Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

    • Raikas raakakakku

      Raikas raakakakku ala Karita Tykkä

      Raikas raakakakku

       

      Neljäs kirjani Sokeriton, näki päivänvalon viime viikolla. Kutsuimme koolle pienen naisporukan juhlistamaan uutukaista Cozy Publishingin uusiin tiloihin Korkeavuorenkadulle. Tein tilaisuuteen tarjottavaksi lukuisia kakkuja, piiraita ja leivonnaisia Sokeriton-kirjastani, ja palaute oli ihana. Monet suuresti arvostamani reseptinikkarit antoivat huikeaa palautetta herkuistani. Jee!
      Entisenä sokeriaddiktina, tiedä hyvin valkoisen sokerin koukuttavan viettelyksen ja sen tuoman huonon olon. Useiden vuosien ajan sokeri ohjasi elämääni, mutta nyt jo kahdeksan vuoden ajan olen elänyt ja tehnyt kaikki reseptini ilman valkoista sokeria, josta keho ja mieli kiittävät.
      Tahdoin koko sydämestäni tehdä tämän kirjan, jotta kanssasisareni ja -veljeni saisivat herkutella ilman valkoisen sokerin haitallisia vaikuttuksia, sillä sokeri vaikuttaa meihin monella tapaa. Sen on tutkittu aktivoivan erilaisia tulehdustiloja kehossa, lisäten riskiä erilaisiin sairauksiin, kuten Alzheimerin tautiin, diabetekseen ja muihin vakaviin sairauksiin. Valkoinen sokeri myös lisää kehon hapettumisreaktioita, vanhentaen ihoakin voimakkaasti. On hyvä muistaa, etteivät keinotekoiset makeutusaineet ole yhtään sen parempia, jopa päinvastoin! Niillä voi olla terveydelle erittäin haitallisia vaikutuksia, sillä niistä ei tiedetä vielä tarpeeksi, eikä niiden mahdollisia yhteisvaikutuksia muiden raaka-aineiden kanssa vielä tunneta kunnolla. En usko ehdottomuuteen tai makeasta kokonaan kieltäytymiseen, vaan parempiin valintoihin.

       

      Raikas raakakakku ala Karita Tykkä

       

      Yksi kirjani julkistamistilaisuudessa tarjoamistani kakuista oli raikas raakakakku, jonka sisältä löytyy erilaisia herukoita ja päältä mansikoita ja mustikoita. Kakussa ei tietenkään käytetä valkoista sokeria, vaan makeus tulee tällä kertaa hunajasta. Voit käyttää hyvin myös vaikkapa raikasta ksylitolia.  Jauhoin sitä myös kakun päälle koristeeksi tomusokerin tapaan. Jokin muukin makeuttaja käy, mutta kakun väri saattaa sen myötä muuttua.  Marjoina voit käyttää myös vaikkapa vadelmia. Omasta mielestäni herukoiden kirpeä raikkaus sopii kuitenkin tähän kakkuun loistavasti. Raikkaasta raakakakusta nauttivat kaikki, ja se oli myös yksi kirjani kuvaajan, Viola Virtamon suosikeista.

       

      Raikas raakakakku ala Karita Tykkä

       

      Kokeile sinäkin. Nauti raikkaan ja täyteläisen kakun ihanuudesta.

      Iloa ja aurinkoa!
      Karita

       

      Raikas raakakakku
      (12–16 palaa)

      Pohja
      3–4 medjool-taatelia, kivet poistettuina
      1 dl macadamiapähkinöitä
      1 dl kookoshiutaleita
      1/4 tl luomu vaniljajauhetta
      + 1/2 –1 rkl vettä

      Täyte
      4 dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 4 tuntia, huuhtele ja valuta)
      1 dl neitsytkookosöljyä sulatettuna
      2 dl täysrasvaista kookosmaitoa (käytän jääkaapissa olleen tölkin kovan, rasvaisen osan)
      1 luomusitruunan mehu ja kuori
      1/2–1 dl hunajaa tai muuta mieleistäsi makeuttajaa, esim ksylitolia (http://superlemon.fi/superfoodit/koivusokeri/superlemon-birch-xylitol-powder-300-g.html)
      Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
      1 rkl psylliumkuitujauhetta
      + jäisiä kotimaisia marjoja (itse käytin herukkasekoitusta)
      + tuoreita marjoja koristeluun

       

      Prosessoi monitoimikoneessa pohjan raaka-aineet, kunnes massa alkaa tarttua yhteen. Lisää vettä vain sen verran että massa on muovailtavaa, mutta ei liian kosteaa. Painele leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan (halk. 15 cm, http://superlemon.fi/lekue-duo-springform-mould-15-cm-irtopohjavuoka.html ).

      Tee täyte sekoittamalla kaikki raaka-aineet, psylliumia lukuunottamatta, tehokkaassa tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa kunnes massa on täysin sileää. Tarkista maku ja muokkaa tarvitaessa. Lisää sitten psyllium ja sekoita vielä kerran. Ripottele marjoja vuokaan pohjan päälle ja kaada päälle osa täytteestä. Lisää loput marjat ja kaada loppu täyte vuokaan.
      Siirrä kakku pakastimeen ja anna jähmettyä vähintään neljä tuntia.
      Ota kakku sulamaan noin kaksi tuntia ennen tarjoilua.
      Koristele ja nauti.

      Kuvat: Viola Virtamo / Cozy Publishing

       

    • Valkoinen raakasuklaa

      Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

      White raw chocolate

       

      Miltä kuulostaisi kermainen ja makea valkoinen raakasuklaa maustettuna raikkaalla vadelmalla? Tämä herkku taltuttaa suurenkin makeanhimon. Voit valmistaa valkosuklaan ilman lisukkeita tai sitten maustaa sen mielesi mukaan. Itse päädyin tällä kertaa yhdistämään täyteläisen valkoisen raakasuklaan pariksi kepeän ja kirpeän kuivatun vadelman. Yhdistelmä on loistava! Mielestäni todella makea ja täyteläinen suklaa kaipasi rinnalle jotakin raikasta, mutta toki esimerkiksi raakakakaaonibsit tai vaikkapa jauhettu kahvipapu ovat ihania vaihtoehtoja.

       

      Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

      Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

       

      Valkoinen raakasuklaa ei sisällä lainkaan pähkinöitä, maitoa, valkoista sokeria, gluteenia tai kananmunaa, joten se sopii monelle herkkusuulle. Se ei myöskään piristä samalla lailla kuin tumma suklaa, joten se sopii hyvin myös iltaherkuksi.  Makeutukseen käytin kotimaista koivusta valmistettua ksylitolia. Sen glykeeminen indeksi on 7, joten se sopii myös diabeetikoille. Ksylitoli myös alkalisoi kehoa. Muitakin sokereita voit käyttää, mutta valkoinen raakasuklaa ei ole enää sen jälkeen valkoinen. Laitoin tällä kertaan ksylitolin kanssa myös teelusikallisen mietoa hunajaa. Se täydensi makua ihanasti.

       

      Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

       

      Hammasystävällinen herkku kannattaa säilyttää viileässä ja nauttia suoraan jääkaapista. Se pehmenee hiukan lämmössä ja maistuu mielestäni paremmalta viileänä. Täyteläinen, makea ja raikas kokonaisuus, joka hoitaa hampaita, ei heiluta verensokeria, on kaunis ja herkullinen. Tämä vaalea viettelijätär toimii upeasti myös vappuna kuplajuoman kaverina.

       

      Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

       

      Iloa ja herkullisia hetkiä valkoisen raakasuklaan parissa!
      Iloista tulevaa Vappua kaikille!
      Halauksin,
      Karita

       

      Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

       

      Valkoinen raakasuklaa
      (yksi iso levy tai noin 30 pientä konvehtia)

      1 dl SuperLemon Criollo raakakaakaovoita (noin 100 g) (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-criollo-cacao-butter-454-g.html)
      1 dl kookosvoita (ei öljyä! Tein itse jauhamalla kookoshiutaleita tehokkaassa blenderissä)
      1–3 rkl SuperLemon ksylitolia (http://superlemon.fi/tuotemerkit/superlemon/superlemon-birch-xylitol-powder-300-g.html) + halutessasi pieni tippa mietoa hunajaa
      1/2 tl jauhettua vaniljaa
      Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
      + kuivattuja vadelman paloja, muita kuivamarjoja tai esimerkiksi raakakaakaonibsejä

      Sulata kookosvoi ja kaakaovoi juoksevaksi ja sekoita joukkoo kaikki loput ainekset. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
      Kaada haluamaasi muottiin ja ripottele päälle lisukkeet. Laita pakastimeen kohmettumaan noin 30 minuutiksi ja nauti.

      P.S. Kookosvoin vuoksi tämä suklaa kannattaa säilöä viileässä. : )

       

      Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

    • Maidoton basilikapesto

      Karita Tykän maidoton basilikapesto

      Healthy basil pesto

      Rakastan kaikenlaisia tahnoja ja yrttejä. Ne valmistuvat helposti, nopeasti ja vaivattomasti. Erilaisten tahnojen kanssa nautin useimmiten jonkinlaista kasviksista tehtyä pastaa. Tämä maidoton basilikapesto sopii hyvin nautittavaksi myös perinteisen vehnäpastan kera. Oma valintani on useimmiten kuitenkin kesäkurpitsasta valmistettu pasta, jonka nautin yleensä kevyesti pannulla valkosipuliöljyssä pyöräytettynä tai raakana. Lopputuloksena on kepeä, maukas, ravintorikas ja täyttävä annos.

       

      Karita Tykän maidoton basilikapesto

       

      Pidän juustoista, mutta maitotuotteet aiheuttavat usein näppyjä ihollani tai saavat oloni tukkoiseksi. Maitotuotteet lisäävät liman tuotantoa kehossa. Kun minulla on paljon luentoja tai juontotöitä, vältän myös juustoja sillä silloin en halua ylimääräistä limaa kurkkuuni. Tämä pesto valmistuu ilman juustoa tai pähkinöitä. Ravintohiiva tuo pestoon ihanan juustoisen maun. Pidän b-vitamiineja pursuavasta ravintohiivasta paljon ja käytän sitä usein, joten ilokseni voin kertoa että se on pian saatavana myös SuperLemonin tuotelinjalla.

       

      Karita Tykän maidoton basilikapesto

       

      Rakennetta ja massaa pestoon tuovat auringonkukansiemenet, mutta voit halutessasi korvata ne myös herkullisilla pinjansiemenillä. Maidoton basilikapesto on kypsentämätön, joten kaikki ravinteet säilyvät eivätkä arvokkaat rasvahapot vahingoitu. Voit nauttia peston esimerkiksi vihannestikkujen ja salaattien kera, kypsennettyjen kanamunanpuolikkaiden, avokadon puolikkaiden, kalan tai uunibataatin päällä sekä tietysti erilaisten pastojen kanssa.

       


      Karita Tykän maidoton basilikapesto

       

      Voit tuoda basilikapestoon vaihtelua lisäämällä siihen vaikkapa hiukan tuoreita mintunlehtiä tai vaihtamalla basilikan persiljaan, jolloin saat aivan uudenlaisen makuelämyksen. Raaka-aineiden laatu korostuu kun raaka-aineita ei kuumenneta, joten esimerkiksi oliiviöljyyn ja siemeniin kannattaa panostaa.
      Toivottavasti kokeilet ja nautit tästä nopeasta sekä helposta basilikapestosta yhtä paljon kuin minäkin.

       


      Karita Tykän maidoton basilikapesto

       

      Herkullisia hetkiä!
      Iloa,
      Karita

       

      Terveellinen, pähkinätön ja maidoton basilikapesto
      (noin 2 dl)

      4–5 dl tuoretta basilikaa
      1 iso valkosipulinkynsi
      3/4 dl auringonkukansiemeniä (halutessasi liota siemeniä tunnin ajan, huuhtele ja valuta huolellisesti)
      1/2–1 tl suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
      3–4 rkl kylmäpuristettua neitsyt oliiviöljyä
      1 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
      2 rkl ravintohiivaa

      Sekoita kaikki raaka-aineet sekaisin sauvasekoittimella, blenderissä tai monitoimikoneessa. Voit jättää koostumukseen tekstuuria tai sekoittaa tahnan täysin sileäksi. Voit myös lisätä halutessasi öljyn määrää tai laittaa tilkan vettä jos haluat löysemmän koostumuksen.
      Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
      Nauti heti tai anna maustua hetki kannellisessa purkissa.
      Sekoita esimerkiksi pastan joukkoon.
      Nauti herkullisesta ja terveellisestä maidottomasta basilikapestosta!

       

      Karita Tykän maidoton basilikapesto

    • Limettiraakapiiras

      Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

       

      Raw lime pie (nut free)

      Raikas, kermainen, helppo ja herkullinen. Näillä sanoilla kuvaisin tämän päiväistä limettiraakapiiras -reseptiäni. Piiraat ovat suussa sulavia, eivätkä sisällä lainkaan pähkinöitä tai siemeniä. Avokado tuo kauniin värin ja ihanan koostumuksen kun taas limetti raikastaa ja maustaa herkun. Aavistus raakakaakaota pohjassa tekee pohjasta ihanan. Voit kuitenkin valmistaa piiraan myös ilman kaakaopavun paloja lisäämällä kookoksen määrää. Kokonaisuus on samettinen, kevyt ja sopivasti makea. Voit koristella piiraat kookoslastuilla, vaikka limetinkuoriraasteella tai vaikkapa syötävillä kukilla. Nämä herkut ovat gluteenittomia, maidottomia, munattomia ja valmistettu ilman valkoista sokeria. Vegaanisen siitä saat vaihtamalla hunajan esimerkiksi vaahterasiirappiin eli tämä vihreä herkku sopii siis monelle.

       

      Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

      Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

       

      Pääsiäisen pyhinä nautitaan usein suklaata niin reilusti että ajattelin antaa herkutteluun toisen vaihtoehdon. Vihreä piiras kuvastaa mielestäni kauniisti kevään raikkautta, vihreyttä ja kesän tuloa. Itse olen ainakin saanut lisääntyneestä valosta lisää virtaa ja mielikin on positiivisempi. Odotan jo innolla että loput lumet sulavat ja luonto herää taas täyteen kukoistukseensa. Suurin juhlakautemme oikeastaan alkaa pääsiäisestä. Lisää ideoita ja reseptejä kevään ja kesän juhliin saat huhtikuun lopulla julkaistavasta uudesta kirjastani, Sokeriton. Kirja on täynnä reseptejä herkkuihin, jotka eivät sisällä gluteenia, valkoista sokeria, maitotuotteita tai mitään ylimääräistä. Sen, niin kuin edellisetkin kirjani, löydät tämän sivuston verkkokaupan puolelta.

       

      Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

       

      Limettiraakapiiraat on helppo valmistaa ja ovat monen mieleen. Kookoskermavaahto tai tuoreet marjat ovat myös täydellinen pari piiraan kaveriksi. Voit valmistaa myös yhden ison piiraan, mutta koska täyte on pehmeää, suosittelen pienempien vuokien käyttämistä. Lopputulos kahvipöydässä on kauniimpi. Voit myös tehdä useita pieniä annosvuokia. Lähiviikkojen aikana saamme kaupan puolelle uusia makeita ihanuuksia, muun muassa xylitolin, medjool-taatelit ja Yacon-siirapin. Nämä ovat ihan huikeita luonnollisia ja terveellisiä makeuttajia, joita itsekin odotan jo innolla. : )

       

      Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

       

      Raikas keväinen pääsiäisherkku on tässä. Ainakin omassa herkkupöydässäni tällä piirakalla on paikkansa. Sopii loistavasti vaikkapa kuplivan juhlajuoman kaveriksi. Toivottavasti kokeilet ja nautit.

      Herkullista pääsiäistä!

      Iloa ja valoa,
      Karita

       

      Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

      Limettiraakapiiras
      (kolme pikku piirasta)

      Pohja
      3,5 dl kookoshiutaleita
      1 dl raakakaakaonibsejä
      10–12 medjool-taateleita
      2–3 rkl vettä
      1/2 tl jauhettu vanilja
      Ripaus laadukasta suolaa

      Täyte:
      3–4 avokadoa koosta riippuen (poista kivi)
      3 rkl kookosöljyä sulana
      3–4 rkl hunajaa
      2 limetin mehu
      1/2 dl xylitoli
      Ripaus suolaa

      VALMISTA ensin pohjan taikina prosessoimalla kaikki pohjan raaka-aineet monitoimikoneessa. Lisää vettä taateleiden kosteuden mukaan. Taikinan tulisi tarttua sormilla puristettaessa yhteen. PAINELE irtopohjaisiin tai silikonisiin (noin 10 cm) vuokiin ja siirrä pakastimeen.
      TEE täyte sekoittamalla kaikki raaka-aineet blenderissä, sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa silkkisen tasaiseksi. Tarkista maku.
      LUSIKOI täyte vuokiin pohjien päälle ja laita jähmettymään pariksi tunniksi jääkaappiin tai pakastimeen.
      NAUTI limettiraakapiiras suoraan jääkaapista tai jos olet pakastanut sen, anna sulaa jääkaapissa noin tunnin verran ja nauti.
      Limettiraakapiiras säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja sen voi siis myös pakastaa.

