Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

    Minttusuklaakakkuset

    Minttusuklaakakkuset by Karita Tykkä

     

    Minttusuklaa – mmmm! Ihanaa, suussa sulavaa ja täyteläistä. Tein Lautasellinen kauneutta -kirjaani todella herkullisen reseptin minttusuklaanappeihin. Siinä reseptissä on kuitenkin pähkinöitä, ja koska moni on niille allerginen, halusin tehdä samankaltaisen reseptin ilman pähkinöitä tai edes siemeniä. Onnistuin – minttusuklaakakkuset vievät nimittäin kielen mennessään.

     

    Minttusuklaakakkuset by Karita Tykkä

    Minttusuklaakakkuset by Karita Tykkä

     

    Tein minttutäytteen illalla ja kuorrutuksen vasta seuraavana päivänä, jolloin täyte oli kunnolla pakastunut ja helppo kuorruttaa. Aikaa ei mennyt kauan, eikä raaka-aineita tarvittu pitkää listaa – kuusi raaka-ainetta riittää. : ) Kannattaa kuitenkin satsata laadukkaisiin tuotteisiin, sillä herkkujen lopullinen maku määrittyy täysin raaka-aineiden mukaan. Mikäli kaipaat enemmän makeutta, lisää täytteen vaahterasiirapin määrää tai laita joukkoon tippa hunajaa. Näissä herkuissa ei ole maitoa, munia, viljoja, gluteenia, valkoista sokeria ja ne ovat vegaanisia. Sopivat siten monelle herkkusuulle! Kookos ei myöskään maistu liikaa, vaan suklaan ja mintun maut tulevat vahvemmin esiin.

     

    Minttusuklaakakkuset by Karita Tykkä

     

    Minttusuklaakakkuset by Karita Tykkä

     

    Meillä näistä nauttivat kaikki – etenkin mieheni, joka toivoo minun valmistavan näitä nyt usein. Kokeile sinäkin ja maista! Laitathan sitten viestiä ja kerrot mitä pidit. : )

    Tämän reseptin myötä tahdon toivottaa sinulle iloista, rauhallista ja herkullista Joulua!
    Rakkaudella, Karita

     

    Minttusuklaakakkuset by Karita Tykkä

     

    Minttusuklaakakkuset by Karita Tykkä

     

    Minttusuklaakakkuset

    (noin 15 kpl)

    250 g kookoshiutaleita
    3 rkl vaahterasiirappia
    ripaus suolaa
    15–20 tippaa minttuöljyä (Japol, japanin minttuöljy)
    2 tl kookosöljyä

    130 g raakasuklaata tai raakakaakaomassaa ja kookossokeria

     

    Prosessoi kookoshiutaleet monitoimikoneessa kunnes massa alkaa muodostua. Lisää vaahterasiirappi, suola ja piparminttuöljy.
    Prosessoi kunnes saat aikaa taikinan. Lisää 1 teelusikallinen kookosöljyä ja laita mukaan myös toinen jos täyte jää liian irtonaiseksi. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja tee kämmenien välissä pieniä kakkusia. Taikinaa kannattaa käsitellä varoen, jotta saat aikaan kauniita herkkuja. Halutessasi voit käyttää myös silikonimuotteja, jolloin homma on huomattavasti helpompaa. Täytä silloin silikonimuotti täytteellä ja pakasta.: )
    Laita kookoskakut pakkaseen tunniksi tai kunnes ne ovat täysin jäässä.
    Sulata raakasuklaa tai kaakaomassa hellävaroin vesihauteessa. Jos käytät kaakomassaa lisää siihen hienoksi jauhettu kookossokeri ja sekoita huolellisesti. Tarkista maku. Halutessasi temperoi suklaa. Temperoinnin ohjeen näet täältä.
    Kasta kookoskakut yksitellen sulaan suklaaseen ja valuta ylimääräinen suklaa pois. Itse käytän apuna haarukkaa. Laita kuorrutetut minttukakkuset takaisin kylmään kunnes suklaa on täysin jähmettynyt.

     

    Nauti!

    Minttusuklaakakkuset by Karita Tykkä

    6 kommenttia artikkeliin “Minttusuklaakakkuset”

    • Emilia

      Heippa!
      Kysymys tuosta Japol minttuöljystä, mistä sitä saa ja onko sitä erikseen ruuanlaittoon? Löysin hakukoneella vain apteekista saatavaa ja siitäkin on näköjään jopa varoituksia käytöstä.

      Vastaa
      • Karita Tykkä

        Ostan itse Life-myymälästä. Määrä jää todella pieneksi per/herkku. En siis olisi huolissani.
        Voit toki käyttää mitä tahansa muutakin mieleistäsi tai -uutetta. Maistele ja muokkaa määrää makusi mukaan.

        Iloa joulunaikaan!
        Karita

        Vastaa
    • Marjo

      Onko jotain kookoshiutaleita korvaavaa ainetta? Monissa hyviltä kuullostavissa kirjojesi resepteissä on kookosta, jonka makua en voi valitettavasti sietää.

      Vastaa
      • Karita Tykkä

        Moikka Marjo.

        Riippuu täysin reseptistä. Kookoksella on paljon hyviä puolia ja siksi sitä käytetään paljon.
        Tässä reseptissä voit korvata sen cashewpähkinöillä.

        Iloa ja energiaa viikonloppuun!
        Karita

        Vastaa
    • Mari S

      Heips!
      Tarkentaisitko tuota monitoimikoneella prosessointi-käsitettä :) Millä vatkaimilla? Vai menisikö ihan blenderissä ok? Näitä herkkuja on kokeiltava!! :)

      Vastaa
      • Karita Tykkä

        Moikka!
        Monitoimikoneella en tarkoita yleiskonetta, vaan sellaista, missä on erilaisia teriä muunmuassa s-terä, raastinterät yms. Tällainen löytyy itseltäni. http://www.philips.fi/c-p/HR7778_00/avance-collection-monitoimikone

        Blenderillä voi olla vaikea saada massa sekoittumaan tasaisesti...

        Iloa ja ihanaa oloa!
        Karita

        Vastaa
    Kommentoi

    • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.