SUPERFOODIT
PARHAAT SUPERFOODIT
Superfood tarkoittaa erityisen ravinnetiheää ruoka-ainetta.
Parhaat superfoodit eivät ole uusia elintarvikkeita tai teollisuuden keksintöjä, eivätkä ne ole ns. funktionaalisia elintarvikkeita jotka ovat uuden tutkimuksen tulosta.
Voit ajatella asiaa näin:
- Eri puolilla maailmaa on pitkään käytetty erilaisia raaka-aineita.
- Mitä, jos sinun olisi mahdollista valita näistä kaikkein parhaat – ja tilata ne kotiin kätevissä paketeissa?
Sitä on superfood.
Superfood pyrkii yhdistämään laaturuoan ja pikaruoan parhaat puolet. Se on maailman ravinnetiheintä pikaruokaa.
Miksi me syömme nykyään huonosti? Koska laadukas tuoreruoka on hankalaa, niin kuljettamisen, säilömisen, hyllyiän kuin logistiikan osalta. Superfood ratkaisee näitä ongelmia: kuinka tuoda kaupunkiin ja nykyelämäntapaan todellista ravinnetiheyttä, kuitenkin edelleen mahdollisimman luonnollisessa ja laadukkaassa paketissa.
Ruoka → superfood → lääkinnälliset yrtit.
Superfood eroaa ruoasta siten että superfoodissa on yleensä enemmän makua ja ravinteita – mutta usein myös jotain terveyttä tukevia yhdisteitä kuten alkaloideja, joiden takia mitään yhtä yksittäistä superfoodia ei voi syödä kovin paljoa jatkuvasti (eikä tee mielikään). Siksi suosittelemme mahdollisimman laajaa valikoimaa, ja omien suosikkien löytämistä ja yhdistelyä.
Lääkinnällisistä yrteistä superfood eroaa siinä, että superfoodeissa on kuitenkin myös kaloreita, joten vaikka superfood on terveellistä, se on myös ruokaa ja sillä voi saada myös jopa mahan täyteen. Se voi toimia myös eväänä, jopa ihan sellaisenaankin.
Superfood tarkoittaa myös ruoka-ainetta, jolla on pitkät perinteet ja korkea arvostus ehkä jopa vuosituhansien ajalta. Sana superfood siis viittaa sekä sen historiaan että ravintosisältöön ja vaikutuksiin.
Yksi erityinen yhdistävä tekijä superfoodeissa on, että usein ne sisältävät kaikki välttämättömät aminohapot, ja usein jopa kaikki 21 aminohappoa, tai ainakin 18 tärkeintä. Tämä saattaa olla vegaaneille hyvin kiinnostavaa.
Superruoat eivät ole trendi. Tai siis jos tuhansia vuosia kestänyttä suosiota voidaan kutsua trendiksi, niin siinä tapauksessa superfoodit ovat, no, vuosituhansia jatkunut muoti-ilmiö ;)
Ainoa, mikä tekee superfoodeista uutta, on internet, vapautunut tiedonkulku, ja kansainvälinen postijakelu. Nettikauppa, jonka ansiosta kuluttaja voi laajentaa valikoimaa markettimuroja laajemmalle, jolloin lopulta marketitkin seuraavat perässä, kun ihmiset voivat aktiivisemmin etsiä itselleen maailman parasta ravintoa.
Ihan kuin ajamme japanilaisia autoja, voimme nykyään tilata myös Japanissa kasvatettua tai sieltä maahan tuotua reishiä, tai muita heidän ruokakulttuurin legendaarisimpia helmiä. Vastaavasti Japanilainen voi halutessaan täydentää oman maan makuvalikoimaa suomalaisella yöttömän yön lakkahunajalla.
Jos ollaan ihan tarkkoja, lähes jokaiselle superruoalla on paljon pidempi käyttöhistorialla kuin millään muulla ruoalla mitä nykyään marketista ostamme tai ravintoloissa syömme. Superfoodeihin verrattuna kaikkea muuta voitaisiin kutsua uuselintarvikkeeksi. Kaikki ei-super mitä nykyään syömme, on yleensä teollisuuden tarpeisiin jalostettua, raffinoitua, voimakkaasti prosessoitua ja siten ihmiskeholle aika vierasta. Superfoodit myydään sellaisenaan, kuivattuna tai mahdollisimman minimaalisesti prosessoituna. Superfoodit on myös pyritty säilyttämään mahdollisimman lähellä sitä lajiketta, kasvatustapaa ja pakkausmuotoa, millaisena olisit voinut saada niitä jo tuhat tai jopa viisi tuhatta vuotta sitten. Samaa ei voi sanoa valkovehnästä, valkosokerista, rypsiöljystä tai homogenoidusta Ayershire-lajikkeen teollisuusmaidosta.
