Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

  • White chocolate blueberry swirl cake

    valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-06

     

    Raaka valkosuklaa-mustikkakakku

    Reilu pari kuukautta sitten kun aloittelin Ilta-Sanomilla Karita Tykkää -palstaa, tein sinne valkosuklaa-mustikkakakun. Siitä tuli visuaalisesti viehättävä ja mausta oikein onnistunut. Käytin kakkuun viimeiset pakasteessa olleet viime vuonna kerätyt mustikat ja hyvä niin, sillä uudet tuoreet ihanuudet ovat onneksemme pian taas täällä.

     

    valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-07

     

    Raaka valkosuklaa-mustikkakakku on täyteläinen joten pieni pala riittää pitkälle. Käytin Lekuen irtopohjaista vuokaa, jonka halkaisija on 24 cm ja vetoisuus 2,5 litraa. Kakusta tulee noin 14–16 palaa. Mikäli et halua tehdä kakkuun mustikkaisia kiemuroita, voit myös sekoittaa mustikat suoraan täytteen mukaan tai tehdä vain kerroksia. Itse kuitenkin rakastan leikitellä myös ruoan ulkonäöllä.

     

    valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-01

    valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-04

    valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-02

    valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-03

     

    Kakku on helppo tehdä, mutta valmistelut ja tekeytyminen vaativat hiukan passiivista aikaa. Itse tekemiseen ei mene tuntiakaan. Muista käydä ohje ensin läpi ja laittaa pähkinät likoamaan mielellään vaikka edellisenä iltana. Makuja voit ja kannattaakin muokata oman maun mukaisiksi. Raakakakuissa on se hyvä puoli että kakun "kypsyminen" ei juurikaan muuta makuja, vaan voit maistella täytteen ja pohjan maut kohdilleen jo tekovaiheessa. Se ei myöskään lässähdä, pala tai mene pakastuksesta pilalle.

     

    valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-10

     

    Kakun kaveriksi sopivat loistavasti esimerkiksi tuoreet marjat ja mintunlehdet, jotka raikastavat täyteläistä makua. Tai kesän kunniaksi vaikkapa lasillinen kylmää kuplivaa.
    Nautitaan kesästä ja auringon tuomasta energiasta.

    Lämpimin terkuin,
    Karita

     

    valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-08

     

    RAAKA VALKOSUKLAA-MUSTIKKAKAKKU

    Raaka-aineet:

    Pohja:

    2 dl manteleita (mielellään liotettuna yön yli, Punnitse & Säästä)
    2 dl kookosrouhetta
    1 pieni luomuomena (kuorittuna, jos ei ole luomu)
    4–5 Medjool-taatelia (Punnitse & Säästä)
    ¼ tl jauhettua luomulaatuista Bourbon vaniljaa
    Ripaus laadukasta suolaa
    Ripaus luomulaatuista kardemummaa (SantaMaria)

     

    HUUHTELE ja valuta mantelit. Laita ne sitten monitoimikoneeseen ja rouhi hiukan.
    LISÄÄ loput raaka-aineet ja prosessoi kunnes massa on rouheista ja hyvin sekoittunut. Painele tiiviisti vuoan pohjalle.

     

    Täyte:

    5 dl cashewpähkinöitä (liotettuna vähintään 1 tunti, Punnitse & säästä)
    2,5 dl kookosmaitoa (SantaMaria luomulaatuinen coconut milk)
    80 g SuperLemon Cacao Butter raakakaakaovoita (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-butter-454-g.html)
    1 dl Dr. Goerg kookosöljyä (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-kylmapuristettu-kookosoljy-luomu-1000-ml.html)
    3–4 rkl hunajaa (Hunajapilvi)
    1 tl luomulaatuista vaniljauutetta
    1 rkl tuorepuristettua sitruunan mehua
    Ripaus suolaa
    1,5 dl mustikoita

     

    SULATA kaakaovoi ja kookosöljy hellävaroin vesihauteessa.
    HUUHTELEja valuta pähkinät. Laita ne sitten tehosekoittimeen ja lisää loput raaka-aineet lukuun ottamatta mustikoita.
    PROSESSOI kunnes täyte on täysin sileää ja kermaista. Maista ja muokkaa makua tarvittaessa.
    KAADA noin ¾ valkosuklaakreemistä vuokaan kakkupohjan päälle ja jätä noin 2 dl tehosekoittajan kannuun mustikkakreemiä varten.
    LISÄÄ sitten mustikat jäljellä olevaan kreemiin ja sekoita tasaiseksi.
    PURSOTA esimerkiksi pursottimella mustikkatäytettä valkosuklaakreemin sisään/sekaan. Tee haluamiasi kuvioita veistä apuna käyttäen (mikäli tämä tuntuu vaikealta voit vain kaataa mustikkakreemin päälle ja tehdä yksinkertaisemman kerroskakun).
    LAITA kakku pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi tai kunnes se on jähmettynyt. Itse teen kakun yleensä illalla ja anna sen tekeytyä yön yli.
    NAUTI.

    Kuvat ja teksti. Karita Tykkä
    Lautanen: Revol
    Vuoka: Lekue
    Pursotin: Lekue

    valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-05

  • Homemade raspberry protein bar

    vadelmasuklaa-proteiinipatukka-680px-05

     

    Olen ennenkin tehnyt kotitekoisia, ilman uunia valmistettavia, proteiinipitoisia patukoita. Ne ovat helppoja ja nopeita tehdä sekä niitä syödessäsi tiedät tarkalleen mitä suuhusi laitat. Makuja voit muokata mieltymystesi mukaan ja päällystää esimerkiksi herkullisella raakasuklaalla, niin kuin itse tein tänään näiden vadelman makuisten proteiinipatukoiden kanssa. Makeutta voit lisätä tarvittaessa vaikkapa kuivahedelmien tai hunajan muodossa tai jättää sen kokonaan pois. Itse en lisännyt makeutusta sillä stevialla makeutettu täysin laktoositon Evolution Ion92 Raspberry proteiinijauhe riitti makeuttamaan nämä proteiinipatukat. Vadelman maku tulee jauheesssa olevasta luonnollisesta aromista sekä jauheessa mukana olleesta pakastekuivatuista marjojen paloista. Suklaakuorrutteeseen lisäsin hiukan kookospalmusokeria, jossa on matala glykeeminen indeksi. Kookospalmusokerinkin voit halutessasi korvata stevialla, hunajalla tai muulla mieleiselläsi makeuttajalla. Mielestäni kookospalmusokeri kuitenkin toimii tässä reseptissä parhaiten. Jauhan sokerin aina mahdollisimman hienoksi ennen käyttöä, jotta se liukenee mahdollisimman hyvin suklaaseen. Nämä vadelmasuklaa proteiinipatukat pitävät verensokerin tasaisena ja nälän loitolla kuitujen, rasvojen ja proteiinin avulla.

     

    vadelmasuklaa-proteiinipatukka-680px-04

     

    Kun miestäni puraisi hiljattain urheilukärpänen, päätin tehdä patukoita, jotka sisältävät hänen suosikkiproteiinijauhettaan ja lempimarjojaan. Proteiinia ei päivittäin tarvita suuria määriä, mutta laadukasta ja hyvin imeytyvää proteiinia tarvitsemme jokainen. Etenkin jos harrastaa liikuntaa, voi pienellä proteiinilisällä olla paikkansa. Itse nautin proteiinilisiä päivittäin, sillä muuten en saa proteiinia ruoasta riittävästi. Yleensä laitan proteiinijauhetta smoothieihin tai raakapuuroon. Myös erilaiset kotitekoiset patukat ja pallerot ovat oiva keino nauttia proteiinilisiä. Ennen olin erilaisten välipalapatukoiden suurkuluttaja. Nyt viimeisen viiden vuoden aikana olen luopunut niistä kokonaan ja teolliset sekä prosessoidut proteiinipatukat jäävät kaupan hyllyyn. Olo on nykyään puhtaampi ja iho voi paremmin. Olen myös huomannut miten itse tehty patukka sulaa kehossa keinotekoisia paremmin aiheuttamatta minkäänlaisia vatsanväänteitä. Ilolla jätän erilaiset E-koodit sekä lisä-, väri ja täyteaineet väliin.

