Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Suklaa-vaniljakerroskakku

Suklaa-vaniljakerroskakku, josta puolet on leikattu

 

Chocolate vanilla layer cake

On uuden vuoden aatonaatto ja vuosi 2014 alkaa olla takanapäin. Vuosi on ollut kaikkineen huikea. Matkan varrelle on mahtunut niin hyviä ja kuin hiukan huonompiakin hetkiä. Jokaisesta hetkestä olen kiitollinen, sillä uskon että kaikki tapahtuu syystä ja että kaikella on tarkoituksensa. Uusi upea vuosi on nyt alkamassa ja on aika juhlia. Tehdä lupauksia, kilistellä shampanjalaseja ja iloita ystävien sekä rakkaiden kanssa. On ihana myös nähdä lapsen riemu ja jännitys kun rakettien väriloisto täyttää taas taivaan.

 

Suklaa-vaniljakerroskakku sivulta kuvattuna

 

Juhlailtaan kuuluvat myös aina erilaiset herkut.  Perinteisestä uuden vuoden menusta löytyvät muun muassa perunasalaatit, nakit, toast skagenit ja tuulihatut.  Juomana tarjoillaan usein erilaisia cocktaileja ja kuplivia juomia. Oma juhlapöytäni ei noudattele perinteistä kaavaa vaan ajattelin tarjoilla muun muassa kesärullia, jättirapuvartaita, täytettyjä avokadoja, salaatteja, erilaisia tahnoja ja dippejä sekä tietysti erilaisia makeita herkkuja raakasuklaata unohtamatta. Juomavalintanani on ainakin kupliva rose.

 

Suklaa-vaniljakerroskakun puolikas päältä kuvattuna

 

Uusi vuosi ansaitsee juhlan kunniaksi mielestäni myös herkullisen jälkiruoan ja tällä kertaa on vuorossa suklaa-vaniljakerroskakku. Tein kakun josta tuli täyteläinen, mehukas ja juuri sopiva kruunaamaan uuden vuoden juhlan. Kakun runsas sekä paksu browniepohja ja kepeä vaniljakerros saavat piristyksen kirpeistä pakastekuivatuista marjoista. Voit toki jättää ne poiskin, mutta itse ihastuin makukokonaisuuteen. Lisäksi ne ovat mukava yllätys kakkua leikatessa. Väliin voisi laittaa myös vaikkapa viipaloituja hedelmiä, kunhan ne eivät sisällä liikaa nestettä. Esimerkiksi banaani voisi toimia täytteenä hyvin.

 

Suklaa-vaniljakerroskakkupala lautasella

 

Toivon että vuosi 2015 tuo elämääsi paljon positiivisia asioita, terveyttä ja rakkautta. Nauti ja iloitse juhlasta sekä vuoden vaihtumisesta. Tee ensi vuodelle lupauksia tai tavoitteita. Lähde niitä kohden päättäväisesti ja sinnikkäästi, olematta kuitenkaan liian ankara itsellesi. Ota vastaan kaikki positiiviset asiat joita uusi vuosi sinulle antaa. Katso tulevaan luottavaisesti ja rakkaudella. Nauti elämästä ja ravintorikkaasta, puhtaasta ja maistuvasta ruoasta. Tässä oli uuden vuoden toivotukseni sinulle ja vuoden viimeinen blogi-kirjoitukseni. Ensi vuonna jatkan täällä blogissani taas reseptien ja kuvien parissa, se on lupaus. : )

 

Suklaa-vaniljakerroskakku

 

Iloista ja räiskyvää Uutta Vuotta sekä elinvoimaista vuotta 2015!!

Halein,
Karita

 

Suklaa-vaniljakerroskakku

 

Pohjakerros:
2 dl mantelijauhoa (Punnitse ja Säästä)
2 dl pekaanipähkinöitä pilkottuina (Punnitse ja Säästä)
10–12 Medjool-taatelia, kivet poistettuina ja pilkottuina (muita pienempiä taateleita voit käyttää reilummin), (Punnitse ja Säästä)
1 kypsä viipaloitu banaani
3 rkl SuperLemon raakakaakaojauhetta (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-powder-400-g.html)
1 rkl vettä
3 tl vaniljauutetta
1/2 tl kardemummaa (SantaMaria)
Ripaus laadukasta suolaa

Väliin pakastekuivattuja marjoja.

