Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

    • Raaka ja vegaaninen kuningatarleivos

      Raaka ja vegaaninen kuningatarleivos by Karita Tykkä

       

      Halusin pitkästä aikaa luoda uuden reseptin raakakakkuun, tai pikemminkin leivoksiin, jotka on helppo ottaa pakastimesta sulamaan aina tarpeen mukaan. Isomman kakun kanssa tulee syöjiä olla useampia. Mieleeni nousi jostain sana kuningatar, ja lähdin liikkeelle siitä. Jokusen tovin keittiössä touhuttuani olin valmis ja näin syntyi raaka ja vegaaninen kuningatarleivos. Apukokikseni sain rakkauspakkaukseni, kohta kuusi vuotta täyttävän Luca-poikani.

       

      Raaka ja vegaaninen kuningatarleivos by Karita Tykkä

      Raaka ja vegaaninen kuningatarleivos by Karita Tykkä

       

      Mustikoita ja vadelmia on tänä vuonna ollut ihanan paljon. Olen napsinut niitä sellaisenaan ja käyttänyt salaateissa sekä jälkiruoissa. Parhaimmillaan marjat ovat mielestäni suoraan pensaasta syötynä, mutta ne myös raikastavat suolaiset ja makeat ruoat. Onneksi mustikkaa saa myös pakastekuivattuna, jolloin maku ja ravintorikkaus säilyvät huipussaan. 30 grammaa ihanan pulleita pakastekuivattuja mustikoita vastaa 240 grammaa tuoreita. Maku on vahva ja jos käyttäisimme mustikkajauheen sijaan ainoastaan tuoreita tai jäisiä marjoja, tulisi kakkuun liikaa nestettä. Täytteen rakenne muuttuu täysin, eikä se pysy enää kasassa. Pakastekuivatuista mustikoista tulee myös fantastinen mustikkaraakasuklaa tai valkoinen raakasuklaa.

       

      Raaka ja vegaaninen kuningatarleivos by Karita Tykkä

       

      Kuningatarleivokset voi toki valmistaa myös kakuksi, mutta leivokset ovat mielestäni kauniimpia ja sirompia. Leivoksen kaverina voit nauttia esimerkiksi tuoreita tai kuivattuja mustikoita tai vadelmia. Nämä raikkaat leivokset sopivat moneen suuhun ja pelkkä pohjataikina oli poikani herkkua. Teinkin siitä ylimääräisen satsin ja pyörittelin palleroiksi. Jos haluat tiiviimmän täytekerroksen tai et pidä kookoksen mausta, voit käyttää sulatettua kaakaovoita.

       

      Raaka ja vegaaninen kuningatarleivos by Karita Tykkä

       

      Herkullisia hetkiä kuningatarleivosten parissa.
      Rakkaudella, Karita

       

       

      Raaka ja vegaaninen kuningatarleivos

      25 palaa

       

      Raaka-aineet

      Pohja:
      2 dl kookoshiutaleita
      6 kpl Medjool-taateleita (noin 2 dl) (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-medjool-taateli-250-g.html)
      1/2 tl jauhettua vaniljaa
      1/2 tl–1 tl jauhettua kardemummaa
      1/4 tl suolaa

      Täyte:
      4 dl cashewpähkinöitä, liota yön yli tai minimissään 4 h ja huuhtele
      1 dl kookosöljyä, sulana tai Criollo kaakaovoita (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-criollo-cacao-butter-454-g.html)
      1 dl tuorepuristettua sitruunamehua
      1/2 dl vaahterasiirappia
      1/2 dl–1 dl koivusokeria (http://superlemon.fi/superlemon-birch-xylitol-powder-300-g.html)
      3/4 dl vettä
      1 tl vaniljauutetta (ei välttämätön)
      Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)

      +
      1,5 dl vadelmia
      2 dl mustikoita (tai 1–2 rkl mustikkajauhetta ja tarvittaessa 1/2 dl vettä)
      3 rkl pakastekuivattua mustikkajauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-freeze-dried-bilberry-powder-50-g.html)
      2 rkl vaahterasiirappia
      1 rkl kookosöljyä (http://superlemon.fi/puhdistamo-luomu-kylmapuristettu-neitsytkookosoljy-500-ml.html)

       

