Kaupan hyllyt ovat taas täyttyneet suklaamunista, käärittyinä kaikkiin sateenkaarenvärisiin kuoriin. Pääsiäinen on tulvillaan suklaata. Ajattelinkin ensin tehdä sinulle pääsiäiseksi uuden raakasuklaareseptin, mutta koska viime viikkoinen reseptini oli suklaata, päätin sen sijaan tehdä raikkaita pääsiäissmoothieita. Rakastan raakasuklaata ja suklaa kuuluu tietysti pääsiäiseeni, mutta niin kuuluvat raakasmoothietkin. Pyhinä yleensä syödään aika raskaasti ja voi olla, että muutama juhlajuomakin nautitaan. Suosittelen siis pientä ravintorikasta kevennystä johonkin väliin päivän aikana. Voisit kokeilla ihanaisia juomia ja vaikkapa aloittaa aamun raikkaasti smoothiella.
Mutta koska nyt on pääsiäinen, joukosta löytyy myös yksi suklainen smoothie. Tällä kertaa siinä on mukana myös kahvia. Voit käyttää kofeiinitonta, kofeiinillista tai jättää sen kokonaan pois reseptistä. Itse pidän kahvin mausta ja siksi päätin tehdä suklaapirtelöstä mokkaisen version. Gelatinoitu Maca on hellä vatsalle ja toimii muun muassa loistavana adaptogeeninä kehossa. Eli maca rauhoittaa jos keho ja mieli käyvät liian kovilla kierroksilla, sekä piristää jos veto on poissa. Sen lisäksi Macan maku sopii hyvin suklaan rinnalle.
Kuten aiemmin jo totesin, pääsiäisenä tulee usein syötyä normaalia raskaammin. Siksi valitsin päärynäsmoothieen makupariksi inkiväärin, joka auttaa vatsavaivoissa sekä tehostaa ruoansulatusta. Kolmantena smoothiena tein proteiinipitoisen mansikkasmoothien, joka antaa voimaa ja energiaa. Täyteläisen pehmeä mansikkaherkku piristää pilvisenäkin päivänä ja proteiini antaa pitkäkestoista energiaa. Itse käytin täysin laktoositonta heraproteiini-isolaattia, joka on maustettu luontaisella vadelma aromilla ja luomu vadelmapaloilla sekä makeutettu stevialla. Se siis itsessään tuo smoothieeni kaivattua makeutta. Voit halutessasi käyttää myös maustamatonta Evolution Ion92 proteiinia tai SuperLemonin maustamatonta, idätettyä riisiproteiinia. Laita silloin joukkoon vaikka banaani tai käytä jotain muuta makeuttajaa. Maistele, muokkaa makua ja makeutta tarvittaessa.
Näiden smoothieiden mukana toivon sinulle rentouttavaa, nautinnollista ja ihanaa pääsiäistä!
Ulkoillaan ja nautitaan mahtavista herkkuhetkistä sekä yhdessäolosta.
Suklaista pääsiäisen aikaa,
Karita
MOKKAINEN RAAKASUKLAASMOOTHIE
1 dl cashewpähkinöitä (liota 1/2 tuntia)
1–2 rkl SuperLemon Cacao powder raakakaakaojauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-cacao-powder-400-g.html )
1 rkl SuperLemon Cacao Nibs raakakaakaonibsejä (http://superlemon.fi/superlemon-cacao-nibs-400-g.html)
2–3 Medjool-taatelia tai useampi pienempi taateli (mikäli taatelit ovat kuivia, liota pienessä vesimäärässä hetki)
1 tl luomu pikakahvijauhetta
1 tl vaniljauutetta
1/2–1 tl SuperLemon Gelatinized Maca -jauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-gelatinized-maca-400-g.html)
1,5–2 dl kookosmaitoa tai vettä
Jäitä
Lisää haluamaasi makeuttajaa tarvittaessa.
Valmistus:
LAITA kaikki raaka-aineet jäitä lukuunottamatta blenderiin.
SEKOITA kunnes koostumus on kermaisen tasainen.
LISÄÄ jäät ja sekoita.
MAISTA ja lisää makeutta tarvittaessa.
NAUTI.
VIHREÄ PÄÄRYNÄ-INKIVÄÄRISMOOTHIE
2 dl kuorittua ja pilkottua kypsää päärynää
2–3 Medjool-taatelia tai useampi pienempi taateli (jos taatelit ovat kuivia, liota pienessä vesimäärässä hetki) TAI voit käyttää myös vajaan desilitran mulperi-marjoja
1–2 tl tuoretta pieneksi pilkottua inkivääriä
2 dl jäistä luomu pinaattia
1 tl SuperLemon Hawaiian Spirulina -jauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-hawaiian-spirulina-400-g.html)
1/2–1 tl SuperLemon Gelatinized Maca -jauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-gelatinized-maca-400-g.html)
2 dl kookosmaitoa tai muuta mieleistäsi maitoa
Lisää haluamaasi makeuttajaa tarvittaessa.
Valmistus:
LAITA kaikki raaka-aineet blenderiin ja sekoita kunnes koostumus on tasainen.
MAISTA ja lisää makeutta tarvittaessa.
NAUTI.
MANSIKKA-PROTEIINISMOOTHIE
2–3 dl jäisiä mansikoita
3 rkl Evolution Ion92 Rasberry heraproteiini-isolaattijauhetta (http://superlemon.fi/evolution-ion92-rasberry-400-g.html )
1/2–1 tl SuperLemon Gelatinized Maca -jauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-gelatinized-maca-400-g.html)
1/2 tl Bourbon-vaniljaa
1/2 limen mehu
2 dl kookosmaitoa tai muuta mieleistäsi nestettä
Valmistus:
LAITA kaikki raaka-aineet jäitä lukuunottamatta blenderiin ja sekoita tasaiseksi.
LISÄÄ jäitä tarvittaessa ja sekoita.
NAUTI.
Kiitos ja Onnea Karita selkeästä ja kiinnostavasta käytännön- & sekä ihmisläheisestä blogistasi!
Tapasi kertoa saa aikaan tunteen kuin melkeinpä yhdessä herkkuja väkerrettäisiin :)
Kiinnostukseni on ollut kasvusuunnassa raakaravintoa kohtaan mutta nythän aivan innostuin blogisi kautta!
Nettisivuista myös plussaa. Selkeät ja informatiiviset nopealla vilkaisullakin.
Kiireiltäni kun ehdin niin syvennyn vielä tarkemmin ja teen tilauksen ja tuon kirjasi haluan ehdottomasti! :)
Pidä yllä eloisaa ja valoisaa tyyliäsi sillä sillähän ponnistaa pitkälle :) Ihqua kesää!
Kaunis Kiitos.
Sait juuri hymyn nousemaan melkein korviini saakka.: )
Ihana ja inspiroiva palaute! Tällaisen palautteen jälkeen jaksaa taas keksiä uusia juttuja teille kaikille kiinnostuneille.
Nettisivujen eteen on tehty rutkasti töitä, joten KIITOS myös tuosta palautteesta.
Raikasta ja energistä kesää sinulle Tiina!
ystävällisin terkuin, Karita
Kiitos Karita myös itsellesi, jaettu ilohan on voimaannuttavampaa, eikös :)
Vinkeistä puheenollen, olisiko takataskussa ideanpoikasta yllättävästä ja maukkaasta herkusta Rippijuhlapöytään :)
Kiittäen,
Jaana
: ) Näin juuri.
Mikset kokeilisi suklaamoussea joka maistuu yleensä monelle. Viereen voit laittaa marjoja tai muuta lisuketta.
Moussen pohjana ovat avokadot ja nesteeksi suosittelen käyttämään kookosmaitoa. Makeutukseen voit käyttää myös banaania tai liotettuja taateleita. Kookosöljy tuo ihanaa pehmeyttä. Itse lisään sitä 1 rkl kahden hengen annokseen.
Löydät reseptini Raakaa ja makeaa kirjasta ja näiltä sivuilta superreseptit osiosta kaakaon kohdalta.
Hymyin, Karita