Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

    • Purple protein shake

      Proteiini-mustikkasmoothie lasipurkissa

       

      Aamu alkoi tänään reippaasti 15-vuotiaan Eetu-koiramme kanssa kevyesti hölkäten. Liike ja happirikas ilma tekivät hyvää keholle sekä mielle. Veri lähti kiertämään, lymfakierto toimimaan ja ajatukset selkeytyivät. Lenkin jälkeen kaipasin proteiinin täytteistä smoothieta. Päädyin kurkistamaan jääkaappiin ja pakastimeen, jonka jälkeen pyöräytin täyteläisen, kauniin violetin, antioksidanttirikkaan aamiaispirtelön .Tällä kertaa käytin proteiininlähteenä Evolutionin maustamatonta ja laktoositonta Ion92 heraproteiini-isolaattia, mutta maustetutkin versiot sopivat tähän mainiosti. Mustikat olivat viime vuoden satoa, itse keräämiäni, täältä Espoon metsistä ja maistuivat ehkä juuri siksi niin hyviltä. Apupoikana oli mukana sillloin kaksi ja puolivuotias Luca, jonka sanko jäi melko tyhjäksi... Suu ja sormet tosin olivat sitäkin sinisemmät. Suloista.

       

      Proteiinismoothien raaka-aineet, mustikoita ja laktoositonta Ion92 heraproteiinia ja tammenlehti-salaattia

       

      Koska kyseessä on minun pirtelöni, löytyy sieltä aina myös jotain vihreää. Tänään kaapissa oli Tammenlehtisalaattia, jota käytin runsaalla kädellä. Myös esimerkiksi pinaatti sopisi tähän hyvin. Makeus ja pehmeys tulee banaanista, mutta sen voi hyvin korvata vaikkapa kookosmaidolla tai avokadon palalla ja lisätä tarvittaessa mieleistä makeuttajaa. Erilaiset superfoodit ovat myös erinomainen lisä tuomaan extraravinteita pirtelöön. Esim. SuperLemonin spirulina- tai chlorella-jauhe sopivat hyvin. Kokeile, käytä luovuutta ja maistele.

       

      Tästä päivästä tulee hyvä päivä!

      Terkuin, Karita

       

       

      PROTEIINI-MUSTIKKASMOOTHIE

       

      2 dl mantelimaitoa, vettä tai kookosvettä

      1,5 dl mustikoita (jäisiä tai tuoreita)

      n. 1 dl Evolution Ion92 proteiinijauhetta (maustamaton tai mansikka) (http://superlemon.fi/evolution-ion92-natural-400-g.html)

      Banaani

      Kaksi suurta kourallista tammenlehtisalaattia

      1/2 tl vaniljaa

      Jäitä

      + tarvittaessa kotimaista hunajaa tai muuta makeuttajaa

       

       

      Valmistusohjeet:

      LAITA kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi, kuohkeaksi smoothieksi.

      TARKISTA maku ja muokkaa tarvittaessa.

      KAADA lasiin ja koristele halutessasi marjoilla.

      NAUTI.

       

    • Chocolate smoothie with a kick

      Raakasuklaamassan palasia, kokonaisia chilejä ja raakasuklaasmoothie, joka on terästetty gelatinoidulla maca-jauheella ja lucumalla

       

      Suklaa ja chili, mikä ihana yhdistelmä!

      Tänään halusin viikonlopun kunniaksi tehdä ihanan suklaisen smoothie-reseptin, jonka voi hyvin nautiskella laskiasrientojen jälkeen. Kun joukkoon sujauttaa mieleistä proteiinijauhetta, on se myös loistava proteiinilisä aktiiviseen päivään. Makua voi helposti muokata esimerkiksi korvaamalla chilin mintunlehdillä tai minttuöljyllä, ja nauttia raikkaasta minttusuklaapirtelöstä. Tällä kertaa valitsin pirtelööni suklaan kaveriksi kuitenkin chilin, joka lämmitti ja antoi kivan positiivisen potkun viikonloppuun.

      Olen mausteiden ystävä ja maustan kaikkia ruokia suurella sydämellä. Chili on myös lämmittävä, aineenvaihduntaa vilkastuttava, verensokeria tasapainoittava (kapsaisiini) ja kehoa virkistävä kasvi. Pieni ja pippurinen voimapakkaus on täynnä C-vitamiinia, lykopeenia, beetakaroteenia ja A-vitamiinia. Kun chilin yhdistää suklaaseen, saadaan aikaan oikea rakkausrohto, joka saa kehon sekä mielen kehräämään. Cashewpähkinät tuovat pirtelöön kermaista pehmeyttä ja taatelit kuituja sekä makeutta. Ja vaikka kevättä kohti mennään hurjaa vauhtia, ainakin oma kehoni kaipaa ruoasta vielä täyteläisiä makuja sekä runsautta. Tämä chilisuklaapirtelö tuo juuri tuota täyteläisyyttä, hellyyttä ja mielihyvää.

