Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

    White chocolate blueberry swirl cake

    valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-06

     

    Raaka valkosuklaa-mustikkakakku

    Reilu pari kuukautta sitten kun aloittelin Ilta-Sanomilla Karita Tykkää -palstaa, tein sinne valkosuklaa-mustikkakakun. Siitä tuli visuaalisesti viehättävä ja mausta oikein onnistunut. Käytin kakkuun viimeiset pakasteessa olleet viime vuonna kerätyt mustikat ja hyvä niin, sillä uudet tuoreet ihanuudet ovat onneksemme pian taas täällä.

     

    valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-07

     

    Raaka valkosuklaa-mustikkakakku on täyteläinen joten pieni pala riittää pitkälle. Käytin Lekuen irtopohjaista vuokaa, jonka halkaisija on 24 cm ja vetoisuus 2,5 litraa. Kakusta tulee noin 14–16 palaa. Mikäli et halua tehdä kakkuun mustikkaisia kiemuroita, voit myös sekoittaa mustikat suoraan täytteen mukaan tai tehdä vain kerroksia. Itse kuitenkin rakastan leikitellä myös ruoan ulkonäöllä.

     

    valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-01

    valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-04

    valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-02

    valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-03

     

    Kakku on helppo tehdä, mutta valmistelut ja tekeytyminen vaativat hiukan passiivista aikaa. Itse tekemiseen ei mene tuntiakaan. Muista käydä ohje ensin läpi ja laittaa pähkinät likoamaan mielellään vaikka edellisenä iltana. Makuja voit ja kannattaakin muokata oman maun mukaisiksi. Raakakakuissa on se hyvä puoli että kakun "kypsyminen" ei juurikaan muuta makuja, vaan voit maistella täytteen ja pohjan maut kohdilleen jo tekovaiheessa. Se ei myöskään lässähdä, pala tai mene pakastuksesta pilalle.

     

    valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-10

     

    Kakun kaveriksi sopivat loistavasti esimerkiksi tuoreet marjat ja mintunlehdet, jotka raikastavat täyteläistä makua. Tai kesän kunniaksi vaikkapa lasillinen kylmää kuplivaa.
    Nautitaan kesästä ja auringon tuomasta energiasta.

    Lämpimin terkuin,
    Karita

     

    valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-08

     

    RAAKA VALKOSUKLAA-MUSTIKKAKAKKU

    Raaka-aineet:

    Pohja:

    2 dl manteleita (mielellään liotettuna yön yli, Punnitse & Säästä)
    2 dl kookosrouhetta
    1 pieni luomuomena (kuorittuna, jos ei ole luomu)
    4–5 Medjool-taatelia (Punnitse & Säästä)
    ¼ tl jauhettua luomulaatuista Bourbon vaniljaa
    Ripaus laadukasta suolaa
    Ripaus luomulaatuista kardemummaa (SantaMaria)

     

    HUUHTELE ja valuta mantelit. Laita ne sitten monitoimikoneeseen ja rouhi hiukan.
    LISÄÄ loput raaka-aineet ja prosessoi kunnes massa on rouheista ja hyvin sekoittunut. Painele tiiviisti vuoan pohjalle.

     

    Täyte:

    5 dl cashewpähkinöitä (liotettuna vähintään 1 tunti, Punnitse & säästä)
    2,5 dl kookosmaitoa (SantaMaria luomulaatuinen coconut milk)
    80 g SuperLemon Cacao Butter raakakaakaovoita (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-butter-454-g.html)
    1 dl Dr. Goerg kookosöljyä (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-kylmapuristettu-kookosoljy-luomu-1000-ml.html)
    3–4 rkl hunajaa (Hunajapilvi)
    1 tl luomulaatuista vaniljauutetta
    1 rkl tuorepuristettua sitruunan mehua
    Ripaus suolaa
    1,5 dl mustikoita

     

    SULATA kaakaovoi ja kookosöljy hellävaroin vesihauteessa.
    HUUHTELEja valuta pähkinät. Laita ne sitten tehosekoittimeen ja lisää loput raaka-aineet lukuun ottamatta mustikoita.
    PROSESSOI kunnes täyte on täysin sileää ja kermaista. Maista ja muokkaa makua tarvittaessa.
    KAADA noin ¾ valkosuklaakreemistä vuokaan kakkupohjan päälle ja jätä noin 2 dl tehosekoittajan kannuun mustikkakreemiä varten.
    LISÄÄ sitten mustikat jäljellä olevaan kreemiin ja sekoita tasaiseksi.
    PURSOTA esimerkiksi pursottimella mustikkatäytettä valkosuklaakreemin sisään/sekaan. Tee haluamiasi kuvioita veistä apuna käyttäen (mikäli tämä tuntuu vaikealta voit vain kaataa mustikkakreemin päälle ja tehdä yksinkertaisemman kerroskakun).
    LAITA kakku pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi tai kunnes se on jähmettynyt. Itse teen kakun yleensä illalla ja anna sen tekeytyä yön yli.
    NAUTI.

