Yksityiskohdat
Puhdistamo instant pakuri
Vuoden Superruoka-palkinnon voittaja vuodelta 2013. Tämä palkinto luovutetaan Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton toimesta joka vuosi markkinoilla ansioituneille tuotteille. Vuoden terveystuotealan valinnoilla terveystuotealan ammattilaiset haluavat osoittaa arvostusta tutkittuja ja laadukkaita tuotteita kohtaan, jotka lisäksi ovat saaneet kuluttajilta erinomaista palautetta. Puhdistamo on iloinen ja ylpeä tästä Instant-Pakurin saamasta tunnustuksesta.
Instant-Pakurikääpäjauhe on heti käyttövalmis, kuivattu kuumavesiuute suomalaisesta pakurikäävästä. Se sisältää pelkästään liukoisia ja 100% imeytyviä ainesosia.
Pakurikäävän kuumavesiuute sisältää erityisesti pakurin beetaglukaaneja. Nämä ovat niin kutsuttuja vesiliukoisia polysakkarideja eli eräänlaisia pitkiä sokeriketjuja.
Pakuri on kokonaisuutena yksi voimakkaimpia ellei jopa voimakkain antioksidantti. ORAC on indeksi, jolla tätä tehoa mitataan ja Puhdistamon Instant-Pakurilla se on 96 800. Verrokkina esimerkiksi mustikalla se on 4670 ja hyvällä punaviinillä 4500.
Instant-pakuri valmistuu helposti: laita noin puolikas teelusikallinen jauhetta kupin pohjalle ja kaada kuumaa vettä päälle. Sekoita hetki ja juoma on valmis! Näin tehty juoma vastaa vähintään 3 tuntia keitettyä pakuriteetä.
Instant-pakurin maku on miellyttävän mieto, hieman koivuinen. Voit sekoittaa jauheen myös pirtelöihin, koska jauhe ei enää vaadi keittämistä toisin kuin raaka pakuri.
Purkki on pienestä painostaan huolimatta erittäin riittoisa – yhdestä purkista tekee 16-17 litraa eli noin 65 kupillista valmista pakuriteetä.
Kun teet kupillisen pakuriteetä Instant-Pakurista, saat erittäin pitkään uutetun pakurin hyödyt siltä istumalta.
Mitä eroa on jauhetulla pakurilla ja uutejauheella?
Pakuripalat ja jauheet, joita on useita saatavilla, ovat käytännössä kuivattua pakurikääpää. Jotta näistä tuotteista saa mitään irti, niitä pitää keittää pitkään, koska pakurin kasvisolut eivät sula ihmisen ruoansulatusjärjestelmässä. Jos esimerkiksi raakaa pakurijauhetta käyttää sellaisenaan, se tulee sulamattomana läpi. Uuttaminen on siis tarpeen. Jotta uutto onnistuu kunnolla, pakuria pitää uuttaa muutama tunti poreilevan kuumassa vedessä.
Uutejauhe – eli Instant-Pakuri – on 100% veteen jo liuennutta pakuria, joka sitten on kuivattu eli toisin kuin raakapakurissa, se on täysin imeytyvää eikä vaadi enää keittämistä.
Puhdistamon kerääjien keräämä pakuri on suomalaista ja tiukkojen standardien mukaisesti kerättyä. Keräämiseen pyydetään aina maanomistajan lupa. Saatu pakurikääpä uutetaan uuttolaitoksessa kuumalla vedellä. Keittoaika on vähintään 3 tuntia, mutta koska sama erä keitetään muutaman kerran, on keskimääräinen keittoaika 10 tuntia ja jopa enemmänkin.
Instant-Pakurissa on uusi laadukas Miron-lasista valmistettu purkki, jossa on suurempi suuaukko. Uusi purkki on hieman matalampi ja leveämpi verrattuna aiempaan pakkaukseen, mutta vieläkin yhtä kätevä ottaa mukaan esimerkiksi töihin tai matkalle.
Vesiuutettu pakurijauhe
- Heti käyttövalmis pakurivalmiste
- Valmiiksi kuumavesiuutettu tuote
- Lisää vain vesi
- Erittäin korkea ravinnepitoisuus
- Huikean korkea 96 800 ORAC- arvo
- Saat yhdestä purkista noin 65 kupillista valmista teetä
- Valmistusmaa: Suomi
- Säilytetään avattuna huoneenlämmössä
- Pakattu laadukkaaseen lasipurkkiin
- Käyttökohteet: yleinen hyvinvointi, vastustuskyky
- Yksikköhinta: 768,57 euroa/kg
Annostusohje:
- Sekoita 1/2 teelusikallinen kuuman veden kanssa ja nauti
Pakkauskoot: