Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Homemade raspberry protein bar

vadelmasuklaa-proteiinipatukka-680px-05

 

Olen ennenkin tehnyt kotitekoisia, ilman uunia valmistettavia, proteiinipitoisia patukoita. Ne ovat helppoja ja nopeita tehdä sekä niitä syödessäsi tiedät tarkalleen mitä suuhusi laitat. Makuja voit muokata mieltymystesi mukaan ja päällystää esimerkiksi herkullisella raakasuklaalla, niin kuin itse tein tänään näiden vadelman makuisten proteiinipatukoiden kanssa. Makeutta voit lisätä tarvittaessa vaikkapa kuivahedelmien tai hunajan muodossa tai jättää sen kokonaan pois. Itse en lisännyt makeutusta sillä stevialla makeutettu täysin laktoositon Evolution Ion92 Raspberry proteiinijauhe riitti makeuttamaan nämä proteiinipatukat. Vadelman maku tulee jauheesssa olevasta luonnollisesta aromista sekä jauheessa mukana olleesta pakastekuivatuista marjojen paloista. Suklaakuorrutteeseen lisäsin hiukan kookospalmusokeria, jossa on matala glykeeminen indeksi. Kookospalmusokerinkin voit halutessasi korvata stevialla, hunajalla tai muulla mieleiselläsi makeuttajalla. Mielestäni kookospalmusokeri kuitenkin toimii tässä reseptissä parhaiten. Jauhan sokerin aina mahdollisimman hienoksi ennen käyttöä, jotta se liukenee mahdollisimman hyvin suklaaseen. Nämä vadelmasuklaa proteiinipatukat pitävät verensokerin tasaisena ja nälän loitolla kuitujen, rasvojen ja proteiinin avulla.

 

vadelmasuklaa-proteiinipatukka-680px-04

 

Kun miestäni puraisi hiljattain urheilukärpänen, päätin tehdä patukoita, jotka sisältävät hänen suosikkiproteiinijauhettaan ja lempimarjojaan. Proteiinia ei päivittäin tarvita suuria määriä, mutta laadukasta ja hyvin imeytyvää proteiinia tarvitsemme jokainen. Etenkin jos harrastaa liikuntaa, voi pienellä proteiinilisällä olla paikkansa. Itse nautin proteiinilisiä päivittäin, sillä muuten en saa proteiinia ruoasta riittävästi. Yleensä laitan proteiinijauhetta smoothieihin tai raakapuuroon. Myös erilaiset kotitekoiset patukat ja pallerot ovat oiva keino nauttia proteiinilisiä. Ennen olin erilaisten välipalapatukoiden suurkuluttaja. Nyt viimeisen viiden vuoden aikana olen luopunut niistä kokonaan ja teolliset sekä prosessoidut proteiinipatukat jäävät kaupan hyllyyn. Olo on nykyään puhtaampi ja iho voi paremmin. Olen myös huomannut miten itse tehty patukka sulaa kehossa keinotekoisia paremmin aiheuttamatta minkäänlaisia vatsanväänteitä. Ilolla jätän erilaiset E-koodit sekä lisä-, väri ja täyteaineet väliin.

 

vadelmasuklaa-proteiinipatukka-680px-03

vadelmasuklaa-proteiinipatukka-680px-08

 

Punnitse ja säästä -kaupasta löysin ihania kylmäkuivattuja sekalaisia marjoja, jotka toivat raikkautta kookoksen, proteiinijauheen ja suklaan rinnalle. Kuvissa olevissa patukoissa on marjoja ohjetta vähemmän, sillä söin niistä osan kotimatkallani. Kannattaa siis ostaa hiukan ylimääräistäkin... Myös luomulaatuinen kookosrouhe löytyy saman kaupan valikoimasta. Voit halutessasi vaihtaa marjat esimerksi kuivattuihin mulbereihin tai vaikkapa kotimaisiin kuivattuihin mustikoihin. Makeutusta voit lisätä tarpeen mukaan kun maistelet valmista massaa. Muottina käytin Lekuen irtopohjaista voileipävuokaa. Sekoitin raaka-aineet monitoimikoneessa ja viilensin jääkaapissa. Suklaakuorrutuksen jälkeen voit valuttaa ylimääräisen suklaan ritilällä tai laittaa patukat leivinpaperille. Loppusuklaan voit kaataa muotteihin niin saat samalla kokkauskerralla ihania konvehtejakin. Valmiit proteinipatukat tulee säilyttää viileässä. Voit myös pakastaa patukat. Patukoiden proteiinipitoisuus on hiukan alle 20 grammaa per patukka. Nämä patukata antavat siis hyvän lisän päivittäiseen proteiininsaantiin.

 

vadelmasuklaa-proteiinipatukka-680px-06

 

Kokeile sinäkin näitä terveellisiä ja ravintorikkaita proteiinipatukoita.