      Yhdistä pohjan raaka-aineet monitoimikoneessa ja painele leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan.
      Sekoita tehosekoittimessa cashewpähkinät, kookosöljy, sitruunan mehu, makeutus, vanilja ja suola tasaiseksi. Lisää vettä jos tarve, maksimissaan 3/4 dl.
      Kaada 3/4 taikinasta vuokaan pohjan päälle. Painele joukkoon vadelmia ja pakasta noin 15 minuuttia. Lisää jäljelle jäävään täytteeseen 1 rkl vaahterasiirappia, mustikkajauhe sekä mustikat ja prosessoi kunnes seos on tasaista. Ripottele vaalean kerroksen päälle vielä vadelmia ja kaada päälle mustikkakerros.
      Pakasta kakkua noin kahdesta kolmeen tuntia tai yön yli.

      Leikkaa jäinen kakku ja anna sulaa noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

      P.S. Voit myös koristella kakun pinnan jättämällä sivuun hiukan vaaleaa täytekerrosta ja koristelemalla mustikkakerroksen sillä. Tai ripottele päälle vadelmia ja vaikkapa kookoshiutaleita tai kaakaopavunpaloja.

      Raaka ja vegaaninen kuningatarleivos by Karita Tykkä

    • Maidoton kardemumma-mustikkajäätelö

      Maidoton kardemumma-mustikkajäätelö Karita Tykältä

       

      Mustikka, tuo kotimainen ihanuus joka on täynnä antioksidantteja ja muita ravinteita. Nautin mustikoista eri muodoissa viikoittain. Tuoreet mustikat ovat oman kautensa parasta antia, pakkasestani löytyy melkein aina mustikoita kotimetsistä ja pakastekuivattua mustikkajauhetta sekä kuivattuja pakastekuivattuja mustikoita. Mustikkajauheella voi maustaa ja värjätä esimerkiksi raakakakkuja. Tällä kertaa maidoton kardemumma-mustikkajäätelö saa makunsa pakastekuivatusta kotimaisesta mustikkajauheesta, jonka runsas maku ja korkea laatu takaa ihastuttavan maun.

       

      Maidoton kardemumma-mustikkajäätelö Karita Tykältä

       

      Maidottomissa jäätelöissä käytetään usein pähkinöitä ja kaupan vegejäätelöissä on myös esimerkiksi valkoista sokeria. Maitoa en halunnut tietenkään käyttää, monestakin syystä. Valkoinen sokeri taas on entiselle sokeriaddiktille myrkkyä, joten minun herkuistani ei sitä löydy. Pähkinöitä kyllä syön, mutta nykyään aiempaa harvemmin. Monet ovat myös allergisia pähkinöille. Tämän jäätelön halusin jättää kokonaan pähkinättömäksi, jotta mahdollisimman moni voisi siitä nauttia. Kermaista koostumusta tuovat niin kookosmaito kuin myös avokado, joka ei maistu lopputuotteessa. Makeuttajina toimivat tällä kertaa koivusokeri ja vaahterasiirappi, mutta voit valita makeuttajasi oman mieltymyksesi mukaan. Myös mieto hunaja toimii upeasti.

       

      Maidoton kardemumma-mustikkajäätelö Karita Tykältä

       

      Vaniljan ja kardemumman hurmaavat maut tuovat mieleen mummon mustikkapiirakan. Rakastan kardemummaa ja laitan sitä itse reilusti. Jos et ole sen ystävä, voit hyvin jättää sen myös kokonaan pois. Lopputulos on silti ihana. Parhaimmillaan jäätelö on heti valmistamisen jälkeen nautittuna, mutta jos nautit jäätelön sen oltua pidempään pakkasessa, anna sen ensin sulaa noin 10–15 minuuttia. Jäätelö läpäisi myös viisivuotiaan poikani makutestin. Jäätelö ei ehtinyt todellakaan jäädä lautaselle sulamaan vaan häipyi parempiin suihin salamannopeasti.

       

      Maidoton kardemumma-mustikkajäätelö Karita Tykältä

       

      Kokeile ja nauti jäätelöstä, josta tulee hyvä olo ja jota voit nauttia ilman minkäänlaisia omantunnontuskia. Ei sillä, että mistään ruoasta tarvitsisi koskaan edes tuntea huonoa fiilistä, vaikka meillä naisilla niin usein on tapana. Nautitaan ja herkutellaan siis hymyssä suin! : )

      Herkullista jäätelökesää!
      Halein,
      Karita

       

      Maidoton kardemumma-mustikkajäätelö

      2 isoa avokadoa
      6 rkl pakastekuivattua mustikkajauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-freeze-dried-bilberry-powder-50-g.html)
      1 tl jauhettua vaniljaa (http://www.urtekram.fi/tuotteet/elintarvikkeet/mausteet/vaniljajauhe-luo-10-g#)
      Kardemummaa makusi mukaan
      Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
      2 tlk jääkaappikylmää kookosmaitoa (Rasvainen, paksu osa)
      1 rkl lesitiiniä (ei välttämätön)
      3 rkl ksylitolia (http://superlemon.fi/superlemon-birch-xylitol-powder-300-g.html)
      5 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa (http://www.urtekram.fi/haku/vaahterasiirappi?c=rpbP)

      + lopuksi 3/4 dl jäisiä kokonaisia mustikoita (tai mustaherukoita jotka toimivat myös ihanasti)

      Sekoita kaikki raaka-aineet, jäisiä mustikoita lukuunottamatta, sekaisin monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tasaiseksi. Tarkista maku. Jos sinulla on jäätelökone niin kaada seos pakastimessa jäähdytettyyn jäätelökoneen kulhoon ja toimi koneen ohjeiden mukaisesti. Sekoita loppuvaiheessa joukkoon vielä pakastetut mustikat.
      TAI
      Kaada seos pakastimen kestävään kulhoon ja laita kulho pakastimeen. Sekoittele massaa puolen tunnin välein kunnes saat haluamasi koostumuksen.

      Jäätelö kannataa nauttia mielellään heti kun koostumus on mieleistä. Kun nautit myöhemmin pidempään pakkasessa ollutta jäätelöä, anna sen sulaa noin 10–15 minuuttia ennen nauttimista.

    • Raakasuklaapopcornit

      Raakasuklaapopcornit by Karita TykkäRaw chocolate popcorn

      Hurahdin täysin popcorniin juhannuksen aikana. Tein erilaisia suolaisia ja makeita versioita, käyttäen luomulaatuisia maissinjyviä, kookosöljyä ja mausteita. Yksi oli ylitse muiden, raakasuklaapopcornit – makean ja suolaisen ihana yhdistelmä, joka vei kielen mennessään. Puffatut luomumaissinjyvät raakasuklaalla kuorrutettuna maistuivat koko perheelle. Herkku on rapea, makea ja suolainen – taivaallista. Itse suklaata en makeuttanut, sillä SuperLemon Criollo Cacao Paste -raakakaakaomassa on pehmeän vaniljaista ja popcorneissa oleva siirappi riittää makeuttamaan kokonaisuutta juuri sopivasti. Kaakaomassasta riippuen, voit säädellä makeuttajasi määrää oman makusi mukaan.

      Itse käytin tällä kertaa makeutukseen vaahterasiirappia, mutta myös kookossiirappi tai juokseva hunaja sopivat hyvin. Voit käyttää myös vaikkapa valmista suklaata, mutta tällä kombolla saat aikaan hiukan terveellisemmän herkun. Maissin valmistukseen käytetään kookosöljyä, joten koko konaisuus on terveellinen ja herkullinen. Se myös sopii monelle, sillä se on vegaaninen, gluteeniton, maidoton ja ilman valkoista sokeria valmistettu. : )

       

      Raakasuklaapopcornit by Karita Tykkä

      Raakasuklaapopcornit by Karita Tykkä

       

      Käytän aina luomulaatuisia maissinjyviä ja paistorasvana aina kookosöljyä. Kookosöljyllä on korkea savuamispiste ja kestää hyvin kuumentamisen. Voit hyvin käyttää myös voita tai gheetä, eli kirkastettua voita. Suolana käytän laadukasta suolaa, esimerkiksi sormisuolaa tai Himalajan suolaa. Käytän kanadalaista luomulaatuista vaahterasiirappia. Kannattaakin olla tarkkana, ettei hankkimasi siirappi sisällä turhia lisättyjä aineita, vaan on 100% vaahterasiirappia. Hyvät ja puhtaat raaka-aineet tekevät tästäkin herkusta parhaan mahdollisen. Puhtaan laadun kyllä maistaa...

