Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Valkoinen raakasuklaa

Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

White raw chocolate

 

Miltä kuulostaisi kermainen ja makea valkoinen raakasuklaa maustettuna raikkaalla vadelmalla? Tämä herkku taltuttaa suurenkin makeanhimon. Voit valmistaa valkosuklaan ilman lisukkeita tai sitten maustaa sen mielesi mukaan. Itse päädyin tällä kertaa yhdistämään täyteläisen valkoisen raakasuklaan pariksi kepeän ja kirpeän kuivatun vadelman. Yhdistelmä on loistava! Mielestäni todella makea ja täyteläinen suklaa kaipasi rinnalle jotakin raikasta, mutta toki esimerkiksi raakakakaaonibsit tai vaikkapa jauhettu kahvipapu ovat ihania vaihtoehtoja.

 

Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

 

Valkoinen raakasuklaa ei sisällä lainkaan pähkinöitä, maitoa, valkoista sokeria, gluteenia tai kananmunaa, joten se sopii monelle herkkusuulle. Se ei myöskään piristä samalla lailla kuin tumma suklaa, joten se sopii hyvin myös iltaherkuksi.  Makeutukseen käytin kotimaista koivusta valmistettua ksylitolia. Sen glykeeminen indeksi on 7, joten se sopii myös diabeetikoille. Ksylitoli myös alkalisoi kehoa. Muitakin sokereita voit käyttää, mutta valkoinen raakasuklaa ei ole enää sen jälkeen valkoinen. Laitoin tällä kertaan ksylitolin kanssa myös teelusikallisen mietoa hunajaa. Se täydensi makua ihanasti.

 

Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

 

Hammasystävällinen herkku kannattaa säilyttää viileässä ja nauttia suoraan jääkaapista. Se pehmenee hiukan lämmössä ja maistuu mielestäni paremmalta viileänä. Täyteläinen, makea ja raikas kokonaisuus, joka hoitaa hampaita, ei heiluta verensokeria, on kaunis ja herkullinen. Tämä vaalea viettelijätär toimii upeasti myös vappuna kuplajuoman kaverina.

 

Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

 

Iloa ja herkullisia hetkiä valkoisen raakasuklaan parissa!
Iloista tulevaa Vappua kaikille!
Halauksin,
Karita

 

Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

 

Valkoinen raakasuklaa
(yksi iso levy tai noin 30 pientä konvehtia)

1 dl SuperLemon Criollo raakakaakaovoita (noin 100 g) (http://superlemon.fi/superfoodit/raakakaakao/superlemon-criollo-cacao-butter-454-g.html)
1 dl kookosvoita (ei öljyä! Tein itse jauhamalla kookoshiutaleita tehokkaassa blenderissä)
1–3 rkl SuperLemon ksylitolia (http://superlemon.fi/tuotemerkit/superlemon/superlemon-birch-xylitol-powder-300-g.html) + halutessasi pieni tippa mietoa hunajaa
1/2 tl jauhettua vaniljaa
Ripaus suolaa (http://superlemon.fi/bulk-superfoods-himalajan-suola-hieno-500-g.html)
+ kuivattuja vadelman paloja, muita kuivamarjoja tai esimerkiksi raakakaakaonibsejä

Sulata kookosvoi ja kaakaovoi juoksevaksi ja sekoita joukkoo kaikki loput ainekset. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
Kaada haluamaasi muottiin ja ripottele päälle lisukkeet. Laita pakastimeen kohmettumaan noin 30 minuutiksi ja nauti.

P.S. Kookosvoin vuoksi tämä suklaa kannattaa säilöä viileässä. : )

 

Valkoinen raakasuklaa, Karita Tykkä

11 kommenttia artikkeliin “Valkoinen raakasuklaa”

  • Outi

    Oih kuulostaa hyvältä, olenkin kaivannut uusia ideoita raakasuklaan tekoon. :)

    Vastaa
    • Karita Tykkä

      Hei Outi.

      Kiitos viestistäsi! Kiva että tykkäät!
      Tämä on makeaa ja herkullista! Kuivattu vadelma tuo ihanaa tekstuuria ja raikkautta kokonaisuuteen.
      Toivottavasti nautit!