Energiaa ja voimaa päivään,
Karita

 

VADELMASUKLAA PROTEIINIPATUKAT

RAAKA-AINEET

Patukka
2 dl kylmäkuivattuja sekalaisia marjoja (Punnitse & Säästä)
4 dl luomulaatuista kookosrouhetta (Punnitse & Säästä)
2 dl Evolution Ion92 Raspberry heraproteiinijauhetta (http://superlemon.fi/evolution-ion92-raspberry-400-g.html)
1 dl Evolution Ion92 Natural heraproteiinijauhetta (http://superlemon.fi/evolution-ion92-natural-400-g.html)
1–2 dl SantaMaria luomulaatuista kookosmaitoa (laita viileään ja käytä rasvainen, paksu osa)
1 tl Bourbon-vaniljajauhetta
Ripaus laadukasta suolaa
+ tarvittaessa mieleistäsi makeuttajaa maun mukaan

Suklaakuorrute
80 g SuperLemon Cacao Butter kaakaovoita (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-butter-454-g.html)
1 rkl Dr. Goerg kylmäpuristettua kookosöljyä (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-kylmapuristettu-kookosoljy-luomu-1000-ml.html)
140 g SuperLemon Cacao Paste kaakaomassaa (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-cacao-paste-454-g.html)
30 g kookospalmusokeria
1/2 tl Bourbon-vaniljajauhetta
Ripaus laadukasta suolaa

 

Valmistusohjeet

SEKOITA patukan raaka-aineet monitoimikoneessa sekaisin ja lisää kookosmaitoa hiljalleen kunnes massa alkaa muodostumaan. Varo laittamasta liikaa, ettei kosteutta tule liikaa. Maista ja muokkaa makua tarvittaessa.
PAINELE massa vuoan pohjalle ja laita viileään jähmettymään. Itse laitoin pakastimeen, jotta suklaakuorrute jähmettyy kiinni kylmään patukkaan.

TEE suklaakuorrute sulattamalla kaakaovoi sekä -massa vesihauteessa ja lisää siihen muut raaka-aineet.
TEMPEROI suklaa halutessasi.
OTA vuoka kylmästä ja viipaloi patukoiksi.
KASTA patukat sitten valmiissa suklaassa ja valuta ylimääräinen suklaa pois.
SUKLAAKUORRUTTEISET proteiinipatukat ovat nyt valmiit syötäviksi. Mielestäni ne ovat kuitenkin parhaimmillan yön yli viileässä levänneenä.
NAUTI aamiaisella, välipalana tai milloin vain.

SÄILYTÄ viileässä.

vadelmasuklaa-proteiinipatukka-680px-02

9 kommenttia artikkeliin “Homemade raspberry protein bar”

  • Satu

    Nämä menevät myös kokeiluun, mutta tuoreilla vadelmilla, kun marjat sesongissa juuri nyt. Kivoja reseptejä sulla.

    Vastaa
  • Karita

    Kiva! Ihana luulla että pidät resepteistäni. : )

    Muista että tuoreista marjoista tulee paljon nestettä ja voi olla että patukoita tulee liian kosteita.
    Mutta kokeilemalla se selviää... ❤️

    Aurinkoa kesään,
    Karita

    Vastaa
  • Satu

    Juu tosiaan voi tulla nestettä liikaa. Pitänee ehkä vähän survoa ja sitten valuttaa vattuja tai sitten kokeilla pensasmustikoilla, ne kun ei ole niin mehuisia, mutta ovat kuitenkin meheviä. Tänään saan paketin postista. :)

    Vastaa
  • Satu

    Testasin patukkaohjetta ja tosi hyviä tuli niistä. Laitoin marjoiksi Pirkan kuivattuja sekamarjoja (sisälsi karpaloa, goji-marja yms...) Lopusta suklaakuorrutteesta tein marjojen kanssa pieniä konvehteja jääpala muottiin. Suosittelen kyllä mielelläni tätä ohjetta.

    Vastaa
  • Sasu

    Näyttää hyvältä! Tekisi mieli kokeilla ja sanoa hyvästit niille kaupan lisäainehässäköille. Mutta . klikkailin tarvikkeet ostoskoriin ja saldo oli reilun satasen.. Jos käyttäisin vain toista heraproteiinijauhetta, niin suosittelisitko maustamatonta vai maustettua ja mitä tilalle?

    t. Sasu

    Vastaa
  • Karita

    Hei Sasu,

    Käyttäisin ehkä vadelmaa. Jos tulee makuusi liian makeaa, vähennä proteiinijauhetta määrään hiukan ja lisää tarvittaessa vähän kookoshiutaleiden määrää.
    Toivottavasti kokeilet ja pidät näistä. : )

    Energistä elokuuta toivottaen,
    Karita

    Vastaa
  • Hanna

    Kuinkahan monta patukkaa tällä ohjeella tulee? :)

    Vastaa
  • Karita

    Hei Hanna,

    Riippuu kuinka leveitä niistä teet. Noin kahdeksan kpl.

    Karita : )

    Vastaa
Kommentoi

  • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.