Karita Tykän raakaruokareseptit, superfood-reseptit ja ruoanlaittovideot
Tervetuloa SuperLemonin keittiöön. Näiden raakaruokareseptien kautta pyrin antamaan inspiraatiota raakaruokien tekoon ja kokonaisvaltaiseen hyvään oloon sekä energisempään elämään.
Olen tehnyt raakaruokiin liittyviä reseptejä ja kokeiluja intohimoisesti jo vuosien ajan, joiden pohjalta syntyivät Raakaa ja Makeaa – herkullisimmat raakajälkiruoat -kirja, Karita – Raakaa ja Makeaa -tv-ohjelma ja pian myyntiin tuleva Hyvää Huomenta -kirja. Pienen pojan äitinä ja yrittäjänä arkeni on vauhdikasta ja silloin ravinnolla on entistä suurempi merkitys hyvinvointiin. Liikunta on myös aina ollut osa elämääni niin aktiivisessa arjessa kuin rakkaan lajini joogan parissa. Ja elämäntavoillani pyrin tukemaan kehossani jatkuvaa hyvää flowta.
Ideologiani perustuu ravintorikkauteen, liikuntaan, puhtaaseen ruokaan, positiiviseen ajatteluun ja superfoodeihin. Mielestäni ihminen on sitä, mitä hän syö – ruoalla voi hoitaa terveyttä ja parantaa sairauksia. Tämän päivän ruokamme valitettavasti on ravintoköyhää, minkä vuoksi superfoodit ovat mielestäni paikallaan takaamassa ravintomme monipuolisuuden ja ravintorikkauden. Itse syön puhdasta, kasvisvoittoista, raakaa ja kypsennettyä ruokaa sekä superfoodeja. En kiellä itseltäni mitään, sillä keho kertoo, mitä se haluaa ja tarvitsee. Ei valmisruokia, dieettejä, rajoitteita, kalorien laskemista, vaan oikeaa ruokaa ja nautintoja kehoa kuunnellen. Teen ruokaa ja nautin ruoasta hyvällä omallatunnolla. Suhtaudun ruokaan ja sen valmistamiseen intohimoisesti.
Tähän osioon pyrin luomaan sinulle tasaiseen tahtiin uusia reseptejä ja videoita arjen iloksi ja inspiraatioksi. Klikkaamalla vasemmalla puolella olevan valikon raaka-aineita, aukeaa kyseisestä raaka-aineesta ensin ravintotiedot, mutta myös raaka-aineeseen liittyviä raakaruokareseptejä ja videoreseptejä.
Löydät valikosta raakaruokareseptejä niin suolaisiin raakaruokiin kuin makeisiin jälkiruokiin. Ohjeita löytyy muun muassa jäätelöihin, raakasuklaaseen, marjasmoothieihin, keittoihin ja viher- sekä detox-smoothieihin. Useat näistä jälkiruoista ovat maidottomia, kananmunattomia, soijattomia ja gluteenittomia, joten ne sopivat lähes kaikille. Raakajälkiruoat on valmistettu siten, että luonnon rikkaat ravintoaineet säilyvät herkuissa. Jäätelöt, mousset, suklaakonvehdit ja leivokset syntyvät ravinteikkaista raaka-aineista ja hellivät kehoa ja mieltä. Herkuttelu nivoutuu osaksi arkea, kun taiot hetkessä herkkuja hedelmistä, marjoista, pähkinöistä ja raakakaakaosta. Mikä parasta, ne ovat nopeatekoisia ja energisoivat kehoa pitkin päivää. Reseptit sopivat keliaakikoille, maitoallergisille ja vegaaneille
Toivon että nämä reseptit tuovat energiaa, elinvoimaa ja hyvää oloa elämääsi.
Lämpimin terveisin,
Karita Tykkä