      Iloa ja herkullista sunnuntaita!
      Karita

      Vastaa
  • laura

    Moi. Onko kookosvoi siis sitä kovaa jolla äiti paistoi pienenä munkit? Voipaketissa?

    Vastaa
    • Karita Tykkä

      Hei Laura.

      Kiitos viestistäsi.
      Ei ole, se taas on kookosrasvaa. Sitä en käyttäisi koskaan.
      Kyseessä on siis kookoshiutaleita joista on jauhettu valkoista tahnaa, eli kookosvoita. Kookossoseen tai kokoamansa nimellä voi myös löytyä. Teen sen aina itse jauhamalla tehokkaassa blenderissä kookoshiutaleita muutaman minuutin. Se maistuu niin paljon fressimmältä kuin kaupan tuotteet. : ) Käytän valmistukseen Blendtecin twister jar - kannua.

      Iloa ja energiaa viikkoon!
      Karita

      Vastaa
  • Helinää

    moi!
    tein siemencrackeriä hyvää huomenta-kirjasi reseptillä. Miten saat pysymään leivän koossa? Mulla murenee pieniksi paloiksi, sitä mukaa kun yritän leikata. Muutaman ison palan sain, mutta ei niiden päälle kyllä mitään ladata :)

    Vastaa
    • Karita Tykkä

      Moi Helinää!

      Kiitos viestistäsi.
      Luultavasti kräkkerilevy ei ole ollut riittävän paksu. Raaka-aineista riippuen myös veden määrä ja Chian tai pellavansiementen liotusaika voi vaikuttaa sitkoon.
      Itse vedän kevyet viivat kräkkerilevyyn ennen kuivatusta. Tällä menetelmällä saan kauniita suorakaiteen muotoisia kräkkereitä. : )
      Toivottavasti tämä auttoi.

      Iloa viikonloppuun!
      Karita

      Vastaa
      • Helinää

        Kiitos, pitääpä kokeilla. Tuli itsellekkin mieleen myöhemmin että taisin tehdä levystä liian ohuen, kun yritin uunipellillistä siitä saada :D

        Vastaa
  • Miamar

    Ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä :( Teimme tyttäreni kanssa piirulleen ohjeen mukaan, mutta xylitol ei liuennut millään rasvaseokseen, vaan jäi lillumaan kaatimen pohjalle. Harmitus oli suuri, kun kävimme varta vasten ostamassa kaikki tarvikkeet muoteista lähtien. Taidan pysytellä jatkossakin ostolinjalla suklaan suhteen :(

    Vastaa
    • Karita Tykkä

      Hei Miamar.

      Harmi! En tiedä onko käyttämäsi Koivusokeri kiderakenteeltaan suurempaa vai missä vika. Itselläni ei tuollaista ongelmaa ole ilmennyt. Tosin teen aina levyjä, käytän itse tekemääni kookosmassaa ja SuperLemonin omia raaka-aineita.
      Jos käytät valmista kookosmassaa voi ongelma johtua myös siitä. En osaa kuin arvella mikä on mennyt vikaan. Koivusokerin määräkin on niin pieni...
      Yksi jippo tuli mieleeni: massan voi sekoittaa blenderissä ja laittaa mukaan myös lesitiiniä, jotka molemmat auttavat emulgoimaan massaa.

      Olen pahoillani että joudutte pettymään.

      Aurinkoista kesää ja kaikkea hyvää teille toivotellen,
      Karita

      Vastaa
  • Tia

    Moikka!
    Voiko makeutuksena käyttää agave siirappia vai värjääkö se valkosuklaan eri väriseksi?

    Vastaa
    • Karita Tykkä

      Moi Tia!

      Kiitos viestistäsi ja että seuraat. Vaalea agave ei varmaankaan värjää, mutta tumma kyllä. Itse en käytä agavesiirappia koskaan , joten en tiedä kuinka se käyttäytyy suklaassa. Suosittelen suklaaseen aina kidemäistä makeuttajaa, sillä nestemäinen saattaa valua pohjalle jollei se sekoitu rasvan kanssa.

      Kokeile niin tiedät miten agave toimii. : )

      Iloa ja herkullista viikkoa!
      Karita

      Vastaa
Kommentoi

  • Pakollinen tieto, ei näy blogisivuilla.