Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Kookos-suklaapatukat

Karita Tykän kookos-suklaapatukat

Raw coconut chocolate bar

 

Rakastan kookosta ja suklaata. Niihin kun vielä lisätään makeus ja vanilja, niin kokonaisuus on valmis ja yhdet suosikkiherkkuni, kookos-suklaapatukat ovat syntyneet. Tein tämän reseptin alunperin Hyvää huomenta -kirjaani, joka näki päivänvalon ensi kertaa viime vuoden marraskuussa 2014. Se oli toinen kirjani ja samalla kirja, joka kuvastaa minua hyvin. Sen taitosta vastasi taitava Enni Koistinen ja kuvista nuori kuvaajalupaus, Viola Virtamo. Kirjan 93 reseptiä tarjoilevat vinkkejä ja ajatuksiani aamiais- ja brunssipöydän tarjoiluihin. Toki reseptit sopivat nautittavaksi milloin vain, niin kuin yleensä muutkin brunssilla rajottavat ruoat ja niiden lisukkeet. Kirjan sivuilta löytyy ohjeita ja ideoita aina mehuista ja smoothieista, raakapastoihin ja makeisiin saakka. Juustoja ja hilloja unohtamatta.

 

Karita Tykän kookos-suklaapatukat

 

Kirja on minulle kovin rakas. Pidän sen raikkaudesta, valoisuudesta ja kepeydestä. Kirja tuntuu käteen hyvälle ja jämäkälle. Siitä mielestäni välittyy intohimoinen, mutta rento asenteeni raakaruokaan ja ravitsemukseen. Terveellistä elämää kun ei pidä suorittaa, vaan elää – nauttien, rakastaen ja ilolla. Ruokaa tulisi tehdä rennosti, pilke silmäkulmassa ja rakkaudella, joka onkin kaikkien ruokien tärkein mauste. Ruokaa laittaessa ei mielestäni pidä kokea epäonnistumista, vain oppimista.

 

Karita Tykän kookos-suklaapatukat

 

Toivottavasti nautit näistä patukoista yhtä paljon kuin minäkin. Muista ettei ulkonäöllä ole väliä vaan maku ratkaisee. Älä siis hermoile jos niistä ei aina tule täydellisen muotoisia tai näköisiä! Nauti ja herkuttele. Jaa rakkaidesi kanssa ja anna hyvän kiertää. Nämä ovat myös siitä ihania ettei niissä ole pähkinää, joten ne sopivat myös pähkinöille allergisille nautiskelijoille. Patukoissa eivät myöskään ole maitoa, munaa, gluteenia, soijaa, prosessoitua sokeria, eikä lisä- tai väriaineita. Myös oman perheeni miehet (aviomieheni ja poikani) rakastavat näitä kookos-suklaapatukoita!
Kokeile sinäkin ja nauti!

Iloa ja herkullisia hetkiä kesään,
Karita : )

 

Karita Tykän kookos-suklaapatukat

 

Kookos-suklaapatukat
(noin 10 patukkaa)

Patukka
5 dl kookoshiutaleita (Punnitse ja Säästä)
4 rkl Dr. Goerg kookosöljyä (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-kylmapuristettu-kookosoljy-luomu-1000-ml.html)
3 rkl kookoskermaa (tölkin paksu, rasvainen osa) (SantaMaria, luomu kookosmaito)
3–4 rkl hunajaa
1 tl jauhettua vaniljaa (Urtekram)
Pieni ripaus suolaa

Kuorrutus
5 rkl Raakakaakaovoita (sulatettuna) (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-butter-454-g.html)
5 rkl raakakaakaomassaa (sulatettuna) (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-paste-454-g.html)
1 rkl Dr. Goerg kookosöljyä (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-kylmapuristettu-kookosoljy-luomu-1000-ml.html)
1–2 rkl kookospalmusokeria tai muuta makeuttajaa (Punnitse ja Säästä)
Ripaus suolaa
1/2 tl jauhettua vaniljaa (Urtekram)

Valmistusohje:
SEKOITA patukan raaka-aineet huolellisesti käsin kulhossa. Painele irtopohjaiseen voileipäkakkuvuokaan ja siirrä pakastimeen.
SULATA suklaan raaka-aineet vesihauteessa ja sekoita ne sitten huolellisesti keskenään.
OTA vuoka pakastimesta ja leikkaa patukoiksi.
KASTA patukat suklaakuorrutteessa ja laita pakastimeen jähmettymään noin 10 minuutiksi. Jos suklaata jää yli ja haluat paksumman kuorrutteen, toista kuorrutuskäsittely. Voit myös valuttaa suklaata jähmettyneiden patukkojen päälle suklaaraitoina.

Patukat säilyvät jääkaapissa noin viikon ja pakastimessa ainakin kuukauden. Tosin nämä ovat niin hyviä etteivät ne ainakaan minulla kauaa säily... ; )

Karita Tykän kookos-suklaapatukat
kuva: Hyvää huomenta -kirjastani / Viola Virtamo

2 kommenttia artikkeliin “Kookos-suklaapatukat”

  • Sussutar

    Nyt oli kyllä ihan huippuhyvä resepti. En saanut vaan pysyyn kasassa, kun leikkasin. Mureni. Eli ei tullut noin kauniita patukoita. Mikähän vikana ? Mutta maku oli ihan mieletön :p Miehenikin sanoi ettei varmaan ole syönyt koskaan näin hyviä :D

    Vastaa
  • Karita

    Moi Sussutar,

    Kiitos viestistä. Ihanaa että tykkäsitte!
    Syitä voi olla monia. Mutta tässä muutama ajatus.
    1. Oikein terävä veitsi auttaa. 2. leikkausviivat voi tehdä massan ollessa vielä kosteaa/hiukan pehmeää. 3. Massa kannattaa painella melko tiiviisti vuokaan. Nämä tulivat ensimmäisinä mieleeni.
    Hunajan käyttö makeuttajana auttaa myös täytettä sitoutumaan yhteen.
    Toivottavasti nämä vinkit auttoivat.

    Iloa alkavaan viikonloppuun ja kiitos kun seuraat!
    Karita

    Vastaa
Kommentoi

  • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.