Tämän päivän herkku on pähkinätön ja viljaton banaanisuklaakakku. Se on myös valmistettu ilman valkoista sokeria, soijatuotteita ja on täyteläisen herkullinen. Kakku on tuhtia tavaraa ja täynnä ravinteita. Jos haluat kakusta vegaanisen, voit korvata kananmunat chia-munilla ja vaihtaa voin kaakaovoihin. Kakku on superhelppo ja nopea valmistaa. Raaka-aineet löytyvät isommista ja hyvin varustetuista ruokakaupoista tai verkkokaupastamme. Jos et löydä isoja tuoreita Medjool-taateleita, vaihda ne pienempiin, ja jos et löydä raakakaakaota, voit käyttää hätätilanteessa myös tummaa kaakaojauhetta. Tosin tumma kaakaojauhe on paahdettua ja täysin eri makuista verrattuna luomu raakakaakaojauheeseen. Kookossokerin ja koivusokerin voit halutessasi vaihtaa hunajaan tai vaahterasiirappiin. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan ohjetta tällaisenaan, jotta saat maistella kakkua sellaisena kuin sen suunnittelin. Verkkokaupoissa on helppo asioida ja ostokset ovat pian kotonasi. Esimerkiksi meillä SuperLemonin verkkokaupassa, tuotteet lähtevät matkaan jo samana päivänä tai viimeistään seuraavana arkipäivänä, joten ne ovat nopeasti asiakkaillamme. Banaanisuklaakakku kannattaa valmistaa hyvissä ajoin, sillä sen maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.
Kakun kanssa maistuu kookoskermavaahto tai marjat. Minä ja perheemme nautimme kakun tuoreiden marjojen kera ja kakku oli menestys. Viisivuotias Luca piti kakusta kovin paljon ja mieheni, joka ei yleensä ole kakkumiehiä, mainitsi kakun yhdeksi suosikeistaan. Makeutuksen määrää voi toki muokata, jos tuntuu ettei makeutta ole riittävästi tai jos tuntuu että sitä on liiaksikin. Tuoreet marjat raikastivat mielestäni täyteläistä kakkua upeasti, joten suosittelen nauttimaan kakun vadelmien, mustikoiden ja mansikoiden kera. Parasta kakussa on, että se valmistuu kuin itsestään, sopii monille ja säilyy hyvin viileässä. Kakku oli parhaimmillaan seuraavana päivänä, mutta sitä riitti vielä kolmanneksikin päiväksi. En kokeillut pakastaa kakkua, mutta se kestää varmasti upeasti myös pakastamisen.
Kokeile ja herkuttele ravintorikkaasti sekä herkullisesti!
Iloa,
Karita
Nut- and grain-free banana chocolate cake
(4–6 henkilölle)
2 banaania
2/3 dl koivusokeria (http://superlemon.fi/superfoodit/koivusokeri/superlemon-birch-xylitol-powder-300-g.html)
Ripaus suolaa
2 rkl kookossokeria (http://superlemon.fi/superfoodit/kookospalmusokeri.html)
3 medjool-taatelia (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-medjool-taateli-250-g.html)
2 dl raakakaakaojauhetta (http://superlemon.fi/superlemon-criollo-cacao-powder-100-g.html)
1/2 dl sulatettua gheetä tai luomuvoita
2 rkl kookosöljyä
1/2 tl jauhettua vaniljaa
2 isoa luomukananmunaa
2 tl luomupikakahvijauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 rkl psylliumkuitua (jauhettuna)
Lämmitä uuni kiertoilmatoiminnolla 200 asteeseen.
Sekoita kaikki raaka-aineet blenderissä keskenään ja tarkista maku. Kaada irtopohjaiseen, halkaisijaltaan noin 15–20 cm voideltuun vuokaan ja kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ja nauti tai siirrä jääkaappiin ja nauti seuraavana päivänä, jolloin se on parhaimmillaan.
