Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Raakasuklaa-acai pallerot

Karita Tykän raakasuklaa-acai pallerot

 

Kesä on ihanaa aikaa. Ihmiset ovat lomalla, hyväntuulisia ja yleinen ilmapiiri on rento ja kiireetön. Toivottavasti kesäsi on ollut täynnä ihania hetkiä ja olet ehtinyt rentoutua. Itse olen työstänyt uutta kirjaani, eikä pidemmälle lomalle ole juuri jäänyt sijaa. Toki olen nauttinut kesästä ja viettänyt myös vapaa-aikaa, mutta ehkä viime kesiä vähemmän. On ollut olennaista ottaa hetkestä kiinni ja elää siinä, sekä ottaa irti ilo aurinkoisista vapaapäivistä ja elämyksistä joita kesään on mahtunut.

 

Karita Tykän raakasuklaa-acai pallerot

 

Kesä on ehdottomasti myös herkuttelun ja raaka-aineiden runsauden aikaa kun kaikki marjat, sienet ja vihannekset ovat parhaimmillaan. Maukkaimpia ne ovatkin mielestäni suoraan maasta nostettuna tai pensaasta syötyinä. Olen viettänyt tänä kesänä muutaman päivän perheeni kanssa myös Teurolla, Kuuslammin maalaismaisemissa.  Mailla joilla jo isoisäni Emil aikoinaan viljeli. Siellä isäni kertoi taas tarinoita lapsuudestaan ja tunnelma oli ihanan rento. Kummallisesti aurinkokin tuntuu aina paistavan kun olen siellä. Porkkanat tai nauriit suoraan maasta nostettuina, huudeltuina ja suoraan nautittuina ovat herkullisia. Tunne ja maisema tuovat makuun varmasti oman osansa. Olenkin sitä mieltä että rakkaus on yksi tärkeimmistä mausteista  ja että ruokaa tulisi aina tehdä rauhassa ja hyvällä fiiliksellä.

 

Karita Tykän raakasuklaa-acai pallerot

 

Sienistä olen saanut jo myös nauttia useamman kerran ja ehtinyt laittaa pakkaseenkin talven varalle. Luonto tarjoilee meille ihanuuksiaan ja minä nautin niistä kiitollisena. Ravinnon monipuolisuus on tärkeää ja siksi suosin mahdollisimman laajan kirjon erilaisia ruokia niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Eripuolilla maapalloa on tarjolla erilaisia ihanuuksia, jotka ovat oman alueensa superfoodeja. Uusin lisäys itsellä on ollut Acai -jauhe, johon tein ensi kertaa tuttavuutta jo kymmenen vuotta sitten Brasilian matkallani. Sitä voi käyttää esimerkiksi smoothieissa, kastikkeissa, juomissa tai herkuissa.

 

Karita Tykän raakasuklaa-acai pallerot

 

Acai on Brasilian mineraalipitoisessa maassa kasvava palmukasvi. Puusta saadaan tumman violetin värisiä ja erittäin ravinnetiheitä marjoja, joita on käytetty Brasiliassa ja muissa Etelä-Amerikan maissa jo satojen vuosien ajan. Acai-marjat sisältävät runsaasti proteiinia ja kuitua sekä B1-, B2-, B3-, C-, E-vitamiineja. Acai-marjojen sisältämä E-vitamiini edistää muun muassa solujen suojaamista hapettumisstressiltä eli se siis toimii vahvana antioksidanttina. Acai-marjat sisältävät edellä mainittujen lisäksi runsaasti rautaa, magnesiumia, kuparia, fosforia, sinkkiä, booria, kalsiumia ja kaliumia sekä omega-3, omega-6 ja omega-9-rasvahappoja.  Viimeksi laitoin niitä avokado-suklaa palleroihin, joista voi tehdä oman maun mukaan joko ravinnetiheitä aamiaisherkkuja tai makeampia jälkiruokapalleroita. Nämä raakasuklaa-acai pallerot ovat pikku purtavia, jotka eivät sisällä pähkinöitä ja ovat mielestäni parhaimmillaan päivä tai pari valmistuksen jälkeen, jolloin ne ovat maustuneet kunnolla.

Kokeile sinäkin ja nauti!

Iloa ja valoa kesään,
Karita

Karita Tykän raakasuklaa-acai pallerot

 

Raakasuklaa-acai pallerot
(noin 12 kpl)

1 kypsä avokado
2 dl SuperLemon Cacao Paste -raakakaakaomassaa, sulatettuna (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-paste-454-g.html)
3 rkl Bulk Superfoods Acai-jauhetta (http://superlemon.fi/superfoodit/acai/bulk-superfoods-acai-125-g.html)
1/2 tl jauhettua vaniljaa tai 1 tl vaniljauutetta (Punnitse ja Säästä)
Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/superfoodit/merisuola/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
3–4 rkl hunajaa tai kookospalmusokeria (Punnitse ja säästä)
3 rkl SuperLemon Cacao Powder -raakakaakaojauhetta kuorrutukseen (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-powder-400-g.html)

SEKOITA kaikki raaka-aineet raakakaakaojauhetta lukuun ottamatta tasaiseksi monitoimikoneessa tai tehokkaassa tehosekoittimessa. Tarkista maku ja lisää makeutta tarvittaessa.
SIIRRÄ massa toiseen astiaan ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi jähmettymään.
KÄYTÄ melonikauhaa tai lusikkaa ja muovaile massasta pieniä palleroita. Pyörittele ne sen jälkeen raakakaakaojauheessa ja laita jääkaappiin.
VOIT nauttia ne heti, mutta ne ovat kuitenkin mielestäni parhaimmilaan vasta seuraavana päivänä kun koostumus ja maku ovat tekeytyneet.

 

 

 

 

 

2 kommenttia artikkeliin “Raakasuklaa-acai pallerot”

Kommentoi

  • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.