Yksityiskohdat
Puhdistamo lesitiinijauhe
Markkinoiden puhtain lesitiinivalmiste, joka on GMO-vapaata.
Puhdistamo Lesitiinijauhe on geenimuuntelematonta soijalesitiiniä, joka on terveellistä ja kaiken lisäksi vielä hyvänmakuista. Lesitiini on niin kutsuttu fosfolipidi, jonka käytöllä uskotaan olevan useita eri tarkoituksia elimistössä.
Lesitiini liittyy superfoodeihin ensisijaisesti pirtelöiden ja suklaan kautta, sillä se on luontainen emulgoija. Emulgointi tarkoittaa sitä, kun rasvaliukoiset ja vesiliukoiset ainekset yhdistyvät eivätkä jää erilleen kuten tavallisesti. Soijalesitiini toimii emulgoijana eli esimerkiksi raakasuklaan valmistuksessa se on oivallinen apu seoksen tasoittamiseen. Paitsi että lesitiini on ravinteikasta, sen luonnostaan emulgoiva vaikutus mahdollistaa erilaisten reseptien teon. Jos esimerkiksi laitat pirtelösi sekaan esimerkiksi kookosöljyä, öljy ei sekoitu veteen kovin helposti - mutta kokeilepa lesitiinin kanssa. Pieni määrä lesitiiniä emulgoi luonnollisesti öljyn ja veden jolloin pirtelön koostumus on tasaisen samettinen.
Suklaanteossa lesitiini auttaa saamaan lopputuloksesta tasaisemman. Koska esimerkiksi kaakaovoi ja kookosöljy eivät luontaisesti sekoitu vesipohjaisten makeutusaineiden kanssa (hunaja, agave, siirappi), voi lopputulos joskus olla kokkareinen. Lisäksi suklaanteossa yksikin pisara vettä voi pilata koko rakenteen - paitsi jos mukana on pieni määrä lesitiiniä. Lesitiini jälleen emulgoi rasvat ja veden, jolloin voit sekoittaa suklaaseesi mitä vain.
Lesitiini on terveydellisesti mielenkiintoinen aine, sillä se koostuu pitkälti fosfolipidistä nimeltä fosfatidyylikoliini (fosfokoliini), joka on olennainen rakennusaine solukalvoille. Fosfokoliini etsiytyy solukalvojen ulkopinnoille, jossa se vaikuttaa esimerkiksi solujen väliseen kommunikointiin. Koliini on ihmiselle välttämätön ravintoaine ja esiaste tärkeän välittäjäaineen, asetyylikoliinin muodostumisessa. Toinen lesitiinin sisältämä luonnollinen yhdiste on inositoli.
Lesitiini maistuu ikään kuin kermalta. Kuten kaikessa, toiset tykkää enemmän ja toiset vähemmän - usein nähty ilmiö on kuitenkin sama kuin Puhdistamon Toco tuotteessa, eli tavaraa menee lusikalla suoraan suuhun.
Yleisesti ottaen lesitiini luo kermaisuutta mihin tahansa - vielä paljon enemmän kuin Toco. Jos teet vaikkapa suklaapirtelön, laita sinne ensi kerralla lesitiiniä 1–2 teelusikallista ja huomaat eron.
Soijalesitiini on tunnettu aine monessakin yhteydessä. Sitä käyttävät paitsi tavoitteelliset urheilijat rasvanpolttoon, myös tavalliset ihmiset rasva-aineenvaihdunnan auttamiseksi. Kun katsoo mitä tahansa suklaapatukkaa, lesitiini on aina mukana, johtuen sen emulgoivasta vaikutuksesta.
GMO-vapaa lesitiini
- Laadukas fosfolipidien lähde
- Luontainen emulgoija
- Tuo kermaisuutta ja pehmeyttä pirtelöihin
- Tekee raakasuklaasta tasaisempaa
- Lesitiini sisältää inositolia ja fosfokoliinia
- Geenimuuntelematonta soijalesitiiniä
- Käyttötarkoitus: nesteiden emulgointi, aineenvaihdunta, muisti, raakasuklaan valmistus, painonpudotus
- Valmistusmaa: Saksa
- Säilytetään avattuna jääkaapissa
- Yksikköhinta: 62,00 euroa/kg
Annostusohje:
- Sekoita kaikkeen mihin haluat kermaisuutta ja täyteläisyyttä tai jos haluat, että vettä ja öljyjä sisältävät seokset tulevat samettisen pehmeiksi
- Emulgointiin riittää useimmiten 1/2 teelusikkaa jauhetta
- Mikäli raakasuklaan valmistusvaiheessa lisää 1–2 teelusikkaa lesitiiniä mukaan, seoksen vesi- ja rasvaliukoiset aineet sekoittuvat sulavasti toisiinsa ja suklaasta tulee tasaisempaa
- Ravitsemuksellisesti merkittävä määrä on 1 ruokalusikallinen jauhetta päivässä
Pakkauskoot: