Raakasuklaamousse (neljälle)
Helppo raakajälkiruokaresepti raakasuklaamoussen tekoa varten. Terveellinen ja ravintorikas mousse maistuu koko perheelle ja sopii mainiosti valmisrahkojen ja -vanukkaiden tilalle. Tässä on yksi suosikkini, joka on todella helppo ja nopea valmistaa.
Tämän suklaamoussen voi maustaa myös kahvilla. Valmista esimerkiksi Nespresson Dulsão do Brasil -kahvikapselista espressoa ja käytä kylmänä osana kokonaisnestemäärää, tai lisää kapselin jauhe muiden raaka-aineiden joukkoon.
PALOITTELE avokado monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen muiden raaka-aineiden kera. Sekoita, kunnes saat samettisen kuohkean moussen.
TARKISTA maku ja muokkaa tarvittaessa.
NAUTI suklaamousse heti tai laita se kannellisessa astiassa viilenemään jääkaappiin.
KORISTELE mousse ennen tarjoilua.
- 2 kypsää avokadoa
- 1 dl raakakaakaojauhetta (Cacao Powder)
- 1–2 dl kookos-, manteli- tai cashew-maitoa tai vettä
- 1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vaniljajauhetta (Punnitse ja Säästä)
- 2–4 rkl hunajaa (määrä riippuu avokadojen makeudesta ja mausta sekä siitä, kuinka makeaa moussesta haluat. Voit halutessasi käyttää makeutukseen myös steviaa tai kookospalmusokeria)
- Koristeluun raakakaakaonibsejä (Cacao Nibs) tai raakakaakaomassasta tehtyä raakasuklaaraastetta (Cacao Paste ) tai marjoja.
Tässä reseptissä käytetyt tuotteet: