Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Charming chocolate

Raakasuklaa-kahvikonvehdit valkoisella lautasella

 

Ikä on vain numero, mutta kun tuo numero suurenee tarpeeksi, tuo se mukanaan kunnioitusta ja viisautta. Oma mahtava Sisko-mammani (äidinäiti), täyttää ensi viikolla 90 vuotta. Rakastan sekä arvostan häntä paljon. Olen onnellinen että hän on juuri minun mammani, että hän on terve ja voi hyvin. Sisko-mamma on ihana, lempeä, rauhallinen ja kärsivällinen. Pienestä pitäen mamman ja papan luokse Tammelaan pääsy on ollut parasta, ja on sitä edelleen, vaikka pappa katseleekin touhujani jo pilven reunalta. Tuota upeaa 90-vuotista elämää ja ikää, juhlimme ennakkoon jo tänä viikonloppuna. Mamma on aina ollut suklaan ja kahvin ystävä, niinpä ajattelin tehdä hänelle omatekoisia, kahvitäytteisiä raakasuklaakonvehteja.  Täyteläistä suklaata, makeutta, pehmeää täytettä, mausteita ja paljon rakkautta. Toivottavasti tämä resepti innostaa myös kaikkia teitä muita kahvinystäviä kokeilemaan näitä kahvilla maustettuja, praliinitäytteisiä konvehteja.

 

Raakasuklaamassan ja raakasuklaavoin palasia sekä cashewpähkinöitä

 

Praliiniin voit käyttää mitä tahansa haluamaasi pähkinävoita. Tällä kertaa tein cashewpähkinävoin, jota käytin pohjana. Laitoin siihen cashewpähkinöitä ja hiukan sulaa kookosöljyä. Tein voin tehokkaalla blenderillä, mutta se onnistuu hyvin myös monitoimikoneella. Täytyy vain malttaa prosessoida tarpeeksi kauan, jotta voi ei jää rakeiseksi. Tämä kestää noin 10 minuuttia. Muista myös vähän väliä pysäyttää kone ja kaapia massaa reunoilta alaspäin. Pidä myös huoli ettei kone tai pähkinävoi kuumene liikaa. Kaupan valmis ja suolaton cashew- tai mantelivoi sopii tähän myös erinomaisesti.

 

Kokonaiset ja puolikkaat raakasuklaakonvehdit valkoisella lautasella

 

Jos täytteen tekeminen hirvittää, mutta haluaisit silti kahvinmaun suklaaseen, voit jättää täytteen myös tekemättä. Tee silloin suklaamassa ja sekoita joukkoon jauhettua kahvipapua makusi mukaan. Vaihtoehtoisesti ripottele jauhettua kahvia konvehdin päälle ennen kuin suklaa jähmettyy. Voit myös kokeilla laittaa kohvehdin sisään kokonaisen kahvipavun. Maku on kuitenkin aivan toinen, kun kahvi saa makuparikseen ihanan pehmeän ja makean suklaapähkinävoin. Itse käytän yleensä suklaissa kofeiinitonta kahvia, sillä konvehteja saatetaan nauttia kahvin kanssa. Konvehteja haluaa ehkä myös nauttia kofeiinille herkkä ystäväsi. Toivon, että niin sinä kuin ihanainen Mammani, pidätte näistä suklaista.

Paljon onnea Sisko-mamma!

Rakkaudella,
Karita

 

 

KAHVITÄYTTEISET RAAKASUKLAAKONVEHDIT
(noin 55 kpl)

 

250 g SuperLemon raakakaakaomassaa (http://superlemon.fi/superlemon-cacao-paste-454-g.html)

150 g SuperLemon raakakaakaovoita (http://superlemon.fi/superlemon-cacao-butter-454-g.htm)

1 rkl hunajaa

60 g kookospalmusokeria (tai voit korvata sen lisäämällä hunajaa)

2 tl luomu Bourbon vaniljauutetta

Ripaus suolaa

Ripaus kanelia (ei välttämätön)

 

Praliini

100 g cashewpähkinävoita

100 g SuperLemon raakakaakaomassaa sulatettuna (http://superlemon.fi/superlemon-cacao-paste-454-g.html)

1 tl luomu Bourbon vaniljauutetta

1–2 rkl hunajaa (maun mukaan)

1 rkl sulatettua Dr. Goergin kookosöljyä (http://superlemon.fi/dr-goerg-kylmapuristettu-neitsytkookosoljy-luomu-1000-ml.html)

Jauhettua kahvia maun mukaan (itse käytin noin 2 tl jauhettua kofeiinitonta kahvipapua)

Ripaus suolaa

 

Valmistusohjeet:

VALMISTA ensin praliinitäyte. Mikäli valitsit omatekoisen pähkinävoin, tee se ensin.

SULATA praliiniin tuleva suklaamassa. Lisää siihen kookosöljy, hunaja, kahvi ja mausteet.

KAADA suklaa cashewvoin sekaan ja sekoita hyvin.

LAITA sivuun odottamaan.

 

Suklaa

SULATA raakakaakaovoi  ja raakakaakaomassa (http://superlemon.fi/valmistusvinkit).

SEKOITA joukkoon loput suklaan raaka-aineet. Temperoi suklaa halutessasi (http://superlemon.fi/valmistusvinkit).

KAADA pieni määrä suklaata konvehtimuottien pohjalle niin, että pohja peittyy. Käytä vain vajaa puolet suklaamassasta. Laita muotit hetkeksi pakastimeen.

OTA muotit pakastimesta ja laita lusikalla pieni määrä kahvitäytettä keskelle muottia ensimmäisen suklaakerroksen päälle. Älä anna täytteen koskettaa muotin reunoja. Jos täyte on liian juoksevaa, laita se hetkeksi pakastimeen jähmettymään, jotta työskentely helpottuu.

LUSIKOI suklaata muotteihin niin, ettei täytettä näy ja pinta on tasainen.

LAITA konvehdit jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.

JOS säilytät konvehteja pakastimessa, ota ne huoneenlämpöön tai jääkaappiin vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

NAUTI.

Kommentoi

  • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.