    • Suklainen smoothiekulho

      Karita Tykän suklainen smoothiekulhoChocolate smoothie bowl
      Supergreen smoothie bowl

      Mielestäni kauneus kuuluu ruokapöytään ja ruokaan. Ruoasta voi nauttia kaikilla aisteilla. Maut, tuoksut, koostumus, värit, tekstuuri ja annoksen ulkonäkö, tuovat lisää nautintoja arkisiinkin ruokahetkiin. Lautasten, kulhojen ja lusikoiden kanssa voi leikitellä ja valita niihin kauniita kuvioita ja värejä. Itseäni ovat kiehtoneen pienet kultaiset yksityiskohdat viime aikoina. Mielestäni ne tuovat hohdokasta kauneutta arjenkin keskelle. Siksi ruokapöytääni koristaa jatkuvasti kultaiset kirpputorilöytöni, tarjotin ja yksinkertaisen siro kynttelikkö. Vaihtelua tuovat myös erilaiset pöytäliinat, servietit ja lautasliinat. Myös valaistus ja musiikki määritelevät ruokahetken tunnelman.

       

      Karita Tykän suklainen smoothiekulho

       

      Läsnäolo ruokahetkessä on kuin lyhyt meditaatio ja antaa keholle ja mielelle hetken tauon. Etenkin smoothiekulhon koristeluvaihe on kuin eräänlainen pieni liikemeditaatio. Syöminen on sitten meditaation toinen vaihe. Ei tarvitse kuin keskittyä ihanaan ruokaan, maisteluun, katseluun, aistimiseen ja nautiskeluun. Keho on myös tutkitusti vastaanottavaisempi ruoan ravintoaineille ja ruoansulatus toimii paremmin, kun syömme läsnäollen, ilman puhelimia, tietokoneita tai muita häiriötekijöitä, rauhoittuen ja keskittyen ruokahetkeen. Aika usein smoothie juodaan kulauttamalla juoma alas, mutta on hyvä muistaa, että ruoansulatus alkaa jo suusta. Smoothien syöminen kiireettömästi lusikalla auttaa käynnistämän syljenerityksen ja ruoansulatuksen. Aina ei myöskään tarvitse istua lotusasennossa ommmmia lausuen hiljentääkseen mielen, vaan voi ottaa läsnäolohetken keskittymällä ruoan aistimiseen ja nautiskeluun. Ihanaa, eikö totta.

       

      Karita Tykän suklainen smoothiekulho

       

      Smoothiekulho on yksi tapa nauttia helposti kauniista ruoasta ja ruoka-annoksesta. Voi leikitellä väreillä ja tehdä suklaasmoothieita, vihersmoothieita tai kauniita marjasmoothieita. Smoothiekulhon voi koristella syötävillä kukilla, raakakaakaopavun paloilla ja kuivatuilla sekä tuoreilla marjoilla.  Voit käyttää myös kuivattuja ja tuoreita hedelmiä, sekä siemeniä, pähkinöitä ja mausteita.  Samaan kulhoon ja ateriahetkeen saat sisällytettyä paitsi kauneutta, luovuutta ja huikean määrän ravinteita. Voit tehdä smoothien tarkoitukseen sopivaksi, joko lisäämällä proteiinia esimerkiksi treenin jälkeen tai vaikka makeutta silloin kun nautit sen herkullisena jälkiruokana.

       

      Karita Tykän suklainen smoothiekulho

       

      Tänään jaan kaksi kulhollista puhdasta rakkautta. Toinen on suklainen smoothiekulho ja toinen supervihreä smoothieannos. Molemmista riittää kahdelle pienempään nälkään tai yhdelle isommaksi annokseksi. Myös päällysteiden määrä vaikuttaa täyttävyyteen. Näillä annoksilla nälkä pysyy loitolla pitkään ja saat huikean määrän kehoa ja terveyttä tukevia ravintoaineita. Voit muokata resepetejä oman makusi mukaan ja jättää koristelun vaikkapa kokonaan pois. Extrat kuitenkin tuovat mukavaa tekstuuria, ravinteita ja erilaisia makuja kokonaisuuteen. Tämän jälkeen smoothie ei koskaan käy tylsäksi. Pidä siis aina saatavilla mukavia vaihtoehtoja smoothieiden piristämiseksi.

       

      Karita Tykän suklainen smoothiekulho

       

      Millaiselta sinun smoothiekulhosi näyttää? Tägää @superlemonfi kuvaasi instagramissa jotta näemme millaisia ihanuuksia luot keittiössäsi. Voit halutessasi jakaa suosikkireseptisi. Palkitsemme inspiroivimman ja kauneimman smoothiekulhokuvan ja reseptin SuperLemon-tuotepalkinnolla.  Jäämme innolla odottamaan kuviasi. Muistathan tägätä meidät mukaan. : )

      Kauniita, rentouttavia ja herkullisia smoothiehetkiä toivotellen,
      Karita <3

       

      Karita Tykän suklainen smoothiekulho

       

      Suklainen smoothiekulho
      Yhdelle tai kahdelle

      2 jäistä pilkottua banaania
      1/2 kypsä avokado
      Kolme isoa kourallista tuoretta pinaattia tai 1 dl pakastepinaattia
      2 dl kookosmaitoa (esim. itsetehtyä mantelimaitoa, siemenmaitoa tai kauramaitoa
      Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
      Ripaus jauhettua vaniljaa
      2–3 rkl SuperLemon Criollo Cacao Powder (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-criollo-cacao-powder-100-g.html)
      1/2 tl SuperLemon Hawaiian Spirulina (http://superlemon.fi/superfoodit/spirulina/superlemon-hawaiian-spirulina-100-g.html)
      2 rkl Ion92 Natural tai Chocolate proteiinijauhetta (http://superlemon.fi/tuotemerkit/evolution/evolution-ion92-natural-400-g.html)
      TAI  SuperLemon Brown Rice Protein riisiproteiinijauhetta + tarvittaessa hiukan steviaa, hunajaa, xylitolia tai muuta makeuttajaa (http://superlemon.fi/tuotemerkit/superlemon/superlemon-rice-protein-natural-400-g.html)

      +mieleisiä tuoreita ja kuivattuja marjoja (Bulk Superfoods), banaania, raakakaakaonibsejä (SuperLemon), mehiläisen siitepölyä (Bulk Superfoods) ja yrttejä, kuten esimerkiksi minttua.

      Sekoita kaikki raaka-aineet tasaiseksi tehosekoittimessa. Lisää nesteen määrää jos koostumus on liian kermainen. Kaada kulhoon ja koristele annos haluamillasi koristeilla. Mieti makuja, värejä ja tekstuureja ja anna myös luovuudelle tilaa.
      Nauti lusikalla.

       

      Supervihreä smoohtiekulho
      Yhdelle tai kahdelle

      1–2 jäistä ja paloiteltua banaania
      1/2 kypsä avokado
      3 dl jäisiä mangokuutioita
      3 isoa kourallista pinaattia tai 1 dl pakastepinaattia (voit käyttää myös muita lehtivihreitä)
      1/2 tl SuperLemon Hawaiian Spirulina (http://superlemon.fi/superfoodit/spirulina/superlemon-hawaiian-spirulina-100-g.html)
      1/2 tl Yaeyama Chlorella (http://superlemon.fi/superfoodit/klorella/superlemon-yaeyama-chlorella-100-g.html)
      3 dl manteli- tai kookosmaitoa
      1 limetin mehu
      1/2 tl SuperLemon Premium Camu Camu (http://superlemon.fi/superfoodit/camu-camu/superlemon-premium-camu-camu-100-g.html)
      1 rkl kuorituja hampunsimeniä (http://superlemon.fi/superfoodit/hampunsiemenet.html)
      Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)

      + mieleisiä tuoreita ja kuivattuja marjoja (Bulk Superfoods), kookoshiutaleita, paahdettuja auringonkukansiemeniä, banaania, mieleisiä pähkinöitä tai siemeniä, mehiläisen siitepölyä (Bulk Superfoods) ja yrttejä, esim minttua.

      Sekoita kaikki raaka-aineet tasaiseksi tehosekoittimessa. Lisää nesteen määrää jos koostumus on liian paksu. Kaada kulhoon ja koristele annos haluamillasi koristeilla. Mieti makuja, värejä ja tekstuureja ja anna myös luovuudelle tilaa.
      Nauti lusikalla.

       

      Karita Tykän suklainen smoothiekulho

    Tuotteet 11-15 / 60