Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

    Hunajaiset sitruunaleivokset (pähkinätön)

    Hunajaiset sitruunaleivokset raakaruoka

     

    Lemon cake bites with honey (nut free)

    Viime aikoina on riittänyt haipakkaa enkä ole ehtinyt vähään aikaan tehdä, kuvata tai kirjoittaa blogiini yhtään mitään. Olen tehnyt marraskuussa ilmestyvää uutta kirjaani sekä lyhyitä tv-ohjelmia, mitkä alkavat pyörimään marraskuussa FOX:lla. Siihen päälle kun vielä lisätään satunnaiset keikat, palaverit, Ilta-Sanomien Karita Tykkää -palsta ja yrittäjän sekä äidin tehtävät, niin ei ole jäänyt edes aikaa kunnolla vapaa-ajalle.

     

    Hunajainen sitruunaleivos raakajälkiruoka

     

    Tänään SuperLemon-blogissani taas tapahtuu. Sillä nyt jaan sinulle tämän pähkinättömän kakku- ja leivosreseptini, minkä tein lukijoiden pyynnöstä. Minulta on usein kyselty reseptejä pähkinättömistä kakuista ja herkuista, joten tässä on nyt resepti noihin pyyntöihin. Kookospähkinää kakussa on runsaasti mutta harva pähkinäherkkä on kuitenkaan allerginen kookokselle. Koska syksy saattaa viedä energiat mukanaan, tein tänään raikkaat hunajaiset sitruunaleivokset, jotka voit toteuttaa kahdella eri tavalla. Joko niin, että teet keltaisia raitoja ja kohtia leivoksiin, tai niin että jätät koristelun tekemättä. Ainahan voit myös koristella kakun/leivokset vain päältäpäin, tässä tapauksessa vaikkapa kokoshiutaleilla ja sitruunankuoriraasteella.

     

    Hunajaiset sitruunaleivokset sitruunan kanssa raakajälkiruoka

     

    Tällä reseptillä voit tehdä pienen kakun tai useita yksittäisiä leivoksia. Kakku tehdään monitoimikoneessa, joten et edes tarvitse tehokasta tehosekoitinta. Muokkaa makua ja makeutta mieltymystesi mukaan. Voit myös jättää tarjoiluvaiheessa hunajan pois, mutta jos pirskottelet sitä kakun päälle, valitse miedon makuinen hunaja.
    Kokeile ja nauti makeasta ja raikkaasta pähkinättömästä herkusta.

     

    Toivottavasti nautit,
    Karita

     

    Hunajaiset sitruunaleivokset haarukan kanssa raakajälkiruoka

     

    HUNAJAISET SITRUUNALEIVOKSET (pähkinätön)

    Pohja:
    2 dl Medjool-taateleita, poista kivet. Mikäli käytät kuivia taateleita, liota ne 15 minuuttia pienessä määrässä vettä (Punnitse ja Säästä)
    2 rkl sulatettua kookosöljyä (Dr. Goerg)
    2 dl kookoshiutaleita (Punnitse ja Säästä)
    Pieni ripaus laadukasta suolaa

    PROSESSOI monitoimikoneessa kunnes massa alkaa tarttua yhteen.
    PAINELE pienien vuokien pohjalle.
    SIIRRÄ jääkaappiin viilenemään, pese monitoimikoneen kulho ja tee täyte.

    Täyte:
    1 tölkki luomulaatuista kookosmaitoa, täysrasvainen (Santa Maria)(paras koostumus syntyy kun käytät kahden tölkin rasvaisimman/paksumman osan)
    1,5 dl raakakaakaovoita sulatettuna (SuperLemon) (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-butter-454-g.html)
    Yhden sitruunan mehu ja 1/2 sitruunan kuori (tai 7–15 tippaa sitruunaöljyä)
    ½ tl luomulaatuista vaniljauutetta
    2–3 rkl mietoa hunajaa tai muuta mieleistäsi makeuttajaa
    Pieni ripaus laadukasta suolaa
    1 rkl psylliumkuitua(Punnitse ja Säästä)

    +juoksevaa hunajaa koristeluun

    SEKOITA monitoimikoneessa kaikki raaka-aineet tasaiseksi.
    TARKISTA maku ja muokkaa tarvittaessa.
    ANNOSTELE vuokiin tai vuokaan pohjan päälle ja laita pakastimeen jähmettymään (TAI KAADA 2/3 vuokaan pohjan päälle ja sekoita loppuun hiukan kurkumaa jotta se värjäytyy kauniiksi).
    MAISTA ja lisää tarvittaessa sitruunaöljyä ja hunajaa.
    PURSOTA sitruunatäytettä kakun päälle ja sisälle sekä tee raitoja veistä tai tikkua apuna käyttäen.
    SIIRRÄ pakastimeen jähmettymään.
    VALUTA pöydässä hiukan juoksevaa hunajaa leivoksille ja nauti.

    24 kommenttia artikkeliin “Hunajaiset sitruunaleivokset (pähkinätön)”

    • Heidi

      Kiitos Karita mielettömän ihanasta blogista! <3 Täältä saa inspiraatiota ja iloa päiviin! <3

      Vastaa
    • Karita

      Moi Heidi,

      Oih! Kiitos, kiitos, kiitos!! <3

      Kaikkea parasta syksyysi!!
      Hymyin,
      Karita

      Vastaa
    • Maarit

      Kiitos ihanasta ohjeesta! Aamu käynnistetty raakakakkuleivonnalla sitruunaisissa merkeissä..jo pelkkä täytteen maistelu lupasi hyvää. Olen muutenkin ihan sitruuna-fani! Nyt pitäisi vielä hieman malttaa odottaa iltapäiväkahvihetkeä :)

      Vastaa
    • Karita

      Hei Maarit,

      Ole hyvä!
      Toivottavasti myös lopputulos maistuu... : )

      Iloa viikonloppuun ja herkullista perjantaita,
      Karita

      Vastaa
    • Jaana Järvinen

      Tätä kakkua täytyy kyllä kokeilla:) Olen ostanut ensimmäisen kirjasi ja kovasti tykkään resepteistäsi. Voisitko suositella hyvää monitoimikonetta, reseptejäsi ajatellen? En ole vielä sellaista hankkinut, koska en oikein tiedä millainen olisi hyvä ja laadukas. Kiitos etukäteen!

      Vastaa
    • Karita

      Hei Jaana,

      Kiitos!
      Minulla on noin 15 vuotta vanha Braunin monitoimikone joka toimii hienosti. Äidin luona käytin juuri noin 25 vuotta vanhaa konetta liha toimi myös erinomaisesti. Pääasia on että kone on tehokas ja siinä on myös s-terä. Blendereistä suosittelen Omegaa tai Vitamxia.

      Energistä syksyä! : )
      Karita

      Vastaa
      • Jaana

        Kiitos vastauksesta ja ihanista resepteistä! Olenkin jo hankkinut Vitamixin ja se on ollut ahkerassa käytössä:)
        Hyvää syksyä:)

        Vastaa
    • Anna-Katri

      Moikka, tein tätä kakkua ja olipa hyvää! Täyte tosin jäi aika juoksevaksi, olisiko kookosmaito pitänyt olla täysin jähmeää? En oikein kekkassut mitä tuossa ohjeessa tarkoitettiin tuolla sitruunatäytteen pursottamisella kakun sisälle ja päälle, kun kaikki aineet tuli pistää tehosekoittimessa sekaisin? Kakustani ei siis tullut niin hieno kuin näissä kuvissa, mutta maku oli kyllä maukas ja sehän on tärkeintä :)

      Vastaa
    • Karita

      Hei Anna-Katri,

      Kiitos viestistä. Kiva että maistui!
      Koostumus riippuu aina monesta, esimerkiksi kookosmaidosta.
      Tiiviimmäksi kakun saat lisäämällä psyliumkuidun määrää tai vähentämällä kookosmaitoa ja lisäämällä kaakaovoita.
      Ohje-osiossa on suluissa kohdassa; TAI kaada 2/3 osa ... Silloin toinen osa värjätään kurkumalla keltaiseksi ja saat pursottamalla aikaan kuvioita.
      Olisin tosiaan voinut ehkä selittää asian paremmin.
      No, pääasia että maistui. : )

      Iloa sunnuntaihin,
      Karita

      Vastaa
    • Karoliina

      Kiitos reseptistä! Kokeilin, mutta epäonnistui täysin. Koostumuksesta tuli juokseva ja pakastimessa jähmettyi kuin mehujäätelöksi, pohjakaan ei irronnut vuuasta. Vinkkejä?

      Vastaa
      • Karita Tykkä

        Hei Karoliina,

        Kiitos viestistäsi.
        Kakkuvuoan pohjan voit vuorata kelmulla tai ripotella reilusti kookoshiutaleita ennen taikinan laittamista. Näin kakku irtoaa pohjasta. Etenkin metalliset vuoat vaativat usein tämän. Itse käytän keraamisella pohjalla ja silikonisilla reunoilla varustettuja vuokia.

        Täytteeseen voit lisätä psyliumkuidun määrää (tai reilusti kaakaovoin määrä.) Voit kokeilla myös jotain toista kookoskermaa käyttämäsi kookoskerman sijaan.
        Raaka-aineet sekä tuotteiden prosessointi voivat myös vaikuttaa lopputulokseen.