P.S. Jos haluat supersuklaisen kakun, lisää lopuksi taikinan joukoon pilkottua raakasuklaata.
En malttanut olla kokeilematta tätä reseptiä ja onneksi kokeilin! Siis aivan taivaallisen makuista! Tein tämän itseasiassa siihen Criollo kaakaovoihin, sillä oikea voi oli päässyt loppumaan, mutta se ei kyllä makua haitannut. Nyt pitäisi vielä malttaa odottaa huomiseen, että kakku kerkeäisi tekeytyä jääkaapissa. ;)
P.S. Pakko muuten vielä kehua Superlemonin nopeaa ja vaivatonta toimistusta. Tilattiin vasta siskon kanssa kaikkea ihanaa ja paketti tuli tänne Lappiin asti jo muutamassa päivässä!
Hei Emma.
Kiitos ihanasta viestistäsi! Mahtavaa, että pidit banaanisuklaakakusta. Se on myös yksi mieheni suosikkikakuista. : )
Kaakaovoi sopii loistavasti kakkuun – etenkin criollo. Käytin tällä kertaa voita, jotta mahdollisimman moni voi valmistaa kakkua helposti jo kotoa löytyvistä aineksista.
Kaunis kiitos myös palautteesta. Pyrimme aina siihen, että lähetykset saadaan matkaan heti seuraavana päivänä tilauksesta, jotta asiakkaat saavat tuotteet helposti ja nopeasti käyttöönsä. Ihana saada siitä positiivista palautetta!
Kiitos, että olet asiakkaanamme ja seuraat blogiani!
Iloa ja energiaa!
Karita
Tästä kakusta tuli just mun uus suosikki! Myös lapset tykkäsivät! Toiveena olikin saada kakku (isompana versiona) myös tuleville 7v. synttäreille. :) Marjat täydentää makua ihanasti. -Kiitos- ohjeesta! :)
Hei Sanna.
Kaunis kiitos ihanasta viestistä! Mahtavaa että koko jengi tykkäsi <3.
Marjat ovat minustakin loisto pari täyteläiselle kakulle.
Herkullista ja aurinkoista syysviikkoa!
Karita
P.S. Kiitos, että seuraat!
Kakku maistui aivan ihanalta. Myös lapset tykkäsivät meillä (mikä on todella harvinaista). Nopea ja helppo tehdä. Varmasti tulee tehtyä useammankin kerran. Kiitos ohjeesta.
Hei Niina.
Kiitos viestistäsi!
Kiva kuulla että kakusta pidettiin myös teildän perheessänne.
Minulle leipomisessa nopeus ja helppous ovat maun lisäksi tärkeitä. Se kun tekee herkuttelusta vieläkin mieluisampaa... : )
Iloa ja valoa viikkoon!
Karita
Pakkohan tätä oli kokeilla. Ikävästi lätsähti uunista oton jälkeen, mutta maku on mahtava. En kyllä malttanut odottaa maistelemisen kanssa seuraavaan päivään. Voiko ainekset sekoittaa Vitamixillä kuten tein? Olisiko tuossa syy lässähtämiseen?
Hei Marja-Liisa.
Kiitos viestistäsi.
Kiva kuulla että pidit kakusta.
Kakun kuuluukin lässähtää ja sisustan olla kostean mehukasta. Toki sitä voisi kypsentää folion alka kauemmin, mutta silloin siitä tulee kuivaa, eikä mutakakulle tyypillistä mehevää koostumusta ole.
Ei se näkö vaan maku... ; )
Kuopan voi täyttää herkullisilla marjoilla tai vaikka kookosjernavaahdolla.
Iloa ja herkullista syksyä!
- Karita
Kiitos pikaisesta vastauksesta. Hyvä tietää, että leipurissa ei ollut mitään vikaa. En ehtinyt laittaa kakulle lisukkeita. Katosi parempiin suihin aika nopsaan.
Ostin eilen kaksi kirjaasi. Aloitin viidennen viikon sokeritonta ja vehnätöntä uutta elämää ja hihkuin innosta löydettyäni kirjasi. Näyttävät olevan täynnä herkkureseptejä. Kiitos niistä!
Hienoa Marja-Liisa!
Voisit ehkä olla myös kiinnostunut Balanssi-valmennuksesta.
Käy kurkkaamassa balanssivalmennus.fi. Kyseessä on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmennus. Perehdymme muun muassa tunnesyömiseen, ravitsemukseen, rentoutumiseen jne. Saat ruokavalion ja ison määrän ihania reseptejä, ohjattuja meditaatio- ja rentoutusharjoitteita, videoita, äänimateriaalia ja harjoitteita, joiden avulla oivallat asioita ja löydät tarvittavat askeleet kohti pysyvää muutosta. Kaikki reseptit ovat myös ilman valkoista sokeria tai gluteenia. : )
Seuraava valmennus alkaa ensi maanantaina 17.10.
Iloa ja hyvää oloa!
Karita <3
Ounou!
Ihan tohkeissani painelin tänään kauppaan ostamaan kaikki kakkuun tarvittavat ainekset. Leivottiin poikani Lukan kanssa kakku huomista nimipäivää silmällä pitäen, mutta koska minun kakkuvuokani oli turhan suuri, tuli taikinaa sen verran ohuesti, että sehän sitten paistui (paloi) jokseenkin mustaksi. Mun mies saa nyt syödä tuon mustan tekeleen iltapalaksi ja minä ostan pienemmän vuoan ja koitan uudestaan jossain vaiheessa... Ihana tuoksu kuulemma kyllä leijuu kodissamme (miehellä vissiin heikko hajuaistikin.) HAHHAHHAAAA :)
Moi!
Oh no. Käytän Lekuen 15 cm vuokaa. Se löytyy tuolta verkkokaupan puolelta. Teen melkein kaikki kakut nykyään siihen. Ihan huippu vuoka.
Keraaminen pohja ja silikoniset korkeat reunat. Kannattaa harkita hankkimista...
Toivottavasti kokeilet sillä tämä on saanut huiman suosion ja paljon kehuja. : )
Iloa ja ihania kokkailuhetkiä!
Karita
Moi,
Voiko koivusokerin korvata jollain muulla?
Kiitos!
Hei Elina.
Kiitos viestistäsi.
Toki, voit korvata sen vaikka kookossokerilla, vaahterasiirapilla tai muulla haluamallasi makeuttajalla.
Herkullista viikkoa!
Karita <3
Mitä tapahtuu jos psylliumkuidun jättää pois? Ei kuulu kotona perustarpeisiin ja tekis mieli kokeilla..
Hei Kaisa.
Kokeile ihmeessä. Toimii varmasti myös ilman psylliumia. Kuitu tomii sidosaineena kakussa, mutta varmasti kakku onnistuu ilmankin.
Jos päätät valmistaa kakkua – kerro miten kävi.: )
Iloa ja hyvää oloa!
Karita
Hei!
Tämä kakku on nyt pakko tehdä äitienpäiväksi! Mietin vaan miten paljon 3 medjool-taatelia on? Jos ne voisi korvata normaalilla taatelilla sillä nyt ei ennätä lauantaiksi enää noita hankkia? :)
Ihania ohjeita sinulla!! :)
Kiitos Elina!
Tavallisia taateleita voi melkein laskea 1,5-2 kpl per medjool-taateli, eli 4-6 kpl on hyvä. Jos ne ovat kovin kuivia, voit liottaa niitä hetken pienessä vesimäärässä. Taateleissa on hiukan erilainen maku, mutta toimii varmasti molemmilla. : )
Kiitos kun seuraat!
Kiitos myös vinkistä: laitan tämän reseptin myös toiseen, Rakkaudella, Karita -blogiini äitienpäivän kunniaksi. : )
Iloa ja herkullista tulevaa äitienpäivää!
Karita