Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Raakasuklaa-banaanitikkarit

Raakasuklaa-banaanitikkarit by Karita Tykkä

Raw chocolate banana lollipop

Ihanaa, kesä on täällä! Aurinko ja valo tuovat päiviini extra-annoksen energiaa. Aurinkoisella säällä on vaikea pysyä sisätiloissa kun mieli ja keho kutsuvat luontoon ja ulos veden äärelle. Ulkona vietetyn päivän jälkeen illalla on ihana käpertyä nautiskelemaan herkuista rakkaiden kanssa. Kesällä keho kaipaa nestepitoista ravintoa. Runsaasti marjoja, hedelmiä, kasviksia ja erilaisia juomia. Raakasuklaata rakastan kuitenkin niin paljon että se kuuluu elämääni vuodenajasta riippumatta. Kesällä sitä on ihana laittaa kylmän smoothien juokkoon, itsevalmistettuihin jäätelöihin, raakakakkuihin ja muihin herkkuihin. Tänään jaan teille herkullisen raakasuklaa-banaanitikkarit -ohjeen. Se on ensimmäisestä kirjastani Raakaa ja makeaa, joka ilmestyi tammikuussa 2014.

 

Raakasuklaa-banaanitikkarit by Karita Tykkä

 

Raakasuklaa-banaanitikkarit tai -jäätelötikut ovat helppoja, nopeita ja yksinkertaisia valmistaa. Ne maistuvat kaikille perheen pienimmistä isovanhempiin saakka. Ne valmistuvat ilman mitään lisä-, väri- tai muita haitallisia aineita. Ne eivät myöskään sisällä pähkinöitä tai siemeniä, eivätkä myöskään gluteenia, munaa, maitoa tai soijaa, joten ne sopivat monelle allergikoillekin. Voit varioida ja tehdä herkkuja samalla ajatuksella, käyttämällä banaanin sijasta muita hedelmiä tai marjoja. Esimerkiksi mansikan ja suklaan liitto on hurmaava. Parhaan tuloksen saa kuitenkin aikaan käyttämällä hedelmiä ja marjoja joissa on kuivahko pinta. Tällöin suklaa tarttuu pintaan ja pysyy siinä hyvin, eikä hedelmien nesteet valu suklaan välistä. Voit valmistaa nämä herkut niin että banaanipalat ovat vain viileitä tai antaa niiden jäätyä koviksi, ja nauttia ne kesäpäivän viilentävänä herkkuna.

 

Raakasuklaa-banaanitikkarit by Karita Tykkä

 

Pakastetut banaanit ovat ovat loistava tapa tehdä myös muita terveellisiä, makeita ja viileitä herkkuja kotona. Yksi suosikeistani ovat erilaiset banaanisoftikset, jotka syntyvät helposti ja kätevästi monitoimikoneessa tai blenderissä jäädytetyistä banaanin paloista ja mausteista. Mukaan voit sujauttaa vaikkapa raakakaakaojauhetta ja limetin mehua tuomaan raikkautta, vaniljaa ja kookoskermaa tuomaan perinteisemmän jäätelön tuntua, tai marjoja raikastamaan ja tuomaan kauniin värin pehmytjäätelöösi. Banaanijäätelöt ovat nopeita ja loistavia kesäherkkuja tarjottavaksi esimerkiksi kesän ylätysvieraille. Kannattaa kokeilla. Jälleen kerran ollaan taas maidottoman, munattoman, gluteenittoman ja lisäaineettoman herkun äärellä. Muista kuitenkin pakastaa vain täysin kypsiä banaaneja. Ne tunnistaa tummanruskeista pilkuista kuoren pinnalla. Silloin maku ja hedelmän sokeripitoisuus on loistava ja kypsät hedelmät ovat myös elimistölle helpompia sulattaa.

Tässä reseptistä suklaata tulee aika paljon, jotta tikkareiden kuorruttaminen olisi helpompaa. Voit toki valmistaa suklaata vähemmänkin. Mikäli suklaata jää yli, voit lusikoida yliväävän suklaan suklaamuotteihin ja lisätä kuivattuja hedelmäpaloja mausteeksi.

Herkutellaan terveellisillä herkuilla tänäkin kesänä! Nautitaan auringon tuomasta positiivisesta energiasta sekä kesän ja mahdollisen loman tuomasta rentoudesta.
Iloa ja aurinkoa kesään!
Halein,
Karita

 

Raakasuklaa-banaanitikkarit

Raaka-aineet:

Kypsiä banaaneja (paloittele tai puolita, ja laita tikku keskeltä sisälle)
125 g SuperLemon Cacao Paste (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-paste-454-g.html)
100 g SuperLemon Cacao Butter (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-butter-454-g.html)
2 rkl hunajaa tai jauhettua kookospalmusokeria maun mukaan (Punnitse ja säästä)
1 tl jauhettua vaniljaa (Urtekram)
Ripaus suolaa

Lisäksi tikkari- tai jäätelötikkuja.

SULATA raakakaakaomassa ja raakakaakaovoi hellästi vesihauteessa. Sekoita loput raaka-aineet keskenään lukuun ottamatta banaaneja.
LEIKKAA banaanit noin kolmen sentin mittaisiksi paloiksi tai puolita banaanit, ja työnnä jokaiseen tikku.
LAITA banaanit pakkaseen noin 5–10 minuutiksi.
OTA banaanitikut pakkasesta ja kasta ne sulatettuun suklaaseen. Mikäli suklaa valuu vielä, siirrä banaanitikkarit leivinpaperilla vuoratulle astiallle ja siirrä hetkeksi pakastimeen.
Nauti!

Kuvat: Ulla-Maija Lähteenmäki / Raakaa ja makeaa

Kommentoi

  • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.