Raakasuklaa kookosrouheella (60 pientä tai 50 isompaa konvehtia)
Helppo raakaruokaresepti. Kookos on maukas ja monipuolinen raaka-aine. Kookosöljyä käytän ruoan ja herkkujen valmistamisen lisäksi myös ihonhoidossa. Paras kookosöljy on valmistettu luomulaatuisen neitsytkookospähkinän hedelmälihasta kylmäpuristamalla. Kaiken lisäksi laadukkaiden kookosöljyjen maku on aivan toista luokkaa kuin halvoilla markettituotteilla.
SULATA raakakaakaomassa ja raakakaakaovoi (Ohje: Pilko tai raasta raakakaakaomassa tai -voi pieneksi. Laita palat teräs- tai lasikulhoon. Siirrä kulho vesihauteen päälle ja sekoittele kunnes seos sulaa).
LISÄÄ loput raaka-aineet joukkoon ja sekoita hyvin. Temperoi suklaa halutessasi.
KORISTELE kookosrouheella, kun suklaa on vielä pehmeää.
JOS laitoit suklaan pakasterasian pohjalle, leikkaa tai lohko se paloiksi jähmettymisen jälkeen.
- 250 g raakakaakaomassaa (Cacao Paste)
- 180 g raakakaakaovoita (Cacao Butter)
- 1–2 dl kookosrouhetta (luomu)
- 4–5 rkl hunajaa tai muuta juoksevaa makeuttajaa
- 1 rkl vaniljauutetta tai 2 rkl vaniljajauhetta (Punnitse ja Säästä)
- Sekä halutessasi 1–2 rkl sulatettua kookosöljyä (Coconut Oil)
- Ripaus suolaa
- Koristeluun kookosrouhetta (luomu)
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet: