Yksityiskohdat
Puhdistamo kaakaopapu
Luomulaatuinen raakakaakaopapu on superfoodien kuningas, sillä siitä tehdään kaikki muut raakakaakaotuotteet. Sitä ei paahdeta kuten tavallisia kaakaoita, jonka takia se sisältää paljon enemmän terveellisiä ravintoaineita.
Harvassa viljellyssä tuotteessa tehdään niin paljon vääryyttä kuin kaakaon viljelyssä. Etenkin yleisimmässä ja halvimmassa eli afrikan kaakaossa orjuus on suuri ongelma.
Ecuadoria kutsutaan kaakaon pääkaupungiksi. Nimitys on peräisin maailman korkeimmasta laadusta. Kuitenkin vain 4% kaikesta maailman kaakaosta tulee sieltä, kuten tulee myös Puhdistamon kaakao. Ecuadorilainen sopimustilamme maksaa viljelijöille tasan kaksi kertaa käyvän markkinahinnan eli tuplasti mitä he muuten tuotteestaan saisivat. Tilamme on osa kouluhanketta joka kouluttaa viljelijöitä ja näiden lapsia paitsi lukemaan ja laskemaan, myös luomu- ja biodynaamiseen viljelyyn, jolloin he saavat siitäkin osin työstään paremman korvauksen. Hankkeeseen kuuluu 3000 oppilasta ja se koskettaa 15000 perhettä Ecuadorissa.
Kaakaossa laatu siis tarkoittaa muutakin kuin puhtaita laboratoriotuloksia – se on myös vastuullisuutta.
Olemme halunneet varmistaa Puhdistamo-tason laadun erityisesti kaakaopavussa. Tehdään siksi pieni katsaus kaakaoon:
1. Lajike
Kaakaopapua on kolmea eri lajia: Yleisin lajike on Forastero, harvinaisin lajike Criollo ja näiden risteytys Trinitario. Forastero on erittäin viljelty koska ne ovat helpoimpia kasvattaa. Niiden viljely ylittää 80% kaikesta maailman tuotannosta. Criollon ja Trinitarion osuus on molemmilla noin 10%, mutta Criollo on kuitenkin kaakaopavuista aatelinen kaakaopapu. Puhdistamon kaakao on luonnollisesti Criollo.
2. Alalajike
Criollo-pavusta on vielä eri hybridejä, joita on kasvateltu eri aikoina ja eri paikoissa jotta sato olisi suurin mahdollinen. Koska laatuun kuuluu aina alkuperäisyys, meitä kiinnostaa mikä on kaakaopavussa se alkuperäinen, vahvin kantamuoto jota meidän tulisi nauttiman. Se on nimeltään Cacao Nacional Arriba Fino de Aroma. Tunnistat laadukkaimman pavun siitä, että kuori on vaalea, virheetön, herkullisen näköinen ja puhdas. Kun murrat kaakaopavun auki näet sisällä tummassa sisuksessa vivahteen violettia. Puhdistamon kaakao on, tottakai, Cacao Nacional Arriba Fino de Aroma.
3. Kasvupaikka
Kaakaopavun juuret ovat Ecuadorissa ja se kasvaa siellä luonnonvaraisesti. Mikäli kaakao tulee ihan alkulähteiltä, se tulee tasan tarkkaan Ecuadorista. Puhdistamon kaakao tulee, tietenkin, Ecuadorista.
4. Käsittely
Nämä kaakaopavut ovat niin huolellisesti käsitelty ja puhdistettu, että niiden pinnalla ei ole likaa tai eliöiden liikakasvua. Tavallinen "likaisen näköinen" kaakaopapu kannattaa kuoria koska sen kuori on toiminut likaantumissuojana pavun pyöriessä eri paikoissa. Kun taas katsot Puhdistamon kaakaopapua, jokainen näyttää käsin puhdistetulta. Voit syödä kaakaopapujamme huoletta kuorineen.
Laadukas kaakaopapu
- Criollo-lajikkeen kaakao
- Kuuluu Arriba Nacional Fino De Aroma -alalajikkeeseen
- Melko kitkerän makuisia ja voimakkaan aromaattisia
- Luomua suoraan Ecuadorista
- Biodynaamisesti viljelty
- Erittäin ravintorikas
- Kaakaopapujen aatelia
- Saat kaikki kaakaon terveyshyödyt näistä pavuista
- Voi syödä kuorineen, sillä pavut ovat puhdistettuja
- Yksikköhinta 52,80 euroa/kg
Annostusohje:
- Nauti oman tarpeesi mukaan
Pakkauskoot: