Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

    Raikas raakakakku

    Raikas raakakakku ala Karita Tykkä

    Raikas raakakakku

     

    Neljäs kirjani Sokeriton, näki päivänvalon viime viikolla. Kutsuimme koolle pienen naisporukan juhlistamaan uutukaista Cozy Publishingin uusiin tiloihin Korkeavuorenkadulle. Tein tilaisuuteen tarjottavaksi lukuisia kakkuja, piiraita ja leivonnaisia Sokeriton-kirjastani, ja palaute oli ihana. Monet suuresti arvostamani reseptinikkarit antoivat huikeaa palautetta herkuistani. Jee!
    Entisenä sokeriaddiktina, tiedä hyvin valkoisen sokerin koukuttavan viettelyksen ja sen tuoman huonon olon. Useiden vuosien ajan sokeri ohjasi elämääni, mutta nyt jo kahdeksan vuoden ajan olen elänyt ja tehnyt kaikki reseptini ilman valkoista sokeria, josta keho ja mieli kiittävät.
    Tahdoin koko sydämestäni tehdä tämän kirjan, jotta kanssasisareni ja -veljeni saisivat herkutella ilman valkoisen sokerin haitallisia vaikuttuksia, sillä sokeri vaikuttaa meihin monella tapaa. Sen on tutkittu aktivoivan erilaisia tulehdustiloja kehossa, lisäten riskiä erilaisiin sairauksiin, kuten Alzheimerin tautiin, diabetekseen ja muihin vakaviin sairauksiin. Valkoinen sokeri myös lisää kehon hapettumisreaktioita, vanhentaen ihoakin voimakkaasti. On hyvä muistaa, etteivät keinotekoiset makeutusaineet ole yhtään sen parempia, jopa päinvastoin! Niillä voi olla terveydelle erittäin haitallisia vaikutuksia, sillä niistä ei tiedetä vielä tarpeeksi, eikä niiden mahdollisia yhteisvaikutuksia muiden raaka-aineiden kanssa vielä tunneta kunnolla. En usko ehdottomuuteen tai makeasta kokonaan kieltäytymiseen, vaan parempiin valintoihin.

     

    Raikas raakakakku ala Karita Tykkä

     

    Yksi kirjani julkistamistilaisuudessa tarjoamistani kakuista oli raikas raakakakku, jonka sisältä löytyy erilaisia herukoita ja päältä mansikoita ja mustikoita. Kakussa ei tietenkään käytetä valkoista sokeria, vaan makeus tulee tällä kertaa hunajasta. Voit käyttää hyvin myös vaikkapa raikasta ksylitolia.  Jauhoin sitä myös kakun päälle koristeeksi tomusokerin tapaan. Jokin muukin makeuttaja käy, mutta kakun väri saattaa sen myötä muuttua.  Marjoina voit käyttää myös vaikkapa vadelmia. Omasta mielestäni herukoiden kirpeä raikkaus sopii kuitenkin tähän kakkuun loistavasti. Raikkaasta raakakakusta nauttivat kaikki, ja se oli myös yksi kirjani kuvaajan, Viola Virtamon suosikeista.

     

    Raikas raakakakku ala Karita Tykkä

     

    Kokeile sinäkin. Nauti raikkaan ja täyteläisen kakun ihanuudesta.

    Iloa ja aurinkoa!
    Karita

     

    Raikas raakakakku
    (12–16 palaa)

    Pohja
    3–4 medjool-taatelia, kivet poistettuina
    1 dl macadamiapähkinöitä
    1 dl kookoshiutaleita
    1/4 tl luomu vaniljajauhetta
    + 1/2 –1 rkl vettä

    Täyte
    4 dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 4 tuntia, huuhtele ja valuta)
    1 dl neitsytkookosöljyä sulatettuna
    2 dl täysrasvaista kookosmaitoa (käytän jääkaapissa olleen tölkin kovan, rasvaisen osan)
    1 luomusitruunan mehu ja kuori
    1/2–1 dl hunajaa tai muuta mieleistäsi makeuttajaa, esim ksylitolia (http://superlemon.fi/superfoodit/koivusokeri/superlemon-birch-xylitol-powder-300-g.html)
    Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
    1 rkl psylliumkuitujauhetta
    + jäisiä kotimaisia marjoja (itse käytin herukkasekoitusta)
    + tuoreita marjoja koristeluun

     

    Prosessoi monitoimikoneessa pohjan raaka-aineet, kunnes massa alkaa tarttua yhteen. Lisää vettä vain sen verran että massa on muovailtavaa, mutta ei liian kosteaa. Painele leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan (halk. 15 cm, http://superlemon.fi/lekue-duo-springform-mould-15-cm-irtopohjavuoka.html ).

    Tee täyte sekoittamalla kaikki raaka-aineet, psylliumia lukuunottamatta, tehokkaassa tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa kunnes massa on täysin sileää. Tarkista maku ja muokkaa tarvitaessa. Lisää sitten psyllium ja sekoita vielä kerran. Ripottele marjoja vuokaan pohjan päälle ja kaada päälle osa täytteestä. Lisää loput marjat ja kaada loppu täyte vuokaan.
    Siirrä kakku pakastimeen ja anna jähmettyä vähintään neljä tuntia.
    Ota kakku sulamaan noin kaksi tuntia ennen tarjoilua.
    Koristele ja nauti.

    Kuvat: Viola Virtamo / Cozy Publishing

     

    2 kommenttia artikkeliin “Raikas raakakakku”

    Kommentoi

    • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.