Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Limettiraakapiiras

Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

 

Raw lime pie (nut free)

Raikas, kermainen, helppo ja herkullinen. Näillä sanoilla kuvaisin tämän päiväistä limettiraakapiiras -reseptiäni. Piiraat ovat suussa sulavia, eivätkä sisällä lainkaan pähkinöitä tai siemeniä. Avokado tuo kauniin värin ja ihanan koostumuksen kun taas limetti raikastaa ja maustaa herkun. Aavistus raakakaakaota pohjassa tekee pohjasta ihanan. Voit kuitenkin valmistaa piiraan myös ilman kaakaopavun paloja lisäämällä kookoksen määrää. Kokonaisuus on samettinen, kevyt ja sopivasti makea. Voit koristella piiraat kookoslastuilla, vaikka limetinkuoriraasteella tai vaikkapa syötävillä kukilla. Nämä herkut ovat gluteenittomia, maidottomia, munattomia ja valmistettu ilman valkoista sokeria. Vegaanisen siitä saat vaihtamalla hunajan esimerkiksi vaahterasiirappiin eli tämä vihreä herkku sopii siis monelle.

 

Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

 

Pääsiäisen pyhinä nautitaan usein suklaata niin reilusti että ajattelin antaa herkutteluun toisen vaihtoehdon. Vihreä piiras kuvastaa mielestäni kauniisti kevään raikkautta, vihreyttä ja kesän tuloa. Itse olen ainakin saanut lisääntyneestä valosta lisää virtaa ja mielikin on positiivisempi. Odotan jo innolla että loput lumet sulavat ja luonto herää taas täyteen kukoistukseensa. Suurin juhlakautemme oikeastaan alkaa pääsiäisestä. Lisää ideoita ja reseptejä kevään ja kesän juhliin saat huhtikuun lopulla julkaistavasta uudesta kirjastani, Sokeriton. Kirja on täynnä reseptejä herkkuihin, jotka eivät sisällä gluteenia, valkoista sokeria, maitotuotteita tai mitään ylimääräistä. Sen, niin kuin edellisetkin kirjani, löydät tämän sivuston verkkokaupan puolelta.

 

Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

 

Limettiraakapiiraat on helppo valmistaa ja ovat monen mieleen. Kookoskermavaahto tai tuoreet marjat ovat myös täydellinen pari piiraan kaveriksi. Voit valmistaa myös yhden ison piiraan, mutta koska täyte on pehmeää, suosittelen pienempien vuokien käyttämistä. Lopputulos kahvipöydässä on kauniimpi. Voit myös tehdä useita pieniä annosvuokia. Lähiviikkojen aikana saamme kaupan puolelle uusia makeita ihanuuksia, muun muassa xylitolin, medjool-taatelit ja Yacon-siirapin. Nämä ovat ihan huikeita luonnollisia ja terveellisiä makeuttajia, joita itsekin odotan jo innolla. : )

 

Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

 

Raikas keväinen pääsiäisherkku on tässä. Ainakin omassa herkkupöydässäni tällä piirakalla on paikkansa. Sopii loistavasti vaikkapa kuplivan juhlajuoman kaveriksi. Toivottavasti kokeilet ja nautit.

Herkullista pääsiäistä!

Iloa ja valoa,
Karita

 

Limettiraakapiiras by Karita Tykkä

Limettiraakapiiras
(kolme pikku piirasta)

Pohja
3,5 dl kookoshiutaleita
1 dl raakakaakaonibsejä
10–12 medjool-taateleita
2–3 rkl vettä
1/2 tl jauhettu vanilja
Ripaus laadukasta suolaa

Täyte:
3–4 avokadoa koosta riippuen (poista kivi)
3 rkl kookosöljyä sulana
3–4 rkl hunajaa
2 limetin mehu
1/2 dl xylitoli
Ripaus suolaa

VALMISTA ensin pohjan taikina prosessoimalla kaikki pohjan raaka-aineet monitoimikoneessa. Lisää vettä taateleiden kosteuden mukaan. Taikinan tulisi tarttua sormilla puristettaessa yhteen. PAINELE irtopohjaisiin tai silikonisiin (noin 10 cm) vuokiin ja siirrä pakastimeen.
TEE täyte sekoittamalla kaikki raaka-aineet blenderissä, sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa silkkisen tasaiseksi. Tarkista maku.
LUSIKOI täyte vuokiin pohjien päälle ja laita jähmettymään pariksi tunniksi jääkaappiin tai pakastimeen.
NAUTI limettiraakapiiras suoraan jääkaapista tai jos olet pakastanut sen, anna sulaa jääkaapissa noin tunnin verran ja nauti.
Limettiraakapiiras säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja sen voi siis myös pakastaa.

2 kommenttia artikkeliin “Limettiraakapiiras”

Kommentoi

  • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.