Raw orange chocolate layer cake
Raakakakut ovat ihania! Täyteläisiä, ravintorikkaita, kehoa helliviä ja kauniita herkkuja. Niitä tehdessä pääsee käyttämään luovuutta ja mielikuvitusta. Ihanaa on myös se, että voit muokata makuja siihen asti kunnes jähmetät kakun. Maku tai koostumus ei kakun tekeytyessä juurikaan muutu, sillä uunin lämpö ei niitä muuta, eikä koostumusta kohottavia raaka-aineita käytetä lainkaan. Itse koen että raakakakut ja -ruoat antavat mahdollisuuden kokeilevaan, hauskaan ja luovaan kokkaamiseen. Ruokia ja herkkuja tehtäessä ei tehdä virheitä, vaan ainoastaan opitaan. Kuumentamattomassa ruoassa säilyvät myös kaikki vitamiinit, mineraalit ja entsyymit, sillä kuumennus ei vahingoita arvokkaita ravinteita.
Ravintorikkaan ja puhtaan ruoan nauttiminen, tuo mukanaan hyvän ja energisen olon. Mieliala on tyyni, ei heittele ja muun muassa sokerinhimo häviää. Nautinto onkin tärkeä osa terveyttä edistävää elämää, jota ei sovi unohtaa. Mielestäni terveellinen ruoka ei palvele kokonaisvaltaista hyvinvointia, jos ruoka ei maistu hyvälle. Sillä tällöin keho jää kaipaamaan jotain lisää – suolaista, makeaa tai rasvaista. Kun taas nautintoja tuova, monipuolinen, herkullinen ja terveellinen ruoka, tuo hyvän olon ja positiivisen mielen.
Muutama viikko takaperin olin kuvauksissa ihanan tiimin kanssa. Pitkän päivän piristykseksi vein kuvauksiin tekemääni raakakakkua. Sain myös koemaistattaa samalla uuden reseptini. Tekemäni appelsiini-suklaa raakakakku sai ilokseni erinomaisen vastaanoton. Tein kakusta sekä pyöreän version, että yksittäisiä leivoksia. Päälle tuli myös täyteläinen suklaakuorrutus, joka kruunasi kokonaisuuden. Ihastuin kakun makuihin ja koostumuksen, ja kruununa ollut suklaakuorrute hupeni huimaa tahtia myös suoraan astiasta suuhuni. Tämän nautinnon resepteineen haluan tänään tarjota myös sinulle. Toivottavasti nautit siitä yhtä paljon kuin minäkin.
Aurinkoista kevättä sinulle toivottaen,
Karita
Appelsiini-suklaa raakakakku
Pohja:
1,5 dl pekaanipähkinöitä, halutessasi liota 4 tuntia, huuhtele ja valuta huolellisesti (Punnitse ja Säästä)
1 dl pilkottuja Medjool-taateleita (Punnitse ja Säästä)
1/2 tl jauhettua vaniljaa
2 tl vaaahterasiirappia (ei välttämätön)
PROSESSOI kaikki raaka-aineet monitoimikoneessa s-terää käyttäen. Painele sitten kelmulla vuoratun vuoan pohjalle ja siirrä vuoka sivuun.
Appelsiinitäyte:
2 dl cashewpähkinöitä, liota 4 tuntia tai yön yli, huuhtele ja valuta (Punnitse ja Säästä)
1/2–3/4 dl Dr. Goerg kookosöljyä, sulana (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-kylmapuristettu-kookosoljy-luomu-1000-ml.html)
1/2 kuorittu appelsiini
1 rkl hunajaa
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl raastettua luomu appelsiinin kuorta tai pari tippaa appelsiiniöljyä (ei välttämätön)
1/2–1 rkl rkl psylliumkuitua
SEKOITA kaikki raaka-aineet blenderissä kunnes massa on täysin tasaista. Kaada kakkupohjan päälle ja kopauta vuokaa pöytään jotta ilmakuplat poistuvat. Tämän jälkeen tee suklaatäyte.
Suklaatäyte:
2 dl cashewpähkinöitä, liota 4 tuntia tai yön yli, huuhtele ja valuta (Punnitse ja Säästä)
3 rkl vettä (tai pähkinämaitoa)
1/2 dl Dr. Goerg kookosöljyä, sulana (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-kylmapuristettu-kookosoljy-luomu-1000-ml.html)
1/2 tl jauhettua vaniljaa
4–5 rkl SuperLemon Cacao Powder raakakaakaojauhetta (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-powder-400-g.html)
1/2 dl vaahterasiirappia tai hunajaa (tai oman maun mukaan)
Ripaus laadukasta suolaa
1/2 rkl psylliumkuitua
SEKOITA kaikki raaka-aineet blenderissä kunnes massa on täysin tasaista. Kaada vuokaan appelsiinikerroksen päälle. Kopauta taas vuokaa pöytään, jotta ilmakuplat poistuvat ja laita jähmettymään pakastimeen useammaksi tunniksi tai yön yli.