     

    vadelmasuklaa-proteiinipatukka-680px-03

    vadelmasuklaa-proteiinipatukka-680px-08

     

    Punnitse ja säästä -kaupasta löysin ihania kylmäkuivattuja sekalaisia marjoja, jotka toivat raikkautta kookoksen, proteiinijauheen ja suklaan rinnalle. Kuvissa olevissa patukoissa on marjoja ohjetta vähemmän, sillä söin niistä osan kotimatkallani. Kannattaa siis ostaa hiukan ylimääräistäkin... Myös luomulaatuinen kookosrouhe löytyy saman kaupan valikoimasta. Voit halutessasi vaihtaa marjat esimerksi kuivattuihin mulbereihin tai vaikkapa kotimaisiin kuivattuihin mustikoihin. Makeutusta voit lisätä tarpeen mukaan kun maistelet valmista massaa. Muottina käytin Lekuen irtopohjaista voileipävuokaa. Sekoitin raaka-aineet monitoimikoneessa ja viilensin jääkaapissa. Suklaakuorrutuksen jälkeen voit valuttaa ylimääräisen suklaan ritilällä tai laittaa patukat leivinpaperille. Loppusuklaan voit kaataa muotteihin niin saat samalla kokkauskerralla ihania konvehtejakin. Valmiit proteinipatukat tulee säilyttää viileässä. Voit myös pakastaa patukat. Patukoiden proteiinipitoisuus on hiukan alle 20 grammaa per patukka. Nämä patukata antavat siis hyvän lisän päivittäiseen proteiininsaantiin.

     

    vadelmasuklaa-proteiinipatukka-680px-06

     

    Kokeile sinäkin näitä terveellisiä ja ravintorikkaita proteiinipatukoita.

    Energiaa ja voimaa päivään,
    Karita

     

    VADELMASUKLAA PROTEIINIPATUKAT

    RAAKA-AINEET

    Patukka
    2 dl kylmäkuivattuja sekalaisia marjoja (Punnitse & Säästä)
    4 dl luomulaatuista kookosrouhetta (Punnitse & Säästä)
    2 dl Evolution Ion92 Raspberry heraproteiinijauhetta (http://superlemon.fi/evolution-ion92-raspberry-400-g.html)
    1 dl Evolution Ion92 Natural heraproteiinijauhetta (http://superlemon.fi/evolution-ion92-natural-400-g.html)
    1–2 dl SantaMaria luomulaatuista kookosmaitoa (laita viileään ja käytä rasvainen, paksu osa)
    1 tl Bourbon-vaniljajauhetta
    Ripaus laadukasta suolaa
    + tarvittaessa mieleistäsi makeuttajaa maun mukaan

    Suklaakuorrute
    80 g SuperLemon Cacao Butter kaakaovoita (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-butter-454-g.html)
    1 rkl Dr. Goerg kylmäpuristettua kookosöljyä (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-kylmapuristettu-kookosoljy-luomu-1000-ml.html)
    140 g SuperLemon Cacao Paste kaakaomassaa (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-paste-454-g.html)
    30 g kookospalmusokeria
    1/2 tl Bourbon-vaniljajauhetta
    Ripaus laadukasta suolaa

     

    Valmistusohjeet

    SEKOITA patukan raaka-aineet monitoimikoneessa sekaisin ja lisää kookosmaitoa hiljalleen kunnes massa alkaa muodostumaan. Varo laittamasta liikaa, ettei kosteutta tule liikaa. Maista ja muokkaa makua tarvittaessa.
    PAINELE massa vuoan pohjalle ja laita viileään jähmettymään. Itse laitoin pakastimeen, jotta suklaakuorrute jähmettyy kiinni kylmään patukkaan.

