Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Fresh lime cake bites with smooth vanilla twist

Limettikakun pala haarukan päässä

Sitrushedelmäperheen kaikki jäsenet kuuluvat tavalla tai toisella päiviini. Ne piristävät raikkailla väreillään ja mauillaan joka kerta. Käytän niitä niin suolaisissa kuin makeissakin ruoissa ja juomissa. Esimerkiksi vihermehuissa ja smoothieissa ne taittavat hyvin pois lehtivihreiden, joskus karvaankin maun. Tällä kertaa tein teille kuitenkin raakaa ja makeaa. Limettikakkupaloja joissa on mukana pehmeää ja kermaista vaniljakreemiä. Mukana on myös muita ravintosankareita, kuten avokadoja, kotimaista hunajaa, kookosöljyä ja ripaus spirulinaa. Pohja muodostuu manteleista, kookosrouheesta ja sen makeus taateleista.

Limettikakku vaniljakreemillä

Kakku jota voit nauttia hyvillä mielin aamupalalla, välipalana tai illalla... Kuulostaa hyvälle, eikö? Tämä kakku hellii niin kehoa kuin mieltäkin. Voit tehdä kakkuun vaniljakreemillä mieleisiäsi koristeita tai vain tehdä siitä tasaisen kerroksen. Molemissa tapauksissa maku on mahtava. Raikas ja pirteän pehmeä limetti kohtaa kakussa vaalean viettelijän, kermaisen vaniljan.  Raikkaus ja makeus samassa makupalassa. Pohjan pehmeän neutraali maku ja rakenne tuovat kakun mukavaa suutuntumaa. Pohjan voit tehdä melkein mistä tahansa pähkinöistä. Mutta suosittelen kuitenkin manteleita, parapähkinöitä tai niiden sekoitusta.

Limettikakun raaka-aineet, havaijin spirulina ja avokado

Kakussa spirulinaa? Kyllä, halusin korostaa vihreää, elämänvoiman väriä. Samalla sain kakkuun lisää ravinteita sekä makua. Spirulinan ei ole kuitenkaan tarkoitus maistua limen ja vanilja läpi, se on lähinnä tuomassa vain aavistuksen sävyä makuihin. Pääosassa on kuitenkin väri. Suosittelen käyttämään puhdasta, korkealaatuista spirulinaa ja jättämään kiinaversiot kauppojen hyllyille. Voit muokata spirulina-annoksen määrää oman mieltymyksesi mukaan. Laita ensin teelusikallinen, maista ja lisää, jos haluat syvemmän maun. Leväjauheet vaativat joskus myös tottumista. Itse olen jo vuosia käyttänyt sekä klorellaa että spirulinaa ja pidän molempien mausta. Vielä makuakin enemmän vaikutuksista, joita ne minulle tuovat. Ne tukevat elimistön puhdistumista ja sisältävät runsaasti proteiineja. Käytän päivittäin noin ruokalusikallisen molempia. Niitä voi helposti lisätä smoothieihin, keittoihin , salaatteihin tai niin kuin tänään, kakkuihin. Kokeile tätä ihanaa raikasta kakkua ja nauti sen tuomasta puhtaasta energiasta.

Kaunista kesäpäivää kaikille,
Karita
Kaksi limettikakun palaa

LIMETTILEIVOKSET VANILJAKREEMILLÄ

Pohja:

1 dl kookosrouhetta

1 dl manteleita

4 Medjool-taatelia (kivet poistettuna)

1–2 tl raastettuna luomu limetin kuorta

1 rkl Dr. Goerg kookosöljyä (http://superlemon.fi/dr-goerg-kylmapuristettu-neitsytkookosoljy-luomu-1000-ml.html)

Ripaus merisuolaa (tarvittaessa tilkka vettä)

 

Täyte:

2–3 avokadoa

1/2–3/4 dl vaahterasiirappia tai hunajaa

3 rkl limetin mehua

3 rkl SuperLemon Cacao Butter raakakaakaovoita (sulatettuna vesihauteessa) (http://superlemon.fi/superlemon-cacao-butter-454-g.htm)

1 rkl luomu limetin kuorta

1-2 tl SuperLemon Hawaiian Spirulina -jauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-hawaiian-spirulina-400-g.html)

2 tl Dr. Goerg kookosöljyä (http://superlemon.fi/dr-goerg-kylmapuristettu-neitsytkookosoljy-luomu-1000-ml.html)

 

Vaniljakreemi:

1 dl cashewpähkinöitä (liota vähintään tunti, huuhtele ja valuta)

2 rkl SuperLemon Cacao Butter raakakaakaovoita (sulatettuna vesihauteessa) (http://superlemon.fi/superlemon-cacao-butter-454-g.htm)

1 rkl hunajaa

2 tl vaniljauutetta

1 rkl kookoskermaa

 

SEKOITA kaikki pohjan ainekset monitoimikoneessa ja painele tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä vuoka pakastimeen siksi aikaa kun teet täytteen.

TEE vaniljakreemi sekoittamalla kaikki sen raaka-aineet blenderissä täysin tasaiseksi ja kermaiseksi. Laita pursottimeen ja jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään täytteen teon ajaksi.