        Toivottavasti nämä vinkit auttavat hiukan.

        Iloista syksyä toivotellen,
        Karita : )

        Vastaa
        • Marika

          Hei,
          kiitos pähkinättömästä ohjeestasi! Tuota vain mietin, että käytätkö tähän pikkutölkin kookoskermaa vai 400 ml ison purkin kookosmaitoa? Ajattelin kysyä ennenkuin kokeilen :)

          Vastaa
          • Karita

            Hei Marika,

            Kiitos viestistäsi.
            Tarkoitin isoa tökkkiä - 400 ml. Ihan parhaan koostumuksen saat jos uhraat kaksi tölkkiä ja käytät molemmista 2 dl paksuinta kermaista osaa. Se onnistuu laittamalla tölkit jääkaappiin useammaksi päiväksi, kylmässä rasva erottuu kirkkaasta nesteestä ja se on helppo erotella. (Muista ettei tölkkiä saa ravistella.)
            Näin koostumus on ihanan kermainen.
            Toivottavasti nämä tiedot auttavat ja kakku onnistuu.
            Ps: Juuri tänään tein pähkinättömiä minttusuklaa fudgekakun Hyvää huomenta -kirjastani. : )

            Kiitos kun seurailet!

            Kaikkea parasta kevääseen,
            Karita

            Vastaa
    • […] halusin kokeilla raikkaampaa kakkua ja vuoron sai Karita Tykän hunajainen sitruuna-kakku. Menin pilaamaan hyvän kaakun tuuppaamalla siihen Oetkerin vanilja- ja sitruuna-aromeja, kun ei […]

      Vastaa
      • Karita

        Hei,

        Kiva kun innostuit kokeilemaan kakkuani.
        Tosiaan, puoli pulloa Oetkerin vaniljauutetta on varmasti liikaa... : )
        Vaniljauutteissaa on valtavia eroja. Suosittelenkin kokeilemaan ja maistamaan, jotta mieleinen löytyy. Laadukasta ja luomu vaniljauutetta kannattaa suosia.

        Ihanaa ja energistä talven jatkoa pikkuisen kanssa!
        Ystävällisin terkuin,
        Karita

        Vastaa
    • Essi

      Kokeilen tätä huomiseksi äitienpäiväksi <3 ihan itselleni...tosin koitan korvata taatelin mulberilla..katsotaan kuinka käy :)

      Vastaa
    • Henriikka

      Hei, pystyisiköhän raakakakkuja tekemään jotenkin ilman pähkinää JA kookosta?

      Vastaa
    • Karita

      Hei Henriikka,

      Kyllä voi. Hieman se on kinkkisempää ja koostumuskin vaihtelee.
      Voit tehdä kakkuja käyttämällä pähkinöiden ja kookoksen sijaan kaakaovoita, riisinlesejauhoa, avokadoa ja psylliumkuidun määrääkin kannattaa usein lisätä. Pohjan voisi tehdä vaikkapa kuivahedelmistä ja kaurahiutaleita.
      Voisin tehdä joku päivä pähkinättömiä ja ilman kookosta olevan kakkuraseptin tänne blogiini. Täytyisi ihan itsekin kokeilla... : )

      Aurinkoista kesän odotusta!
      Karita

      Vastaa
    • Ninni

      Hei,

      onko allergisen mahdollista korvata reseptien kaakaovoi jollain muulla rasvalla, esim. kookosöljyllä? Vaikuttaako paljon koostumukseen/makuun?

      Entäpä soijalesitiinin korvaaminen, kun sekään ei sovi? Monessa suklaakakun reseptissä sitä tuntuu olevan.

      Vastaa
      • Karita Tykkä

        Moi.

        Kiitos viestistäsi. Tämä kakku ei pysy kasassa ilman kaakaovoita. Kookosöljy on liian pehmeää.
        Soijalesitiini auttaa rasvoja emulgoitumaan, muttei ole välttämätön.

        Jos pähkimät sopisivat voisit kokeille käyttää cashewpähkinöitä, vettä ja kookosöljyä. Myös psylliumkuitu auttaa sitomaan kakkua. Se kannattaa jauhaa hienoksi ennen käyttöä ja lisätä taikinaan viimeiseksi.

        Toivottavasti tästä oli apua. Voit kurkata myös muita tämän ja Rakkaudelka, Karita -blogieni reseptejä, josko löytyisi jokin... limettipiiraat voisivat olla myös sopivat.

        Iloa ja hyvää oloa.
        Ihanaa pääsiäistä!
        Karita

        Vastaa
    Kommentoi

    • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.