Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

    Return to Previous Page

    KOLLAGEENI

    PARHAAT KOLLAGEENIVALMISTEET

     

    Parhaat kollageenivalmisteet 

    Kehossamme yleisimmin esiintyvää proteiinia kutsutaan kollageeniksi ja sitä löytyy käytännössä kaikista kehomme osista, kuten muun muassa ihosta, luustosta, jänteistä ja rustoista. Sen osuus nuoren ihmisen kehon proteiineista on noin 30–35 prosentin luokkaa ja ihon osalta jopa noin 80 prosenttia. 25 ikävuoden jälkeen kollageenin osuus alkaa vähentyä ja 40–50 vuoden iässä kollageenin tuotanto on loppunut jo kokonaan.

    Kollageenilla on useita tärkeitä tehtäviä elimistössämme, sillä se muun muassa parantaa ihomme laatua, pitää nivelemme liikkuvina ja vahvistaa luitamme sekä hampaitamme. Kehon kollageenimäärän vähentyessä, alkaa kehossa näkymään ikääntymisen merkkejä, jolloin muun muassa ryppyjen ja juonteiden sekä nivelkipujen määrä kasvaa.

    Kollageenia löytyy lähes kolmekymmentä eri alatyyppiä, joiden aminohappoprofiili poikkeaa toisistaan ja joilla jokaisella on erilaiset tehtävät kehossamme. Kaikkein eniten kehossamme esiintyy tyypin 1 kollageenia, jota esiintyy ihon verinahassa eli dermiksessä sekä luissa että jänteissä. Tämän tyypin 1 kollageenin lisäksi muita tärkeitä kollageenimuotoja ovat rustossa esiintyvä tyypin 2 kollageeni ja rasvakudoksen tyypin 3 kollageeni.

    Markkinoilla myytävät kollageenivalmisteet ovat niin kutsuttuja hydrolysoituja kollageenipeptidivalmisteita, joita löytyy markkinoiilta useita erilaisia, niin eläinkunnan tuotteina kuin merenelävistä eristettyinä valmisteina. Lähes aina näitä kollageenipeptidejä mainostetaan täysin väärin perustein niin, että niiden väitetään sisältävän juuri jotain näistä kolmesta kollageenityypistä tai jopa näiden sekoituksia. Tässä nämä yritykset menevät väitteineen jo ihan alkuun aivan hakoteille, sillä maailmassa ei edes valmisteta tämänlaisia tyypin 1, 2 tai 3 kollageenipeptidejä. Syy tähän on se, että nämä kaupoissa myytävät kollageenijauheet sisältävät niin kutsuttuja esipilkottuja kollageenipeptidejä, joiden osalta ei tämänlaista niin kutsuttua tyyppijakoa voida tehdä lainkaan, sillä näistä kollageenipeptideistä ei voida erotella jotain tiettyä kollageenityyppiä.

    Sen sijaan eri kollageenivalmisteiden laatuerot tulevat esiin aivan toisilla tavoilla, kuten muun muassa niiden välisten hydrolysointierojen kautta, sekä näiden hydrolysointien kautta saatujen peptidiketjujen molekyylipainojen eroissa. Myös käytetty alkuperäinen käytetty raaka-aine vaikuttaa suuresti tuotteen laatuun.

    Niin kutsuttua natiivikollageenia käytetään aina raaka-aineena hydrolysoitujen kollageenipeptidijauheiden valmistuksessa. Natiivikollageeni on joko eläin- tai kalaperäistä, ja se sisältää yhteensä yli tuhat aminohappoa kolmessa eri peptidiketjussa toisiinsa sitoutuneessa muodossa. Jotta natiivikollageenista saadaan valmistettua ihmiskehon omaa kollageenituotantoa stimuloivia täsmähydrolysoituja kollageenipeptidejä, tulee valmistuksen ja lopputuotteen olla korkealaatuista, sekä tehty juuri tietyllä täsmällisellä valmistustavalla.

    Aluksi natiivikollageenille tehdään lämpökäsittely (kuuma vesiuutto), jolla avataan natiivikollageenin bioaktiivinen kolmoiskierrerakenne. Tällöin peptidiketjut irtoavat toisistaan kolmeksi erilliseksi peptidiketjuksi. Tämän jälkeen näitä yksittäisiä kollageenipeptidiketjuja voidaan hydrolysoida eli pilkkoa pienempiin osiin, mutta näitä hydrolysointitapoja on useita erilaisia, kuten halpoja hapoilla tehtäviä käsittelyjä sekä laadukkaita entsyymeillä tehtäviä täsmähydrolysointeja.

