Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

    • Laventeli-mustikkaraakakakku

      Laventeli-mustikkaraakakakku by Karita Tykkä

      Raw Blueberry lavender cake

       

      Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Ihanat Joulun ja Uuden Vuoden juhlat ovat takanapäin ja täyttä vauhtia mennään uutta alkanutta vuotta eteenpäin. Perheessä, jossa molemmat aikuiset ovat yrittäjiä, ja johon kuuluu ihana aktiivinen viisivuotias poika, riittää touhua ja toimintaa aamusta iltaan.  Kaikesta olen kuitenkin kiitollinen ja intohimolla teen työtäni ja elän elämääni. Lisäksi olen opiskellut töiden ohessa viimeisen vuoden ajan ja loppupuserruksen jälkeen olen piakkoin myös valmistumassa.  Myös yksi uusi projekti on nyt meneillään, nimittäin uusi kirja, joka ilmestyy jo keväällä. Toivottavasti ymmärrätte nyt syyn miksi täällä blogin puolella on ollut viime aikoina hiukan hiljaisempaa. Anteeksi siitä.

       

      Laventeli-mustikkaraakakakku by Karita Tykkä

       

      Tänään saatte laventeli-mustikkaraakakakku -reseptin, joka rauhoittaa kehoa ja mieltä kiireen keskellä. Elämässä on tärkeää pysähtyä ja antaa aikaa myös joutenololle ja nautinnoille. Tämä laventelin ja mustikan makuinen raakakakku on omiaan juuri tähän. Kakun voi nauttia chai latten kera tai vaikkapa juhlavasti shampanjan siivittämänä. Laventelia kannattaa maistella ja sen määrää voi muokata oman maun mukaan, ettei siitä tule liian hallitseva. Tarkoitus on ainoastaan antaa häivähdys laventelin kiehtovaa makumaailmaa. Halutessasi voit jättää laventelin myös kokonaan pois.

       

      Laventeli-mustikkaraakakakku by Karita Tykkä

       

      Kakun sijaan voit tehdä myös raakaleivoksia, joita myös itse teen kohtuullisen usein. Yksittäinen leivos on mukavampi ottaa sulamaan kun keho kaipaa nautiskelua tai yllätysvieras saapuu oven taakse. Isommasta raakakakusta jää usein ylimääräistä. Tosin Lekuen 15 cm vuoka (http://superlemon.fi/lekue-duo-springform-mould-15-cm-irtopohjavuoka.html) on mielestäni ihan paras. Se on juuri sopiva useammalle herkkusuulle, mutta siitä ei kuitenkaan tule mikään jättikakku. Siinä on myös korkeat reunat, joten kakusta tulee todella kaunis. Koristelun voit tehdä mustikoilla tai vaikka pursottaa kookoskermavaahtoa päälle. Toivottavasti kokeilet tätä reseptiä ja nautit myös lopputuloksesta.

       

      Laventeli-mustikkaraakakakku by Karita Tykkä

       

      Kun kakku on valmis, pysähdy ja ota hetki itsellesi. Laita mielimusiikkisi soimaan, sytytä kynttilät palamaan ja nautiskele yksin tai rakkaan kanssa. Nauti ja tunne kuinka ravintorikas herkku hellii kehoasi ja mieltäsi...: )

      Toivon sinulle menestyksekästä ja onnellista vuotta 2016!

      Mahtavaa talvista viikkoa kaikille.

      Halein,
      Karita

       

      Laventeli-mustikkaraakakku
      (12 hengelle)

      Pohja

      2,5 dl parapähkinöitä (liota 1 tunti, huuhtele ja valuta)
      1,5 dl kookoshiutaleita
      3–4 Medjool-taatelia kivettöminä
      1 tl jauhettua vaniljaa
      Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)

      Jauha monitoimikoneessa kunnes muodostuu taikina jossa on hiukan tekstuuria. Painele taikina noin 15–20 cm irtopohjaisen vuoan (http://superlemon.fi/lekue-duo-springform-mould-15-cm-irtopohjavuoka.html) pohjalle ja jätä odottamaan.

