Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Omenapiirakka

Karita Tykän omenapiirakka

Apple pie

 

Syksyn omenasato alkaa jo käydä vähiin, joten ajattelin jakaa viime tipassa ihanan omenapiirakkareseptini. Omenapiirakka ei ole raaka, mutta siinä ei ole käytetty lainkaan valkoisia jauhoja tai prosessoituja sokereita. Tein reseptin eräänä iltana kun tulimme perheeni kanssa muutaman tunnin sienireissulta. Meillä oli kotona reilusti luomutilan puutarhasta poimittuja omenoita. Kuivatin niistä jo valmiiksi viipaleita, soseutin omenasosetta ja pakastin omenakuutioita smoothieita varten. Onneksi hedelmiä riitti myös omenapiirakkaa varten. Olin saanut omenat vanhempieni kautta ihanasta Tammelan kylästä, jonka maalaismaisemissa olen viettänyt kaikki lapsuuden lomani.

 

Karita Tykän omenapiirakka

 

Lämmin ja mausteinen omenapiirakka oli herkullista. Se oli mehukasta ja täyteläistä, raikasta ja makeaa. Omenapiirakan kanssa oli kiva nauttia vaniljalla maustettua kookoskermavaahtoa tai niin kuin perheen miehet - vaniljajäätelöä. Häagen-Dazsin vaniljajäätelö on muuten ainoa kauppojen pakastealtaissa oleva jäätelö, jossa ei ole mitään ylimääräisiä täyte- tai sidosaineita. Tuotesisältö on ihanan yksinkertainen - ainoastaan kerma, sokeri, kananmunan keltuainen ja vanilja.

 

Karita Tykän omenapiirakka

 

Samantyylisen piirakan voit tehdä myös käyttämällä esimerkiksi päärynää. Jos valitset puhdaskauraa, on se gluteeniton, maidoton, tehty ilman valkoisia sokereita sekä munia. Saat siitä myös vegaanisen käyttämällä voin sijaan kookosöljyä ja makeutukseen hunajan sijaan vaahteraasiirappia.  Ravintoaineita ja kuituja tästä ihanuudesta kyllä löytyy. Vitamiineja, mineraaleja, hyviä rasvoja ja runsaasti kuitua. Nauti herkkkuhetkestä ja kauden viimeisistä kotimaisista omenoista vaikkapa tämän mehukkaan piiraan muodossa. Toivottavasti pidät siitä yhtä paljon kuin meidän perhe.

 

Karita Tykän omenapiirakka

 

Pohja:
3 dl kaurahiutaleita
2,5 dl mantelijauhoja
1 tl jauhettua vaniljaa
4 rkl kookosöljyä sulana tai sulatettua luomulaatuista voita (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-raw-coconut-oil-1000-ml.html)
3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
1/2 tl kardemummaa
Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)

ESILÄMMITÄ uuni noin 180 asteeseen.
PROSESSOI kaikki pohjan raaka-aineeet sekaisin monitoimikoneessa. Jätä hiukan tekstuuria. Anna taikinan levätä kelmussa ja viileässä noin kaksikymmentä minuuttia. Tämä ei ole pakollista, mutta taikina on helpommin työstettävissä, mikäli teet näin.
PAINELE taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja esikypsennä pohjaa uunissa noin 10 minuttia.

Täyte:
3 dl omenasosetta (käytin itse soseutettua ja makeuttamatonta omenasosetta)
Hunajaa tai vaahterasiirappia maun mukaan
Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
1/2 tl jauhettua vaniljaa
2–3 tl kanelia (Urtekram)
Kardemummaa maun mukaan
Viipaloituja omenoita niin että vuoka täyttyy
Rutistus tuoretta limetin mehua omenalohkojen päälle
2 rkl kookospalmusokeria

SEKOITA omenasose, hunaja, kaneli, vanilja ja suola. Voit lisätä halutessasi joukkoon myös hiukan kardemummaa. Sekoita sileäksi ja tarkista maku. Levitä pohjataikinan päälle.
VIIPALOI omenat ohuiksi viipaleiksi ja asettele soseen päälle.
RIPOTTELE omenaviipaleiden päälle halutessasi vielä kanelia, kardemummaa ja kookospalmusokeria.
KYPSENNÄ uunissa noin 35 minuutttia.
ANNA jäähtyä hiukan ja nauti laadukkaan jogurtin, vaniljajäätelön, kookosjogurtin tai kookoskermavaahdon kera.

 

 

 

9 kommenttia artikkeliin “Omenapiirakka”

Kommentoi

  • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.