Kuorrute:
1 dl Dr. Goerg kookosöljyä, sulana (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-kylmapuristettu-kookosoljy-luomu-1000-ml.html)
1 dl SuperLemon Cacao Powder raakakaakaojauhetta (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-powder-400-g.html)
1/2 dl vaahterasiirappia tai hunajaa (tai oman makusi mukaan)
1/2 tl jauhettua vaniljaa
Aavistus laadukasta suolaa
Sekoita kaikki raaka-aineet tasaiseksi sekaisin ja tarkista maku. Koristele kakku jäisenä tai ainakin hyvin kylmänä. Kylmä kakku auttaa kuorrutetta jähmettymään paikoilleen välittömästi. Laita halutessasi vielä takaisin viileään jähmettymään tai anna kakun sulaa ja nauti.
Hei, tätä on kyllä pakko kokeilla! Ihanan keväinen <3
Voikohan kakkua pakastaa?
Minkäkokoiseen vuokaan olet tämän tehnyt?
Hei Sonja,
Kiitos, kiva että pidit!
Tein yhden kakun korkeareunaiseen, 15 cm vuokaan. Toisen version tein voileipäkakkuvuokaan, eli erilaiset koot ja muodot toimivat hyvin. Jos teet isompaan vuokaan, lisää raaka-aineiden määrää niin saat tehtyä kunnon kerrokset. ; )
Kakun voi toki pakastaa. Tälläkin hetkellä omasta pakkasesta löytyy pala myös tätä kakkua.
Iloa ja valoa kevääseen!
Karita
Toistaiseksi en ole vielä saanut raakakakkuja maistumaan huippuhyviltä, mutta tämä näyttää kyllä herkulliselta. Millä monitoimikoneella saat täytteet noin sileäksi?
Hei Nina,
Kiitos viestistäsi!
Raaka-aineet ovat vaikuttavat todella paljon makuun. Siksi reseptiä kannattaakin muokata aina oman maun mukaan. : )
Tämä kakku on ilokseni saanut usealta maistajalta kiitosta.
Kakun sileän koostumuksen saa liottamalla cashewpähkinöitä pitkään, vaikkapa yön yli, ja käyttämällä huippu tehokasta tehosekoitinta. Itse teen pohjan, jossa on hyvä olla tekstuuria, monitoimikoneella (Braun, yli 15 v vanha) ja sileän täytteen tekoon käytän Vitamix-tehosekoitinta. Jos sinulle ei ole huippu tehokasta tehosekoitinta, prosessoi monitoimikoneessa riittävän kauan.
Toivottavasti tämä auttoi.
Kiitos että seurailet!
Onnistut varmasti ja toivon että maku on mielestäsi ihana.
Aurinkoa kevääseen ja viikonloppuusi!
Karita
Hei,
Olen vasta aloittelija näiden raakakakkujen ja muutenkin raakaruuan kanssa. Osaisitko neuvoa, mitä eroa on eri kaakaolajikkeista tehdyillä raakakaakaojauheilla? Energia-/ravintosisältö näyttää ainakin poikkeavan valmistajasta/lajikkeesta riippuen välillä. Mistäköhän tulee ero esim. energiasisälöltöön joka vaihtelee jopa noin 300 kcal:sta 500 kcal:iin per 100g? Mistä kaakaolajikkeesta teillä myytävät raakakaakaotuotteet on tehty? Onko esim. arriba-lajike kaikkein laadukkain?
Kysyisin myös käytännön neuvoa eli voiko raakasuklaata tehdä ilman kaakaovoita eli käyttämällä vain kookosrasvaa ja raakakaakaota?
Kiitos ihanan raikkaasta blogista ja inspiroivista resepteistä :)
Hei Essi,
Kiitos kivasta palautteesta! : )
Kiva kun olet innostunut raakasuklaan/-kakkujen maailmasta. Ravintorikas herkuttelu on ihanaa ja inspiroivaa. : )
Mieheni on perehtynyt erilaisiin kaakaolajikkeisiin perusteellisesti ja hän teki minulle alla olevan lyhyen tiivistelmän lajikkeista. Toivottavasti tämä avaa hiukan kaakaolajikkeiden eroista.
Iloa ja valoa kevääseen!
Karita
Kaakaolajikkeita on useita erilaisia ja parhaissa tapauksissa voi joku onnekas saada eteensä villikaakaopapuja, joita ei kuitenkaan markkinoilla oikein myynnissä olevana tule vastaan. Yleisesti myynnissä sen sijaan näkee niin Criollo, Forastero ja Trinitario -lajikkeista tehtyjä tuotteita, joista yleisesti Criollo-lajiketta pidetään parhaimpana ja Forasteroa heikoimpana. Trinitario taas on näiden kahden hybridisekoitus. Maailman kaakaotuotannosta noin 80% on Forasteroa, 10% Criolloa ja 10% Trinitariota. Näin ollen Criollo ja Trinitario ovat huomattavasti harvinaisempia lajikkeena kuin tuo Forastero. Tästä on kuitenkin muutamia poikkeuksia, mikä tulee esille tässä hieman alempana. Afrikan eri osista tuleva kaakao on pääosin Forasteroa, Väli-Amerikasta sekä Karibian saarilta Trinitariota ja Etelä-Amerikasta ja sieltä erityisesti Perusta tulee paljon Criolloa.
Yksi kaikkein arvostetuin kaakaolajike maailmassa on kuitenkin Arriba tai toiselta nimeltään Nacional tai Arriba Nacional, jota markkinoilla ”myydään" tuon Criollo-lajikkeen alla, vaikka se todellisuudessa ei edes ole Criollo-papua, vaan Arriba Nacional polveutuu tuosta Forastero-lajikkeesta. Tämä huippulaadukas natiivi lajike kasvaa Ecuadorissa ja on todellisuudessa todella harvinainen, eikä sitä todennäköisesti ole lainkaan myynnissä Suomessa. Tämä johtuu siitä että lähes kaikki Suomen ja Euroopan markkinoilla myytävät ”Arriba Nacional” -kaakaotuotteet ovat eri eurooppalaisten tukkureiden jakelemaa Ecuadorista tulevaa CCN-51 hybridilajiketta.
CCN-51 -hybridilajiketta alettiin viljellä Ecuadorissa 1960-luvulla, jolloin kyseinen lajike sekoittui alkuperäisen Arriba Nacional -lajikkeen kanssa. Nykyään on Ecuadorissa vain muutama hassu kaakaoplantaasi, mikä myy pelkästään tätä aitoa Arriba Nacional-lajiketta ja tästä syystä valtaosa Ecuadorista tulevasta ”Arriba Nacional” kaakaosta on noista CCN-51 pavuista valmistettuja kaakaotuotteita tai näiden kahden sekoituksia. Eron näiden kahden kaakaolajikkeen osalta pystyy kuitenkin helposti tunnistamaan, mikäli niitä pääsee vertaamaan keskenään, sillä CCN-51 pavulla on selkeästi kirpeämpi ja maapähkinämäisempi maku kuin aidolla Arriba Nacional -pavulla. Aidoilla Arriba Nacional -pavuilla on huomattavasti hedelmäisempi, monimuotoisempi ja täyteläisempi maku.
Kuten tästä jo huomaat, niin markkinoilla on useita erilaisia versioita kaakaotuotteista ja vain kokeilemalla huomaa mikä miellyttää eniten omaa makupalettia. Meillä SuperLemonilla on tällä hetkellä myynnissä hyvän hinta-laatusuhteen omaavat Trinitario-lajikeesta valmistetut Dominikaanisesta Tasavallasta tulevat kaakaotuotteet, mutta tämän vuoden puolella otamme valikoimaan myös tuon aidon Arriba Nacional -lajikkeen kaakaovalmisteet.
Mainitsemasi erot energiasisällöissä johtuvat puhtaasti eri kaakaolajikkeiden sisältämistä erilaisista hiilihydraatti- ja rasvapitoisuuksista.
Kiitos vastauksesta. Tämä avasi asiaa. Kiitos kovasti ja hyvää kevättä. Jään odottamaan innolla tulevia uusia juttuja ja reseptejä :)
Moikka!
Älyttömän herkullisen näköinen kakku!
Opiskelen journalistiikkaa ja viestintää ja teen kurssityönä harjoitusjutun raakaruoka ilmiöstä. Aion itse viikon ajan noudattaa pelkkää raakaruokavaliota ja suunnitelmissa on myös raakakakun leipominen. Olisi mahtavaa, jos saisin harjoitusjuttuuni kuulla mietteitäsi raakaruoasta.
Ota yhteyttä sähköpostiini, jos aikaa liikenee. :)
Ystävällisin terveisin
Eveliina
Hei,
ei varmaan ole mitään estettä, etteikö kerroksia voisi laittaa toisinpäin, jolloin keltainen kerros jäisi päälle? Sopisi pääsiäiseen paremmin.. :)
Hei Mila,
Kiitos viestistäsi.
Toki täytteet voi laittaa toisinpäinkin. Ajatuksena oli kolmen kerroksen visuaalisuus. Ensin suklainen pohja, appelsiinikerros ja kolmantena vielä suklaakerros. : )
Pääsiäistä ajatellen Ilta-Sanomien verkkoon, Karita Tykkää -palstalle, on tulossa lähipäivinä myös pääsiäiskakku, joka on keltainen appelsiinikakku. Kannattaa tsekata myös se.
Rentouttavaa ja nautinnollista pääsiäistä!
Karita
Mikä on raakakakun säilyvyys? Voiko laittaa valmiiksi pari päivää ennen tarjoilua? Entäs voiko pakastaa?
Eka kerta kun aion laittaa, kylään tulossa myös vegaani ja ajattelin tarjoilla "kaikille samaa".
Hei Marja,
Kakun voi pakastaa ja ottaa sulamaan pari tuntia ennen tarjoilua. Valmis kakku säilyy jääkaapissa noin viisi päivää, mutta on mielestäni parhaimmillaan parin päivän ajan.
Aurinkoista viikkoa!
Karita
Ajattelin kokeilla ohjetta 20cm kakkupohjaan. Mietin josko tekisin appelsiini- ja suklaatäytteet kaksinkertaisina? Kysyn sen takia koska olen tavannut tehdä raakakakkuja kaksinkertaisilla resepteillä jotta eivät olisi liian lituskoja. Tämä on kyllä todella hyvältä kuulostava ohje!
Moi Timo,
Kiitos viestistä ja kivasta palautteesta!
Itsekään en tykkää turhan lättänöistä kakuista, vaan täytettä saa olla reilusti.
Voit tuplata täytteiden määrät, mutta luulen että silloin saattaa jäädä hiukan ylikin. Jos sinulla on jokin pienempi leivosvuoka, voit tehdä samalla myös pikku leivoksen... : )
Aurinkoa kevääseen!
Karita
Hei, tein kaksinkertaisena appelsiinitäytteen ja sulkaatäytteen. Tuli tosi ohut kakku mutta ratkaisee. Kakkupohjan halkaisija on 25cm
Hei! Äsken sain kakun pakkaseen ja huomenna kuorrutan perhekahvilaan. Pohja oli jo tekovaiheessa taivaallista. Aion todellakin soveltaa sitä muihinkin leivoksiin. Appelsiinitäyte myös oli hyvää, mutta suklaatäyte oli niin vahvaa, että jouduin lisäämään enemmän vettä, kuin ohjeessa, jotta edes sekoittui. Ja maku oli myös liian vahva eli lisäsin siirappia. Toivottavasti kakussa oli hiukan varaa soveltaa, ettei näiden muutosten takia mene pilalle:D
Elämäni ensimmäinen raakakkku eli jännittää:D
Hei Minka,
Kiitos viestistäsi!
Hienoa että olet innostunut kokeilemaan reseptiäni.
Raaka-aineet vaikuttavat ratkaisevasti makuun. Esimerkiksi raakakaakaojauheet ovat hyvinkin eri makuisia. Siispä makuja kannattaakin muokata aina omien mieltymysten mukaan.
Myös käytössä olevat koneet helpottavat tai vaikeuttavat puuhaa... : )
Toivottavasti kakku maistuu. <3
Herkullista ja aurinkoista kevättä!
Karita
Heippa!
Ihanan näköinen kakku! Olen vasta aloitteleva raakakakkujen leipoja ja kysyisin, voiko kookosöljyä korvata jollain? Hyytyisiköhän tämä kakku jos sen vain pakastaisi? Kiitos vastauksesta! :)
Hei Henna,
Kiitos viestistäsi.
Kookosöljy ei juurikaan maistu vaan tuo kakkuun kivan koostumuksen. Voit jättää sen halutessasi pois, mutta silloin voisit lisätä molempiin täytteisiin psylliumkuidun ja cashewpähkinöiden määrää.
Kakku hyytyy pakastimessa ja pitää muotonsa hyvin myös sulana kun kookosöljy on mukana. Yksi vaihtoehto on myös käyttää sulatettua kaakaovoita. Se toimii myös ihanasti!
Aurinkoisia kevätpäiviä!
Karita : )
Hei Karita,
Herkullinen resepti! Psylliumkuitu on minulle taysin vieras raakaine, en ole kayttanyt sita koskaan aikaisemmin. Voiko sen korvata kookosjauholla tai kookoshiutaleilla?
Hei Kirsi,
Kiitos vististäsi <3.
Psylliumkuitu on ainesosa joka on rakenteen kannalta tärkeä. Se auttaa pitämään kakun koossa ja sitä ei voi valitettavasti korvata kookosjaholla tai hiutaleilla. Sitä saa Punnitse ja säästä -myymälöistä ja myös useasta isommasta ruokakaupasta, esimerkiksi Urtekram-merkiltä.
Mukavaa viikon jatkoa ja rentouttavaa helatorstaita!
Karita
Tein 15cm kakkupohjaan ja korvasin pohjassa pekaanipähkinät saksanpähkinöillä kun niitä nyt kaapissa oli ja onnistui tosi hyvin! Tein nyt ensimmäisen kerran ja varmasti teen toistekkin.
Hei Jenna,
Kiva kuulla! <3
Iloa ja valoa kevääseen!
Karita
Hei ja kiitos ohjeesta!
Kakusta tuli aivan mahtavaa! Lakkiaspöytään menossa :) Olin tehnyt vastaavanlaista aikaisemminkin, ohjella jossa ei ollut kuorrutusta, mutta nyt kuorrutus viimeisteli muutenkin tämän herkullisen kakun täydelliseksi. Tätä kehui myös ns. perinteisten sokeriherrkujen/suklaan makuun vannova puolisokin.
Tein isoon (tai siis normaalinkokoiseen) irtopohjavuokaan, niin ainekset oli 1,5 kertaisena. Vaahterasiirapin korvasin agave-siirapilla. Kuorrutetta tuli runsaasti, olisi voinut tehdä ehkä tasaisenkin päällyksen mutta menin tuollaisella ristikkokuvioinnilla kuten kuvissasi.
Kiitos ja aurinkoista jatkoa!
Hei Iina,
Ihana kuulla!!
Hymy nousi juuri korviini saakka... Tällainen palaute inspiroi uuden luomiseen – lämmin kiitos siis viestistäsi.
Iloa ja auringonpaistetta päivääsi,
Karita
Hei!
Onko suklaatäytteestä unohtunut makeutus?
Hei Inkku,
Kiitos viestistäsi.
On! Korjaan asian, mutta periaatteessa makeutusta kannattaa aina laittaa oman maun mukaan. Tässä tapauksessa suklaatäytteeseen suosittelen vaahterasiirappia, myös hunaja on hyvä. : )
Määrää voi maistella, mutta noin 1/2 dl yleensä toimii. Määrään vaikuttavat muut raaka-aineet ja niiden maku.
Herkullista kesää!
Terkuin, Karita : )
Ajattelin laittaa tätä poikani 1-vuotissynttäreille. Kuulostaa herkulliselta. Onnistuuko perustehosekoittimella vai pitääkö nyt jostain etsiä monitoimikone käsiin?
Moi Mari.
Kiitos viestistäsi.
Kakkujen pohja kannnattaa aina mielestäni tehdä monitoimikoneella. Muutoin perus tehosekoitin toimii. : )
Mukavia synttäreitä!
Karita
Hei!
Tarkoitetaanko tässä ja joissakin muissakin resepteissesäsi käytetyillä öljyillä eteerisiä ölyjä? Olin niitä kerran ostamassa, mutta myyjä sanoi, ettei niitä tule käyttää leivotaan tai muutenkaan sisäsesti, ja sama luki itse purkin kyljessä. Voiko/ uskaaltaako niitä kuitenkin käyttää raakaleivontaan?
Kiitos hirveästi jo etukäteen!
Hei Milla.
Kiitos viestistäsi.
Jokainen tietysti itse päättää haluaako käyttää vai ei. Itse olen kokenut että osa luomulaatuisista ja luonnonmukaisista eteeristä öljyistä sopii (hyvin pieninä määrinä) myös syötäviksi, esimerkiksi minttu-, appelsiini- ja sitruunaöljy. Ostan joko ulkomailta tai sitten käytän kotimaisia Frantsilan tippoja.
Jos et halua käyttää niitä tässä kakussa, voit myös käyttää luomulaatuista appelsiininkuorta. Mukauta määrä oman makusi mukaan. : )
Iloa päivääsi!
Karita
Pitääköhän suklaatäytteenkin pähkinät liottaa, tuli nimittäin niin paksua tuosta, ettei sitä mitenkään pystynyt levittämään tuon appelsiinitäytteen päälle?!
Jos näin on niin olisi mukava jos ohjeessa olisi se selvästi, koska näin aloitteleva raakakakkujen kokeilija tarvitsee selkeät ohjeet! :) mutta varmasti tulee kyllä maukas kakku, täytyy nyt tehdä toinen satsi tuota suklaatäyttettä, jotta koko kerros peittyy ja vaikka vähän lämmittää niin siitä tulisi juoksevaa!
Hei Laura.
Kiitos viestistäsi.
Kyllä, pähkinät liotetaan aina kun ne tulevat täytteisiin. Liotus pehmentää pähkinät. Täytyykin muuttaa tuo liotus ohje myös tähän kohtaan. Kiitos huomiosta!
Raaka-aineet vaikuttavat aina koostumuksiin ja makuihin, joten raakakakkuja tehdessä on hyvä mennä myös oman intuition mukaan. Ensin toki tulee tehdä muutamia kakkuja jotta pääsee raakaherkkuihin jujusta kiinni. ; )
Toivottavasti tykkäät kakusta!
Iloista pääsiäistä!
<3 Karita
Hei!
Kiitos hyvästä kakkuohjeesta! Aion tehdä tällä ohjeella toistekin raakakakkua. Synttäreillä tarjosin tätä kakkua ja lapset tykkäsivät raakakakusta myöskin. Ilmeisesti kaikkea oli kakussa sopivasti. :) Aurinkoista kevättä!
Hei Hanna.
Ihana kuulla!! : )
Kiitos aurinkoisesta viestistäsi.