       

      Täyte

      4 dl cashewpähkinöitä (liota vedessä 4 tuntia, huuhtele ja valuta)
      4 dl kookoskermaa tai täysirasvaista kookosmaitoa (SantaMaria luomu kookosmaito)
      2 dl kookosöljyä (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-raw-coconut-oil-1000-ml.html)
      5 rkl hunajaa
      3 rkl sitruunan tai limetin mehua
      1–2 tl jauhettua vaniljaa
      1–2 rkl kuivattua laventelia
      Ripaus suolaa
      1 rkl psylliumkuitua ( ei pakollinen mutta tekee kakusta kiinteämmän)
      3 dl mustikoita, tuoreita tai pakastettuja

       

      TEE täyte sekoittamalla tehosekoittimessa tasaiseksi pähkinät, kookoskerma, hunaja, sitruunanmehu ja mausteet. Tarkista maku.
      SEKOITA lopuksi nopeasti joukkoon vielä psylliumkuitu. Kaada kulhoon ja sekoittele varoen joukkoon mustikat.
      KAADA vuokaan pohjan päälle ja laita pakastimeen jähmettymään noin tunniksi tai kunnes kakku on kokonaan jähmettynyt. OTA pois pakastimesta huoneenlämpöön noin 30–60 minuuttia ennen tarjoilua. Ripottele halutessasi päälle vielä mustikoita ja nauti.

      Kakku säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

      (kuva: Viola Virtamo/Hyvää huomenta, Cozy Publishing)

       

    • Joulun raakakakku

      Karita Tykän blogissa oleva Joulun raakakakku

      Raw Christmas gingerbread cake

       

      Rakastan Joulua! Sen tuomaa rauhaa, kiireettömyyttä, kiitollisuutta, iloa, läsnäoloa ja lämpöä. Joulun herkkuihini kuuluvat erilaiset raakasuklaat ja muut raakaherkut mutta myös suolaiset ihanauudet. Aattoaamuni alkaa muun perheen vielä nukkuessa kun hiivin keittiöön keittämään riisipuuroa onnea tuovalla mantelilla varustettuna. Nautimme sen kanelilla maustettuna. Viisi vuotias poikani rakastaa riisipuuroa. Raakasuklaata tulee naposteltua pitkin päivää ja myös kuuma viini lämmittää ihanasti jouluisilla mausteilla maustettuna. Joulukirkkoon mennään päivällä ja sen jälkeen alkaa juhlaruokien valmistelu, pöydän kattaminen ja valmistautuminen ihanaan aattoiltaan. Uunijuurekset, erilaiset kasvistahnat, kalat, äyriäiset, salaatit ja muut herkut täyttävät joulupöytämme. Niiden jälkeen haluan nautia myös kakuista ja muista herkuista pitkin iltaa aina yöhön asti. Isoisällänikin oli aikanaan tapana sanoa "tulisi jo Joulu niin saisi yölläkin syödä". Itsekin nautin Joulun herkuista, rauhasta ja kiireettömyydestä yöhön saakka.

       

      Karita Tykän blogissa oleva Joulun raakakakku

       

      Täksi Jouluksi halusin tehdä raakakakun jossa on piparkakun makuja, hiukan suklaata ja joulun tunnelmaa. Siispä päätin rakentaa Joulun raakakakku -reseptin ja kaivoin raaka-aineita täällä tänään jakamaani herkkuun. Kakun voi maustaa käyttämällä valmista piparkakkumausteseosta tai lisäämällä mausteet erikseen niin kuin itse tein. Joulun päämakuina tulvivat muskottipähkinä, suklaa, kaneli ja inkivääri.  Mausteista ja muista raaka-aineista riippuen makuja ja makeutta kannattaa muokata oman mieltymyksensä mukaan. Raakakakun voi nauttia sellaisenaan, vaahterasiirapin kera tai jauhetulla vaniljalla ja vaahterasiirapilla maustetun kookoskermavaahdon siivittämänä.

       

      Karita Tykän blogissa oleva Joulun raakakakku

       

      Tämä juustokakun tyylinen herkku on maidoton, munaton, gluteeniton, soijaton ja valmistettu ilman prosessoituja sokereita. Kakussa ei käytetä mitään keinotekoista tai erikoista raaka-ainetta. Oikeaa ja ravintorikasta ruokaa. Se siis sopii monelle juhlavieraalle ja mikä parasta voit valmistaa sen hyvissä ajoin etukäteen. Koristele kakku halutessasi vielä mieltä ja kehoa hellivällä raakasuklaalla.

