Ostoskori - 0,00 €

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

    Mantelimaito


    Resepti herkullisen mantelimaidon tekemiseen. Tämä ihanan pehmeän makuinen manteleista valmistettu juoma on helppo valmistaa, eikä vaadi paljoa aikaa. Ainoa asia mihin tarvitsee aikaa on manteleiden liottaminen, joka kannattaa tehdä edellisenä päivänä.

    Terveellinen mantelimaito sisältää runsaasti A-, D- ja E-vitamiinia, sekä B2-vitamiinia. Tämän lisäksi mantelimaidossa on hyvälaatuista proteiinia, kuitua ja mineraaleja, kuten kalsiumia ja magnesiumia. Mantelimaitoa voi mukavasti terästää esimerkiksi terveellisillä mustikoilla. Mantelimaito sopii käytettäväksi moniin eri ruokiin ja juomiin kuten viher- tai proteiinismoothiehin.

    HUUHTELE ja valuta mantelit huolellisesti.

    LAITA kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen veden kera ja sekoita niin kauan että maito on tasaista.

    SIIVILÖI maito käyttämällä pähkinämaitopussia, siivilää tai harsokangasta. Se on helpointa tehdä suuren kulhon päällä.

    KAADA valmis maito kannelliseen lasipulloon ja säilytä jääkaapissa. Säilyvyysaika noin 3 vuorokautta.

    Jäljelle jäävää mantelikuitua voit käyttää suolaisissa ja makeissa ruoissa, tai kuivattaa jauhoksi kuivurissa.

    • 1 dl manteleita, liotettuna yön yli (Punnitse ja Säästä)
    • 2 medjool-taatelia tai 1–2 tl hunajaa (Punnitse ja Säästä)
    • 4 dl vettä
    • Ripaus laadukasta suolaa
    • 1/2 tl jauhettua vaniljaa


    Mantelimaidosta voi myös tehdä herkullisen mustikkamaidon. Yllä olevan lisäksi tulee tähän:

    • Pakastemustikoita oman maun mukaan (Biokia)
    • 1/2 tl kanelia (SantaMaria)
    • Ripaus kardemummaa (SantaMaria)

     

    Herkullinen mantelimaitoresepti SuperLemonilta