Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Chocolate covered protein bars with inca berries

Useita inkamarjoilla terästettyjä raakasuklaapatukoita rivissä

 

Ennen olin varsinainen proteiinipatukkojen suurkuluttaja. Minulla oli aina mukana jonkinlainen proteiinivalmiste. Nykyään jätän prosessoidut valmispatukat ja -juomat väliin, sillä en edes tunnista kaikkia tuoteselosteessa olevia raaka-aineita. Tänä päivänä nautin mukavasta proteiinilisästä herkullisissa,  itsetehdyissä pirtelöissä ja patukoissa (raakasuklaaproteiinipatukat). Valmistus on helppoa sekä nopeaa ja makumaailman voi luoda juuri oman maun mukaiseksi. Keinotekoiset, pahvinmakuiset valmispatukat ovat historiaa, tuotteissa maistuu puhtaus ja aidot maut.

 

Raakasuklaan tekemiseen tarvittavat raaka-aineet vierekkäin

 

Haluan syödä ruokaa, en ruoan kaltaisia valmisteita. Aitoa, oikeaa, puhdasta ruokaa. Välttelen parhaani mukaan aineita joita kehoni ei tunnista, kuten keinotekoisia lisä-, väri-, säilöntä-, maku-, makeutus- ja täyteaineita. Vähäkaloriset, light-tuotteet sekä rasvattomat ja kolesterolittomat tuotteet, jätän suosiolla kaupan hyllyyn. Kun ruokansa tekee itse, voi valita juuri mieleisensä raaka-aineet ja tietää millä itseään ja läheisiään ravitsee.

 

Proteiinipatukka jossa on raakasuklaakuorrutus ja inkamarjoja sisällä

 

Tänään ajattelin antaa teille reseptin, joka auttaa lisäämään proteiinin määrää aktiiviseen arkeen. Ohjeen proteiinipatukoihin, jotka ovat kotitekoisia, ravitsevat, valmistuvat ilman kypsentämistä ja ovat herkullisia. Proteiinin tarve vaihtelee tavoitteiden, iän, aktiivisuuden ja sukupuolen mukaan, mutta me kaikki tarvitsemme sitä kehomme rakennusaineeksi. Se antaa myös pitkään jatkuvan kylläisyyden tunteen ja ravitsee rakentavasti. Jokainen voi valita resepteihini mieleisensä proteiininlähteen, kasvi- tai eläinkunnan proteiineista. Tällä kertaa valitsin maustamattoman Evolution Ion92 proteiinijauheen, joka on puhdas ja huippulaadukas. Proteiinipatukoihin voit valita mieleisesi marjan. Esimerkiksi kuivatut mustikat tai karpalot toimivat näissä patukoissa upeasti. Inka-marja, jota reseptiin käytin, antaa ihanaa pirteyttä proteiinin ja suklaan rinnalle. Niiden tuomat antioksidantit ehkäisevät tulehduksia. Ne sisältävät runsaasti C-vitamiinia ja betakaroteenia sekä runsaasti (16 %) proteiinia. Myös suklaakuorrutteessa on lisänä proteiinia. Tämä patukka on siis täyttä tavaraa. Hyviä rasvoja, energiaa, kuituja, laadukkaita ja runsaasti hyvin imeytyviä proteiineja, kuorrutettuna mieltä hellivällä raakasuklaalla. Voit nauttia näitä raakasuklaaproteiinipatukoita aamiaiseksi, välipalaksi tai vaikkapa makean nälkään. Eikä tarvitse enää ostaa kaupan kuivia valmispatukoita, kun tekeminen on näin helppoa. Näistä tuli oma tämän hetken suosikkini!

Positiivista energiaa ja voimaa,
Karita

 

 

PROTEIINIPATUKAT INKA-MARJOILLA JA RAAKASUKLAAKUORRUTUKSELLA
(8 isoa patukkaa)

 

10 taatelia (liotettuna) tai 5 medjool taatelia

30 g Evolution Ion92 proteiinijauhetta (http://superlemon.fi/evolution-ion92-natural-400-g.html)

4 pehmeää rikitöntä aprikoosia

1 dl kookosrouhetta

2 rkl Dr. Goerg kookosöljyä (http://superlemon.fi/dr-goerg-kylmapuristettu-neitsytkookosoljy-luomu-1000-ml.html)

2 rkl makeuttamatonta mantelivoita (Voit tehdä hyvin myös itse; Liota mantelit yön yli, huuhtele ja kuivata kuivurissa matalassa lämpötilassa, kunnes täysin kuivia. Laita monitoimikoneeseen ja prosessoi kunnes mantelivoi on valmis. Voit myös lisätä manteleiden sekaan hieman kookosöljyä notkeuttamaan mantelivoita.)