       

      Karita Tykän blogissa oleva Joulun raakakakku

       

      Pohja:

      2,5 dl pekaanipähkinöitä
      6–8 taaatelia
      2 rkl SuperLemon Criollo Cacao Powder raakakaakaojauhetta (http://superlemon.fi/tuotemerkit/superlemon/superlemon-criollo-cacao-powder-100-g.html)
      0,5 tl jauhettua vaniljaa

      SEKOITA kaikki raaka-aineet monitoimikoneessa kunnes massa alkaa tarttua yhteen ja kun koostumus on haluamasi kaltainen. Massaan saa jäädä purutuntumaa eli sitä ei kannata prosessoida liian sileäksi.
      OTA sivuun pieni määrä taikinaa ja painele loppuosa taikinasta korkeareunaiseen ja halkaisijaltaan 15 cm irtopohjaiseen vuokaan.
      SIIRRÄ sivuun odottamaan ja tee täyte.

      Täyte:

      5 dl cashewpähkinöitä (liota 2–4 tuntia, huuhtele ja valuta)
      1,5 dl vettä tai kookosmaitoa (SantaMaria luomu kookosmaito)
      0,5 dl sitruunamehua
      0,5 dl Dr Goerg -kookosöljyä, sulana (http://superlemon.fi/tuotemerkit/dr-goerg/dr-goerg-raw-coconut-oil-1000-ml.html
      1 dl vaahterasiirappia
      2 rkl kotimaista hunajaa
      2 rkl SuperLemon Lucuma -jauhetta (http://superlemon.fi/tuotemerkit/superlemon/superlemon-lucuma-powder-100-g.html)
      2,5 tl jauhettua inkivääriä (SantaMaria)
      2–3 tl jauhettua kanelia (SantaMaria)
      0,5 tl jauhettua vaniljaa (Urtekram)
      0,5 tl raastettua muskottipähkinää
      Ripaus Bulk Superfoods Himalajan suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)

      + kuorrutukseen SuperLemon Criollo Cacao Paste raakakaakaomassaa (http://superlemon.fi/tuotemerkit/superlemon/superlemon-criollo-cacao-paste-454-g.html) ja jauhettua kookospalmusokeria tai hunajaa.

      SEKOITA kaikki raaka-aineet tehosekoittimessa kunnes massa on täysin sileää ja kermaista. Tarkista maku ja muokkaa tarvittaessa.
      KAADA sitten vuokaan pohjan päälle, ripottele pohjan taikinamuruja pinnalle ja siirrä pakastimeen yön yli tai kunnes kakku on täysin jähmettynyt.
      OTA sulamaan pari tuntia ennen tarjoilua ja nauti vaahterasiirapin kanssa, tai vaniljalla ja vaahtesiirapilla maustetun kookoskermavaahdon kera.

      Toivottavasti nautit tästä jouluisesta raakakakusta yhtä paljon kuin minäkin. Nauti siitä rakkaimpiesi kanssa niin se maistuu vieläkin paremmalle, sillä jaettu ilo on suurin ilo.

      Onnellista, rauhallista ja herkkullista Joulua kaikille!

      Halauksin,
      Karita

    • Pähkinäiset toffee-raakasuklaapatukat

      Pähkinäiset toffee-raakasuklaapatukat by Karita Tykkä

      Nutty raw chocolate bars

      Vielä sokerikoukussa ollessani rakastin Snickers-suklaapatukoita. Nyt kun olen elänyt ilman sokeria jo useita vuosia oli mielestäni aika muokata tuo patukka uudelleen sopimaan tämän hetkiseen elämääni. Siitä lähti ajatus tähän herkulliseen patukkaan.

       

      Pähkinäiset toffee-raakasuklaapatukat by Karita Tykkä

       

      Osalle maapähkinät eivät sovi tai niitä ei muusta syystä halua nauttia. Tässä tapauksessa voi korvata ne cashewpähkinävoilla ja kokonaisilla cashewpähkinöillä. Mantelivoi on myös hyvä vaihtoehto. Tosin maku ei enää muistuta ihan Snickersiä, mutta herkullinen se silti on. Pähkinäiset toffee-raakasuklaapatukat säilytetään jääkaapissa tai jos haluat voit myös pakastaa ne. Silloin sinulla on aina herkkuja saatavilla kun makeannälkä iskee.

