Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

    Manteli


    Mantelipuun (Prunus dulcis) hedelmän sisällä oleva manteliksi kutsuttava siemen muistuttaa pähkinää.

    Mantelista tehdäänkin muun muassa mantelilastuja, mantelirouhetta, mantelijauhetta, mantelimaitoa ja manteliöljyä. Mantelia käytetään paljon leivonnassa ja ruoanlaitossa useissa erilaisissa muodoissa. Mantelirouhetta käytetään usein leivonnaisissa ja jauhetusta mantelista tehdään esimerkiksi marsipaania. Manteliöljyä käytetään ruokaöljynä, mutta sitä voidaan käyttää myös ulkoisesti hierontaöljynä. Mantelimaito on erinomainen korvike tavalliselle maidolle eli se sopii erinomaisesti nautittavaksi myslin tai pirtelöiden kanssa.

    Manteli on ravintoarvoiltaan erittäin monipuolinen ja se sopii syötäväksi sellaisenaan, joko kuorittuna tai kuorimattomana. Manteli on laktoositon, gluteeniton ja kolesteroliton siemen, jolla on hyvä rasvahappokoostumus. Lisäksi manteli sisältää hyvälaatuista proteiinia, ravintokuitua ja A-, B2-, D- ja E-vitamiinia sekä mineraaleista muun muassa magnesiumia ja kalsiumia.


    Tietoa herkullisista manteleista ja mantelireseptit