SEKOITA sitten kaikki täytteen raaka-aineet blenderissä huolellisesti tasaiseksi massaksi ja kaada vuokaan pohjan päälle.

PURSOTA vaniljkakreemiä jokaiseen vuokaan tai jos käytät kakkuvuokaa, pursota vaniljakreemiä täytteen sisään tasaisin välein.

OTA tikku tai veitsi ja tee niin että saat kauniita kuvioita kakkuun/leivoksiin. Älä kuitenkaan sekoittele liikaa, jotta värit pysyvät erillään.

PAKASTA yön yli ja ota sulamaan jääkaappiin noin puoli tuntia ennen tarjoilua. NAUTI.

Kakku pehmenee lämpimässä kesäsäässä nopeasti, joten säilytä jäljelle jäänyt kakku/leivokset jääkaapissa.

 

Limettileivokset vaniljakremillä

 

Kaada täyte vuokiin ja tee jokaiseen sydän pursottamalla vaniljakreemiä leivoksen sisään.

Laita leivokset pakastimeen pariksi tunniksi tai jääkaappiin.

8 kommenttia artikkeliin “Fresh lime cake bites with smooth vanilla twist”

  • Iina

    Oi, miten kauniin ja herkullisen näköinen kakku! :) Itse aion tehdä tänään lime-raakakakkua. Mahtaakohan spiruliina maistua miten pahasti läpi, jos laitan sitä korkeintaan teelusikallisen täytteeseen, johon tulee mm. cashew-pähkinöitä, limeä ja agavesiirappia?

    Voisitko muuten tehdä videon siitä, miten tuo kaunis kuviointi kakkuihin tehdään? Monet kerrat olen ihaillut tuota kuviointia ja haluaisin itsekin kokeilla, mutta pelkään, että teen väärin.

    Laitoin kirjaston varauslistalle Raakaa&Makeaa -kirjasi. Tuskin maltan odottaa, että pääsen lukemaan sitä ja kokeilemaan kaikkia ihania raakaherkkureseptejä! :)

    Vastaa
    • Karita

      Moi
      Mukavaa että pidät. : ) Hienoa että inspiroidut myös itse kokeilemaan.
      Spirulinojen mauissa on eroja. Puhdas sekä korkealaatuinen Hawaiian spirulina on puhtaan makuinen ja taittuu loistavasti eri ruokiin. Teelusikallinen spirulinaa ei maistu läpi kakussa, korkeintaan syventää makua.
      Herkullisia ja terveellisiä kakkuhetkiä. : )

      Iloa ja valoa kesään!
      Karita

      Vastaa
  • Milla

    Moi! Millä tavoin käyttämäsi spirulina-jauhe eroaa sitten esim. luontaistuotekaupoista saatavasta cocovin spirulinasta? Luin jostain, että laadukkain spirulina (niinkuin myös oliiviöljy) pitäisi olla tummassa lasipakkauksessa (niinkuin cocovin on), onko tässä perää?

    Hauskaa alkukesää!

    Vastaa
    • Admin

      Hei,

      Karita ei tällä hetkellä ole täällä paikalla, joten toimistomme asiakaspalvelu vastaa tähän kysymykseesi.

      Kilpailijoiden tuotteita emme halua arvostella lainkaan, mutta kysymykseesi tummasta lasipakkauksesta voimme kuitenkin vastata. Se, että tuote on pakattu tummaan lasipakkaukseen ei kerro tuotteen laadusta yhtään mitään, sillä lasipakkaukseen voi pakata yhtälailla hyviä kuin huonoja raaka-aineita. Mielestämme paras spirulina-jauhe tulee Havaijilta (spirulina pacifica®) ja tätä raaka-ainetta myy Suomessa muutama eri toimittaja meidän lisäksemme. Useimmiten heikkolaatuisemmat spirulina-valmisteet tulevat Kiinasta, Taiwanista ja Intiasta.

      SuperLemon asiakaspalvelu

      Vastaa
  • satu

    Minkä kokoiseen vuokaan tämä kannattaa tehdä?

    Vastaa
    • Karita Tykkä

      Hei Satu,
      Käytin Lekuen voileipäkakkuvuokaa. Halusin neliön muotoisia kakkupaloja. Vuoan koko on 250 x 100 x 60mm.
      Leivonnaisia voit tehdä myös esimerkiksi kuppikakkumuotteihin. : )
      Ystävällisin terkuin,
      Karita

      Vastaa
  • Raija

    Hei!
    Olen tehnyt näitä leivoksia kaksi kertaa ja todella on hyvänmakuisia. Miten saat vaniljakreemistä noin valkeaa? Minun kreemini on lähinnä vaaleanruskeaa:)

    Vastaa
    • Karita Tykkä

      Hei Raija,
      Mukava kuulla!
      Hmm, luulen etä kyse voisi olla siitä että minulla on vaaleampi hunaja käytössä. On myös hyvä muistaa että kyseessä ovat orgaaniset raaka-aineet, joten ne eivät ole tasavärisiä.
      Voi tietysti olla että kuvakin hiukan muuttaa sävyä, kuvaan nimittäin aina luonnonvalossa.
      Pääasia on kuitenkin maku! : )
      Mukavaa viikonloppua.
      ystävällisin terkuin,
      Karita

      Vastaa
Kommentoi

  • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.