       

      Pähkinäiset toffee-raakasuklaapatukat by Karita Tykkä

       

      Raakasuklaakuorrute kannattaa tehdä itse, mutta jos aikataulu painaa päälle, laiskottaa tai haluaa päästä vieläkin helpommalla, voi kuorrutukseen käyttää myös valmista raakasuklaata. Tai sulattaa vain SuperLemon Criollo cacao pastea ja lisätä liihen mieleistään makeutusta.
      Kokeile ja nauti viileän illan pelastajana. Nämä patukat nostavat suupielet hymyyn ja kehokin kiittää.
      Iloa ja herkullisia hetkiä marraskuuhun!
      Karita

       

      Pähkinäiset toffee-raakasuklaapatukat by Karita Tykkä

       

      Pähkinäiset toffee-raakasuklaapatukat

      Pohja:
      2,5 dl maapähkinävoita (tein itse mantelivoita)
      Ripaus jauhettua Bourbon vaniljaa (Sonnentor)
      Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/superfoodit/merisuola/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
      3–4 rkl vaahterasiirappia

      SEKOITA kaikki raaka-aineet sekaisin monitoimikoneella. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
      VUORAA irtopohjaisen voileipäkakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja annostele massa vuoan pohjalle. Siirrä pakkaseen jähmettymään.

      Toffee:
      10–12 isoa medjool-taatelia
      Tilkka vettä
      1/2 tl jauhettua Bourbon vaniljaa (Sonnentor)
      1/4–1/2 tl suolaa (http://superlemon.fi/superfoodit/merisuola/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
      1,5 rkl kookosöljyä (sulana) (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos.html)
      3 tl lucumaa (http://superlemon.fi/superfoodit/lucuma/superlemon-lucuma-powder-100-g.html)
      +
      Mulperimarjoja (http://superlemon.fi/superfoodit/mulperi/bulk-superfoods-mulperit-250-g.html)
      Cashewpähkinöitä tai maapähkinöitä
      Tarvittaessa vielä ripaus suolaa (http://superlemon.fi/superfoodit/merisuola/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)

      TEE toffee sekoittamalla kaikki raaka-aineet sekaisin monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita kunnes massa on sileä. Tarkista maku ja muokkaa tarvittaessa.
      LEVITÄ toffee vuokaan pohjan päälle ja ripottele päälle pähkinöitä ja mulperimarjoja. Voit ripotella pähkinöiden ja mulperien päälle myös hiukan suolaa.
      LAITA vuoka takaisin pakkaseen ja anna olla kunnes kerrokset ovat jähmettyneet kunnolla.

      Suklaakuorrute:
      150 g Trinitario raakakaakaomassaa (http://superlemon.fi/superlemon-cacao-paste-454-g.html)
      70 g Criollo raakakaakaovoita (http://superlemon.fi/superlemon-criollo-cacao-butter-454-g.html)
      Kookossokeria maun mukaan (http://superlemon.fi/superfoodit/kookospalmusokeri.html)
      1/2 tl Vaniljaa
      Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/superfoodit/merisuola/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)

      SULATA suklaan raaka-aineet ja sekoita kaikki raaka-aineet yhteen. Tarkista maku ja temperoi halutessasi. Ohje temperointiin löytyy reseptit osiosta, valmistusvinkeistä.
      OTA vuoka pakkasesta, irrota vuoan reunat ja leikkaa patukoiksi.
      KASTA sitten patukat sulaan raakasuklaamassaan, valuta ylimääräinen suklaa pois ja aseta leivinpaperilla vuoratulle tasolle. Jos suklaa ei heti jähmety patukan päälle, siirrä vielä hetkeksi pakkaseen.
      Nauti!

      Pähkinäiset toffee-raakasuklaapatukat by Karita Tykkä

       

    • Omenapiirakka

      Karita Tykän omenapiirakka

      Apple pie

       

      Syksyn omenasato alkaa jo käydä vähiin, joten ajattelin jakaa viime tipassa ihanan omenapiirakkareseptini. Omenapiirakka ei ole raaka, mutta siinä ei ole käytetty lainkaan valkoisia jauhoja tai prosessoituja sokereita. Tein reseptin eräänä iltana kun tulimme perheeni kanssa muutaman tunnin sienireissulta. Meillä oli kotona reilusti luomutilan puutarhasta poimittuja omenoita. Kuivatin niistä jo valmiiksi viipaleita, soseutin omenasosetta ja pakastin omenakuutioita smoothieita varten. Onneksi hedelmiä riitti myös omenapiirakkaa varten. Olin saanut omenat vanhempieni kautta ihanasta Tammelan kylästä, jonka maalaismaisemissa olen viettänyt kaikki lapsuuden lomani.