ripaus suolaa

1 tl luomu vaniljauutetta

1/2 dl Inka-marjoja

 

Suklaa-proteiinikuorrute

50 g raakakaakaomassaa (http://superlemon.fi/superlemon-cacao-paste-454-g.html)

1 tl Dr. Goerg kookosöljyä (http://superlemon.fi/dr-goerg-kylmapuristettu-neitsytkookosoljy-luomu-1000-ml.html)

1 tl hunajaa (tai muuta mieleistäsi makeuttajaa)

1 rkl (5 g) Evolution Ion92 (http://superlemon.fi/evolution-ion92-natural-400-g.html)

1/4 tl luomu vaniljauutetta

ripaus suolaa

ripaus kanelia ja kardemummaa (ei välttämätön)

 

Valmistusohjeet:

POISTA taateleista kivet ja paloittele ne monitoimikoneeseen.

LISÄÄ sen jälkeen proteiinijauhe, suola, vanilja ja sekoita.

PALOITTELE aprikoosit. Lisää aprikoosipalat, kookosrouhe, kookosöljy ja mantelivoi koneeseen.

PROSESSOI kunnes massa alkaa tarttua yhteen (tarvittaessa voit lisätä tilkan vettä).

PALOITTELE Inka-marjat ja sekoita ne taikinan joukkoon.

PAINELE massa tiiviisti irtopohjaisen vuoan pohjalle. Voit käyttää myös muuta astiaa, vuoraa vuoka silloin kelmulla tai leivinpaperilla. Tämä helpottaa valmiiden patukoiden irrottamista vuoasta.

LAITA jääkaappiin odottamaan suklaakuorrutteen tekoa.

 

ROUHI kaakaomassa pieneksi ja sulata se vesihauteessa.

LISÄÄ suola, vanilja, kaneli, kardemumma ja kookosöljy. Sekoita.

SEKOITA lopuksi joukkoon proteiinijauhe.

OTA vuoka jääkaapista ja kaada suklaa päälle. Tasoita ja laita jääkaappiin vetäytymään noin puoleksi tunniksi.

LEIKKAA patukoiksi ja nauti. Säilytä kannellisessa astiassa jääkaapissa tai kääri yksittäinpakatusti folioon tai leivinpaperiin. Nam!

Ps: Voit käyttää suklakuorrutteessa halutessasi kookosöljyn tilalla raakakaakaovoita.  (http://superlemon.fi/superlemon-cacao-butter-454-g.html)

4 kommenttia artikkeliin “Chocolate covered protein bars with inca berries”

  • Kaisa

    Kiitos ihanasta kirjastasi! Olen ehtinyt kokeilla jo aika montaa ohjetta ja mousset ovat olleet suosikkejani. Taivaallisia!
    En kuitenkaan ole kookoksen ystävä, joten mitä voisin käyttää kookosöljyn tilalla? Erityisesti jäätelössä? Käykö niihinkin raakakaakovoi?
    Kiva, kun löysin tämän blogisi. Aion seurata sitä jatkossa. Täytyypä kokeilla myös näitä proteiinipatukoita. :)

    Vastaa
    • Karita Tykkä

      Hei Kaisa,

      Kiitos kivasta viestistäsi! Kookosöljy ei maistu jäätelöissä ja on mukana pitkälti tekstuurin vuoksi sekä pehmentämässä makuja. Itse käytän melkein aina kookosöljyä sen terveyshyötyjenkin vuoksi, mutta kaakaovoita voi myös käyttää. Jos kokeilet, käytä sitä vähemmän, kuin jos olisit laittanut kookosöljyä. Toinen millä kookosöljyn voisi korvata ovat kypsät avokadot tai liotetut cashewpähkinät.
      Kannattaa kokeilla erilaisia versioita. : )
      Kiva että olet löytänyt blogini! On kiva tietää, että postauksilleni on kiinnostusta.

      Aurinkoista kevättä ja herkullisia hetkiä, Karita

      Vastaa
  • Nina

    Hei Karita! Mietin tuota pähkinöiden liottamista, onko se ohjeissa pakollista ja miksi? En omista kuivuria, joten onnistuuko pähkinöiden kuivaaminen muuten? Ihania reseptejä kyllä :) olen kirjastasi kokeillut useampaa.

    Vastaa
  • Karita

    Hei Nina,

    Kiitos viestistäsi.
    Liottaminen ei ole pakollista, mutta poistaa pähkinöistä antiravinteet (entsyyminestäjät).
    Pähkinät voi myös kuivattaa uunissa miedolla lämmöllä luukku hieman raollaan. Voit halutessasi ostaa myös valmista pähkinävoita ja käyttää sitä.
    Kiva kuulla että kirja on inspiroinut!

    Iloa ja aurinkoa kevääseen!
    Katita : )

    Vastaa
Kommentoi

  • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.