Itse superfood-termi löytyy jo vuoden 1915 Oxfordin tietosanakirjasta. Sata vuotta sitten superfood määriteltiin ”erityisen ravinnetiheäksi ruoaksi, jota pidetään poikkeuksellisesti terveyttä ja hyvinvointia edistävänä.”
Entä Suomen superfoodit? Eikö meillä ole metsät täynnä superruokaa? Joten miksi hakea sitä ulkomailta?
Kyllä, juuri näin. Meillä valitettavasti viranomaiset tekevät pienyrittäjyyden ruoka-alalla niin hankalaksi, että kotimaista kaupallista tuotantoa on ollut hyvin vaikea käynnistää. On pitänyt ensin tuoda ulkomailta valmista tavaraa, sellaista jolla on jo valmiiksi viranomaishyväksynnät, ja siten kasvattaa kysyntää ja tietoisuutta asiasta, kunnes saadaan kotimaassakin purettua esteet toiminnan tieltä. Yhdessä vaiheessa pakurikääpäkin piti tilata Venäjältä, koska kotimainen ei ollut saanut vielä myyntilupaa. Nyt onneksi moni valmistaja käyttää nimenomaan laadukasta kotimaista pakurikääpää, usein vieläpä Kuusamon pohjoispuolelta kerättyä. Kaiken tämän todellisena tarkoituksena on nostaa ravinnetiheän ravinnon arvostusta, mikä lopulta johtaa myös kotimaisen luonnon arvonnousuun. Kansa alkaa katsoa nokkosta ihan eri tavalla, kun tajuaa että superfoodina sen kilohinta voisi olla jopa monta sataa euroa.
Jos verrataan vaikkapa mustikkaa ja gojimarjaa, pitkään oli niin että mustikka oli ihan loistava – mutta sitä pakkasmustikkaa ei voinut ottaa taskuun. Ihmiset haluavat ruokia ja tuotteita, jotka vapauttavat pakastimen tai jääkaapin ääressä päivystämisestä – ilman että tarvitsisi kuitenkaan turvautua karkkipatukkaan. Nyt vihdoin myös kotimaista superfoodia aletaan saada markkinoille, ja ennen kaikkea käyttövalmiissa muodoissa, kätevissä pakkauksissa, kuitenkin ravintoarvot mahdollisimman hyvin säilyttäen. Se on superfoodin idea: perinne, ravintotiheys – ja superkätevä käytettävyys.
Yksikään superfood ei ole pakollinen, ja toisaalta jokaisessa on jotain mikä täydentää muita. On parempi syödä tyrnimarja, ruusunmarja sekä goji, kuin valita vain jokin niistä ”koska se on parempi kuin muut”. Ja ottaa vielä mustikka päälle, flavonoidien sateenkaaren täydentämiseksi.
Superfood ei ole mikään terveyden taikapilleri. Superfood on yksi keino lisätä ruokavalioon jotain todella ravinnetiheää, jolloin toisesta päästä putoaa todennäköisesti pois jotain ravinnetyhjää. Mitä enemmän keittiössäsi tilaa valtaa luuliemi, ternimaito, mehiläisen siitepöly, hampunsiemen ja chiahyytelö, sitä vähemmän sinne mahtuu enää valkovehnää, valkosokeria tai valmisruokia joiden ala-arvoiset raaka-aineet vaativat jatkuvaa korjausta E-koodeilla. Helpoin tapa vähentää huonoa, on lisätä tilalle jotain hyvää – jotain niin hyvää että sitä todella tekee mieli ja siihen tykästyy, niin ettei edes kaipaa enää sitä ravinnetyhjäksi raffinoitua karkkia. Tässä elämänmuutoksen helpottamisessa ja aitoihin makuihin totuttautumisessa superfood palvelee suorastaan erinomaisesti. Valikoimaa on niin laajalti, että löydät sieltä helposti omat suosikkisi.