       

      Raakasuklaasmoothien raaka-aineet, raakakaakaomassan palasia, raakakaakaonibsejä, cashewpähkinöitä ja kokonaisia chilejä

       

      Yhden vinkin haluaisin vielä antaa pirtelöitä varten. Pakastimessa kannattaa aina pitää kypsiä banaaninpaloja. Ne toimivat loistavana makeuttajana, sekä tuovat ihanaa pehmeää koostumusta pirtelöihin. Tällöin sinulla on aina kypsiä banaaneja kotonasi, raa'at banaanit kun sulavat huonosti, eivätkä tuo toivottua makeutta pirtelöihin.

      Tähän lopuksi ajattelin toivottaa reippaita hetkiä laskiastiistain pulkkamäessä, vaikka täällä Etelä-Suomessa ei lumesta ole enää tietoakaan. Joten hankitaan puna poskille muulla tavoin ulkona reippaillen ja kevään tulosta iloiten.

       

      Ihanaa ja energistä viikonloppua!

      Hymyin, Karita

       

       

      CHILISUKLAASMOOTHIE

       

      1 dl Cashewpähkinöitä (liotettuna 1–2 h)

      1/2 banaani (jäinen, paloiteltu)

      2 rkl raakakaakaojauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-cacao-powder-400-g.html)

      2 Medjool-taatelia (poista kivet)

      1 tl Maca-jauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-gelatinized-maca-400-g.html)

      1 rkl Lucuma-jauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-lucuma-powder-400-g.html)

      1/2–1 tl luomu vaniljauutetta

      1/4 tl chiliä (maun mukaan)

      400 ml kookosvettä, pähkinämaitoa tai vettä

      + jäitä

      Lisää makeutusta tarvittaessa, esimerkiksi kotimaisella hunajalla.

      Koristeluun esimerkiksi SupeLemonin raakakaakaonibsejä. (http://superlemon.fi/superlemon-cacao-nibs-400-g.html)

       

       

      Valmistusohjeet:

      LAITA cashewpähkinät, kaakaojauhe, mausteet, taatelit ja neste blenderiin ja sekoita tasaiseksi.

      LISÄÄ jäiset banaanit ja sekoita.

      MAISTA ja muokkaa makua tarvittaessa, lisää jäitä ja sekoita vielä kerran.

      KAADA kauniiseen lasiin, ripottele päälle kaakaonibsejä tai chiliä.

      NAUTI.

       

    • Ginger power smoothie

      Inkiväärismoothie terästettynä havaijin spirulinalla

       

      Nenä valuu, lihaksia särkee, yskittää, väsyttää ja olo on kurja... Flunssa on saanut yliotteen monesta. Myös meillä flunssa on kylässä. Siitä inspiroituneena tein helpon inkiväärismoothien, josta toivon olevan apua flunssakauden keskellä.

      Inkivääri tekee paljon muutakin hyvää kuin lievittää tulehdustiloja. Se on loistava apu matkapahoinvointiin, ruoansulatukseen, kipujen lievitykseen, nivelongelmiin ja irrottamaan limaa keuhkoista. Ja se lämmittää kehoa ihanasti. Minä rakastan ikivääriä ja nautin sitä melkein joka päivä. Pieni pala päivässä riittää. Voit tehdä inkivääriteetä, raastaa ruoan ja jälkiruokien sekaan tai lisätä pirtelöihin.

      Appelsiini tai kaksi tuovat c-vitamiinia ja hunaja auttaa torjumaan viruksia. Lisäksi se pehmentää ihanasti ikiväärin voimakasta makua. Spirulina puolestaan tuo ravinteita, puhdistaa kehoa ja antaa voimaa. Kookosvesi nesteyttää kehoa hyvin. Hyvä nesteytys tehostaa immuunipuolustusta ja auttaa torjumaan flunssaa. Juo siis paljon nesteitä ja vältä liikaa kofeiinia sisältäviä juomia. Ja tietysti jos olet jo saanut pöpön, muista levätä, jotta keho voi keskittyä paranemiseen.

      Tsemppiä ja rakkautta flunssakauteen,

      Karita

       

       

      INKIVÄÄRISMOOTHIE

       

      2–5 cm tuoretta inkivääriä (oman makusi mukaan)

      1–2 appelsiinia

      1/2  banaani

      1–2 rkl hunajaa

      1 tl SuperLemon Hawaiian Spirulina -jauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-hawaiian-spirulina-400-g.html)

      Kookosvettä haluamasi koostumuksen mukaan

      + jäitä

       

       

      Valmistusohjeet:

      KUORI ja paloittele appelsiini, banaani sekä inkivääri.

      LAITA blenderiin hunajan ja spirulinan kanssa. Lisää nestettä ja jäitä tarvittaessa.

      JOS haluat pehmeämmän lopputuloksen, voit käyttää nesteenä kookos-tai mantelimaitoa.

       

    • Valentine's date with chocolate

      Raakasuklaakonvehdit taatelitaytteellä, kokonaisia ja paloja

       

      Ystävänpäivästä tulevat mieleen rakkaat ystävät, hellyys, rakkaus, lämmin halaus, suukko, ehkäpä lasillinen kuplivaa ja tietysti myös SUKLAA. Olen aina rakastanut suklaata ja useamman vuoden ajan tehnyt erilaisia raakasuklaaversioita kotikeittiössäni. Minulle suklaan teko ei ole vain mekaanista valmistamista vaan myös rentouttavaa fiilistelyä ja käsillä tekemistä. Raaka-aineiden tuoksut ja maut vievät minut mukanaan toiseen maailmaan. Raakasuklaa on intohimoni ja uppoudun mielelläni viikoittain suklaan makujen ja tuoksujen maailmaan. Uusien täytteiden ja makujen löytäminen on aina yhtä ihanaa. Reseptejäni olen koonnut myös Raakaa ja makeaa -kirjaani. Yksi lempisuklaani syntyy raakasuklaasta ja taateleista, sillä taatelit tuovat ihanaa, toffeemaista makeutta täyteläisen suklaan pariksi. Mausteeksi taatelitäytteeseen laitan usein myös ripauksen laadukasta suolaa ja ihanaa Bourbon-vaniljaa.

      Raakasuklaata syön jossain muodossa viikon jokaisena päivänä. Nautin sen tuomasta energiasta, mausta, ravinteista ja mielihyvän tunteesta. Tänäkin Ystävänpäivänä nautimme ehdottomasti ihanasta raakasuklaasta, muun muassa näistä taatelitäytteisistä suklaista, joiden kanssa olen sopinut treffit. Kokeile sinäkin ja nauti. Ihanaa Ystävänpäivää.

      Love, Karita

       

      RAAKASUKLAAKONVEHDIT TAATELITÄYTTEELLÄ
      Yhteensä 60–75 kpl

       

      Taatelitäyte:

      2 dl (noin 30 kpl) kuivattuja kivettömiä taateleita

      1,5–2 dl vettä

       

      Suklaa:

      200 g raakakaakaovoita (http://superlemon.fi/superlemon-cacao-butter-454-g.html)

      1 rkl sulatettua kookosöljyä

      3 dl raakakaakaojauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-cacao-powder-400-g.html)

      0,5–1 dl hunajaa

      2 tl vaniljauutetta tai 4 tl vaniljajauhetta

      Ripaus suolaa

       

       

      Valmistusohjeet:

      LAITA täytteen taatelit vähintään tunniksi likoamaan 1,5–2 desiin vettä. Itse annan taateleiden liota usein yön yli. Voit myös käyttää tuoreita taateleita, jolloin niitä ei tarvitse liottaa eikä vettä tarvita täytteessä lainkaan.

      SOSEUTA liotetut taatelit ja liotusvesi tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Muista välillä kaapia tahna reunoilta alas. Laita tahna hetkeksi pakastimeen, jotta lusikointi on helpompaa.

      SULATA raakakaakaovoi (http://superlemon.fi/valmistusvinkit).

      SEKOITA joukkoon loput suklaan raaka-aineet. Temperoi suklaa halutessasi (http://superlemon.fi/valmistusvinkit).

      KAADA pieni määrä suklaata konvehtimuottien pohjalle niin, että pohja peittyy. Käytä vain vajaa puolet suklaamassasta. Laita muotit hetkeksi pakastimeen.

      OTA muotit pakastimesta ja laita lusikalla pieni määrä taatelitäytettä keskelle muottia ensimmäisen suklaakerroksen päälle. Älä anna täytteen koskettaa muotin reunoja. Jos täyte on liian juoksevaa, laita se hetkeksi pakastimeen jähmettymään, jotta työskentely helpottuu.

      LUSIKOI suklaata muotteihin niin, ettei täytettä näy ja pinta on tasainen.

      LAITA konvehdit jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.

      JOS säilytät konvehteja pakastimessa, ota ne huoneenlämpöön tai jääkaappiin vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

       

    • SuperLemon blogi on nyt virallisesti avattu

      Wau, SuperLemon on vihdoin auki! Lukuisten työtuntien, päivien, viikkojen ja kuukausien työ kantaa vihdoin hedelmää. Minulla ei ollut pienintäkään käsitystä siitä, mitä kaikkea hyvän verkkosivuston tekeminen vaatii. Erilaisten vaikeuksien ja monien mutkien kautta sivusto on vihdoin nyt auki ja  toiminnassa. Paljon on vielä toki tekemättä, mutta jostain pitää aloittaa. Sydän on pakahtua onnesta, jännityksestä ja odotan innolla tulevaa. Suupielet kohoavat korviin... Olen kiitollinen ja onnellinen!!

      Tästä alkaa myös neitsytmatkani bloggarina. Pyrin tekemään blogiini inspiroivia kuvia ja mielenkiintoisia kirjoituksia, rennosti ja pilke silmäkulmassa.

      Kiitos, että olet mukana jakamassa matkani alkumetrit, tästä se lähtee!

       

      SuperLemon blogissa Karita Tykkä tekee raakasuklaata omassa keittiössä

    Tuotteet 56-60 / 60

    Sivu:
    1. 1
    2. ...
    3. 8
    4. 9
    5. 10
    6. 11
    7. 12