Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

    Pähkinäiset toffee-raakasuklaapatukat

    Pähkinäiset toffee-raakasuklaapatukat by Karita Tykkä

    Nutty raw chocolate bars

    Vielä sokerikoukussa ollessani rakastin Snickers-suklaapatukoita. Nyt kun olen elänyt ilman sokeria jo useita vuosia oli mielestäni aika muokata tuo patukka uudelleen sopimaan tämän hetkiseen elämääni. Siitä lähti ajatus tähän herkulliseen patukkaan.

     

    Pähkinäiset toffee-raakasuklaapatukat by Karita Tykkä

     

    Osalle maapähkinät eivät sovi tai niitä ei muusta syystä halua nauttia. Tässä tapauksessa voi korvata ne cashewpähkinävoilla ja kokonaisilla cashewpähkinöillä. Mantelivoi on myös hyvä vaihtoehto. Tosin maku ei enää muistuta ihan Snickersiä, mutta herkullinen se silti on. Pähkinäiset toffee-raakasuklaapatukat säilytetään jääkaapissa tai jos haluat voit myös pakastaa ne. Silloin sinulla on aina herkkuja saatavilla kun makeannälkä iskee.

     

    Pähkinäiset toffee-raakasuklaapatukat by Karita Tykkä

     

    Raakasuklaakuorrute kannattaa tehdä itse, mutta jos aikataulu painaa päälle, laiskottaa tai haluaa päästä vieläkin helpommalla, voi kuorrutukseen käyttää myös valmista raakasuklaata. Tai sulattaa vain SuperLemon Criollo cacao pastea ja lisätä liihen mieleistään makeutusta.
    Kokeile ja nauti viileän illan pelastajana. Nämä patukat nostavat suupielet hymyyn ja kehokin kiittää.
    Iloa ja herkullisia hetkiä marraskuuhun!
    Karita

     

    Pähkinäiset toffee-raakasuklaapatukat by Karita Tykkä

     

    Pähkinäiset toffee-raakasuklaapatukat

    Pohja:
    2,5 dl maapähkinävoita (tein itse mantelivoita)
    Ripaus jauhettua Bourbon vaniljaa (Sonnentor)
    Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/superfoodit/merisuola/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
    3–4 rkl vaahterasiirappia

    SEKOITA kaikki raaka-aineet sekaisin monitoimikoneella. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
    VUORAA irtopohjaisen voileipäkakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja annostele massa vuoan pohjalle. Siirrä pakkaseen jähmettymään.

    Toffee:
    10–12 isoa medjool-taatelia
    Tilkka vettä
    1/2 tl jauhettua Bourbon vaniljaa (Sonnentor)
    1/4–1/2 tl suolaa (http://superlemon.fi/superfoodit/merisuola/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
    1,5 rkl kookosöljyä (sulana) (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos.html)
    3 tl lucumaa (http://superlemon.fi/superfoodit/lucuma/superlemon-lucuma-powder-100-g.html)
    +
    Mulperimarjoja (http://superlemon.fi/superfoodit/mulperi/bulk-superfoods-mulperit-250-g.html)
    Cashewpähkinöitä tai maapähkinöitä
    Tarvittaessa vielä ripaus suolaa (http://superlemon.fi/superfoodit/merisuola/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)

    TEE toffee sekoittamalla kaikki raaka-aineet sekaisin monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita kunnes massa on sileä. Tarkista maku ja muokkaa tarvittaessa.
    LEVITÄ toffee vuokaan pohjan päälle ja ripottele päälle pähkinöitä ja mulperimarjoja. Voit ripotella pähkinöiden ja mulperien päälle myös hiukan suolaa.
    LAITA vuoka takaisin pakkaseen ja anna olla kunnes kerrokset ovat jähmettyneet kunnolla.

    Suklaakuorrute:
    150 g Trinitario raakakaakaomassaa (http://superlemon.fi/superlemon-cacao-paste-454-g.html)
    70 g Criollo raakakaakaovoita (http://superlemon.fi/superlemon-criollo-cacao-butter-454-g.html)
    Kookossokeria maun mukaan (http://superlemon.fi/superfoodit/kookospalmusokeri.html)
    1/2 tl Vaniljaa
    Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/superfoodit/merisuola/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)

    SULATA suklaan raaka-aineet ja sekoita kaikki raaka-aineet yhteen. Tarkista maku ja temperoi halutessasi. Ohje temperointiin löytyy reseptit osiosta, valmistusvinkeistä.
    OTA vuoka pakkasesta, irrota vuoan reunat ja leikkaa patukoiksi.
    KASTA sitten patukat sulaan raakasuklaamassaan, valuta ylimääräinen suklaa pois ja aseta leivinpaperilla vuoratulle tasolle. Jos suklaa ei heti jähmety patukan päälle, siirrä vielä hetkeksi pakkaseen.
    Nauti!

