Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

    Raakakaakao


    Kaikki kaupoissa myytävä suklaa tehdään kaakaopavuista. Kaakaopavut ovat Theobroma Cacao -nimisen kaakaopuun hedelmän sisältä löytyviä papuja.
    Kaakaohedelmien kypsyminen kestää noin puoli vuotta ja ne ovat kypsymisvaiheessa useimmiten vihreän värisiä. Kypsänä niistä tulee oransseja, keltaisia, punaisia, sinisiä tai turkoosin värisiä. Kaakaohedelmät ovat kooltaan noin 20 cm mittaisia ja yhdestä kaakaohedelmästä saadaan parhaimmillaan jopa 50 kaakaopapua. Hedelmän sisällä olevat pavut ovat vaalean hedelmälihan ympäröimiä ja suojaamia.

    Kaakaon valmistusprosessissa kaakaopavut erotetaan ensin hedelmälihasta, jonka jälkeen niitä fermentoidaan päivän ajan. Tämän käymisprosessin aikana hedelmäliha muuttuu alkoholimaiseksi nesteeksi, joka valuu pois papujen päältä. Käymisprosessi ei jatku pitkään, sillä tämä alkoholimainen neste luo pavuille vahvasti happaman ympäristön.
    Tämän jälkeen kaakaopapuja käännellään kuivausritilöiden päällä muutamien päivien ajan, niin että lämpötila pysyy koko ajan alle 45 asteessa.

    Käymisprosessin jälkeen kaakaopapuja kuivatetaan parin viikon ajan auringonvalossa, jonka jälkeen ne ovat valmiita myytäväksi ja nautittavaksi. Kaakaopavut ovat aina käsinkerättyjä, josta syystä niiden hinta onkin melko korkea.

    Raakakaakao on yksi maailman ravinnerikkaimmista ja monimuotoisimmista ruoka-aineista. Aidon raakakaakaon tunnistaa edellä mainitusta valmistustavasta, jolloin sen sisältämät ravintoaineet ovat säilyneet koskemattomana. Raakakaakaota ei voi verrata esimerkiksi "tavalliseen" kaupan suklaaseen tai kaakaojauheeseen, sillä nämä "tavalliset" kaakaotuotteet ovat valmistettu korkeissa lämpötiloissa, jolloin kaakaopavun sisältävät aktiiviset ainesosat ovat päässeet tuhoutumaan.

    Raakakaakaosta valmistetaan useita erilaisia tuotteita kuten kaakaopapuja, kaakaonibsejä (murskattuja kaakaopapuja), kaakaojauhetta, kaakaomassaa ja kaakaovoita. Myös näistä tuotteita on saatavilla muita lopputuotteita kuten esimerkiksi raakasuklaata tai kookospalmusokerilla kuorrutettuja kaakaonibsejä.

    Faktaa raakakaakaosta:

    • - Sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa
    • - Yli 10 % kaakaon painosta on antioksidantteja
    • - Sisältää paljon magnesiumia, rautaa, mangaania, kromia, sinkkiä, kuparia ja rikkiä
    • - Erinomainen kuitujen lähde
    • - Sisältää myös anandamidia, teobromiinia, fenyylietyyliamiinia

     

    Raakakaakaohedelmä

    Raakakaakaopapu

    Raakakaakaopavut ovat helppo tapa nauttia kaakaota, sillä ne voi syödä suoraan joko kuorien kanssa tai ilman. Raakakaakaopapujen valmistusprosessi ei koskaan ylitä 45 asteen lämpötilaa, joten pavuissa on tallella kaikki tärkeät ravintoaineet, kuten antioksidantit ja mineraalit.

    Kaakaopapu on yksi maailman tutkituimmista ja arvostetuimmista superfoodeista. Raakakaakaopavut sopivat nautittavaksi sellaisenaan tai niitä voi käyttää esimerkiksi raakasuklaan seassa. Papuja voi laittaa myös jälkiruokien sekä leivonnaisten päälle. Niitä voi myös dipata kookospalmunektariin tai hunajaan.

    Huom! Yleisesti suositellaan että raakakaakaopavut kuoritaan, joten ne voi kuoria kynsillä tai veitsellä. Mikäli kuoret ovat kuitenkin tiukasti kiinni pavuissa, voi kaakaopapuja liottaa vedessä puolen tunnin ajan, jonka jälkeen kuoriminen on helpompaa. Mikäli kuoriminen on vieläkin vaikeaa, voi kaakaopapuja liottaa vedessä parin tunnin ajan ja sen jälkeen kuivata niitä matalassa lämpötilassa kunnes kuorista tulee helposti irtoavia.

     

    Raakakaakopavut

    Raakakaakaonibsit

    Raakakaakaonibsit ovat murskattuja raakakaakaopapuja. Nibsit sopivat nautittavaksi sellaisenaan tai niitä voi käyttää esimerkiksi raakasuklaan seassa. Nibsejä voi myös laittaa erilaisten jälkiruokien sekä leivonnaisten päälle. Raakakaakaonibsit sisältävät kaikki samat terveyhyödyt kuin esimerkiksi pavut.

     

    Raakakaakaonibsit

    Raakakaakaojauhe

    Ravinnerikas raakakaakaojauhe on yksi itse tehdyn suklaan perusraaka-aineista. Älä käytä raakajälkiruoissa tavallista kaakaojauhetta!

    Raakakaakaojauhe on tehty kokonaisista raakakaakaopavuista. Kun pavuista erotetaan kaakaovoi, jäljelle jäävästä massasta saadaan jauhamalla terveellistä raakakaakaojauhetta. Raakakaakaojauheesta voi tehdä terveellisen kaakaojuoman. Se sopii myös herkullisen raakasuklaan valmistukseen tai esimerkiksi jälkiruokien ja leivonnaisten koristeluun. Myös hunajaa tai kookospalmunektaria voi maustaa raakakaakaojauheella.
    Raakakaakaojauhe sisältää myös kaikki raakasuklaan terveyshyödyt ja ravinteet.

     

    Raakakaakaojauhe

    Raakakaakaomassa

    Raakakaakaomassa on kaakaopavuista kylmäpuristamalla tuotettua puhdasta suklaata, joten se sopii erinomaisesti kotitekoisen suklaan valmistukseen. Voit käyttää sitä sellaisenaan vaikkapa hunajaan tai kookospalmunektariin kastaen. Raakakaakaomassa sulaa 50–60 asteessa. Sivujemme resepteissä käytetään sulatettua raakakaakaomassaa (ks. Valmistusvinkit-osio).

    Raakakaakaomassa valmistetaan hienontamalla kuivattuja ja kuorittuja kaakaopapuja ensin kuivaksi massaksi, josta tulee rasvan siitä irrotessa juoksevaa. Kaakaomassaa käytetään kaikkien suklaatuotteiden pääraaka-aineena. Mitä vähemmän kaakaomassaan lisätään eri aineita, sitä korkealaatuisempaa valmiista suklaasta tulee. Raakasuklaata tehdessä lisättäviä aineita ovat yleensä kaakaovoi, hunaja tai kookossokeri. Sen jälkeen tulee vanilja, joka korostaa suklaan makua. Laadukasta ja luonnollista suolaa voi myös lisätä, sekä joskus myös emulgointiaineita kuten soija- tai auringonkukkalesitiiniä. Hienon suklaan emulgaattorina käytetään vain kaakaovoita.
    Raakakaakaomassa on 100 % kaakaota. Se sisältää kaikki suklaan terveyshyödyt ja ravinteet.

     

    Raakakaakaomassa

    Raakakaakaovoi

    Raakakaakaovoi on kaakaopavuista kylmäpuristamalla saatua rasvaa, jonka maku on mieto ja pehmeä. Se on huoneenlämmössä kiinteää ja sen sulamispiste on 35 astetta. Verkkosivujemme resepteissä käytetään sulatettua raakakaakaovoita (ks. Valmistusvinkit-osio). Tätä terveellistä ja maukasta rasvaa käytetään suklaan, herkkujen, ruokien ja jälkiruokien valmistuksessa, mutta se soveltuu kookosöljyn tavoin erinomaisesti myös ihovoiteeksi ja hierontaöljyksi. Valkosuklaa valmistetaan pääosin kaakaovoista.

    Faktaa raakakaakaovoista:
    • - Sisältää erityisesti E-vitamiinia, mutta myös muita vitamiineja ja mineraaleja
    • - Korkean antioksidanttipitoisuutensa vuoksi se ei härskiinny huoneenlämmössä
    • - Välttämätön raakasuklaan valmistuksessa käytettävä raaka-aine
    • - Sopii myös muihin jälkiruokiin
    • - Erinomainen ihovoide
    • - Sopii myös hierontaöljyksi

     

    Raakakaakaovoi

     

    Kaikki Superlemonin tarjoamat kaakaotuotteet:

    RAAKAKAAKAOPAVUT / POISTUNUT VALIKOIMASTA

    Normaali hinta: 17,00 €

    Erikoishinta: 13,60 €

    Loppu varastosta

    RAAKAKAAKAONIBSIT / POISTUNUT VALIKOIMASTA

    Normaali hinta: 18,00 €

    Erikoishinta: 14,40 €

    Loppu varastosta

    RAAKAKAAKAOJAUHE

    Normaali hinta: 12,90 €

    Erikoishinta: 10,32 €

    HALPA RAAKAKAAKAOMASSA

    Normaali hinta: 15,90 €

    Erikoishinta: 12,72 €

    OSTA KAAKAOVOI

    Normaali hinta: 16,90 €

    Erikoishinta: 13,52 €