Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

    • Valkoinen raakasuklaa

      Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

      White raw chocolate

       

      Miltä kuulostaisi kermainen ja makea valkoinen raakasuklaa maustettuna raikkaalla vadelmalla? Tämä herkku taltuttaa suurenkin makeanhimon. Voit valmistaa valkosuklaan ilman lisukkeita tai sitten maustaa sen mielesi mukaan. Itse päädyin tällä kertaa yhdistämään täyteläisen valkoisen raakasuklaan pariksi kepeän ja kirpeän kuivatun vadelman. Yhdistelmä on loistava! Mielestäni todella makea ja täyteläinen suklaa kaipasi rinnalle jotakin raikasta, mutta toki esimerkiksi raakakakaaonibsit tai vaikkapa jauhettu kahvipapu ovat ihania vaihtoehtoja.

       

      Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

      Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

       

      Valkoinen raakasuklaa ei sisällä lainkaan pähkinöitä, maitoa, valkoista sokeria, gluteenia tai kananmunaa, joten se sopii monelle herkkusuulle. Se ei myöskään piristä samalla lailla kuin tumma suklaa, joten se sopii hyvin myös iltaherkuksi.  Makeutukseen käytin kotimaista koivusta valmistettua ksylitolia. Sen glykeeminen indeksi on 7, joten se sopii myös diabeetikoille. Ksylitoli myös alkalisoi kehoa. Muitakin sokereita voit käyttää, mutta valkoinen raakasuklaa ei ole enää sen jälkeen valkoinen. Laitoin tällä kertaan ksylitolin kanssa myös teelusikallisen mietoa hunajaa. Se täydensi makua ihanasti.

       

      Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

       

      Hammasystävällinen herkku kannattaa säilyttää viileässä ja nauttia suoraan jääkaapista. Se pehmenee hiukan lämmössä ja maistuu mielestäni paremmalta viileänä. Täyteläinen, makea ja raikas kokonaisuus, joka hoitaa hampaita, ei heiluta verensokeria, on kaunis ja herkullinen. Tämä vaalea viettelijätär toimii upeasti myös vappuna kuplajuoman kaverina.

       

      Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

       

      Iloa ja herkullisia hetkiä valkoisen raakasuklaan parissa!
      Iloista tulevaa Vappua kaikille!
      Halauksin,
      Karita

       

      Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

       

      Valkoinen raakasuklaa
      (yksi iso levy tai noin 30 pientä konvehtia)

      1 dl SuperLemon Criollo raakakaakaovoita (noin 100 g) (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-criollo-cacao-butter-454-g.html)
      1 dl kookosvoita (ei öljyä! Tein itse jauhamalla kookoshiutaleita tehokkaassa blenderissä)
      1–3 rkl SuperLemon ksylitolia (http://superlemon.fi/tuotemerkit/superlemon/superlemon-birch-xylitol-powder-300-g.html) + halutessasi pieni tippa mietoa hunajaa
      1/2 tl jauhettua vaniljaa
      Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
      + kuivattuja vadelman paloja, muita kuivamarjoja tai esimerkiksi raakakaakaonibsejä

      Sulata kookosvoi ja kaakaovoi juoksevaksi ja sekoita joukkoo kaikki loput ainekset. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
      Kaada haluamaasi muottiin ja ripottele päälle lisukkeet. Laita pakastimeen kohmettumaan noin 30 minuutiksi ja nauti.

      P.S. Kookosvoin vuoksi tämä suklaa kannattaa säilöä viileässä. : )

       

      Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

    • Maidoton basilikapesto

      Karita Tykän maidoton basilikapesto

      Healthy basil pesto

      Rakastan kaikenlaisia tahnoja ja yrttejä. Ne valmistuvat helposti, nopeasti ja vaivattomasti. Erilaisten tahnojen kanssa nautin useimmiten jonkinlaista kasviksista tehtyä pastaa. Tämä maidoton basilikapesto sopii hyvin nautittavaksi myös perinteisen vehnäpastan kera. Oma valintani on useimmiten kuitenkin kesäkurpitsasta valmistettu pasta, jonka nautin yleensä kevyesti pannulla valkosipuliöljyssä pyöräytettynä tai raakana. Lopputuloksena on kepeä, maukas, ravintorikas ja täyttävä annos.