    Kuvat ja teksti. Karita Tykkä
    Lautanen: Revol
    Vuoka: Lekue
    Pursotin: Lekue

    valkosuklaa-mustikka-kakku-680px-05

    16 kommenttia artikkeliin “White chocolate blueberry swirl cake”

    • Satu

      Herkullisen ja raikkaan näköinen kakku. Menee kokeiluun heti, kun pakettini saapuu.

      Vastaa
    • satu

      Onpa kaunis kakku :)

      Mitä on kookosrouhe? Luontaistuotekaupassa ei tiedetty, tarjottiin vain kookoshiutaleita.

      Vastaa
    • Karita

      Hei Satu,

      Kookosrouhe ja kookoshiutale ovat sama asia. : )
      Kookoslastujakin on, mutta ne ovat kakkuun käytettäväksi kooltaan liian isoja. Kookosrouhetta/hiutaleita saat esimerkiksi Punnitse ja säästä- myymälöistä, luontaistuotekaupoista ja ruokakaupoista.
      Itse suosin luomu-versioita.

      Helteisin terkuin,
      Karita : )

      Vastaa
    • satu

      Kiitos vastauksesta :)

      Olen bongannut täältä muutamia (öh... tai siis aika monia) mielenkiintoisia reseptejä ja täytyy laittaa nyt kokeiluun kun tiedän tuon kookosrouheen. Kookoshiutaleita löytyykin aina kotoa..

      Vastaa
    • Karita

      Kiva kuulla Satu.: )
      Lisää tulee joka (tai ainakin melkein) viikko. Seuravaksi vuorossa on mansikka-omenakakku. Se tulee sivuille tämän tai viimeistään huomisen päivän aikana.
      : )

      Vastaa
    • suvi

      Onnistuukohan pakastemustikoista?

      Vastaa
    • Karita

      Hei Suvi,

      Kyllä onnistuu.
      Lisää hiukan mustikoiden määrää ja valuta ylimääräinen neste pois.
      Älä heitä nestettä pois vaan nauti se virkistävänä juomana tai smoothiessa. : )

      Karita

      Vastaa
    • Paula

      AAaaaaah, tämä meni kyllä kirjanmerkkeihin, etsinkin juuri jotain kivaa reseptiä allergisen lapsen synttärikakuksi, ja tämä pompahti esiin! Ihana!!! :)

      Vastaa
    • Karita

      Hei Paula,

      Kiva kuulla! : )
      Toivottavasti kakku miellyttää myös sankaria.
      Halutessasi voit tarjoilla kakun mustikoiden, mieleisesi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

      Iloista synttärikakuksi juhlaa ja syksyä,
      Karita

      Vastaa
    • Daniella

      Jes ihanaa! Vihdoin löysin jotain houkuttelevia raakareseptejä, jotka eivät ole suklaakakkuja :) Tykkään nykyään itsekin raakaleivonnaisista, vaikka himoleipurina tuskin koskaan luovun perinteisistäkään leivonnaisista. Mutta juhlavieraiden joukossa on aina sokeritonta ja viljatonta ruokavaliota noudattavia, joten on kiva tarjota heillekin jotain sopivaa, mutta itsetehtyä. Ja ennen kaikkea ihanaa saada vaihtelua siihen ainaiseen raakasuklaakakkuun (mikä toki on hyvää sekin). Testiin siis menee tämä!

      Vastaa
    • Anu

      Kiitos reseptistä, kakku oli aivan mielettömän hyvää!! :)

      Vastaa
    • Niina

      Heippa! Kakkusi on uskomattoman kaunis ja varmasti hyvää. Teimme tällä ohjeella raakakakkua kavereideni kanssa, mutta taisin prosessoida täytettä liian vähän, koska koostumus oli paksu ja karkea, eikä noin vaalea kuin tekemässäsi kakussa. Kiitos näistä kaikista ihanista ohjeista :)

      Vastaa
    • Karita

      Hei Niina,

      Kiitos kivasta viestistäsi,ihana kuulla että tykkäät! <3
      Täytteen huolellinen prosessointi ja pähkinöiden pitkä liotus (jotta ne pehmenevät hyvin) ovat molemmat todella tärkeitä. Nesteen määrääkin voi hiukan lisätä, mutta tällä reseptillä kakku pysyy pöydässä koossa.
      Kuvaan ruoat aina luonnonvalossa ja siksi vaalean sävy valkoisempi. Myös luonnonraaka-aineiden väri vaihtelee...
      Toivottavasti maku miellytti - sehän on pääasia! : )

      Kiitos että seuraat!

      Iloa kesään,
      Karita : )

      Vastaa
    • Kirsi

      Kiitos Karita jalleen kerran ihanasta reseptista! Kakusta tuli talla reseptilla todella maukas ja kauniin varinen. Tama kakku sopii hyvin vaikka syntymapaivakakuksi.

      Vastaa
      • Karita Tykkä

        Hei Kirsi.
        Ihana että tykkäät. : ) Juuri tällaisten kokemusten vuoksi teen näitä reseptejä. Jee!
        Iloa ja energiaa syksyyn!
        Karita

        Vastaa
    Kommentoi

    • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.