       

      Karita Tykän omenapiirakka

       

      Lämmin ja mausteinen omenapiirakka oli herkullista. Se oli mehukasta ja täyteläistä, raikasta ja makeaa. Omenapiirakan kanssa oli kiva nauttia vaniljalla maustettua kookoskermavaahtoa tai niin kuin perheen miehet - vaniljajäätelöä. Häagen-Dazsin vaniljajäätelö on muuten ainoa kauppojen pakastealtaissa oleva jäätelö, jossa ei ole mitään ylimääräisiä täyte- tai sidosaineita. Tuotesisältö on ihanan yksinkertainen - ainoastaan kerma, sokeri, kananmunan keltuainen ja vanilja.

       

      Karita Tykän omenapiirakka

       

      Samantyylisen piirakan voit tehdä myös käyttämällä esimerkiksi päärynää. Jos valitset puhdaskauraa, on se gluteeniton, maidoton, tehty ilman valkoisia sokereita sekä munia. Saat siitä myös vegaanisen käyttämällä voin sijaan kookosöljyä ja makeutukseen hunajan sijaan vaahteraasiirappia.  Ravintoaineita ja kuituja tästä ihanuudesta kyllä löytyy. Vitamiineja, mineraaleja, hyviä rasvoja ja runsaasti kuitua. Nauti herkkkuhetkestä ja kauden viimeisistä kotimaisista omenoista vaikkapa tämän mehukkaan piiraan muodossa. Toivottavasti pidät siitä yhtä paljon kuin meidän perhe.

       

      Karita Tykän omenapiirakka

       

      Pohja:
      3 dl kaurahiutaleita
      2,5 dl mantelijauhoja
      1 tl jauhettua vaniljaa
      4 rkl kookosöljyä sulana tai sulatettua luomulaatuista voita (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-raw-coconut-oil-1000-ml.html)
      3 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
      1/2 tl kardemummaa
      Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)

      ESILÄMMITÄ uuni noin 180 asteeseen.
      PROSESSOI kaikki pohjan raaka-aineeet sekaisin monitoimikoneessa. Jätä hiukan tekstuuria. Anna taikinan levätä kelmussa ja viileässä noin kaksikymmentä minuuttia. Tämä ei ole pakollista, mutta taikina on helpommin työstettävissä, mikäli teet näin.
      PAINELE taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja esikypsennä pohjaa uunissa noin 10 minuttia.

      Täyte:
      3 dl omenasosetta (käytin itse soseutettua ja makeuttamatonta omenasosetta)
      Hunajaa tai vaahterasiirappia maun mukaan
      Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
      1/2 tl jauhettua vaniljaa
      2–3 tl kanelia (Urtekram)
      Kardemummaa maun mukaan
      Viipaloituja omenoita niin että vuoka täyttyy
      Rutistus tuoretta limetin mehua omenalohkojen päälle
      2 rkl kookospalmusokeria

      SEKOITA omenasose, hunaja, kaneli, vanilja ja suola. Voit lisätä halutessasi joukkoon myös hiukan kardemummaa. Sekoita sileäksi ja tarkista maku. Levitä pohjataikinan päälle.
      VIIPALOI omenat ohuiksi viipaleiksi ja asettele soseen päälle.
      RIPOTTELE omenaviipaleiden päälle halutessasi vielä kanelia, kardemummaa ja kookospalmusokeria.
      KYPSENNÄ uunissa noin 35 minuutttia.
      ANNA jäähtyä hiukan ja nauti laadukkaan jogurtin, vaniljajäätelön, kookosjogurtin tai kookoskermavaahdon kera.

       

       

       

    • Sitruksinen raakakakku

      Sitruksinen raakakakku by Karita Tykkä

      Lime raw cake with cashew icing

       

      Oli vapaapäivä ja palava tarve luoda jotain uutta. Jotakin makeaa, raikasta, herkullista ja terveellistä. Halusin tehdä kakun. Rakastan raakakakkuja ja niiden koristelua. Joskus raakakakut saattavat kuitenkin tuntua kehossa liian raskailta ja tuhdeilta, suuntuntuma on paksu ja liian täyteläinen. Siksi halusin lähteä tekemään kakkua ilman pähkinöitä ja pitää myös koostumuksen kuohkeana. Katsoin mitä keittiöstäni ja kaapeistani löytyi. Onnekseni keittiössäni on aina avokadoja ja tiesin jo siitä saavani kakkuainekset kasaan. Sekoittelin, kokeilin, sotkin ja maistelin. Hetken kuluttua keittiössä oli pienoinen sotku ja uusi raakakakkuresepti oli valmis. Sitten piti vielä odottaa että kakku jähmettyy.

