Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

    Dragon fruit swirl cake

    Dragon fruit kierrekakku, jossa on käytetty kookosöljyä ja raakakaakaovoita

    Kevät on ihanaa aikaa. Luonto herää, ilma lämpenee ja kasvit heräävät uuteen loistoon. Viimeaikoina luonto onkin näyttänyt parastaan, hellien meitä väreillä, tuoksuilla ja lämpimillä auringonsäteillä. Tuntuu että kehokin herää hiljalleen talviuniltaan.
    Kevät on myös juhlien aikaa. Pääsiäinen meni jo, mutta seuraava juhla vappu, on jo nurkan takana. Ajattelin tarjota sinulle kevään juhlaan, kuplajuoman seuraksi, herkullisen pitahaya-hedelmästä tehdyn raakakakkureseptin. Kesän tullessa, voit hyvin vaihtaa dragon fruitin esimerkiksi mahtaviin kotimaisiin mansikoihin. Tähän kakkuun valitsin tuon kauniin, syvän punaisen ja antioksidanttirikkaan hedelmän.

    Dragon fruit -hedelmä eli pitahaya lähietäisyydeltä kuvattuna

    Kuivattua pitahaya-hedelmää löytyy vaaleana ja punaisena.  Jos käytät vaaleaa hedelmää ja haluat punaisen kastikkeen, voit laittaa joukkoon hiukan punajuurimehua. Kuulostaa ehkä oudolle makuyhdistelmälle, mutta punajuuri ei maistu lopputuotteessa, sillä määrä on pieni. Toinen vaihtoehto voisi olla kurkuma, jolloin saat kauniin keltaiset raidat ja kastikkeen.

    Herkullinen kakku, joka on tehty pitahaya-hedelmästä, raakakaakaovoista, pähkinöistä ja kookosöljystä

     

    Olen aiemmin tehnyt suklaata, jossa olen käyttänyt kuivattua dragon fruit -hedelmää. Sen upea väri ja maku tempaisivat minut mukaansa. Tällä kertaa päätin tehdä raakakakun, jossa käytän tätä kauniin punaista hedelmää. Tein kakun sisälle hedelmästä kastikeraitoja ja käytin kastiketta myös kakun päällä. Tämä kakku on lajitovereitaan terveellisempi. Pitahaya-hedelmässä on runsaasti C-, B1-, B3-, B12-vitamiineja ja kuituja sekä mineraaleja että hiukan siemenissä olevaa tyydyttymätöntä rasvaa. Ravinteiden lisäksi, kakku ei sisällä gluteenia, prosessoituja sokereita, munaa, maitoa tai soijaa, joten se sopii monelle herkkusuulle. Tämä kakku on täyttä tavaraa, joten pieni pala riittää. Tällä reseptillä saat kakusta noin 12–16 kakkupalaa. Toivon sinulle hauskaa kevään ja työväen juhlaa. Nautitaan uudesta energiasta ja ympäröivästä luonnosta, joka on taas herännyt kukoistamaan pitkän talven jälkeen.

    Iloista vappua kaikille!

    Karita

     

    DRAGON FRUIT KIERREKAKKU

    Pohja:
    2 dl macadamia-pähkinöitä
    1,5 dl kookosrouhetta
    2 tl Dr. Goergin kookosöljyä (http://superlemon.fi/dr-goerg-kylmapuristettu-neitsytkookosoljy-luomu-1000-ml.html)
    2–3 rkl kotimaista hunajaa
    1/2 tl Bourbon-vaniljaa
    ripaus suolaa

    Täyte:
    5 dl cashew-pähkinöitä (liota vähintään 1 h)
    1,5 dl macadamia-pähkinöitä (liota vähintään 1 h)
    2,5 dl kookosmaitoa
    1–2 rkl tuorepuristettua sitruunan mehua
    100 g SuperLemonin raakakaakaovoita (sulatettuna) (http://superlemon.fi/superlemon-cacao-butter-454-g.htm)
    1 dl kotimaista hunajaa
    ripaus suolaa
    2 tl Bourbon-vaniljauutetta

    Kastike:
    (1 dl täytettä)
    n. 100 g kuivattua dragon fruit -hedelmää (pitahaya)
    3 Medjool-taatelia
    2 tl vaniljauutetta
    1–2 tl tuoretta sitruunan mehua

    Valmistusohjeet:

    ALOITA tekemällä pohja. Sekoita monitoimikonneessa kaikki pohjan raaka-aineet, kunnes massa on vielä rakeista, mutta hyvin sekoittunut.

    PAINELE taikina irtopohjaisen vuoan pohjalle.

    TEE seuraavaksi täyte. Huuhtele pähkinät ja valuta vesi.

    LAITA kaikki raaka-aineet blenderiin ja prosessoi kunnes koostumus on samettinen ja täysin tasainen.

    OTA 1 dl täytettä sivuun ja kaada loppu vuokaan pohjan päälle ja laita kakku viileään.

    LAITA 1 dl jo valmista täytettä ja kaikki loput kastikkeen raaka-aineet blenderiin . Sekoita kunnes kastike on täysin tasaista.

    OTA kakku viileästä ja pursota kastiketta joko kakun päälle tai sisälle. Voit jättää kastiketta myös kakun syöntihetkeä varten. Säilytä kastike jääkaapissa, kannellisessa lasipurkissa.

    TEE täytteeseen veitsellä kuvioita, niin saat aikaan kauniita raitoja. Laita kakku pakastimeen.

    ANNA kakun tekeytyä pakastimessa vähintään 2 tuntia tai kunnes se on jähmettynyt kunnolla. Itse teen yleensä raakakakut edellisenä iltana ja annan tekeytyä rauhassa.

    OTA kakku pakastimesta noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

    PS: Voit leikata annosviipaleita jäisestä kakusta käyttämällä terävää, kuumassa vedessä lämmitettyä veistä.

    NAUTI.

    3 kommenttia artikkeliin “Dragon fruit swirl cake”

    • Tiina

      Moi!

      Blogissasi on ihania ohjeita leivontaan raikkaiden kuvien kanssa! Tuo dragon fruit kierrekakku näytti houkuttelevalta ja ajattelin kokeilla reseptiäsi.

      Vastaa
      • Karita

        Kiitos viestistä Tiina,
        Kuvauksen maailma on ihana ja yritän ottaa inspiroivia kuvia tekemistäni ruoista. Kiva kuulla että olet pitänyt blogistani!
        Ensi viikolla, keskiviikkona IS verkkosivuilla Karita Tykkää palstalla annan ohjeen samantyyliseen valkosuklaa-mustikka kierrekakkuun. Tein reseptin eilen ja siitä tuli ihana!
        Kannattaa kokeilla!
        Iloa ja valoa kevääseen!

        Vastaa
    • Tiina

      Moi Karita!

      Valkosuklaa-kierrekakku kuulostaa myös erittäin hyvältä! Kiitos, hyvää ja iloista kevättä myös sinulle!

      Vastaa
    Kommentoi

    • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.