    Paras ja valitettavasti myös kaikkein kallein tapa on tehdä niin kutsuttu entsymaattinen täsmähydrolysointi, jolloin peptidiketjut katkaistaan joka kerta juuri tietyistä täsmäkohdista. Tällöin peptidiketjut sisältävät enää muutaman tietyn aminohapon ja näiden ketjujen molekyylipaino on pienempi kuin 10,000 g/mol. Tämä tarkoittaa että kyseessä on erittäin nopeasti imeytyvä ja täsmähydrolysoitu kollageenipeptidijauhe, joka pääosin ohittaa ihmisen ruoansulatusjärjestelmän. Tällöin peptidit kulkeutuvat mahasta ohutsuoleen ja sieltä ohutsuolen seinämän läpi verenkierron kautta ennalta määrättyyn kehon osaan, stimuloimaan kehon omaa tiettyä kollageenituotantoa. Se, miten tämä täsmähydrolysointi on tehty, vaikuttaa siis siihen mitä kehon kollageenituotantoa tuotteen nauttiminen voi stimuloida.

    Valtaosa markkinoilla myytävistä hydrolysoiduista kollageenipeptidijauheista on näitä marginaalisesti hydrolysoituja kollageeniproteiinijauheita, joissa molekyylipaino on yleensä 5,000 g/mol. Usein tuotteelle ei ole myöskään tehty minkäänlaista täsmähydrolysointia, vaan pelkästään osittainen hydrolysointi, jolloin saatu lopputuote muodostuu suhteellisen pitkistä peptidiketjuista. Näissä pitkäketjuisissa kollageenipeptidivalmisteissa ruoansulatusjärjestelmä joutuu pilkkomaan peptidit vapaiksi aminohapoiksi, jolloin mainostettua jauheen hyötyä ihon, nivelten tai luiden hyvinvointiin ei valitettavasti ole, sillä nämä peptidit eivät pääse ohittamaan ruoansulatusjärjestelmää käytännössä lainkaan.

    Hydrolysointeja voidaan siis tehdä useilla eri tavoilla ja tämä erottaakin markkinoilla myytävät kollageenivalmisteet toisistaan. Esimerkiksi jonkin tietyn kollageenipeptidituotteen sisältämä raaka-aine voi olla valmistettu täsmähydrolysoimalla niin että nämä superlyhyet kollageenipeptidit on suunniteltu stimuloimaan ihon verinahassa sisältäviä fibroblasteja, jota kautta kehon omaa tyypin 1 kollageenituotantoa voidaan saada vilkastettua. Toisella tavalla hydrolysoimalla, voidaan myös valmistaa kollageenipeptidejä, jotka stimuloivat kondrosyyttejä eli rustosoluja, jota kautta kehon omaa tyypin 2 kollageenituotantoa voidaan saada vilkastettua nivelrustoissa. Lähes kaikki markkinoiden kollageenipeptidivalmisteet muodostuvat osittain hydrolysoiduista kollageenijauheista, jolloin ne sopivat ainoastaan proteiinilisäksi, eivätkä tarjoa muita hyötyjä.

    Yleisimmät markkinoilla myytävät kollageenivalmisteet on valmistettu myös kalasta, ja näiden jauheiden tukkuhinta on huomattavasti edullisempi kuin parhailla eläinperäisillä kollageeniraaka-aineilla. Kyse on siis lähes poikkeuksetta halvasta raaka-aineesta, kun puhutaan kalakollageenista. Kalakollageenipohjaisista raaka-aineista on kyllä tehty myös useita tutkimuksia, mutta valitettavasti näillä raaka-aineilla ei ole saatu tutkimuksissa yhtä hyviä tuloksia kuin esimerkiksi eläinperäisillä kollageenivalmisteilla. Toiseksi viime aikoina on ollut epäilyksiä uhanalaisten kalojen käytöstä näiden kollageeniraaka-aineiden valmistuksessa. Kaiken lisäksi kalakollageenin imeytyminen ihmiskehoon on tunnetusti heikkoa, varsinkin jos tuotteen raaka-ainetta ei ole valmistettu täsmähydrolysoimalla.

