Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Raakasuklaa-maca fudge

Raakasuklaa-maca fudge palat
Raw Chocolate Maca Fudge

On päiviä jolloin energiaa riittää vaikka muille jakaa ja päiviä jolloin uupumus iskee. Kiireessä ja hässäkässä kierrokset usein myös jäävät päälle ja illalla on vaikea rauhoittua. Olen löytänyt avun joka toimii omalla kohdallani upeasti. Nimittäin Macan. Perulaisen kasvin juuresta jauhettua ja gelatinoitua maca-jauhetta olen käyttänyt jo usean vuoden ajan. Nykyään kehoni suorastaa himoitsee sitä.
Raakasuklaa-maca fudge palat valkoisella lautasella
Gelatinoitu eli esipilkottu maca ei ärsytä vatsaani ja tukee muiden hyvien ominaisuuksiensa lisäksi myös kokonaisvaltaista terveyttä ja hormonitoimintaa. Se antaa potkua päivään aamusmoothiessani ja illalla se rauhoittaa ehkä joskus ylikierroksillakin käyvää kehoani.
Raakasuklaa-maca fudge palat läheltä
Maca sopii käytettäväksi niin suolaisissa ruoissa kuin makeissa jälkiruoissakin. Etenkin suklaan makuparina se on mahtava. Macaa onkin nautittu suklaan kera kautta aikojen. Eikä syyttä. Raakasuklaa tuo mielihyvää ja maca toimii adaptogeeninä rauhoittaen tai piristäen kehoa sekä mieltä. Käytän macaa yleensä viikon neljänä päivänä noin 1–2 rkl päivässä, minkä jälkeen pidän kolmen päivän tauon. Tämä takaa macan tehokkuuden ja toimivuuden. Tässä reseptissä se on tuomassa makua ja pientä buustia fudgeen. Voit toki annostella macaa tähän reseptiin enemmänkin jos tiedät sen sopivan sinulle.

Käytin tässä raakasuklaa-maca fudge -reseptissä kahta makeuttajaa. Lucumaa joka on mieto sekä ravintorikas makeuttaja ja jossa on matala GI. Sen vuoksi verensokeri ei heittelehdi vaan pysyy tasaisena. Toisena makeuttajana käytin mehukkaita ja kuitupitoisia taateleita. Nämä makeuttajat yhdessä tuovat fudgeeen mukavan koostumuksen ja ihanan maun. Oikean tekstuurin tuo cashew-voi mutta jos haluat tehdä pahkinättömän version voit käyttää myös kookosvoita. Lämmitä sitä hellävaroen vesihauteessa niin saat sen pehmeämmäksi. Paras maku tulee mielestäni kuitenkin käyttämällä pähkinävoita.
Raakasuklaa-maca fudge palat lautasella

 

Fudge on helppo valmistaa ja säilyy jääkaapissa hyvin viikosta kahteen. Tosin itselläni ne eivät kyllä muutamaa päivää kauempaa kaapissa vanhene. Voit hyvin myös pakastaa fudget ja ottaa valmiit palat sulamaan aina kun mieli ja keho kaipaa hemmottelua.

Hemmotellaan kehoa ja mieltä näillä pikku ihanuuksilla.

 

Herkkuterkuin,
Karita

 

SUKLAAMACAFUDGE

1,5 dl Dr.Goerg kookosöljyä sulatettuna (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-kylmapuristettu-kookosoljy-luomu-1000-ml.html)
1 dl SuperLemon raakakaakaovoita sulatettuna (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-butter-454-g.html)
5-7 rkl SuperLemon raakakaakaojauhetta (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-powder-400-g.html)
1 rkl SuperLemon gelatinoitua maca-jauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-gelatinized-maca-400-g.html)
2 rkl SuperLemon lucuma-jauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-lucuma-400-g.html)
2 dl medjool-taateleita (Punnitse ja Säästä)2 dl mantelivoita tai cashew-voita. Tee voi itse tai käytä valmista cashewpähkinävoita (Punnitse ja Säästä)
Ripaus laadukasta merisuolaa1 tl jauhettua Bourbon-vaniljaa (Punnitse ja Säästä)
Valmistusohje

LAITA Kaikki raaka-aineet raakakaakaovoita lukuun ottamatta blenderiin ja prosessoi täysin sileäksi.
LISÄÄ loppupuolella hiljalleen myös raakakaakaovoi ja sekoita tasaiseksi.
LAITA kelmulla vuorattuun irtopohjaiseen vuokaan ja tasoita.
SIIRRÄ pakastimeen 15 minuutiksi tai laita jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään.
FUDGE kannattaa leikata kun se on jähmettynyt hiukan ja siirtää sen jälkeen vielä jähmettymään hetkeksi jääkaappiin.
SÄILYTÄ jääkaapissa.
NAUTI!

2 kommenttia artikkeliin “Raakasuklaa-maca fudge”

  • Milla

    Tarkoitetaanko tässä ja ylipäätään kaikissa muissakin resepteissä, että kookos-/kaakaovoi tulee sulattaa ja sitten vasta mitata vai toistepäin? Tämä on aina ollut minulle epäselvää niin olisi kiva saada asiaan vihdoin selkoa :)
    Entä voisiko tässä reseptissä medjoolit korvata tuoretaateleilla?

    Vastaa
  • Karita

    Hei Milla,

    Kiitos hyvästä kysymyksestä.
    Kyllä, kun mittayksikkönä on dl niin silloin aina sulana.
    Medjool-taateli on iso taateli, joten kunhan taateleita tulee vain tarpeeksi, voi ne korvata millä tahansa taateleilla. Mielestäni medjool-taateleissa maku on kylläkin paras! Ihanan toffeinen ja makea. : )

    Herkullista kevättä!
    Karita

    Vastaa
Kommentoi

  • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.