Vaniljakerros:
2,5 dl cashewpähkinöitä, liotettuina 4 h (Punnitse ja Säästä)
2 rkl hunajaa tai muuta makeuttajaa
1/2 tl jauhettua luomu vaniljaa
2 dl luomu kookosmaitoa (täysi rasvainen), (SantaMaria)
1,5 rkl psylliumkuitua (Punnitse ja Säästä)

Suklaakuorrute:
1 dl SuperLemon raakakaakaojauhetta (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-powder-400-g.html)
1 rkl hunajaa
2 rkl vaahterasiirappia
2 rkl Dr. Goerg kookosöljyä, sulana (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-kylmapuristettu-kookosoljy-luomu-1000-ml.html)
1 tl luomu vaniljauutetta
Kunnon ripaus laadukasta suolaa

Valkoinen koristeraita:
1–2 rkl Dr. Goerg kookosöljyä, sulana (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-kylmapuristettu-kookosoljy-luomu-1000-ml.html)
Xylitolia maun mukaan (jotta väri pysyy valkoisena, jos värillä ei ole väliä voit käyttää muutakin makeuttajaa)
1 rkl kookosvoita

Valmistusohjeet:
SEKOITA kaikki pohjakerroksen raaka-aineet monitoimikoneessa sekaisin. Älä prosessoi liian kauan vaan jätä hiukan tekstuuria.
PAINELE massa vuoan pohjalle. Itse käytin Lekuen 15 cm halkaisijaltaan olevaa irtopohjaista vuokaa. ANNOSTELE kerroksen päälle marjat ja tee vaniljatäyte.
LAITA kaikki vaniljatäytteen raaka-aineet blenderiin ja sekoita kunnes koostumus on täysin sileää.
KAADA pohjakerroksen päälle ja siirrä pakkaseen jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
TEE suklaakuorrute kun kakku on valmis ja jähmettynyt. Sekoita kaikki kuorrutteen raaka-aineet blenderissä sekaisin. Ota kakku vuoasta ja valuta kuorrute kakun päälle. Koristele halutessasi valkoisella koristeraidoituksella pursotinta tai lusikkaa apuna käyttäen.

Nauti.

 

Suklaa-vaniljakerroskakun pala

 

 

 

 

2 kommenttia artikkeliin “Suklaa-vaniljakerroskakku”

  • Kaisa

    Hei Karita!
    Kiitos ihanasta reseptistä. Tämä kakku on aivan jumalainen kun suklaanhimo iskee. Tämä ja Omena-mansikkakakku möllöttävät pakastimessani ja odottaa parasta ystävärtäni kylään, joka laihduttaa. Lupasin hänelle pinetä hyvää ja terveellistä teen kera.
    Olen saannut myös mieheni ja poikani "nauttimaan" näistä, ensi alkuun pieni ihmetys missä mamman perinteiset kunnon kerma-sokeri-voi-valkoinenjauho-leipomukset on. Nyt raakakaku rules!
    Olet minun maailmassani saannut paljon positiivista aikaiseksi, kiitos vielä kerran.
    Ihanan auroinkoista pakkaspäivää, Kaisa

    Vastaa
  • Karita Tykkä

    Hei Kaisa,

    Oi kuinka ihana viesti! Kiitos. On ihanaa että pidät resepteistäni ja olet löytänyt iloa sekä inspiraatiota elämääsi.
    Viime aikoina on ollut paljon aikamoinen kiirus, jonka vuoksi blogini täällä verkkosivuillamme on joutunut hiukan kärsimään. Yritän kuitenkin parhaani mukaan tätä päivittää ja uusia ihanuuksia jakaa.
    Tänään laitoinkin monta resptiä erilaisista kehoa energisöivistä ja maukkaista vihersmoothieista. Vihersmoothiet ovat päivittäisen ravintoni kulmakivi, jonka ympärille rakennan kaikkea muuta herkullista. : )
    Toivottavasti löydät myös näistä omia suosikkeja.

    Kaikkea hyvää ja energisiä talvipäiviä toivottaen,
    Karita

    Vastaa
Kommentoi

  • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.