       

      Raakasuklaapopcornit by Karita Tykkä

       

      Rakastuin tähän herkkuun ja tämä nousi heittämällä yhdeksi tämän hetken suosikikseni. Variaatiomahdollisuuksia on monia ja vain mielikuvitus on rajana. Mukaan voit heittää vaikkapa paahdettuja kookoslastuja, seesaminsiemeniä tai jauhettua kardemummaa ja vaniljaa. Jos haluat tulista rakkaussuklaaherkkua, ripauta suklaamassan sekaan aavistus chilijauhetta. : )
      Toivottavasti kokeilet ja tykkää tästä herkusta yhtä paljon kuin minäkin.
      Iloa ja herkullisia hetkiä!
      Aurinkoisin terkuin,Karita

       

      Raakasuklaapopcornit

      1 dl Luomu maissinjyviä (Urtekram)
      2–3 rkl kookosöljyä
      Reilusti suolaa (oman maun mukaan)
      Vaahterasiirappia (oman maun mukaan)
      50-80 g SuperLemon Criollo Cacao Paste -raakakaakaomassaa, sulana (määrä riippuu haluamasi suklaakuorrutteen paksuudesta)

      Valmista popcornit ja mausta suolalla. Lisää vaahterasiirappi ja sekoita huolellisesti niin että siirappi sekoittuu kaikkiin popcorneihin. Tarkista maku.
      Levitä karamellipopcornit pellille ja kuivata uunissa 100 asteessa noin puoli tuntia. Kaada kulhoon ja lisää vesihauteessa sulatettu kaakaomassa joukkoon ja sekoita niin että kaikkiin popcorneihin tulee suklaata päälle.
      Anna jäähtyä ja viilentyä esimerkiksi jääkaapissa.
      Nauti!

      P.S. Jos haluat hifistellä herkulla niin voit myös temperoida suklaan, jolloin se ei sula sormiin ja poppareiden nauttiminen on siistimpää.

    • Mustikkaraakasuklaa

      Karita Tykän mustikkaraakasuklaaBilberry raw chocolate

       

      Kaikki jotka minua yhtään tuntevat, tietävät, että rakastan suklaata. Käytän sitä kakuissa, smoothieissa, jäätelöissä, vanukkaissa, herkkupalleroissa ja milloin missäkin. Uusia kokeiluja erilaisilla yhdistelmillä teen vähän väliä. Viimeksi valmistui ihastuttava mustikkaraakasuklaa kun yhdistin uuden kotimaisen pakastekuivatun mustikkajauheemme täyteläiseen raakakaakaomassaan. Makeutukseen käytin ksylitolia ja kookossokeria. Voit toki käyttää myös vaikkapa steviaa, hunajaa tai jotain muuta mieleistäsi makeuttajaa. Omasta mielestäni kidemäinen makeuttaja on raakasuklaaseen paras valinta. Useimmiten jauhan sen vielä hienoksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Ksylitoli ja kookossokeri toimivat tässä reseptissä huikean hyvin juuri yhdessä. Ne ovatkin tämän hetkiset suosikkini herkkujen makeutukseen. Edellä mainittujen raaka-aineiden lisäksi käytin jauhettua luomulaatuista vaniljaa ja ripauksen laadukasta suolaa.

       

      Karita Tykän mustikkaraakasuklaa

       

      Mustikkajauheen voi sekoittaa suoraan massan joukkoon tai ripotella se muotteihin suklaan päälle. Suklaa kannattaa temperoida, sillä temperoinnissa syntyvät rakenteet tekevät suklaanautinnosta entistä ihanamman, eikä suklaa sula helposti sormiin. Temperoinnissa suklaan lämpötilaa muutetaan, jolloin suklaamassaan syntyy erilaisia kiderakenteita. Juuri tästä syystä valmiiseen suklaaseen tulee ihana napsahtava koostumus sitä paloiteltaessa.

       

      Karita Tykän mustikkaraakasuklaa

       

      Temperointia ei kannata pelätä, se kuulostaa vaikeammalta kuin onkaan. Lämpömittareitakaan et välttämättä tarvitse. Sulata ensin kaakaovoi ja -massa, lisää siihen mieleisesi makeutus sekä mausteet ja tarkista tämän jälkeen maku. Laske sitten suklaan lämpötilaa vaikkapa viileässä vesihauteessa suklaata sekoitellen kunnes massa alkaa selkeästi paksuuntua. Nosta sitten lämpimän vesihauteen päällä lämpötilaa niin että voit työskennellä suklaan kanssa, mutta varo ettei massan lämpötila nouse liikaa, sillä silloin temperointi on pilalla. Saattaa kuulostaa hiukan hankalalta, muttei sitä ole. Kun olet pari kertaa valmistanut suklaata temperoimalla sen, ei paluuta temperoimattomaan suklaaseen enää ole, sillä niin suuri merkitys temperoinnilla mielestäni on.

       

      Karita Tykän mustikkaraakasuklaa

       

      Tässä ihanassa suklaassa yhdistyvät siis kaksi suomalaista superfoodia – mustikka ja koivusokeri. Muita ravintorikkaita ihanuuksia ovat raakakaakaomassa, -voi ja -jauhe sekä kookossokeri. Koko herkku pursuilee antioksidantteja ja herkullisuutta. Nautinto, jota voit hyvin nauttia vaikka viikon jokaisena päivänä. Piristää, nostaa mielialaa, taistelee vapaita happiradikaaleja vastaan ja maistuu herkulliselta. Aika loistava combo, eikö?

       

      Karita Tykän mustikkaraakasuklaa

       

      Kokeile sinäkin ja nauti sellaisenaan tai vaikkapa banaanijäätelön päälle murennettuna.
      Iloa ja herkullisia hetkiä viikkoon!

      Halein,
      Karita

       

      Mustikkaraakasuklaa

      150 g raakakaakaomassaa (http://superlemon.fi/superlemon-criollo-cacao-paste-454-g.html)
      70 g raakakaakaovoita (http://superlemon.fi/superlemon-criollo-cacao-butter-454-g.html)
      2 rkl Raakakaakaojauhetta, ei välttämätön (http://superlemon.fi/superlemon-criollo-cacao-powder-100-g.html)
      Noin 25 g koivusokeria (http://superlemon.fi/superlemon-birch-xylitol-powder-300-g.html)
      Noin 25 g kookossokeria
      1/4-1/2 tl jauhettua luomulaatuista vaniljaa
      Ripaus suolaa
      Pakastekuivattua mustikkajauhetta maun mukaan (http://superlemon.fi/superlemon-freeze-dried-bilberry-powder-50-g.html)

      HUOM! Makeutuksen määrää kannattaa muokata oman makusi mukaan!

      Pilko raakakaakaovoi ja -massa ja sulata hellävaroen vesihauteessa. Lisää makeutus, suola ja vanilja. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan. Lisää mustikkajauhe ja temperoi tämä mustikkasuklaaseos tai temperoi vain suklaa.
      Kaada muotteihin ja jos et vielä lisännyt mustikkaa suklaan joukkoon, tee se nyt. Laita hetkeksi jähmettymään jääkaappiin tai pakastimeen.

      Nauti.

      P.S. Suklaa on parhaimillaan yön yli levättyään.

       

       

      Karita Tykän mustikkaraakasuklaa

    • Raikas raakakakku

      Raikas raakakakku ala Karita Tykkä

      Raikas raakakakku

       

      Neljäs kirjani Sokeriton, näki päivänvalon viime viikolla. Kutsuimme koolle pienen naisporukan juhlistamaan uutukaista Cozy Publishingin uusiin tiloihin Korkeavuorenkadulle. Tein tilaisuuteen tarjottavaksi lukuisia kakkuja, piiraita ja leivonnaisia Sokeriton-kirjastani, ja palaute oli ihana. Monet suuresti arvostamani reseptinikkarit antoivat huikeaa palautetta herkuistani. Jee!
      Entisenä sokeriaddiktina, tiedä hyvin valkoisen sokerin koukuttavan viettelyksen ja sen tuoman huonon olon. Useiden vuosien ajan sokeri ohjasi elämääni, mutta nyt jo kahdeksan vuoden ajan olen elänyt ja tehnyt kaikki reseptini ilman valkoista sokeria, josta keho ja mieli kiittävät.
      Tahdoin koko sydämestäni tehdä tämän kirjan, jotta kanssasisareni ja -veljeni saisivat herkutella ilman valkoisen sokerin haitallisia vaikuttuksia, sillä sokeri vaikuttaa meihin monella tapaa. Sen on tutkittu aktivoivan erilaisia tulehdustiloja kehossa, lisäten riskiä erilaisiin sairauksiin, kuten Alzheimerin tautiin, diabetekseen ja muihin vakaviin sairauksiin. Valkoinen sokeri myös lisää kehon hapettumisreaktioita, vanhentaen ihoakin voimakkaasti. On hyvä muistaa, etteivät keinotekoiset makeutusaineet ole yhtään sen parempia, jopa päinvastoin! Niillä voi olla terveydelle erittäin haitallisia vaikutuksia, sillä niistä ei tiedetä vielä tarpeeksi, eikä niiden mahdollisia yhteisvaikutuksia muiden raaka-aineiden kanssa vielä tunneta kunnolla. En usko ehdottomuuteen tai makeasta kokonaan kieltäytymiseen, vaan parempiin valintoihin.

       

      Raikas raakakakku ala Karita Tykkä

       

      Yksi kirjani julkistamistilaisuudessa tarjoamistani kakuista oli raikas raakakakku, jonka sisältä löytyy erilaisia herukoita ja päältä mansikoita ja mustikoita. Kakussa ei tietenkään käytetä valkoista sokeria, vaan makeus tulee tällä kertaa hunajasta. Voit käyttää hyvin myös vaikkapa raikasta ksylitolia.  Jauhoin sitä myös kakun päälle koristeeksi tomusokerin tapaan. Jokin muukin makeuttaja käy, mutta kakun väri saattaa sen myötä muuttua.  Marjoina voit käyttää myös vaikkapa vadelmia. Omasta mielestäni herukoiden kirpeä raikkaus sopii kuitenkin tähän kakkuun loistavasti. Raikkaasta raakakakusta nauttivat kaikki, ja se oli myös yksi kirjani kuvaajan, Viola Virtamon suosikeista.

       

      Raikas raakakakku ala Karita Tykkä

       

      Kokeile sinäkin. Nauti raikkaan ja täyteläisen kakun ihanuudesta.

      Iloa ja aurinkoa!
      Karita

       

      Raikas raakakakku
      (12–16 palaa)

      Pohja
      3–4 medjool-taatelia, kivet poistettuina
      1 dl macadamiapähkinöitä
      1 dl kookoshiutaleita
      1/4 tl luomu vaniljajauhetta
      + 1/2 –1 rkl vettä

      Täyte
      4 dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 4 tuntia, huuhtele ja valuta)
      1 dl neitsytkookosöljyä sulatettuna
      2 dl täysrasvaista kookosmaitoa (käytän jääkaapissa olleen tölkin kovan, rasvaisen osan)
      1 luomusitruunan mehu ja kuori
      1/2–1 dl hunajaa tai muuta mieleistäsi makeuttajaa, esim ksylitolia (http://superlemon.fi/superfoodit/koivusokeri/superlemon-birch-xylitol-powder-300-g.html)
      Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
      1 rkl psylliumkuitujauhetta
      + jäisiä kotimaisia marjoja (itse käytin herukkasekoitusta)
      + tuoreita marjoja koristeluun

       

      Prosessoi monitoimikoneessa pohjan raaka-aineet, kunnes massa alkaa tarttua yhteen. Lisää vettä vain sen verran että massa on muovailtavaa, mutta ei liian kosteaa. Painele leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan (halk. 15 cm, http://superlemon.fi/lekue-duo-springform-mould-15-cm-irtopohjavuoka.html ).

      Tee täyte sekoittamalla kaikki raaka-aineet, psylliumia lukuunottamatta, tehokkaassa tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa kunnes massa on täysin sileää. Tarkista maku ja muokkaa tarvitaessa. Lisää sitten psyllium ja sekoita vielä kerran. Ripottele marjoja vuokaan pohjan päälle ja kaada päälle osa täytteestä. Lisää loput marjat ja kaada loppu täyte vuokaan.
      Siirrä kakku pakastimeen ja anna jähmettyä vähintään neljä tuntia.
      Ota kakku sulamaan noin kaksi tuntia ennen tarjoilua.
      Koristele ja nauti.

      Kuvat: Viola Virtamo / Cozy Publishing

       

    Tuotteet 6-10 / 59