa
    • Melinda

      Hyvältä kuulostava kakku. Ikinä en ole raakaruokaa kokeillu tehdä,mutta tämä vei kielen mennessään! Minkäköhän kokoiseen vuokaan tämä tehdään? En mielestäni löytänyt kokoa :)

      Vastaa
    • Karita

      Kiitos Melinda,

      Käytin Lekuen silikonireunaista ja keraamisella pohjalla olevaa vuokaa. Vuoan halkaisija on 24 cm ja reunat noin 7 cm. Vuoan vetoisuus on noin 2,7 litraa.
      Meiltä täältä superlemonilta löydät raaka-aineet joita kakussa käytin ja pian myös kakkuvuoat. : )

      Mukavaa kesää!
      Karita

      Vastaa
    • Raija

      Hei! Milloin kakkuvuoat tulevat myyntiin? Teen piakkoin tilausta niin voisin tilata vuoan samalla. Mites olisiko mahdollista saada myyntiin kotimaisia superruokia kuivattuina, kuten nokkonen, horsma ym.

      Vastaa
    • Karita

      Hei Raija,

      Kakkuvuoat tukevat varmaan myyntiin noin kuukauden sisällä.
      Näillä näkymin ihanat suomalaiset villit superrruoat eivät ole tulossa lähiaikoina myyntiin. Voimme toki selvitellä saatavuutta. Itse kerään villiyrttejä ja -vihanneksia joka viikko omia smoothieita ja ruokiani rikastuttamaan. : )

      Vastaa
    • Leena Riikkala

      Hei,
      kommenttilni liippaa läheltä myös edellistä kommenttia. Ihania ruokia laitat, mutta vielä upeampaa olisi, jos resepteissäsi käyttäsit enemmän suomalaisia raaka-aineita. Ymmärrän kyllä, että taatelit, pähkinät, cookos ym eivät voi olla kotimaisia, mutta enemmän kotimaisuutta peliin, pls.
      Kiitos kuitenkin näistä kivoista vinkeistä, joita täällä jaat:-)
      Leena

      Vastaa
    • Karita

      Hei Leena,

      Kiitos palautteesta.
      Rakastan itsekin kotimaisia tuotteita ja moni sukulaisistanikin viljelee kasviksia. Isoisäni aikoinaan aloitti maanviljelyn porkkanoilla sekä nauriilla ja samalla tiellä ollaan edelleen. Joten kotimaisilla kasviksille ja muilla tuotteilla on on lämmin paikka sydämessäni.
      Eiköhän jatkossa saada kaikenlaisia reseptejä ruutuun... : )
      Jokaiselle jotakin.
      Tällä viikolla ei vielä kotimaisuus korostu, sillä pyynnöstä teen tällä kertaa raakasuklaakuorrutteisia proteiinipatukoita. Se julkaistaan lähipäivinä.

      Ihanaa kesää!
      Karita

      Vastaa
    • Tupuna

      Hei, ihania ohjeita sinulla!
      Miten /millä korvaisi kookosmaidon/öljyn ja mitä laittaa pähkinöiden/mantelin tilalle, kun allergia estää noiden käyttämisen ?
      Mukavaa kesää !

      Vastaa
    • Karita

      Hei Tupuna,

      Kiitos! : )
      Voit korvata mantelijauhon lisäämällä esimerkiksi pekaanpähkinöiden määrää tai käyttämällä muita mieleisiäsi pähkinöitä. Kookosöljyn voit korvata sulatetulla raakakaakaovoilla tai laittaa vain tilkan vettä, jotta pohjan massa alkaa tarttua yhteen. Pohjan tulee kuitenkin säilyä murumaisena.

      Kookosmaidon voit korvata esimerkiksi lisäämällä cashewpähkinöiden määrää 1 dl:lla ja nesteenä voit käyttää 3-4 dl vettä.
      Tarvittaessa voit lisätä hiukan myös kaakaovoin määrää.

      Aurinkoa ja iloa kesään!
      Karita

      Vastaa
    • Annie

      Tein tämän kakun eilen syntymäpäiviäni varten, puolet pienemmän annoksen 18 cm vuokaan. Tänään pääsin maistamaan ja oli kyllä todella täyteläistä, suklaista ja ihanaa! Vadelmaa olisi voinut olla kakussa enemmänkin, mutta toisaalta ne sopivat hyvin täydentämään annosta :) Kiitos todella ihanasta ohjeesta!

      Vastaa
    • Karita

      Hei Annie,

      Kiva kuulla!
      Itse kasaan kakun päälle usein keon vadelmia tai muita marjoja.
      Hyvää syntymäpäivää näin jälkikäteen!

      Iloa ja aurinkoa viikonloppuun,
      Karita

      Vastaa
    • Saaruska

      Hei.
      Voiko tuon kaakaovoin korvata jollain kun en omalta kylältä sitä löytänyt? :D

      Vastaa
      • Karita Tykkä

        Hei saaruska!

        Voit korvata sen myös kookosöljyllä, mutta silloin kakun koostumuksesta tulee löysempi. Kookosvoita, joka on kookoksesta myllyssä jauhettua voita, voit myös käyttää.
        Ps: Täältä kaupastammehan löytyy meidän omia SuperLemonin raakakaakovoita ja muita ihanuuksia. Eikä postillakaan kauaa siihen mene että tuotteet ovat luonasi. : )
        Kannattaa kokeilla.

        Iloa ja valoa talveen,
        Karita

        Vastaa
    • Saaruska

      Hei. Voiko tuon kaakaovoin korvata jollain kun en omalta kylältä sitä löytänyt? :D

      Vastaa
    • Merja

      Hei,

      Ajattelin elämäni ensimmäistä kertaa kokeilla raakaleivontaa viikonloppuna ja tämä kuulostaa tarpeeksi "helpolta". Tuli mieleen tuo kookosmaito, mahtaako se olla sitä samaa kuin mitä käytetään esim. Thaimaalaisiin ruokiin? Eli löytynee samoilta hyllyiltä kuin muutkin thai ruoka-ainekset?

      Vastaa
    • Karita

      Hei Merja,

      Kiva että innostuit reseptistäni! : )
      Kookosmaitoa myydään sekä tölkissä että tetroissa. Tölkit löytyvät yleensä läheltä muita säilykkeitä. Kaupan henkilökunta Kyllä osaa ohjata oikeaan suuntaan. Ota täysirasvainen versio, älä kevyt tuotteita.
      Toivottavasti onnistut ja pidät mausta.
      Kiitos kun seurailet blogiani!
      Instagram tililläni vinkkaan usein myös uusista postauksista SuperLemonin sekä Karita Tykkää -palstan (Ilta-Sanomat) osalta. @karitatykka
      Ajattelin jos se lisää inspiraatiota... : )

      Iloa ja valoa kevääseen!
      Karita

      Vastaa
      • Merja

        Hei, kiitos vinkeistä. Olenkin seuraillut sinua Instagramissa jonkin aikaa, siellä jakamiesi ihanien kuvien myötä kiinnostus raakaleivontaan onkin herännyt, kiitos siitä.

        Aurinkoista kevättä!
        Merja

        Vastaa
    • Karita

      Kiva kuulla Merja, kiitos!

      Aurinkoa! : )

      Karita

      Vastaa
    Kommentoi

    • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.