    Pähkinäiset toffee-raakasuklaapatukat by Karita Tykkä

     

    11 kommenttia artikkeliin “Pähkinäiset toffee-raakasuklaapatukat”

    • Tuuli

      Kiitos ihanista ohjeista :). Alan pikkuhiljaa hurahtaa tähän raakaleivonnaisten ihmeelliseen maailmaan. Olen tähän saakka käyttänyt hunajaa suklaan makeutuksessa ja nyt haluaisin myös kookossokeria käyttää. Kerran sitä testasinkin, mutta se jäi aika rakeiseksi. "Sulaako" kookossokeri kookosöljyyn ja kaakaovoihin esim. vesihauteessa vai jääkö väistämättä tuntumaan?

      Vastaa
      • Karita Tykkä

        Hei Tuuli!

        Kiitos viestistäsi. Kuva että olet innostunut.
        Totta, kookossokeri ei sula matalassa lämpötilassa helposti.
        Siispä kookossokeria kannattaa ensin jauhaa hienommaksi esim blenderissä tai kahvimyllyssä. Silloin se ei jää niin rakeiseksi.
        Toivottavasti tämä auttoi.

        Ihanaa viikkoa!
        Karita

        Vastaa
        • Tuuli

          Kiitos paljon vastauksesta! Pitääpä yrittää jollain kurin jauhaa, jos ei muuten, niin kivenmurikoiden väliin ja hieromaan :D. Mutta hyvä tietää, että mitään sen kummempaa taikaa ei ole tämän ongelman ratkaisemiseksi!

          Vastaa
    • Anne

      Hei. Kysymys ei tähän reseptiin liity mutta mitä kollageenijauhetta käytät ja mihin sen sekoitat? Anna-lehdessä oli sinusta juttu, jossa kollageenijauheesta kerroit. Kiitos etukäteen ja herkullista, mukavaa joulua.

      Vastaa
      • Karita Tykkä

        Hei Anne.

        Kiitos viestistäsi.
        Käytän SuperLemon Skin Collagen -jauhetta. Sekoitan sen joko smoothieni joukkoon tai sitruunaveteen. Yleensä nautin samaan aikaan myös SuperLemonin premium Camu camu -jauhetta jossa on huikea c-vitamiinipitoisuus. C-vitamiini tehostaa kollageenin vaikutusta. : )

        Herkullista joulun odotusta!
        Karita

        Vastaa
    • Selina

      Mahtavan kuuloinen resepti! En ole koskaan ollut suuri suklaapatukoiden ystävä, mutta näitä haluan kokeilla.

      Vastaa
    • Karita

      Kiitos Selina!
      ❤️ Toivottavasti tykkäät.
      Iloa joulun odotukseen.
      Karita

      Vastaa
    • Saana

      Moi Karita,
      Aivan ihana ohje, jota uskaltauduin pitkän kuolailun jälkeen testata <3 en ole Aijemmin pitänyt raakasuklaasta, mutta nyt todella innostuin! Ainut vaan kun tein tämän mantelivoista, niin en saanut sitä jäätymään kunnolla. Onko tämä siksi, että se on niin rasvaista vai mistähän johtuu? Vaikka näistä en patukoita saanut, niin herkullisia raakasuklaakonvehteja kylläkin :) hyvää alkanutta vuotta ja kiitos inspiraatiosta!

      Vastaa
      • Karita Tykkä

        Hei Saana.

        Kiitos kivasta viestistäsi.
        Ihanaa että pidit patukoista. : )
        Itse käytän patukoissa erilaisia itsetehtyjä pähkinävoita, joissa ei ole niissä lisättyjä öljyjä. Rasva ei myöskään erotu pähkinämassasta kun voin tekee itse. Kaupan voissa rasva yleensä erottuu ja nouseekin pintaan, tai sitten niihin lisätään öljyjä tuomaan kermaista koostumusta.Toivottavasti tästä on apua.
        Ihanaa että maku miellytti.

        Iloa ja energiaa viikkoosi!
        Karita

        Vastaa
    Kommentoi

    • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.