Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Sitruksinen raakakakku

Sitruksinen raakakakku by Karita Tykkä

Lime raw cake with cashew icing

 

Oli vapaapäivä ja palava tarve luoda jotain uutta. Jotakin makeaa, raikasta, herkullista ja terveellistä. Halusin tehdä kakun. Rakastan raakakakkuja ja niiden koristelua. Joskus raakakakut saattavat kuitenkin tuntua kehossa liian raskailta ja tuhdeilta, suuntuntuma on paksu ja liian täyteläinen. Siksi halusin lähteä tekemään kakkua ilman pähkinöitä ja pitää myös koostumuksen kuohkeana. Katsoin mitä keittiöstäni ja kaapeistani löytyi. Onnekseni keittiössäni on aina avokadoja ja tiesin jo siitä saavani kakkuainekset kasaan. Sekoittelin, kokeilin, sotkin ja maistelin. Hetken kuluttua keittiössä oli pienoinen sotku ja uusi raakakakkuresepti oli valmis. Sitten piti vielä odottaa että kakku jähmettyy.

 

Sitruksinen raakakakku by Karita Tykkä

 

Sitruunalla ja limetillä maustettu sitruksinen raakakakku oli syntynyt ja tänään tarjoilen sen teille. Itse rakastan avokadoja, mutta jos et pidä niistä, ei hätää sillä kakku ei maistu avokadolta. Viipaleet kannattaa leikata kakun ollessa jäinen tai vain hiukan pehmentynyt, jotta saat aikaan kauniita kakkupaloja. Avokado tuo koostumukseen kuohkeutta ja kakku on suussa sulava, raikas ja samaan aikaan ihanan makea. Pohja valmistetaan kookoshiutaleista ja taateleista, mutta täytteen perustana ovat ihanat ja kaunistavat avokadot sekä kaakaovoi. Tätä herkkua voi siis nauttia hyvällä omallatunnolla, se on kaunistavaa ja oikeaa ruokaa ilman lisäaineita, valkoisia sokereita, gluteenia, maitoa tai munia. Hmm, kuulostaa hyvältä – eikö?

 

Sitruksinen raakakakku by Karita Tykkä

 

Tein koristeeksi ja lisämakeutta antamaan cashewkuorrutteen, mutta sen voi hyvin jättää myös pois. Kuorrutteen reseptin löydät kakkureseptin alapuolelta. Toivottavasti tämä raikas ja kauniin vaaleanvihreä kakku on myös sinun mieleesi. Minut se vei ainakin mukanaan. Suosittelen kokeilemaan!

Herkullista ja energistä syksyä!
Karita <3

 

Sitruksinen raakakakku by Karita Tykkä

 

Pohja:
4 dl kookoshiutaleita (Punnitse & säästä)
6 medjool-taatelia, kivet poistettuna (Punnitse & säästä)
Ripaus Himalajan suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
1 tl jauhettua vaniljaa (Urtekram)
1–1,5 rkl vettä, riippuen taateleiden mehukkuudesta

Täyte:
120 g sulattettua criollo raakakaakaovoita (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-criollo-cacao-butter-454-g.html)
2 isoa avokadoa
1 luomulaatuinen limetin raastettu kuori ja mehu
1 pienen luomulaatuisen sitruunan raastettu kuori ja mehu
3/4 tl jauhettua vaniljaa (Urtekram)
6 rkl kotimaista hunajaa
1 rkl sulatettua kookosöljyä (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-raw-coconut-oil-1000-ml.html)
2 rkl jauhettua psylliumkuitua (Punnitse & säästä)

 

TEE ensin pohja sekoittamalla raaka-aineet monitoimikoneessa murutaikinaksi. Pohjan massa on valmis kun se tarttuu puristettaessa yhteen.
PAINELE halkaisijaltaan 15 cm irtoreunaiseen vuokaan.
TEE sitten täyte sekoittamalla kaikki täytteen raaka-aineet tehosekoittimessa tasaiseksi. Tarkista maku ja muokkaa tarvittaessa.
LISÄÄ sitten psyllium ja sekoita vielä kerran.
KAADA vuokaan ja laita pakastimeen jähmettymään yön yli.
IRROTA vuoka ja koristele halutessasi cashew- tai kookoskermalla tai muilla koristeilla.

 

Cashewkuorrute

2,5 dl cashewpähkinöitä (liota noin 4 tuntia, huuhtele ja valuta) (Punnitse & Säästä)
1 dl kookosmaitoa, täysirasvaisen kookosmaitotölkin paksu, rasvainen osa (Santamaria Organic Coconut Milk)
2–3 rkl hunajaa tai muuta makeuttajaa makusi mukaan
Ripaus Himalajan suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
2 rkl kookosöljyä sulana (http://superlemon.fi/superfoodit/kookos/dr-goerg-raw-coconut-oil-1000-ml.html)
1 tl vaniljauutetta tai 1/2 tl jauhettua vaniljaa

LAITA blenderin pohjalle ensin kookosmaito, hunaja, vaniljauute, suola ja lopuksi pähkinät.
SEKOITA tehokkaassa blenderissä sekaisin kunnes koostumus on täysin sileää ja tasaista. Tähän menee tehosekoittimesta riippuen minuutista muutamaan minuuttiin.
Laita kuorrute sitten jääkaappiin jähmettymään noin 2–3 tunniksi.
KÄYTÄ sitten luovuuttasi ja pursota kuorrute kakun päälle kauniiksi koristeeksi.

Nauti!

Sitruksinen raakakakku by Karita Tykkä

5 kommenttia artikkeliin “Sitruksinen raakakakku”

  • Liisa

    Voi vitsit miten kaunis kakku, ja vielä pähkinätön - yay!! :) Tää menee ensi viikonloppuna kokeiluun :)

    Vastaa
  • Seija Pohjanoksa

    Hei Karita!

    Kiitos raakaravinto kirjastasi, jonka ystäväni ja minä ostimme nyt syksyllä. Nyt meille tuli mieleen, että koska kirja on täynnä ihania herkkuja, niin olisiko sinun mahdollista pitää ensi vuoden puolella raakaravinnosta kurssia täällä Villa Aurorassa. Sijaitsemme Mäntyharjulla aivan Taidekeskus Salmelan vieressä kauniin luonnon ympäröimänä.Meille mahtuu yöpymäänkin n. 35 hlöä.
    Ystävällisin terveisin Seija :)

    Vastaa
  • Anu

    En haluaisi käyttää pohjassa kookoshiutaleita. Osaatko suositella mikä pähkinä kävisi parhaiten tämän kakun pohjaan? Kiitos ihanista resepteistä!!

    Vastaa
    • Karita Tykkä

      Hei Anu.

      Kiitos viestistäsi. Voit käyttää mitä tahansa vaaleaa pähkinää, esimerkiksi hienonnettuja kuorittuja manteleita, cashewpähkinöitä tai macadamianpähkinöitä. Makuna paras voisi olla cashewpähkinä.
      Kiitos että seuraat!
      Herkullisia hetkiä ja iloa viikkoon!
      Karita

      Vastaa
Kommentoi

  • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.