Hurahdin täysin popcorniin juhannuksen aikana. Tein erilaisia suolaisia ja makeita versioita, käyttäen luomulaatuisia maissinjyviä, kookosöljyä ja mausteita. Yksi oli ylitse muiden, raakasuklaapopcornit – makean ja suolaisen ihana yhdistelmä, joka vei kielen mennessään. Puffatut luomumaissinjyvät raakasuklaalla kuorrutettuna maistuivat koko perheelle. Herkku on rapea, makea ja suolainen – taivaallista. Itse suklaata en makeuttanut, sillä SuperLemon Criollo Cacao Paste -raakakaakaomassa on pehmeän vaniljaista ja popcorneissa oleva siirappi riittää makeuttamaan kokonaisuutta juuri sopivasti. Kaakaomassasta riippuen, voit säädellä makeuttajasi määrää oman makusi mukaan.
Itse käytin tällä kertaa makeutukseen vaahterasiirappia, mutta myös kookossiirappi tai juokseva hunaja sopivat hyvin. Voit käyttää myös vaikkapa valmista suklaata, mutta tällä kombolla saat aikaan hiukan terveellisemmän herkun. Maissin valmistukseen käytetään kookosöljyä, joten koko konaisuus on terveellinen ja herkullinen. Se myös sopii monelle, sillä se on vegaaninen, gluteeniton, maidoton ja ilman valkoista sokeria valmistettu. : )
Käytän aina luomulaatuisia maissinjyviä ja paistorasvana aina kookosöljyä. Kookosöljyllä on korkea savuamispiste ja kestää hyvin kuumentamisen. Voit hyvin käyttää myös voita tai gheetä, eli kirkastettua voita. Suolana käytän laadukasta suolaa, esimerkiksi sormisuolaa tai Himalajan suolaa. Käytän kanadalaista luomulaatuista vaahterasiirappia. Kannattaakin olla tarkkana, ettei hankkimasi siirappi sisällä turhia lisättyjä aineita, vaan on 100% vaahterasiirappia. Hyvät ja puhtaat raaka-aineet tekevät tästäkin herkusta parhaan mahdollisen. Puhtaan laadun kyllä maistaa...
Rakastuin tähän herkkuun ja tämä nousi heittämällä yhdeksi tämän hetken suosikikseni. Variaatiomahdollisuuksia on monia ja vain mielikuvitus on rajana. Mukaan voit heittää vaikkapa paahdettuja kookoslastuja, seesaminsiemeniä tai jauhettua kardemummaa ja vaniljaa. Jos haluat tulista rakkaussuklaaherkkua, ripauta suklaamassan sekaan aavistus chilijauhetta. : )
Toivottavasti kokeilet ja tykkää tästä herkusta yhtä paljon kuin minäkin.
Iloa ja herkullisia hetkiä!
Aurinkoisin terkuin,Karita
Raakasuklaapopcornit
1 dl Luomu maissinjyviä (Urtekram)
2–3 rkl kookosöljyä
Reilusti suolaa (oman maun mukaan)
Vaahterasiirappia (oman maun mukaan)
50-80 g SuperLemon Criollo Cacao Paste -raakakaakaomassaa, sulana (määrä riippuu haluamasi suklaakuorrutteen paksuudesta)
Valmista popcornit ja mausta suolalla. Lisää vaahterasiirappi ja sekoita huolellisesti niin että siirappi sekoittuu kaikkiin popcorneihin. Tarkista maku.
Levitä karamellipopcornit pellille ja kuivata uunissa 100 asteessa noin puoli tuntia. Kaada kulhoon ja lisää vesihauteessa sulatettu kaakaomassa joukkoon ja sekoita niin että kaikkiin popcorneihin tulee suklaata päälle.
Anna jäähtyä ja viilentyä esimerkiksi jääkaapissa.
Nauti!
P.S. Jos haluat hifistellä herkulla niin voit myös temperoida suklaan, jolloin se ei sula sormiin ja poppareiden nauttiminen on siistimpää.