Iloa ja energiaa kevääseen,
Karita
Ihanan näköinen kakku! Haluaisin tehdä tämän kaverin synttäreille, mutta kaveri on allerginen pekaanipähkinöille (kuten myös saksanpähkinöille). Millähän pekaanit voisi parhaiten korvata pohjassa?
Hei Anna!
Terveiset lentokentältä. ; )
Voit korvata kakun pekaanipähkinät esimerkiksi manteleilla tai esimerkiksi parapähkinöillä.
Käytä kuorittuja manteleita tai liota kuorellisia yön yli ja huuhtele ja valuta ne ennen käyttöä.
Toivottavasti nautitte kakusta!
Iloa ja aurinkoa päivääsi!
Karita
Jee! Kaapista näyttää löytyvän kaikki tarvikkeet ja kauhea suklaakakkutuska monen päivän flunssapaaston jälkeen. Mahtaisiko appelsiinikerroksesta tulla vielä kuohkeampi, jos laittaisin sekaan jääkaappikylmää kookoskermaa?
Moikka Marja-Liisa.
Kiitos viestistäsi. Kiva kuulla että tauti on takanapäin.
Tässä reseptissä ei käytetä kookoskermaa vaan kookosöljyä. Sitä ei kannata viileänä ja kovana käyttää, sillä silloin se ei sekoitu hyvin täytteeseen. On tärkeää että täyte on täysin sileää... : )
Jos ajattelit vaihtaa kookosöljyn kookoskermaan, ei täyte luultavasti sulamisen jälkeen pysy kasassa.
Appelsiini on sen verran nestepitoinen että rasvaa tarvitaan...
Ihanaa joulunaikaa ja hyvää oloa!
Iloa,
Karita
Kakku tehty täysin ohjeen mukaan ja voi mahoton, kun tuli hyvää! Kaikki kokeilemani ohjeet täältä sivustolta ovat onnistuneet erinomaisesti. Nyt on pukinkonttiin menossa yhdelle jos toisellekin kirjojasi! Kiitos ihanista ohjeista, joilla huonompikin kokki onnistuu.
Moi Marja-Liisa.
Kiitos! Ihana kuulla.
Kiitos tuesta ja siitä että seuraat.
Iloa ja hyvää oloa joulunaikaan!!!
<3 Karita
Hei Karita! Kiitos ihanasta reseptistä. En toteuttanut sitä sellaisenaan, vaan sovelsin kaksi reseptiä: GreenStreetin mangovadelmakakua sekä tätä sinun omaa. Haluan ehdottomasti kokeilla tätä suklaaversiota juuri tällaisenaan, mutta äsken meni pakkaseen kakku ystävälle, joka ei tykkää suklaasta. Kyllä, sellaisiakin ihmisiä löytyy. ;) Mutta nyt kyllä kävi moka. On sen verran myöhä ja minun on tehtävä vielä yksi puolukkakinuskikakku, että iski reseptilukusokeus ja unohdin appelsiinikerroksesta kookosöljyn ja laitoin vain sitä omaksi "iloksi" vähäsen, eikä se ollut kuin pari rkl. Vadelmakerroksessa on sitten desin verran, mutta saa nähdä, miltä kakku sitten tulee näyttämään.
Pekaanipähkinöitä on valitettavasti sen verran moitittava (samoin saksanpähk.), että toissapvnä tekemäni kakun pohja meni hieman pilalle, sillä laitoin 2dl hasseleita ja 1/2dl pekaaneita, ja nämä jälkimmäiset olivat sen verran "härskejä", että pilaavat ensimmäisen suupalan. Sitten makuun "tottuu". Tänään haistelin kaupan avonaisen pähkinähyllyn saksoja enkä tykännyt tuoksusta. Muuten lempipähkinöitäni: Unkarin lapsuudenkotini pihaa koristi kolme valtavaa saksanpähkinäpuuta. Arvaa syötiinkö niitä urakalla?! Minusta pekaaneita sekä saksoja ainakin olisi pidettävä viileässä.
Kiitos ihanista ohjeista. Sain lisää ideoita näihin herkkuihin. Olen tehnyt sen verran raakakakkuja, että tuli tarve kehittää omia reseptejä. Saatan kysellä välillä neuvojasi. Pidä peukkuja, että onnistuisimme toteuttamaan raakakahvilan Kotkaan. Tai edes joku muu ;) Ihan sama, kuka sen tekee, kunhan tekee. Kun täällä ei ole. Sen verran pieni paikka, että pelottaa kyllä, mutta paras kuunnella
Moikka Csilla.
Toivottavasti kakku onnistuu pikku unohduksesta huolimatta. Tekemällä ja kokeilemalla oppii kaiken aikaa. Makuja on monia ja aina voi luoda jotakin uutta!
Kiitos että seuraat ja kiitos myös kivasta viestistäsi. : )
Iloa ja hyvää oloa joulunaikaan!
Karita
Moi Karita! Äskeisestä jäi loppu pois... Meinasin, että mihin tahansa uuteen ryhtyessä on paras kuunnella omaa, rehellistä, sisäistä ääntä.
Ihanaa joulun odotusta ja kiitos sinulle :)
Csilla
Olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi Csilla – sisäinen äänemme kertoo kyllä minne tulee suunnata... Harmi ettei moni kuule ääntä kaiken melun keskellä.
Kiitos ja iloa jokaiseen hetkeen!
Karita
Kiitos Karita ihanasta ohjeesta. Omasta kakustani ei tullut yhta raikkaan keltainen kuin kuvassa oleva kakku on, mutta ihanan appelsiinin makuinen siita kuitenkin tuli.
Hyvaa talvenjatkoa ja terveisia jo hieman kevaisesta Lontoosta.
Kirsi
Hei! Tein mielestäni sinun ohjeellasi pari vuotta sitten aivan ihanaa pääsiäisraakakakkua, ja aiemman kommentin luettuani muistin, että se taidettiinkin julkaista Karita tykkää -palstalla, keltainen pääsiäiskakku. En löytänyt sitä enää palstalta, mutta minun niin tekisi mieleni tehdä samaa kakkua uudestaan tänä pääsiäisenäkin. Löytyyköhän reseptiä enää mistään? Kiitos ihanista ohjeista joita jaat!
Moikka!
Sovitaanko niin, että laitan sen Rakkaudella, Karita -blogiini keskiviikkona? Ehditkö vielä sitten tekemään sen? Jos tarvitset reseptin heti, niin laita viestiä niin laitan sen sinulle mailitse. : )
Kiitos kun seuraat!
Iloa ja hyvää oloa!
Karita
Kiitos! Ehtii keskiviikoksikin. Ihanaa, se kakku jäi niin mieleen herkullisuudellaan, vaikka muitakin hyviä raakakakkuja olen tehnyt!
?
Kiva kuulla. Kiitos!
Ihanaa pääsiäistä!
Karita
Hei ihana, inspiroiva Karita! Csilla taas kirjoittelee päivitystä tähän ihanaan kakkuun. Olen sen verran edistynyt, että pikku hiljaa kokeilen omia reseptejä. Olen tehnyt kakkusi tällaisenaan noin 5 krt, aina pyöreän version, kerran levitin 24cm läpimittaiseen, tuli matala, muttei paljon syöjiä haitannut ;)
Oletko sitä mieltä, että kookosöljyä voi kokonaan korvata kaakaovoilla? Aina pelottaa muutenkin, että jos paljon kookosöljyä sisältävä kakku tarjotaan kesähelteellä 27C-asteisessa asunnossa, se sulaa kasaan. Kookosta vierastajille voi tarjota kaakaovoisen version.
Raakakahvilamme avataan viiden päivän PopUp-kokeiluna Kotkassa kahden mun ystävän kanssa. Mariia Kotila pitää yllä omaa hyvinvointiyritystään Mariian Peili ja tekee ruokaretriittejä yms, tsekkaa, jos kiinnostaa. Nuori, innostava taiteilija, Jussi Drockila on toinen liikekumppani meidän Café Mukti:ssa. Avataan ensi viikon ke, 24.5. ja ollaan olemassa viisi päivää. Sen aikana näkee, onko yritys elinkelpoinen, tai oikeastaan alkuinnostustahan se on ensin ja kesä ja aurinko ja ja ja... mutta jotain osviittaa ehkä saadaan.
Ajattelin kysyä, onkohan se mahdollista, että tämä sinun kakkusi olisi yksi tarjottavista. Minä sanoin kyllä kaikille tähänkin asti, että kenen reseptin mukaan tein :)
Voin laittaa siihen, että "Karitan appelsiinisuklaaunelma" esim. :))))
Kakkua on luonnehdittu sairaan sekä tyrmäävän ihanaksi, ja sitä se on. <3
Pidä Café Muktille peukkuja...
T. Csilla
Hei Csilla.
Kiitos kauniista viestistäsi. Ihanaa, että pidät resepteistäni!
Kaakaovoiversion voi mainiosti valmistaa, koostumuksesta tulee vain jämäkämpi ja suutuntuma on hiukan erilainen. : )
Minne ihana kahvilanne avautuu? Voit tarjoilla kakkuani ja olisi todella hienoa, jos laittaisit myös kredut minulle. Olisin iloinen, jos myös blogieni nimet näkyisivät jossain muodossa. SuperLemon-blogi ja Rakkaudella, Karita -blogi. Olisin kovin kiitollinen, että sana blogeistani kiirisi ja sinne tulisi uusia ihania seuraajia. Instagram profiilini on @karitatykka
Toivon teille menestystä ja kaikkea hyvää. Jos päätätte tehdä myös pysyvät kahvilan, voimme tarjota tukkuhintaiset raaka-aineet SuperLemonilta. Ota vain yhteyttä niin katsotaan asiaa eteenpäin. : )
Iloa ja hyvä oloa,
Karita
Hei Karita! Kahvilamme avautuu Kotkaan, Keskuskadulla olevaan tyhjään liiketilaan, Kaupunginteatterin ja kauppakeskus Pasaatin lähituntumaan. Valitettavasti pysyväksi tilaksi se on liian tyyris meille.
Ehdottomasti laitamme esille blogisi tiedot sekä Insta-profiilisi. Jos ja kun (enemmänkin kun) aloitan nettimyynnin ja perustan toiminimen, siksikin kannattaa, koska valmistun aivan pian joogaopettajaksi, jeee!, kakkuja alan tehdä enemmänkin, ainakin innostusta olisi, otan varmasti yhteyttä ja tilaan SuperLemonilta. Ihanaa kesää :) T. Csilla
Kiva!
Onnea pian valmistuvalle joogaohjaajalle!
Iloa ja hyvää oloa!
Karita
P.S. Ota yhteyttä kun aika on oikea. : )
Hei Karita! PopUp-raakakahvilakokeilumme oli menestys. Café Mukti sulki ovensa, vedimme johtopäätökset, laskimme rahat (paljonko meni, paljonko jäi ja paljonko pitäisi myydä, jos olisi auki ympärivuotisesti, vuokra, vesi, sähköt) ja totesimme, että kolmelle se on liian vähän. Yhdelle liikaa töitä. Mutta ihana oli, jäi todella ihana fiilis. Tein viidessä päivässä 22 raakakakkua, kehittelin uuden superonnistuneen makuyhdistelmän, nukuin 3-4-5 tuntia, mutta joka aamu lähdin tarmolla ihanasti sisustettuun kahvilaamme, johon joka päivä tuli ihmisiä. Tietysti oli uusi asia, tietysti paljon kavereita ja tuttuja (minä tunnen lähes koko Kotkan ja Mariia on Haminan oma ruokajulkkis ;)), kesä tulossa yms. yms., mutta!!!! Kyllä me jotain aletaan duunata. Ehdottomasti! Tilausta on aivan selvästi! Sinun nimi oli esillä, blogisi, insta-tilisi, ja me kerrottiin appelsiinisuklaakakun ostajille, kenen reseptiin pohjautuu. Kakku oli suurmenestys, samoin puolukkakinuski ja mun sitruunalimelaku-kakkuni. Oikeastaan kaikki kakut. Taistelin yhden mangovadelman kanssa, meillä ei selvästikään ollut yhteistä kieltä, kunnes: ennen vimpoa päivää ajattelin, että jos vielä kerran kokeilen, mutta mangoa ei ollut pakkasessa. Hitsi! Oli myöhä, kaikki muut ainekset kasassa.... Hm! Mikähän sopisi vatun kanssa...? Tietysti MUSTIKKAAAAA! Näin syntyi kuningatarkakku, jonka kanssa ystävystyttiin heti ja sekin oli menestys. Kaikki 22 kakkua meni viidessä päivässä, Mariian ja Jussin smuutiit, raakapallerot, bulgursalaatti, Inka-paahtimon superpehmeät tuorepaahdetut kahvit. Kahvila oli maidoton, gluteeniton, hunajaa lukuunottamatta vegaani ja tietty sokeriton (käytettiin inkkari- sekä kookossokeria, agavesiirappia, mutta joo, jossain kakussa luomuhunajaa). Ihmiset viihtyi, meillä oli suojattu chillailunurkkaus mattoineen, tyynyineen, jossa ihmiset, mm äidit ja vaavelit pääsivät kunnolla viettämään siestaa. Ei toimittu sillä systeemillä, että osta ja häivy - ei tunnu kivalta. Ihana oli seurustella ihmisten kanssa.
Karita, mihin otan yhteyttä tulevaisuudessa, jos jatketaan toimintaa ja haluttaisiin tilata teiltä?
Terkuin
Csilla
(uunituore joogaope, tosi hyvä, tosi hyvä jeeeee ;))
Hei Csilla!
Ihanaa! Hienoa – hyvä te!!
Voit laittaa minulle mailia, laitan sinulle pian privana mailiosoitteeni.
Iloa, valoa ja rakkautta,
Karita
Tein vapuksi tämän raakakakun, vaihdoin appelsiinin tyrniin kun löytyi pakkasesta. Ehdottomasti paras resepti raakakakuille mitä olen tehnyt,kiitos reseptistä. En ole aikaisemmin käyttänyt raakakakussa psylliumia, teki koostumuksesta pehmeämpää, ikään kuin vähän kevyempää...
Hei Kirsti!
Ihanaa, kiva kuulla! Tuo tyrni kuulostaa niin hyvältä – täytynee kokeilla itsekin.
Iloa ja ihanaa kevättä,
Karita