Raw coffee chocolate
Koko innostukseni raakaruokaan alkoi raakasuklaasta jo reilu seitsemän vuotta sitten. Suklaa kuuluu ilooni, suruuni, piristykseen ja jokaiseen päivääni. Se antaa energiaa pitkään päivään ja tuo mielihyvää. Raakakaakao vaikuttaa mielihyväkeskukseemme ja nostaa tutkitusti mielialaa. Lisäksi se on yksi maailman antioksidanttirikkaimmista ruoista. Se on siis kauneusruokaa parhaimmillaan. Ilokseni saimme juuri uudet huippulaadukkaat Griollo-lajikkeen raakakaakaotuotteet SuperLemonin valikoimaan. Paloin halusta kokeilla heti uusia kaakaotuotteitamme ja luoda uusi resepti käyttäen niitä. Mietin hetken mitä juuri nyt tekisi mieli ja päädyin kahviraakasuklaaseen.
Rakastan kahvin ja suklaan makua. Halusin yhdistää nuo kaksi ihanuutta yhdeksi suussa sulavaksi nautinnoksi. Olen nauttinut aiemminkin kahvisuklaata, mutta siinä on aina ollut jokin sivumaku tai ainesosa josta en ole kovin pitänyt. Siispä halusin tehdä selkeän, vahvan ja ihanan suklaanautinnon. Siitä se ajatus sitten lähti... : )
Raakasuklaan valmistus on minulle liikemeditaatiota tai läsnäoloharjoitusta, sillä suklaata tehdessäni en mieti mitään muuta. Keskityn aistimaan ja kokemaan ainoastaan suklaan maun, tuoksun, teksturin ja liikkeen. Ihana tapa meditoida ja tyhjentää mieli kaikesta arjen kiireestä, stressistä ja mielessä liikkuvista ajatuksista. Kokeile ja ihastu helppoon ja maukkaaseen suklaanautintoon ja herkuttele hyvällä omallatunnolla. Nauti raakasuklaan kaunistavasta ja piristävästä vaikutuksesta, heittäytymällä nautintoon. Anna suklaan sulaa suussa ja aisti eri makuvivahteet, kuten vaniljan, suklaan ja kahvin aromit. Tämä kahviraakasuklaa myös tuoksuu ihanalle ja kotimme täyttyikin tekohetkellä huumaavasta suklaan tuoksusta. Samalla saimme siis myös aromaterapiaa.
Kaunista ja maukasta syksyä ihanat!
Karita
Kahviraakasuklaa
250 g raakakaakaomassaa (http://superlemon.fi/superlemon-criollo-cacao-paste-454-g.html)
125 g raakakaakkaovoita (http://superlemon.fi/superlemon-criollo-cacao-butter-454-g.html)
2 rkl raakakaakaojauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-criollo-cacao-powder-100-g.html)
1 tl jauhettua vaniljaa
6 rkl kookospalmusokeria
4–5 rkl luomupikakahvijauhetta
Ripaus himalajan suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
PILKO ja sulata raakakaakaovoi ja raakakaakaomassa hellävaraisesti vesihauteessa. (http://superlemon.fi/valmistusvinkit).
SEKOITA joukkoon loput suklaan raaka-aineet. Jos kahvi ei liukene tasaisesti suklaan joukkoon voit siirtää massan tehosekoittimeen ja sekoittaa hetken. Temperoi suklaa halutessasi käyttämällä suklaa kolmessa eri lämpötilassa. (http://superlemon.fi/valmistusvinkit).
LUSIKOI suklaata muotteihin niin että kopauta muottia pöytään, jotta ilmakuplat nousevat pintaan.
LAITA konvehdit jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.
JOS säilytät konvehteja pakastimessa, ota ne huoneenlämpöön tai jääkaappiin vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.
NAUTI.
Raakakaakao kuuluu päivittäiseen käyttööni. Olen kuitenkin lukenut, että sitä ei olisi hyvä nauttia päivittäin. Lisäksi se on myös voimakas stimulantti. Mitä mieltä Sinä, Karita olet? Mitä haittaa siitä on pitkällä juoksulla?
Hei Laura.
Itsekin nautin raakakaakaota päivittäin.
Kaakaossa on teobromiini nimistä ainetta, joka on kofeiinin kaltainen, mutta paljon miedompi aine. Sillä on kehoa miedosti piristävä vaikutus.
Mielestäni raakakaakaon johtuukäytöllä ei ole haittavaikutuksia, mutta täytyy muistaa että olemme jokainen erilaisia ja kohomme reagoivat yksilöllisesti eri asioihin.
Kehotan siis kuuntelemaan omia tuntemuksia ja toimimaan sen mukaan. Ei sen mitä joku muu sanoo.
Iloa ja herkullisia hetkiä toivottaen,
Karita
Hei Karita! Kiitos upeasta blogista! Kuvat on niin kauniita ja herkullisia, ruuista puhumattakaan. :) Olisiko mahdollista, että pitäisit joskus ruokakurssin, jossa kävisit läpi terveellisen ruoan valmistuksen aakkosia, siementen liotuksia, raakaruokailua ym.? Täällä olisi jo yksi ilmoittautuminen. :) Ihanaa syksyä sinulle!
Kiitos Elina, kiva kun seuraat!
Kyllä kurssit ovat mahdollisia. Tällä hetkellä minulla ei ole siihen tiloja, joten juuri nyt niitä ei ole tarjolla.
Ihanaa ja energistä syksyä!
Karita
Karita hyvä.
Kerran, ehkä pari vuotta sitten, ainakin, oli jossain lehdessä (Pirkka, Yhteishyvä, muu yhteisölehti ehkä?)useita suklaanteko-ohjeitasi, jotka olivat helppoja ja tavallisia toisin kuin esim tässä tuo ulkolaisia nimityksiä sisältävä kahvisuklaareseptisi. Olen hukannut lehtileikkeleen, joten voisitko laittaa tähän blogiisi uudelleen . Ainekset kaadettiin pellille, ei ollut vaikeaa valmistaa ja tulos oli ihana. Vai onko jossain koottuna noita yksinkertaisia reseptejä - kirja tai muu?
Hei Ansaliina
Kiitos viestistäsi.
Kuvaamaasi reseptiä ei ole tässä helposti, mutta voit kurkata tämän ja toisen blogini Rakkaudella, Karita resptejä. Ne eivät suinkaan ole vaikeita ja voit aina jättää esimerkiksi suklaan temperoinnin väliin ja kaataa suklaan vaan vaikka vuoratulle pellille. Muutan tämän reseptin englanninkieliset tuottiden nimet suomeksi niin se ei ainakaan sekoita sinua. Toivotaavasti se auttaa. Olen tehgnyt neljä ruokakirjaa, joista Raakaa ja makeaa ja Sokeriton ovat herkkukirjoja. Etenkin raakaa ja makeaa voisi olla makuusi.
Iloa ja ihanaa syksyn jatkoa,
Karita