    Parhaimpina kollageenivalmisteina tutkimusten valossa pidetäänkin tästä syystä sekä sika- että nautapohjaisia kollageenivalmisteita, joilla on saatu kaikkein parhaimmat tulokset niin kliinisissä kuin prekliinisissä tutkimuksissa. Kanasta eristettyä kollageenia ei ole tutkittu yhtä paljon kuin näitä kahta edellä mainittua kollageenia, josta syystä sen käyttö markkinoilla olevissa kollageenivalmisteissa on ainakin vielä toistaiseksi marginaalisen pientä.

    Markkinoilla olevat kalakollageenia myyvät yritykset ovat viime vuosina yrittäneet vahingoittaa eläinkollageeniraaka-aineiden myyntiä levittämällä epäilyksiä mahdollisten prionitautien leviämisestä eläinpohjaisten kollageenivalmisteiden kautta. Totuus kuitenkin on se, että useat johtavat eläinperäisiä kollageeniraaka-aineita valmistavat yritykset pitävät yllä tiukkaa laatukontrollia näiden raaka-aineiden osalta, eikä tämänlaista tautiriskiä ole oikeasti olemassa, varsinkaan patentoiduissa eläinkollageenivalmisteissa.

    Kollageenipeptidijauheet voidaan siis jakaa alkuperäisen käytetyn natiivikollageeniraaka-aineen mukaan, mutta vähintäänkin yhtä suuri, jollei jopa isompi ero, on miten kyseinen valmiste on hydrolysoitu eli esipilkottu. Valtaosa markkinoilla myytävistä kollageenijauheista on valmistettu ainoastaan osittain hydrolysoiduista kollageenipeptideistä, jotka ovat vielä pitkissä peptidiketjuissa ja molekyylipainoltaan suuria. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotteet sopivat ainoastaan proteiinilisiksi, eivätkä auta varsinaisesti edes epäsuorasti ihon, jänteiden tai luuston hyvinvointiin. 

    Tarjoamme täällä SuperLemonilla markkinoiden parhaita kollageenivalmisteita, missä kaikissa on molekyylipaino erittäin alhainen ja ovat myös täsmähydrolysaatteja. Kaikki kollageenijauheemme ovat puhtaita ja lisäaineettomia valmisteita, jolla on tarkoitus stimuloida joko ihon tyypin 1 kollageenituotantoa tai nivelrustojen tyypin 2 kollageenituotantoa. Eli syömällä jotain tiettyä hydrolysoitua kollageenipeptidijauhetta, ei voida lisätä kehon omaa kollageenimäärää, vaan ainoastaan stimuloida kehon omaa kollageenituotantoa, mikäli tuote on valmistettu oikein ja sisältää juuri oikeanlaisia kollageenipeptidejä.

    Lisäaineettomat kollageenijauheet

    • - Tarjolla kollageenin tyypin 1 ja tyypin 2 tuotantoa stimuloivat jauheet
    • - Patentoidut kollageeniraaka-aineet
    • - Maustamattomat helposti nesteisiin sekoittuvat kollageenijauheet
    • - Kollageeni on kehon yleisimmin esiintyvä proteiini
    • - Tärkeä rakennusaine kehon eri osille
    • - Lisää eri kudosten kestävyyttä
    • - Kollageenista löytyy lähes 30 erilaista tyyppiä
    • - Kollageenin osuus kehon proteiineista vähenee iän myötä
    • - Uskotaan lisäävän ihon kimmoisuutta
    • - Sanotaan vähentävän ryppyjen muodostumista
    • - Parantaa mahdollisesti limakalvojen kuntoa
    • - Lisää nivelten liikkuvuutta
    6 Nimike(ttä)

    Taulukko Lista

    Laskeva
    KOLLAGEENI NIVELILLE
    29,90 €
    KOLLAGEENI NIVELILLE
    27,90 €
    KOLLAGEENI NIVELILLE

    358,80 €

    Alkaen: 322,92 €

    LAADUKAS KOLLAGEENI IHOLLE JA HIUKSILLE
    29,90 €
    LAADUKAS KOLLAGEENI IHOLLE JA HIUKSILLE
    27,90 €
    LAADUKAS KOLLAGEENI IHOLLE JA HIUKSILLE

    358,80 €

    Alkaen: 322,92 €

    6 Nimike(ttä)

    Taulukko Lista

    Laskeva