Ystävänpäivästä tulevat mieleen rakkaat ystävät, hellyys, rakkaus, lämmin halaus, suukko, ehkäpä lasillinen kuplivaa ja tietysti myös SUKLAA. Olen aina rakastanut suklaata ja useamman vuoden ajan tehnyt erilaisia raakasuklaaversioita kotikeittiössäni. Minulle suklaan teko ei ole vain mekaanista valmistamista vaan myös rentouttavaa fiilistelyä ja käsillä tekemistä. Raaka-aineiden tuoksut ja maut vievät minut mukanaan toiseen maailmaan. Raakasuklaa on intohimoni ja uppoudun mielelläni viikoittain suklaan makujen ja tuoksujen maailmaan. Uusien täytteiden ja makujen löytäminen on aina yhtä ihanaa. Reseptejäni olen koonnut myös Raakaa ja makeaa -kirjaani. Yksi lempisuklaani syntyy raakasuklaasta ja taateleista, sillä taatelit tuovat ihanaa, toffeemaista makeutta täyteläisen suklaan pariksi. Mausteeksi taatelitäytteeseen laitan usein myös ripauksen laadukasta suolaa ja ihanaa Bourbon-vaniljaa.
Raakasuklaata syön jossain muodossa viikon jokaisena päivänä. Nautin sen tuomasta energiasta, mausta, ravinteista ja mielihyvän tunteesta. Tänäkin Ystävänpäivänä nautimme ehdottomasti ihanasta raakasuklaasta, muun muassa näistä taatelitäytteisistä suklaista, joiden kanssa olen sopinut treffit. Kokeile sinäkin ja nauti. Ihanaa Ystävänpäivää.
Love, Karita
RAAKASUKLAAKONVEHDIT TAATELITÄYTTEELLÄ
Yhteensä 60–75 kpl
Taatelitäyte:
2 dl (noin 30 kpl) kuivattuja kivettömiä taateleita
1,5–2 dl vettä
Suklaa:
200 g raakakaakaovoita (http://superlemon.fi/superlemon-cacao-butter-454-g.html)
1 rkl sulatettua kookosöljyä
3 dl raakakaakaojauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-cacao-powder-400-g.html)
0,5–1 dl hunajaa
2 tl vaniljauutetta tai 4 tl vaniljajauhetta
Ripaus suolaa
Valmistusohjeet:
LAITA täytteen taatelit vähintään tunniksi likoamaan 1,5–2 desiin vettä. Itse annan taateleiden liota usein yön yli. Voit myös käyttää tuoreita taateleita, jolloin niitä ei tarvitse liottaa eikä vettä tarvita täytteessä lainkaan.
SOSEUTA liotetut taatelit ja liotusvesi tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Muista välillä kaapia tahna reunoilta alas. Laita tahna hetkeksi pakastimeen, jotta lusikointi on helpompaa.
SULATA raakakaakaovoi (http://superlemon.fi/valmistusvinkit).
SEKOITA joukkoon loput suklaan raaka-aineet. Temperoi suklaa halutessasi (http://superlemon.fi/valmistusvinkit).
KAADA pieni määrä suklaata konvehtimuottien pohjalle niin, että pohja peittyy. Käytä vain vajaa puolet suklaamassasta. Laita muotit hetkeksi pakastimeen.
OTA muotit pakastimesta ja laita lusikalla pieni määrä taatelitäytettä keskelle muottia ensimmäisen suklaakerroksen päälle. Älä anna täytteen koskettaa muotin reunoja. Jos täyte on liian juoksevaa, laita se hetkeksi pakastimeen jähmettymään, jotta työskentely helpottuu.
LUSIKOI suklaata muotteihin niin, ettei täytettä näy ja pinta on tasainen.
LAITA konvehdit jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.
JOS säilytät konvehteja pakastimessa, ota ne huoneenlämpöön tai jääkaappiin vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.