Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Sitruunatäytteiset suklaakonvehdit

sitruunataytteiset-suklaakonvehdit-680px-02-superlemon-fi

Raw chocolate with lemon filling

 

Pääsiäinen merkitsee ihmisille eri asioita. Monille se on aika, jolloin juhlitaan kevään heräämistä, Jeesuksen ylösnousemista tai paaston päättymistä. Toisille se merkitsee taas lomaa, herkuttelua ja aikaa yhdessä rakkaiden kanssa. Tätä kirjoittaessani kevät tuntuu kaukaiselta. Ulkona pyryttää lunta ja maa on jälleen saanut ylleen valkoisen hunnun. Olisin jo valmis kevääseen, sen lisääntyvään valoon, luonnon vehreyteen ja auringon lämmittäviin säteisiin. Pikku noitien tuomat koristellut pajunoksat sentään piristävät, ja värikkäät pääsiäiskoristeet tuovat kotiin kevään tunnelmaa. Myös värikkäät ruoat ja suklaa nostavat ihanasti mielialaa ja antavat energiaa.

 

sitruunataytteiset-suklaakonvehdit-680px-01-superlemon-fi

 

Tänä pääsiäisenä aion nauttia vapaa-ajasta ja hyvästä ruoasta, rentoutua, rakastaa ja viettää aikaa läheisien kanssa. Makeat ja suolaiset herkut kuuluvat myös juhlaani. Rakas isoäitini täyttää torstaina 92 vuotta ja siitä alkaa oma lomani rakkaiden kanssa. Tein Sisko-mammalleni lahjaksi minttusuklaita ja teille ajattelin jakaa reseptin, jolla voit valmistaa kermaiset sitruunatäytteiset suklaakonvehdit. Voit tehdä täytteen myös ilman sitruunaa, vaikkapa vaniljalla maustettuna. Suklaa kuuluu olennaisesti ainakin omaan pääsiäiseeni, joten tämä resepti sopii loistavasti myös pääsiäisen herkuksi.

 

sitruunataytteiset-suklaakonvehdit-680px-04-superlemon-fi

 

Kun valmistat täytteen, se on melko juoksevaa. Se kannattaakin laittaa hetkeksi pakastimeen jähmettymään ennen käyttöä, jotta työskentely helpottuu. On hyvä muistaa, että täyte ei saa koskettaa muotin reunoja. Voit vuorata koko muotin ensin suklaalla tai tehdä työn helpommin lusikoimalla pienen määrän suklaata muotin pohjalle ja siirtää sen jälkeen muotit hetkeksi pakastimeen jähmettymään. Annostele sen jälkeen sitruunatäytettä suklaan päälle ja lisää suklaata niin, ettei täytettä näy ja pinta on tasainen. Siirrä muotit vielä kylmään jähmettymään. Jos täytettä jää yli, voit käyttää sen vaikkapa leivoksien täytteenä, raakakakuissa ja smoothieissa, tai nauttia suoraan purkista sellaisenaan.

 

sitruunataytteiset-suklaakonvehdit-680px-03-superlemon-fi

 

SITRUUNATÄYTTEISET SUKLAAKONVEHDIT

Täyte:
2 dl cashewpähkinöitä, liota noin 4 tuntia, huuhtele ja valuta hyvin (Punnitse ja Säästä)
1/2 dl hunajaa tai muuta makeuttajaa
1/2 dl tuoretta sitruunamehua
2 tl sitruunankuorta
3 rkl Dr. Goerg kookosöljyä, sulatettuna (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-kylmapuristettu-kookosoljy-luomu-1000-ml.html)

Suklaa:
200 g SuperLemon Cacao Butter raakakaakaovoita (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-butter-454-g.html)
2 1/2 dl SuperLemon Cacao Powder raakakaakaojauhetta (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-powder-400-g.html)
1/2–1 dl hunajaa tai kookospalmusokeria (jota itse käytän useimmiten) maun mukaan
1 tl jauhettua vaniljaa
Ripaus laadukasta suolaa

TEE täyte sekoittamalla kaikki raaka-aineet keskenään tehokkaassa blenderissä tai monitoimikoneella. Sekoita kunnes massa on tasainen, tarkista maku ja laita viileään.
SULATA kaakaovoi hellästi vesihauteessa. Sekoita loput raaka-aineet joukkoon ja temperoi halutessasi.
KAADA pieni määrä suklaata muottien pohjalle niin, että pohja peittyy ja siirrä muotit pakastimeen.
ANNOSTELE sitten täytettä muotteihin ja lusikoi suklaata kunnes muotit ovat täynnä, eikä täytettä näy.
SIIRRÄ jääkaapiin tai pakastimeen jähmettymään.
NAUTI hymy huulilla ja hyvässä seurassa!

Herkullista pääsiäistä,
Karita

 

 

5 kommenttia artikkeliin “Sitruunatäytteiset suklaakonvehdit ”

  • Satu

    Oi kiitos ohjeesta, tätä täytyy ilman muuta kokeilla!

    Vastaa
  • Piia

    Voi että, näyttää kyllä niin superhyviltä. Ehdottomasti testiin!

    Vastaa
  • Karita

    Hei Piia,

    Kiitos ihanasta viestistä! Kiva kun tykkäät.
    Aurinkoa ja herkullista kevättä!

    Karita : )

    Vastaa
  • marsu

    Ajattelin kokeilla tyttäreni sweet sixteen -juhliin, koska tyttäreni ja hänen kaveriporukkansa eivät syö sokerisia karkkeja, leivoksia tms. (teen sinne myös appelsiini-suklaaraakakakun:)
    Kuinka monta konvehtia ohjeella tulee?
    Irtoaako konvehdit helposti muotista?
    Kiitos jo etukäteen!

    Vastaa
  • Karita

    Hei Marsu,

    Kiva kuulla että reseptit innostavat kokeilemaan! : )
    Konvehtien koko ratkaisee määrän, mutta kyllä tällä saat tehtyä noin 30 konvehtia. Niiden pitäisi irrota hyvin muotista. Jos temperoit suklaan, se irtoaa paremmin, eikä suklaa sula sormiin. : )
    Myös mansikat ja raakasuklaadippi olisi herkullinen ja helppo herkku.
    Mansikoita ja dippiin raakakaakaojauhetta, sulaa kookosöljyä, jauhettua vaniljaa ja vaahterasiirappia tai hunajaa. Sekaisin käsin, sauvasekoittimella tai blenderissä. Pöydässä jokainen saa dippailla raikkaita mansikoita täyteläisen suklaaseen. : )

    Ihania syntymäpäiviä toivotellen ja sankaria onnitellen,
    Karita

    Vastaa
Kommentoi

  • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.