       

      Sitruksinen raakakakku by Karita Tykkä

       

      Sitruunalla ja limetillä maustettu sitruksinen raakakakku oli syntynyt ja tänään tarjoilen sen teille. Itse rakastan avokadoja, mutta jos et pidä niistä, ei hätää sillä kakku ei maistu avokadolta. Viipaleet kannattaa leikata kakun ollessa jäinen tai vain hiukan pehmentynyt, jotta saat aikaan kauniita kakkupaloja. Avokado tuo koostumukseen kuohkeutta ja kakku on suussa sulava, raikas ja samaan aikaan ihanan makea. Pohja valmistetaan kookoshiutaleista ja taateleista, mutta täytteen perustana ovat ihanat ja kaunistavat avokadot sekä kaakaovoi. Tätä herkkua voi siis nauttia hyvällä omallatunnolla, se on kaunistavaa ja oikeaa ruokaa ilman lisäaineita, valkoisia sokereita, gluteenia, maitoa tai munia. Hmm, kuulostaa hyvältä – eikö?

       

      Sitruksinen raakakakku by Karita Tykkä

       

      Tein koristeeksi ja lisämakeutta antamaan cashewkuorrutteen, mutta sen voi hyvin jättää myös pois. Kuorrutteen reseptin löydät kakkureseptin alapuolelta. Toivottavasti tämä raikas ja kauniin vaaleanvihreä kakku on myös sinun mieleesi. Minut se vei ainakin mukanaan. Suosittelen kokeilemaan!

      Herkullista ja energistä syksyä!
      Karita <3

       

      Sitruksinen raakakakku by Karita Tykkä

       

      Pohja:
      4 dl kookoshiutaleita (Punnitse & säästä)
      6 medjool-taatelia, kivet poistettuna (Punnitse & säästä)
      Ripaus Himalajan suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
      1 tl jauhettua vaniljaa (Urtekram)
      1–1,5 rkl vettä, riippuen taateleiden mehukkuudesta

      Täyte:
      120 g sulattettua criollo raakakaakaovoita (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-criollo-cacao-butter-454-g.html)
      2 isoa avokadoa
      1 luomulaatuinen limetin raastettu kuori ja mehu
      1 pienen luomulaatuisen sitruunan raastettu kuori ja mehu
      3/4 tl jauhettua vaniljaa (Urtekram)
      6 rkl kotimaista hunajaa
      1 rkl sulatettua kookosöljyä (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-raw-coconut-oil-1000-ml.html)
      2 rkl jauhettua psylliumkuitua (Punnitse & säästä)

       

      TEE ensin pohja sekoittamalla raaka-aineet monitoimikoneessa murutaikinaksi. Pohjan massa on valmis kun se tarttuu puristettaessa yhteen.
      PAINELE halkaisijaltaan 15 cm irtoreunaiseen vuokaan.
      TEE sitten täyte sekoittamalla kaikki täytteen raaka-aineet tehosekoittimessa tasaiseksi. Tarkista maku ja muokkaa tarvittaessa.
      LISÄÄ sitten psyllium ja sekoita vielä kerran.
      KAADA vuokaan ja laita pakastimeen jähmettymään yön yli.
      IRROTA vuoka ja koristele halutessasi cashew- tai kookoskermalla tai muilla koristeilla.

       

      Cashewkuorrute

      2,5 dl cashewpähkinöitä (liota noin 4 tuntia, huuhtele ja valuta) (Punnitse & Säästä)
      1 dl kookosmaitoa, täysirasvaisen kookosmaitotölkin paksu, rasvainen osa (Santamaria Organic Coconut Milk)
      2–3 rkl hunajaa tai muuta makeuttajaa makusi mukaan
      Ripaus Himalajan suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
      2 rkl kookosöljyä sulana (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-raw-coconut-oil-1000-ml.html)
      1 tl vaniljauutetta tai 1/2 tl jauhettua vaniljaa

      LAITA blenderin pohjalle ensin kookosmaito, hunaja, vaniljauute, suola ja lopuksi pähkinät.
      SEKOITA tehokkaassa blenderissä sekaisin kunnes koostumus on täysin sileää ja tasaista. Tähän menee tehosekoittimesta riippuen minuutista muutamaan minuuttiin.
      Laita kuorrute sitten jääkaappiin jähmettymään noin 2–3 tunniksi.
      KÄYTÄ sitten luovuuttasi ja pursota kuorrute kakun päälle kauniiksi koristeeksi.

      Nauti!

      Sitruksinen raakakakku by Karita Tykkä

    Tuotteet 16-20 / 59