    TEE suklaakuorrute sulattamalla kaakaovoi sekä -massa vesihauteessa ja lisää siihen muut raaka-aineet.
    TEMPEROI suklaa halutessasi.
    OTA vuoka kylmästä ja viipaloi patukoiksi.
    KASTA patukat sitten valmiissa suklaassa ja valuta ylimääräinen suklaa pois.
    SUKLAAKUORRUTTEISET proteiinipatukat ovat nyt valmiit syötäviksi. Mielestäni ne ovat kuitenkin parhaimmillan yön yli viileässä levänneenä.
    NAUTI aamiaisella, välipalana tai milloin vain.

    SÄILYTÄ viileässä.

    vadelmasuklaa-proteiinipatukka-680px-02

  • Chocolate raspberry cake

    raakasuklaakakku-vadelmasydamella-680px-01

    Juhannus on keskikesän ja juhlan aikaa. Ystävät kokoontuvat nauttimaan ja juhlimaan Suomen kesää. Minullakin on ilo juhlistaa kesää perheeni ja ystävieni kanssa. Yleensä juhlaan kuuluu myös kiireetön nautiskelu. Hyvää ruokaa ja juomaa, yhdessäoloa sekä vapaa-aikaa.

     

    raakasuklaakakku-vadelmasydamella-680px-02

    Siksi tänään päätin tehdä meille kakun juhlapöytään. Juhlaseurueessa on myös pikkumies Max, jolle maitotuotteet eivät sovi. Raakasuklaakakku on siis erinomainen jälkiruokavaihtoehto, sillä se sopii monille allergikoille ja on vegaaninen. Itse käytän kylläkin makeutukseen hunajaa, mutta sen voit hyvin korvata vaikkapa vaahterasiirapilla tai muulla makeuttajalla.

     

    raakasuklaakakku-vadelmasydamella-680px-03

    Ensin ajattelin tehdä meille raikkaan hedelmäkakun, mutta koska rakastan raakasuklaata, suuntasin kuitenkin kulhoineni suklaan pariin. Valmistus on helppoa, mutta pähkinät vaativat liotusaikaa joka kannattaa huomioida. Kakku kannattaa myös tehdä hyvissä ajoin etukäteen, jotta se saa jähmettyä rauhassa. Valmistukseen tarvitset monitoimikoneen, tehosekoittimen ja silikoni- tai irtoreunaisen vuoan.

     

    raakasuklaakakku-vadelmasydamella-680px-04

    Makupareja suklaan kanssa löytyy valtava määrä ja voitkin valita mieleisesi marjan tai hedelmän. Itse halusin käyttää raikasta vadelmaa. Marjoja, jotka olen itse poiminut viime kesänä pihapiiristäni. Lähiruokaa parhaimmillaan. Raakasuklaan pehmeä ja vahva maku yhdistyy kauniisti viettelevään vadelmaan. Kotimaiset vadelmat myös maistuvat mielestäni paljon ulkolaisia paremmilta. Kakun maku sopii niin aikuisille kuin lapsillekin. Kakun kanssa voit tarjota tuoreita marjoja, cashew-kookoskermaa tai vaikkapa omatekoista jäätelöä.

     

    raakasuklaakakku-vadelmasydamella-680px-05

    Toivon juhlasta kiireetöntä, kesäistä ja iloista. Paljon naurua, nautiskelua, hyvää musiikkia, rentoutumista ja aikaa rakkaiden ystävien sekä perheen kesken. Sydämellä valmistettu ruoka ja siitä nautiminen tuo juhlaan lämpöä sekä tunnetta. Kakkua tehdessä ei kannata kiirehtiä tai stressata. Yksi kakun tärkeimmistä raaka-aineista kun on rakkaus. Se tuo makua ja makeutta sekä takaa kakun onnistumisen.

     

    Oikein hyvää kesäjuhlaa kaikille,
    Karita

     

    raakasuklaakakku-vadelmasydamella-680px-06

    RAAKASUKLAAKAKKU VADELMASYDÄMELLÄ

    Raaka-aineet

    Pohja

    1,5 dl pekaanipähkinöitä (liota 4 tuntia ja valuta hyvin)
    2,5 dl mantelijauhoa
    2 dl rusinoita tai taateleita (pieneksi pilkottuina)
    3 rkl Dr. Goerg kookosöljyä (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-kylmapuristettu-kookosoljy-luomu-1000-ml.html)
    2 tl kanelia
    1 tl vaniljaa tai 2 tl vaniljauutetta
    Ripaus laadukasta suolaa

     

    Täyte

    5 dl cashewpähkinöitä (liota vähintään 1 tunti ja valuta)
    400 g kookosmaitoa (täysrasvaista)
    3–4 dl SuperLemon Cacao Powder raakakaakaojauhe (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-powder-400-g.html)
    2,5 dl SuperLemon Cacao Butter raakakaakaovoita (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-butter-454-g.html)
    1 rkl vaniljauutetta tai 2 tl vaniljaa
    2 dl hunajaa, vaahterasiirappia tai muuta mieleistäsi makeuttajaa
    Pieni ripaus laadukasta suolaa

     

    Vadelmahilloke

    2,5 dl vadelmia
    1 tl sitruunamehua
    1 tl hunajaa
    Medjool-taateleita (noin 5 kpl)

     

    Valmistusohje

    TEE ensin pohja, laittamalla kaikki pohjan raaka-aineet monitoimikoneeseen ja prosessoimalla tasaiseksi. Jätä massaan kuitenkin hieman purutuntumaa.
    PAINELE massa irtopohjaiseen vuokaa ja siirrä sivuun.
    TEE seuraavaksi vadelmahilloke sekoittamalla kaikki sen raaka-aineet blenderissä tasaiseksi. Siirrä toiseen astiaan ja sivuun odottamaan.
    SEURAAVAKSI sekoita blenderissä cashewpähkinät ja kookosmaito tasaiseksi. Lisää hiukan vettä tarvittaessa.
    LISÄÄ sitten loput, sulatettua raakakaakaovoita lukuunottamatta, blederiin ja sekoita täysi tasaiseksi. Sinun tulee varmasti välillä pysäyttää kone ja kaapia massaa nuolialla reunoilta. Voit tehdä koko loppuvaiheen myös käsin.
    LOPUKSI sekoita joukkoon sulatettu kaakaovoi. Sekoita niin että massa on täysin tasainen. LEVITÄ pohjan päälle vadelmahilloketta (vältä reunoja).
    KAADA päälle osa täytteestä. Ripotte sitten kokonaisia vadelmia pinnalle ja peitä ne lopulla täytteellä TAI voi myös sekoittaa vadelmat täytteen sekaan. Sekoittele ne silloin joukkoon varovasti käsin. Kaada sitten täyte pohjan ja vadelmahillookkeen päälle. Tasoita pinta ja kopauta vuokaa muutaman kerran pöytään, jotta mahdolliset ilmakuplat nousevat pintaan.
    LAITA pakastimeen tai jäääkaappiin jähmettymään.
    NAUTI.

  • Green smoothie in a bowl

    vihersmoothie-kulhossa-680px-02

     

    Olen smoothien suuri ystävä. Erityisesti pidän vihersmoothieista niiden kehoa emäksisöivän vaikutuksen vuoksi.  Aloitan aamuni aina vihersmoothiella ja joskus kiireen iskiessä otan sen myös mukaani, matkalla nautitavaksi. Kotona syödessäni yritän aina pureskella pirtelöni, jotta ruansulatus ehtisi mukaan ja toimisi tehokkaasti. En siis halua vain kulautella juomaa kurkusta alas, vaan nauttia paksusta ja lusikoitavasti smoothiesta. Siksi kotona nautinkin smoothieni kulhosta ja saatan vielä ripotella päälle jotain lisuketta josta saan mukavaa suutuntumaa ja pureskeltavaa.

     

    vihersmoothie-kulhossa-680px-01

     

    Tänään ajattelinkin jakaa teille yhden lusikoitavan smoothiereseptin, jonka voit nauttia mahtavana aamiaisena tai miloin vain kun kaipaat elinvoimaa ja energiaa. Jos sinulla on aamuisin kiire ja tuntuu ettet ehdi tekemään aamiaista, voit hyvin paloitella jo illalla kaikki raaka-aineet blenderikulhoon, laittaa kannen päälle ja jääkaappiin. Aamulla lisäät vain nesteen, sekoitat ja kaadat kulhoon. Kasvikset ja hedelmät tietysti alkavat hiukan hapettumaan, mutta se on mielestäni pieni haitta verattuna siihen ettet nauttisi smoothieta ollenkaan. Mikäli otat smoothiesi mukaan, laita se termoskannuun tai lasipulloon, jotta siihen ei liukene haitta-aineita ja jotta se säilyisi mahdollisimman tuoreena. Myös sitruunan mehu hidastaa hapettumisprosessia. Itse käytän veitsenä aina keraamista Victorinox-veistä. Sen leikkuupinta ei lähde hapettumaan, joten raaka-aineet säilyttävät ravinteensa. Esimerkiksi avokadon tai omenan leikkuupinta tällä keraamisella veitsellä leikattuna, ei muutu ruskeaksi ja salaattikin pysyy raikkaan vihreänä. On kuitenkin hyvä muistaa ettei keaaminen veitsi kestä vääntöä tai kovia raaka-aineita, eikä sitä kannata tiputtaa.

     

    vihersmoothie-kulhossa-680px-05

     

    VIHERSMOOTHIE KULHOSSA

    Raaka-aineet:

    2 dl vettä tai muuta nestettä (esimerkiksi kookosvettä,  kookos- tai mantelimaitoa)
    1/2–1 banaani
    Kourallinen mieleistäsi lehtivihreää
    2 dl mangon paloja
    2 tl chian siemeniä
    1/2 pieni avokado
    1 varsisellerin varsi
    1 tl SuperLemon Hawaiian Spirulina -jauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-hawaiian-spirulina-400-g.html)
    1 tl SuperLemon Yaeyama Chlorella -jauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-yaeyama-chlorella-400-g.html)
    1 rkl SuperLemon Lucuma -jauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-lucuma-powder-400-g.html)
    Pieni kourallinen tai muutama mintunlehti makusi mukaan
    1 rkl Dr. Goergin kookosöljyä (http://superlemon.fi/dr-goerg-kylmapuristettu-neitsytkookosoljy-luomu-1000-ml.html)
    1 tl hampunsiemeniä
    TAI muita siemeniä, mysliä, SuperLemonin raakakaakaonibsejä (http://superlemon.fi/superlemon-cacao-nibs-400-g.html), kookosrouhetta tai marjoja.

    LAITA kasvikset, neste, superfoodit ja chia-siemenet blenderiin ja sekoita täysin tasaiseksi.
    JOS haluat kylmän smoothien, voit jättää osan vedestä pois ja sekoittaa lopuksi mukaan jäitä.
    ANNOSTELE kauniiseen kulhoon ja ripottele päälle mieleisiä lisukkeita.
    NAUTI.

     

    vihersmoothie-kulhossa-680px-03

     

     

  • Fresh and creamy gazpacho

    gazpacho-keitto-680px-01

     

    Raikas ja kevyt mutta täyteläisen kermainen tomaattikeitto on kesäiltojen ihanuus. Suosin itse raakakeittoja kuten gazpacho-keittoa useastakin syystä. Salaatit ovat oikein kivoja, mutta niihinkin kaipaa välillä vaihtelua ja keitot ovat helppo sekä maukas tapa nauttia isokin määrä ravintorikkaita kasviksia. Keittoihin voi laittaa melkeimpä mitä vain kasviksia tai hedelmiä, ne ovat nopeita tehdä ja täyttävät hyvin. Kuitujensa ja rasvojensa ansiosta ne pitävät nälän loitolla ja verensokerin tasaisena. Raakakeitot myös ravitsevat sekä nesteyttävät kehoa. Raaka-aineet esipilkkoituvat tehosekoittimessa, joten ovat keholle helpommin sulavassa muodossa. Koska keittoa ei kuumenneta, säilyvät sen sisältämät rasvat ravinnepitoisina ja terveellisinä. Samoin ruoan tärkeät entsyymit eivät tuhoudu keiton valmistuksen aikana.

     

    gazpacho-keitto-680px-04

     

    Tällä kertaa käytin keitossa avokadoa, tuomaan kermaista makua ja suutuntumaa. Lorautin joukkoon Olivadon herkullista  avokadoöljyä, perinteisemmin Gazpacho-keitossa käytettävän oliiviöljyn sijaan. Lopputulos oli kermainen, täyteläinen, runsas, mutta kuitenkin raikas ja virkistävä. Keiton voi nauttia alkuruokana tai pääruokana. Mikäli nautit keiton pääruokana, voit ripotella päälle ihania kuivattuja sieniä, murustettua vuohenjuustoa tai vaikkapa pieneksi pilkottuja kasvisten paloja. Myös luomumaissi tuo kivaa vaihtelua ja rakennetta Gazpacho-keittoon. Sienet taas tuovat mahtavia ravinteita, näyttävät kauniilta annoksen päällä ja pehmenevät hetkessä keiton päällä. Yksi omista suosikeistani keitoissa ovat mustat torvisienet.

     

    gazpacho-keitto-680px-03

     

    Tästä keitosta saat pienillä muutoksilla monta ihanaa ja erilaista versiota. Voit esimerkiksi korvata avokadon liotetuilla cashewpähkinöillä ja laittaa ne samanaikaisesti heti alkuun muiden raaka-aineiden kera. Voit myös kokeilla neitsyt oliivi- tai kookosöljyä keittoosi. Erilaiset ja eksoottiset mausteet tuovat mukavan sävyn keittoihin sekä muuttavat makumaailmaa helposti. Voit lorauttaa valmiin annoksen päälle myös tilkan ihastuttavaa itsetehtyä yrttiöljyä. Se, paitsi tekee keitosta kauniin, tuo mukavaa vaihtelua keittoon.
    Voit nauttia keiton sellaisenaan tai esimerkiksi tuoreen rapeapintaisen leivän kera.
    Minun kesääni raakakeitot kuuluvat ehdottomasti. Toivottavasti ne maistuvat myös sinulle.

    Aurinkoa päivääsi,
    Karita

     

    gazpacho-keitto-680px-02

     

    Gazpacho-keitto kahdelle

    1,5 dl vettä
    3 tomaattia (jaa kahteen osaa)
    10 cm pala kurkkua
    Puolikas punainen paprika
    1/2–1 avokado pieneksi paloiteltuna
    Kourallinen korianteria (varret saavat olla mukana)
    Kourallinen persiljaa pieneksi pilkottuna
    1 pieni punasipuli (tänään käytin kevätsipulia)
    1/2–1 valkosipulinkynsi pieneksi pilkottuna
    1/2–1 tl merisuolaa
    Ripaus jauhettua kuminaa
    1/4–1/2 tl savustettua chilijauhetta (jos et halua tulisuutta, käytä 1 tl paprikajauhetta)
    2 rkl avokadoöljyä, oliiviöljyä tai kookosöljyä (Olivado öljyt)
    Vinkki: Aurinkokuivatut tomaatit tuovat lisää syvyyttä keittoon. Mikäli käytät niitä, liota tomaatteja hetki vedessä ennen käyttöä, jotta ne pehmenevät.

    Valmistusohjeet

    LAITA puolet tomaateista, kurkku, punasipuli, paprika ja mausteet sekä öljy tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. (Mikäli haluat tasaisemman ja kermaisemman keiton, laita myös avokado alkuvaiheessa blenderiin)
    PILKO loput raaka-aineet pieniksi kuutioiksi ja sekoita valmiin keiton joukkoon.
    SYÖ heti tai siirrä jääkaappiin viilentymään 1/2–1 tunniksi, jotta maut tekeytyvät.
    RIPOTTELE keiton päälle halutessasi mieleisiä lisukkeita.
    NAUTI!

     

     

     

     

     

Tuotteet 41-45 / 60