       

      Karita Tykän maidoton basilikapesto

       

      Pidän juustoista, mutta maitotuotteet aiheuttavat usein näppyjä ihollani tai saavat oloni tukkoiseksi. Maitotuotteet lisäävät liman tuotantoa kehossa. Kun minulla on paljon luentoja tai juontotöitä, vältän myös juustoja sillä silloin en halua ylimääräistä limaa kurkkuuni. Tämä pesto valmistuu ilman juustoa tai pähkinöitä. Ravintohiiva tuo pestoon ihanan juustoisen maun. Pidän b-vitamiineja pursuavasta ravintohiivasta paljon ja käytän sitä usein, joten ilokseni voin kertoa että se on pian saatavana myös SuperLemonin tuotelinjalla.

       

      Karita Tykän maidoton basilikapesto

       

      Rakennetta ja massaa pestoon tuovat auringonkukansiemenet, mutta voit halutessasi korvata ne myös herkullisilla pinjansiemenillä. Maidoton basilikapesto on kypsentämätön, joten kaikki ravinteet säilyvät eivätkä arvokkaat rasvahapot vahingoitu. Voit nauttia peston esimerkiksi vihannestikkujen ja salaattien kera, kypsennettyjen kanamunanpuolikkaiden, avokadon puolikkaiden, kalan tai uunibataatin päällä sekä tietysti erilaisten pastojen kanssa.

       


      Karita Tykän maidoton basilikapesto

       

      Voit tuoda basilikapestoon vaihtelua lisäämällä siihen vaikkapa hiukan tuoreita mintunlehtiä tai vaihtamalla basilikan persiljaan, jolloin saat aivan uudenlaisen makuelämyksen. Raaka-aineiden laatu korostuu kun raaka-aineita ei kuumenneta, joten esimerkiksi oliiviöljyyn ja siemeniin kannattaa panostaa.
      Toivottavasti kokeilet ja nautit tästä nopeasta sekä helposta basilikapestosta yhtä paljon kuin minäkin.

       


      Karita Tykän maidoton basilikapesto

       

      Herkullisia hetkiä!
      Iloa,
      Karita

       

      Terveellinen, pähkinätön ja maidoton basilikapesto
      (noin 2 dl)

      4–5 dl tuoretta basilikaa
      1 iso valkosipulinkynsi
      3/4 dl auringonkukansiemeniä (halutessasi liota siemeniä tunnin ajan, huuhtele ja valuta huolellisesti)
      1/2–1 tl suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
      3–4 rkl kylmäpuristettua neitsyt oliiviöljyä
      1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
      2 rkl ravintohiivaa

      Sekoita kaikki raaka-aineet sekaisin sauvasekoittimella, blenderissä tai monitoimikoneessa. Voit jättää koostumukseen tekstuuria tai sekoittaa tahnan täysin sileäksi. Voit myös lisätä halutessasi öljyn määrää tai laittaa tilkan vettä jos haluat löysemmän koostumuksen.
      Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
      Nauti heti tai anna maustua hetki kannellisessa purkissa.
      Sekoita esimerkiksi pastan joukkoon.
      Nauti herkullisesta ja terveellisestä maidottomasta basilikapestosta!

       

      Karita Tykän maidoton basilikapesto

    • Limettiraakapiiras

      Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

       

      Raw lime pie (nut free)

      Raikas, kermainen, helppo ja herkullinen. Näillä sanoilla kuvaisin tämän päiväistä limettiraakapiiras -reseptiäni. Piiraat ovat suussa sulavia, eivätkä sisällä lainkaan pähkinöitä tai siemeniä. Avokado tuo kauniin värin ja ihanan koostumuksen kun taas limetti raikastaa ja maustaa herkun. Aavistus raakakaakaota pohjassa tekee pohjasta ihanan. Voit kuitenkin valmistaa piiraan myös ilman kaakaopavun paloja lisäämällä kookoksen määrää. Kokonaisuus on samettinen, kevyt ja sopivasti makea. Voit koristella piiraat kookoslastuilla, vaikka limetinkuoriraasteella tai vaikkapa syötävillä kukilla. Nämä herkut ovat gluteenittomia, maidottomia, munattomia ja valmistettu ilman valkoista sokeria. Vegaanisen siitä saat vaihtamalla hunajan esimerkiksi vaahterasiirappiin eli tämä vihreä herkku sopii siis monelle.

       

      Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

      Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

       

      Pääsiäisen pyhinä nautitaan usein suklaata niin reilusti että ajattelin antaa herkutteluun toisen vaihtoehdon. Vihreä piiras kuvastaa mielestäni kauniisti kevään raikkautta, vihreyttä ja kesän tuloa. Itse olen ainakin saanut lisääntyneestä valosta lisää virtaa ja mielikin on positiivisempi. Odotan jo innolla että loput lumet sulavat ja luonto herää taas täyteen kukoistukseensa. Suurin juhlakautemme oikeastaan alkaa pääsiäisestä. Lisää ideoita ja reseptejä kevään ja kesän juhliin saat huhtikuun lopulla julkaistavasta uudesta kirjastani, Sokeriton. Kirja on täynnä reseptejä herkkuihin, jotka eivät sisällä gluteenia, valkoista sokeria, maitotuotteita tai mitään ylimääräistä. Sen, niin kuin edellisetkin kirjani, löydät tämän sivuston verkkokaupan puolelta.

       

      Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

       

      Limettiraakapiiraat on helppo valmistaa ja ovat monen mieleen. Kookoskermavaahto tai tuoreet marjat ovat myös täydellinen pari piiraan kaveriksi. Voit valmistaa myös yhden ison piiraan, mutta koska täyte on pehmeää, suosittelen pienempien vuokien käyttämistä. Lopputulos kahvipöydässä on kauniimpi. Voit myös tehdä useita pieniä annosvuokia. Lähiviikkojen aikana saamme kaupan puolelle uusia makeita ihanuuksia, muun muassa xylitolin, medjool-taatelit ja Yacon-siirapin. Nämä ovat ihan huikeita luonnollisia ja terveellisiä makeuttajia, joita itsekin odotan jo innolla. : )

       

      Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

       

      Raikas keväinen pääsiäisherkku on tässä. Ainakin omassa herkkupöydässäni tällä piirakalla on paikkansa. Sopii loistavasti vaikkapa kuplivan juhlajuoman kaveriksi. Toivottavasti kokeilet ja nautit.

      Herkullista pääsiäistä!

      Iloa ja valoa,
      Karita

       

      Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

      Limettiraakapiiras
      (kolme pikku piirasta)

      Pohja
      3,5 dl kookoshiutaleita
      1 dl raakakaakaonibsejä
      10–12 medjool-taateleita
      2–3 rkl vettä
      1/2 tl jauhettu vanilja
      Ripaus laadukasta suolaa

      Täyte:
      3–4 avokadoa koosta riippuen (poista kivi)
      3 rkl kookosöljyä sulana
      3–4 rkl hunajaa
      2 limetin mehu
      1/2 dl xylitoli
      Ripaus suolaa

      VALMISTA ensin pohjan taikina prosessoimalla kaikki pohjan raaka-aineet monitoimikoneessa. Lisää vettä taateleiden kosteuden mukaan. Taikinan tulisi tarttua sormilla puristettaessa yhteen. PAINELE irtopohjaisiin tai silikonisiin (noin 10 cm) vuokiin ja siirrä pakastimeen.
      TEE täyte sekoittamalla kaikki raaka-aineet blenderissä, sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa silkkisen tasaiseksi. Tarkista maku.
      LUSIKOI täyte vuokiin pohjien päälle ja laita jähmettymään pariksi tunniksi jääkaappiin tai pakastimeen.
      NAUTI limettiraakapiiras suoraan jääkaapista tai jos olet pakastanut sen, anna sulaa jääkaapissa noin tunnin verran ja nauti.
      Limettiraakapiiras säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja sen voi siis myös pakastaa.

    • Suklainen smoothiekulho

      Karita Tykän suklainen smoothiekulhoChocolate smoothie bowl
      Supergreen smoothie bowl

      Mielestäni kauneus kuuluu ruokapöytään ja ruokaan. Ruoasta voi nauttia kaikilla aisteilla. Maut, tuoksut, koostumus, värit, tekstuuri ja annoksen ulkonäkö, tuovat lisää nautintoja arkisiinkin ruokahetkiin. Lautasten, kulhojen ja lusikoiden kanssa voi leikitellä ja valita niihin kauniita kuvioita ja värejä. Itseäni ovat kiehtoneen pienet kultaiset yksityiskohdat viime aikoina. Mielestäni ne tuovat hohdokasta kauneutta arjenkin keskelle. Siksi ruokapöytääni koristaa jatkuvasti kultaiset kirpputorilöytöni, tarjotin ja yksinkertaisen siro kynttelikkö. Vaihtelua tuovat myös erilaiset pöytäliinat, servietit ja lautasliinat. Myös valaistus ja musiikki määritelevät ruokahetken tunnelman.