Superfood ei myöskään tarkoita kaikkea, mitä myydään superfood-nimellä. Ovela bisnesmies voisi myydä vaikka sahajauhoa ja kutsua sitä superfoodiksi – mitä maailmalla itseasiassa tapahtuukin, enemmän kuin haluaisimme uskoa. Suomessa tilanne on nykyään aika hyvä. Jopa marketeissa myydään kohtuullisen hyviä superfood-merkkejä. Suomessa niin kauppiaat kuin asiakkaatkin ovat olleet aktiivisia laatusanoman levityksessä, ja tästä hyötyvät kaikki. Kuitenkin kehotamme sinua kuuntelemaan omaa kehoa ja kokemusta. Viimekädessä sinulle supereinta on se ruoka, mistä sinä tykkäät, mikä tekee sinulle hyvän olon, ja mikä palvelee sinun tarpeitasi parhaiten.
Me täällä SuperLemonilla olemme keskittyneet pelkästään tarjoamaan laadukkaita ja vahvoja laadukkaiden tuotemerkkien superfoodeja. Yksinkertaisesti, saat meiltä markkinoiden parhaat superfoodit.
Valtaosa markkinoilla olevista superfoodeista tulee Kiinasta, missä laatukontrolli on tuotteissa usein valitettavan heikko. Tästä johtuen teimme jo heti alkuun päätöksen, että suurimmassa osassa tuotemerkiemme tuotteissa ei ole lainkaan Kiinasta peräisin olevia raaka-aineita, vaan keskitymme ainoastaan markkinoiden johtaviin superfoodeihin. Muutamilla tarjoamillamme superfood-tuotemerkeillä saattaa olla käytössään muutama Kiinasta peräisin oleva raaka-aine.
Tarjoamme muun muassa patentoituja superfoodeja, kuten myynnissämme olevat spirulina- tai chlorella-valmisteet, mutta myös useiden pienten valmistajien huippulaatuisia raaka-aineita. Erikoisuutenamme on täysin kotimaiset triplauutetut tinktuurat ja uutejauheet, joita ei monissa paikoissa ole tarjolla lainkaan, sillä muut markkinoilla olevat valmisteet ovat poikkeuksetta joko vesiuutettuja tai parhaimmillaan tuplauutettuja valmisteita. Näissä triplauutetuissa tuotteissa on valmistusaika 3,5 viikkoa, kun se tuplauutetuissa versioissa on yleensä kymmenestä tunnista kolmeen päivään. Pitkien uuttoaikojen etuna on se, että triplauutetuissa versioissa löytyy vaikuttavia ainesosia parhaimmillaan jopa yli kolme kertaa enemmän kuin tuplauutetuissa versioissa.
Näiden edellä mainittujen tuotteiden lisäksi valikoimastamme löytyy tarkkaan valikoituja luomutuotettuja tai luonnonmukaisesti tuotettuja valmisteita, jossa jokaisen tuotteen alkuperään olemme tutustuneet tarkkaan. Ainoana kriteeri on meillä ollut se, että tuotteiden on oltava ehdotoman puhtaita. Olemme halunneet varmistaa että kaikki myynnissä olevat tuotteet ovat ensiluokkaisia, josta syystä olemme vierailleet useilla eri tuottajatiloilla ja valmistavilla tehtailla, sekä tutustuneet erilaisiin tuotantotapoihin.
Verkkosivustomme etusivun keskiosassa on linkit sekä superreseptit-osioon että blogisivustolle, josta löydät useita herkullisia superfood-reseptejä, joissa on käytetty niin omia myymiämme kuin myös muidenkin yritysten tuotteita. Superreseptit-osiossa on myös videoita, joissa Karita Tykkä tekee raakaruokia ja jakaa omia raakaruokareseptejään.
Löydät laajaa lisätietoa eri superfoodien raaka-aineista myös tämän superfood-pääkategorian alla olevista alakategoriaosioista, sekä luonnollisesti myös eri tuotteiden tuoteteksteistä.
Halvat superfoodit
- - Suomen edullisin superfoodien verkkokauppa
- - Alennukset jopa -50%
- - Tuotteita Puhdistamo-tuotemerkiltä
- - Jatkuvasti laajentuva tuotevalikoima
- - Puhtaat superfoodit
- - Valikoimassa useita luomutuotettuja raaka-aineita
Loppu varastosta
Loppu varastosta
Loppu varastosta
Loppu varastosta
Normaali hinta: 23,90 €
Erikoishinta: 19,12 €
Loppu varastosta
Normaali hinta: 7,90 €
Erikoishinta: 6,32 €
Loppu varastosta
Loppu varastosta
Loppu varastosta