       

      Karita Tykän suklainen smoothiekulho

       

      Läsnäolo ruokahetkessä on kuin lyhyt meditaatio ja antaa keholle ja mielelle hetken tauon. Etenkin smoothiekulhon koristeluvaihe on kuin eräänlainen pieni liikemeditaatio. Syöminen on sitten meditaation toinen vaihe. Ei tarvitse kuin keskittyä ihanaan ruokaan, maisteluun, katseluun, aistimiseen ja nautiskeluun. Keho on myös tutkitusti vastaanottavaisempi ruoan ravintoaineille ja ruoansulatus toimii paremmin, kun syömme läsnäollen, ilman puhelimia, tietokoneita tai muita häiriötekijöitä, rauhoittuen ja keskittyen ruokahetkeen. Aika usein smoothie juodaan kulauttamalla juoma alas, mutta on hyvä muistaa, että ruoansulatus alkaa jo suusta. Smoothien syöminen kiireettömästi lusikalla auttaa käynnistämän syljenerityksen ja ruoansulatuksen. Aina ei myöskään tarvitse istua lotusasennossa ommmmia lausuen hiljentääkseen mielen, vaan voi ottaa läsnäolohetken keskittymällä ruoan aistimiseen ja nautiskeluun. Ihanaa, eikö totta.

       

      Karita Tykän suklainen smoothiekulho

       

      Smoothiekulho on yksi tapa nauttia helposti kauniista ruoasta ja ruoka-annoksesta. Voi leikitellä väreillä ja tehdä suklaasmoothieita, vihersmoothieita tai kauniita marjasmoothieita. Smoothiekulhon voi koristella syötävillä kukilla, raakakaakaopavun paloilla ja kuivatuilla sekä tuoreilla marjoilla.  Voit käyttää myös kuivattuja ja tuoreita hedelmiä, sekä siemeniä, pähkinöitä ja mausteita.  Samaan kulhoon ja ateriahetkeen saat sisällytettyä paitsi kauneutta, luovuutta ja huikean määrän ravinteita. Voit tehdä smoothien tarkoitukseen sopivaksi, joko lisäämällä proteiinia esimerkiksi treenin jälkeen tai vaikka makeutta silloin kun nautit sen herkullisena jälkiruokana.

       

      Karita Tykän suklainen smoothiekulho

       

      Tänään jaan kaksi kulhollista puhdasta rakkautta. Toinen on suklainen smoothiekulho ja toinen supervihreä smoothieannos. Molemmista riittää kahdelle pienempään nälkään tai yhdelle isommaksi annokseksi. Myös päällysteiden määrä vaikuttaa täyttävyyteen. Näillä annoksilla nälkä pysyy loitolla pitkään ja saat huikean määrän kehoa ja terveyttä tukevia ravintoaineita. Voit muokata resepetejä oman makusi mukaan ja jättää koristelun vaikkapa kokonaan pois. Extrat kuitenkin tuovat mukavaa tekstuuria, ravinteita ja erilaisia makuja kokonaisuuteen. Tämän jälkeen smoothie ei koskaan käy tylsäksi. Pidä siis aina saatavilla mukavia vaihtoehtoja smoothieiden piristämiseksi.

       

      Karita Tykän suklainen smoothiekulho

       

      Millaiselta sinun smoothiekulhosi näyttää? Tägää @superlemonfi kuvaasi instagramissa jotta näemme millaisia ihanuuksia luot keittiössäsi. Voit halutessasi jakaa suosikkireseptisi. Palkitsemme inspiroivimman ja kauneimman smoothiekulhokuvan ja reseptin SuperLemon-tuotepalkinnolla.  Jäämme innolla odottamaan kuviasi. Muistathan tägätä meidät mukaan. : )

      Kauniita, rentouttavia ja herkullisia smoothiehetkiä toivotellen,
      Karita <3

       

      Karita Tykän suklainen smoothiekulho

       

      Suklainen smoothiekulho
      Yhdelle tai kahdelle

      2 jäistä pilkottua banaania
      1/2 kypsä avokado
      Kolme isoa kourallista tuoretta pinaattia tai 1 dl pakastepinaattia
      2 dl kookosmaitoa (esim. itsetehtyä mantelimaitoa, siemenmaitoa tai kauramaitoa
      Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
      Ripaus jauhettua vaniljaa
      2–3 rkl SuperLemon Criollo Cacao Powder (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-criollo-cacao-powder-100-g.html)
      1/2 tl SuperLemon Hawaiian Spirulina (http://superlemon.fi/superfoodit/spirulina/superlemon-hawaiian-spirulina-100-g.html)
      2 rkl Ion92 Natural tai Chocolate proteiinijauhetta (http://superlemon.fi/tuotemerkit/evolution/evolution-ion92-natural-400-g.html)
      TAI  SuperLemon Brown Rice Protein riisiproteiinijauhetta + tarvittaessa hiukan steviaa, hunajaa, xylitolia tai muuta makeuttajaa (http://superlemon.fi/tuotemerkit/superlemon/superlemon-rice-protein-natural-400-g.html)

      +mieleisiä tuoreita ja kuivattuja marjoja (Bulk Superfoods), banaania, raakakaakaonibsejä (SuperLemon), mehiläisen siitepölyä (Bulk Superfoods) ja yrttejä, kuten esimerkiksi minttua.

      Sekoita kaikki raaka-aineet tasaiseksi tehosekoittimessa. Lisää nesteen määrää jos koostumus on liian kermainen. Kaada kulhoon ja koristele annos haluamillasi koristeilla. Mieti makuja, värejä ja tekstuureja ja anna myös luovuudelle tilaa.
      Nauti lusikalla.

       

      Supervihreä smoohtiekulho
      Yhdelle tai kahdelle

      1–2 jäistä ja paloiteltua banaania
      1/2 kypsä avokado
      3 dl jäisiä mangokuutioita
      3 isoa kourallista pinaattia tai 1 dl pakastepinaattia (voit käyttää myös muita lehtivihreitä)
      1/2 tl SuperLemon Hawaiian Spirulina (http://superlemon.fi/superfoodit/spirulina/superlemon-hawaiian-spirulina-100-g.html)
      1/2 tl Yaeyama Chlorella (http://superlemon.fi/superfoodit/klorella/superlemon-yaeyama-chlorella-100-g.html)
      3 dl manteli- tai kookosmaitoa
      1 limetin mehu
      1/2 tl SuperLemon Premium Camu Camu (http://superlemon.fi/superfoodit/camu-camu/superlemon-premium-camu-camu-100-g.html)
      1 rkl kuorituja hampunsimeniä (http://superlemon.fi/superfoodit/hampunsiemenet.html)
      Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)

      + mieleisiä tuoreita ja kuivattuja marjoja (Bulk Superfoods), kookoshiutaleita, paahdettuja auringonkukansiemeniä, banaania, mieleisiä pähkinöitä tai siemeniä, mehiläisen siitepölyä (Bulk Superfoods) ja yrttejä, esim minttua.

      Sekoita kaikki raaka-aineet tasaiseksi tehosekoittimessa. Lisää nesteen määrää jos koostumus on liian paksu. Kaada kulhoon ja koristele annos haluamillasi koristeilla. Mieti makuja, värejä ja tekstuureja ja anna myös luovuudelle tilaa.
      Nauti lusikalla.

       

      Karita Tykän suklainen smoothiekulho
    • Raakasuklaakakku

      Raakasuklaakakku Karita TykkäRaw chocolate cake for Valentines day

       

      Rakkaus – yksi lempisanoistani ja tärkeimmistä kantavista voimista elämässäni. Ilman rakkautta ei olisi elämää, sillä perhe ja ystävät ovat minulle kultaakin arvokkaampia. Rakkaus ansaitsisi huomion viikon jokaisena päivänä. Onneksi kalenterissa onkin ainakin yksi päivä eli 14.2.,  jolloin ystävyyttä ja rakkautta juhlitaan yhtä aikaa ympäri maailmaa.  Saamme antaa ja vastaanottaa rakkautta koko päivän nautiskellen ja iloiten halauksista, hymyistä ja usein myös suklaasta. : ) Raakasuklaa on yksi rakkauteni, joka vei minut aikoinaan raakaruoan ja terveellisten herkkujen maailmaan. Siksi tänään jaan raakasuklaakakku reseptin, joka saa suklaatäytteen lisäksi ylleen myös suklaisen hunnun. Resepti tähän kakkuun on saanut alkunsa tehdessäni Hyvää huomenta -kirjaani. Kakun voi halutessaan maustaa mintulla tai vaikkapa pikakahvilla.

       

      Raakasuklaakakku Karita Tykkä

       

      Suklaa nostaa tutkitusti mielialaa ja on siksikin oivallista rakkausruokaa. Raakakaakao on myös antioksidanttipitoinen superruoka kauneudelle ja kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Itse nautin raakakaakaomassaa päivittäin. Etenkin reissun päällä raakakaakao piristää ihanasti kun matkapäivät uuvuttavat ja vievät energiaa. Myös aivotoimintani pelaa paremmin raakakakaakaon piristäessä päivää, joten ennen luentojani nautin aina tätä ihanaista herkkua. Laadukas raakakakaakaomassa ei arkena tarvitse mukaan edes makeuttajaa. Jälkiruokaherkut ovat sitten asia erikseen. Ne makeutan usein kookoksenkukkasokerilla. Tämän ystävänpäivän kakun voit makeuttaa hunajalla, vaahterasiirapilla tai jollain muulla sinulle mieleisellä makeuttajalla. Gluteeniton, maidoton, vegaaninen ja ilman valkoista sokeria oleva herkullinen raakasuklaakakku sopii loistavasti herkulliseen hetken rakkaittesi kanssa. Kakusta riittää jaettavaksi noin 12 hengelle. Teen sen Lekuen irtopohjaiseen, halkaisijaltaan 15 cm vuokaan, mutta voit halutessasi myös käyttää leveämpää vuokaa, mutta siloin kakusta tulee litteämpi.

      Muistathan kuitenkin antaa rakkautta myös itsellesi. Niin kuin lentokoneen hätätilanteessakin happinaamari tulee ensin laittaa itselle, niin myös tulee ensin hyväksyä itsensä sellaisena kuin on ja rakastaa itseään ennen kuin voi rakastaa täydellä sydämellä muita. Anna siis extrahuomio tänä sunnuntaina myös itsellesi. Kerro että rakastat, anna aikaa itsellesi ja hemmottele hetki. <3

      Päätän postaukseni tänään Marie Antoinetin sanoihin: " Let them eat (raw) cake!". Nauttikaa, rakastakaa ja hemmotelkaa itseänne ja lähimmäisiänne tänä(kin) sunnuntaina.

      Iloa, valoa ja rakkautta,
      Karita

       

      Raakasuklaakakku Karita Tykkä

       

      Ystävänpäivän raakasuklaakakku
      (noin 12 kakkupalaa)

      2 kypsää banania
      7 rkl SuperLemon Criollo raakakaakaojauhetta (http://superlemon.fi/tuotemerkit/superlemon/superlemon-criollo-cacao-powder-100-g.html)
      2,5 dl kookosvoita (ei öljyä) tai SuperLemon Criollo kaakaovoita, sulana (http://superlemon.fi/tuotemerkit/superlemon/superlemon-criollo-cacao-butter-454-g.html)
      2 dl kookoskermaa, kermainen paksu osa (vinkki: säilytä jääkaapissa jolloin rasva erottuu nesteessä)
      1 tl vaniljauutetta
      3 rkl vaahterasiirappia + 1rkl hunajaa tai 3–4 rkl hunajaa
      Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
      1 rkl psylliumkuitua (vinkki: jauha hienoksi esimerkiksi sauvasekoittimella tai blenderissä)

      Sekoita kaikki raaka-aineet, lukuunottamatta psylliumia monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää psyllium ja sekoita vielä kerran. Kaada vuokaan jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla tai kelmulla. Laita pakastimeen ja anna jähmettyä täysin. Joko muutama tunti tai yön yli.

      Raakasuklaakuorrute

      60 g SuperLemon Criollo raakakaakaomassaa, sulana (http://superlemon.fi/superlemon-criollo-cacao-paste-454-g.html)
      40 g SuperLemon raakakaakaovoita, sulana (http://superlemon.fi/superlemon-criollo-cacao-butter-454-g.html)
      1 rkl kookosöljyä, sulana
      Kookossokeria, hunajaa tai muuta makeuttajaa
      Maun mukaan ripaus suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
      1/2 tl jauhettua vaniljaa

      Sulata raakakaakaovoi ja -massa hellävaroen vesihauteessa. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään ja kaada kylmän kakun päälle, jolloin se jähmettyy heti.
      Anna kakun sulaa kokonaan ennen tarjoilua. Esimerkiksi jääkaapissa muutama tunti tai huoneenlämmössä noin puolesta tunnista tuntiin. Säilytä jääkaapissa. Koristele ja nauti rakkaimpiesi kanssa hyvän kahvin tai teen siivittämänä.

       

       

       

       

    Tuotteet 11-15 / 59